#نماز #جماعت
💠سوال ۵۶۵:اگر مأموم در نماز جماعت ظهر و عصر حمد و سوره را برای تمرکز ذهن قرائت کند با این که بر او واجب نیست، نماز او چه حکمی دارد؟
✅جواب: در نمازی که باید آهسته خوانده شود، مثل نماز ظهر و عصر، قرائت برای او جایز نیست حتی اگر برای تمرکز ذهن باشد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #جماعت
💠سوال ۵۶۶: اگر امام جماعت با دوچرخه برای اقامه نماز جماعت برود و همه قوانین عبور و مرور را رعایت کند، چه حکمی دارد؟
✅جواب: این کار به عدالت و صحّت امامت جماعت ضرر نمی زند.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: کار کردن در یک کارگاه علمی، کارگاه آموزشی، مرکز تحقیقات، فلان کلاس درس و فلان دانشگاه، هیچ منافاتی با این ندارد که انسان نمازش را اول وقت، با توجه و با احساس حضور در مقابل خداوند بجا آورد. این، دل شما را شستشو میدهد. شماها جوانید و دلهای شما نورانی است.
🔹بیانات در دیدار نخبگان جوان ۱۳۸۵/۰۶/۲۵
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #جماعت
💠سوال ۵۶۷: اگر انسان نماز جماعت را به طور کامل درک نکند و به آخر آن برسد و برای درک ثواب آن، تکبیرة الاحرام را گفته و بنشیند و تشهد را با امام بخواند و بعد از سلام او برخیزد و رکعت اول را بخواند، آیا این کار را در تشهد رکعت دوم نمازهای چهار رکعتی هم می تواند انجام دهد؟
✅جواب: این طریق مختص تشهد آخر نماز جماعت و برای درک ثواب جماعت است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
💠سوال۶۴۲:نظر حضرت عالی درباره نماز و روزه کسانی که به مدت معیّنی بیش از یک سال در شهری برای کار اقامت می کنند و یا سربازانی که به مدت یک یا دو سال برای انجام خدمات سربازی در شهری می مانند، چیست؟ آیا بعد از هر سفری باید قصد اقامت ده روز کنند تا نمازشان تمام و روزه آن ها صحیح باشد؟ و اگر قصد ماندن کمتر از ده روز را داشته باشند، نماز و روزه آن ها چه حکمی دارد؟
✅جواب:در فرض سؤال نماز ایشان در آن شهر تمام و روزهشان صحیح است.
@estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
✅قالَ الامامُ الْحَسَنُ الْمُجتبي عليه الصلوة السّلام:
✍مَنْ عَبَدَاللهَ، عبَّدَاللهُ لَهُ کُلَّ شَيْءٍ.
فرمود: هر کسي که خداوند را عبادت و اطاعت کند، خداي متعال همه چيزها را مطيع او گرداند.
📚:مجموعه ورام ص ۲۲۷
🏴هفت صفر سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبر_انقلاب :چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود
🔹 دانشجو باید احساس سیاسی داشته باشد، درک سیاسی داشته باشد، تحلیل سیاسی داشته باشد. بنده در قضایای تاریخ اسلام این مطلب را مکررا گفتهام که: چیزی که امام حسن مجتبی (علیهالسلام) را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود. مردم، تحلیل سیاسی نداشتند.
⚠️ چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد و امیرالمومنین (عليهالسلام) را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همهی مردم که بیدین نبودند. تحلیل سیاسی نداشتند.
🔻یک شایعه دشمن میانداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش میشد و همه آن را قبول میکردند!
٧٢/٨/١٢
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
💠سوال ۶۴۳. نماز و روزه خلبانان هواپیماهای جنگی که بیشتر روزها از پایگاه های هوایی شان اقدام به پرواز کرده و مسافتی بسیار بیشتر از مسافت شرعی را می پیمایند و مرتب این عمل را تکرار می کنند، چه حکمی دارد؟
✅جواب: حکم آنان همان حکم سایر رانندگان و ملوانان و خلبانان هواپیماهاست، یعنی نماز آن ها در سفر تمام و روزه شان صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: دختر و پسر باید سعی کنند پیوند ازدواج را پاسداری کنند. وظیفهی آنها هم این نیست که بگوییم هر کاری یکی از آنها کرد، دیگری تحمل کند. نه، باید هر دو به هم کمک کنند تا این پاسداری صورت گیرد. ۷۶/۷/۳۰
🌺 نمیشود بگوییم شوهر سهم بیشتری دارد یا زن سهم بیشتری دارد، نه، هر دو در حفظ این بنیان و در حفظ این اجتماع دو نفره، که بعدها به تدریج زیاد میشود، نقش دارند. ۷۹/۵/۱۶
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #کالا
💠سوال: آیا کالاهای تولید داخل که تحت لیسانس کشورهای خارجی هستند، خارجی محسوب میشوند؟ خرید این کالاها چه حکمی دارد؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
🌸ممکن است یکسری از اجناس برندش خارجی باشد ولی در داخل تولید بشوند، یا شیوهی تولید خارجی است یا کارخانهاش را آنها ساختهاند یا تحت لیسانس کشور دیگری باشد، این کالا خارجی محسوب نمیشود و خریدش جایز است، مگر اینکه منع قانونی داشته باشد یا بدانیم و مطمئن باشیم که خریداری این کالا موجب کمک به دشمنان میشود که در این صورت جایز نیست.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
💠سوال ۶۴۴: آیا قبیله هایی که سه، چهار ماه از قشلاق به ییلاق یا بر عکس منتقل می شوند، ولی بقیه سال را در ییلاق یا قشلاق به سر می برند، دارای دو وطن هستند؟ مسافرت هایی که در ایام اقامت خود در یکی از این دو مکان به مکان دیگر انجام می دهند، از جهت قصر یا تمام بودن نماز چه حکمی دارد؟
✅جواب:اگر قصد نقل و انتقال همیشگی از ییلاق به قشلاق و بر عکس را دارند تا روزهایی از سال را در یکی و روزهایی را در دیگری بگذرانند و هر دو مکان را برای زندگی دائمی خود انتخاب کرده باشند، هر یک از آن دو مکان وطن آنان محسوب می شود و بر آنان در آن دو مکان حکم وطن جاری می گردد، و اگر فاصله بین آن دو به مقدار مسافت شرعی باشد، در راه سفر از یکی به دیگری، حکم سایر مسافرین را دارند.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر