#احکام #خمس
💠سوال: آیا خمس بر کسی که مالی در حساب سالانهاش باقی مانده، و در حالی سال خمسیاش رسیده که بدهکار است، با توجه به اینکه چند سال برای پرداخت قرضش فرصت دارد، واجب است؟
✅جواب: بدهى پرداخت نشده چه بدون مدت باشد و چه مدت دار، از درآمد سالانه استثنا نمىشود، مگر اين که براى تأمين هزينههاى سال درآمد باشد که از درآمد آن سال مقدارى را که مىخواهد صرف بدهى خود کند، استثنا مىشود و به معادل آن از درآمد سالانه، خمس تعلّق نمىگيرد.
875
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مجالس
💠سوال:
1. شرکت در جشنهایی که زنان و مردان در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسیقی بهطور جداگانه میکنند چه حکمی دارد؟
2. آیا شرکت در عروسیهایی که در آنها مبادرت به رقص و نواختن #موسیقی میشود، جایز است؟
3. آیا نهی از منکر در مجالسی که در آنها #رقص انجام میشود، در صورتی که امر به معروف ونهی از منکر در شرکت کنندگان تأثیری نداشته باشد، واجب است؟
✅جواب: شرکت در مجلس معصيت اگر مستلزم ارتکاب حرام مانند گوش دادن به موسيقی لهوی مناسب با مجالس لهو و #گناه باشد و يا مفسدهای بر آن مترتّب شود يا حضور در آن تأييد گناه محسوب شود، جايز نيست و امّا تکليف امر به معروف و نهی از منکر با عدم احتمال تأثير ساقط است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
1_15300351.mp3
3.53M
اینجا دیار گریه کنها از قدیم است
دولت سرای حضرت عبدالعظیم است
°•●🌸
#احکام #قضایی
💠سوال: پول #ديه ناشى از تصادف فرزند (شكستن پا) را پدر او مى تواند صرف تامين مخارج زندگى خود و خانوادهاش نمايد يا خير و آيا لازم است براى آن فرزند نگهدارى نمايد و يا بعداً به او برگرداند و يا براى او خرج نمايد؟
✅جواب:فقط در صرف براى احتياجات بچه مجاز است و در غير آن جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: آیا نماز کسی که نماز دوم را بر اوّلی مقدّم داشته، مثلاً نماز #عشا را جلوتر از مغرب خوانده، صحیح است؟
✅جواب: اگر بر اثر اشتباه يا غفلت نماز دوم را مقدّم داشته و بعد از تمام شدن نماز متوجه شده، نماز او صحيح است. ولى اگر عمدى بوده، باطل است.
۳۶۱
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: گاهی مبلغی اضافه بر آنچه که پرداخت کننده باید بپردازد نزد کارمند بانک که مسئول دریافت وجوه قبض های آب و برق و غیره است باقی میماند، مثلاً کسی که باید هشتاد تومان بپردازد، صد تومان میدهد و بقیه آن را نمیگیرد و مطالبه هم نمیکند، آیا جایز است کارمند مزبور آن مبلغ را برای خودش بردارد؟
✅جواب: آن مبالغ اضافی مال صاحبان آن است که آن را پرداخت کردهاند و بر کارمند دريافت کننده، واجب است که آن مبالغ را به صاحبانشان در صورتی که آنان را میشناسد برگرداند و اگر نمیشناسد درحکم مجهولالمالک هستند و جايز نيست آنها را برای خودش بردارد، مگر آنکه احراز نمايد که آنان مبالغ مزبور را به او بخشيده و يا از آن اعراض نمودهاند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: آیا صحیح است بانک برای تشویق مردم به سپردهگذاری در آن، به سپرده گذاران وعده بدهد که هر کس تا شش ماه از حسابش برداشت نکند، از طرف بانک به او تسهیلات بانکی اعطا خواهد شد؟
✅جواب: دادن اين وعده و اعطای تسهيلات توسط بانک به منظور تشويق سپردهگذاران اشکال ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حیوانات
💠سوال: آيا پرنده فلامينگو که از لک لک سانان است، حلال گوشت مىباشد؟
✅جواب:پرنده حلال از حرام آن به دو امر تشخيص داده مىشود كه هر كدام از آنها در شرع علامت حلال و حرام بودن ـ در موردى كه بر حليت و بر حرمت آن تصريح نشده باشد نه در موردى كه نصى بر حكم آن از حيث حليت و حرمت باشد ـ قرار داده شده است: يكى از آن دو امر «صفيف»* و «دفيف»** است پس هر پرندهاى كه صفيفش بيشتر از دفيفش باشد حرام است و هر پرندهاى كه عكس آن باشد به اينكه دفيفش بيشتر باشد، حلال است. دومى آنها «چينهدان» و «سنگدان» و «صيصيه»*** است؛ پس هر پرندهاى كه يكى از اين سه را داشته باشد حلال است و هر پرندهاى كه هيچ يك از اينها را نداشته باشد حرام است؛ و پرنده آب (دريايى) با غير آن در دو علامت ذكر شده مساوى مىباشد پس هر آنچه كه دفيفش بيشتر از صفيفش باشد يا در آن يكى از اين سه نشانه باشد، حلال است اگر چه ماهى مىخورد و آنچه كه صفيفش بيشتر از دفيفش باشد يا هيچ يك از آن سه را نداشته باشد، حرام است؛ و تشخيص موضوع بر عهده مكلّف است.
__________________________
* صفيف: گشادن بالها در وقت پريدن است. ** دفيف: تكان دادن بالهايش در وقت پريدن است. * * * صيصيه: تيغى است كه در پشت پاى پرنده قرار دارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مشاغل
💠سوال: آيا خانمى که شغل آرايشگرى دارد، مىتواند خانمهايى را آرايش کند که مىداند به نامحرم نشان مىدهند؟ و همچنين کاشت ناخن توسط او جايز است؟ (با توجه به اينکه با انجام آن، سبب مىشود که مدتى وضو و غسل شخص به صورت جبيره شود.)
✅جواب: اگر آرايشگر مىداند كه كار او در جهت حرام بهرهبردارى مىشود، جايز نيست چنين آرايشى را انجام دهد، حكم كاشتن ناخن كه احياناً موجب وضو و غسل جبيرهاى مىشود، در بالا گذشت.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر