#احکام #روزه
مسائل متفرقه روزه
💠سوال ۸۳۳: روزه روز سوم ایام اعتکاف در مسجدالحرام، چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر مسافر باشد و قصد اقامت ده روز در مکه مکرّمه نماید و یا نذر کرده باشد که در سفر روزه بگیرد، بر او واجب است بعد از این که دو روز روزه گرفت، اعتکاف خود را با روزه روز سوم کامل کند. ولی اگر قصد اقامت و یا نذر روزه در سفر نکرده باشد، روزه او در سفر صحیح نیست و با عدم صحّت روزه، اعتکاف هم صحیح نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
کفّاره روزه و مقدار آن
💠سوال ۸۰۷: آیا رعایت ترتیب بین قضا و کفّاره، در کفّاره روزه واجب است یا خیر؟
✅جواب: واجب نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
✿ #رهبر_انقلاب :توجه کنید که همینطور آدم به زبان بگوید: استغفرالله، استغفرالله، استغفرالله، اما حواسش این طرف و آن طرف باشد، این فایدهای ندارد؛ این استغفار نیست.
●استغفار یک دعاست، یک خواستن است؛ باید انسان حقیقتاً از خدا بخواهد و مغفرت الهی و گذشت پروردگار را بطلبد: من این گناه را کردهام؛ پروردگارا! به من رحم کن، از این گناه من بگذر.
●اینطور #استغفار کردنی نسبت به هر یک از گناهان، مسلماً غفران الهی را پشت سر خواهد داشت؛ خدای متعال این باب را باز فرموده است. ۱۳۸۶/۰۶/۲۳
@Esteftaate_rahbar
#احکام #روزه
شرايط وجوب و صحت روزه
💠سوال ۷۳۶:شخصی مشغول انجام خدمت سربازی است و به علت مسافرت و حضور در محل خدمت، نمی تواند روزه ماه رمضان سال گذشته را بگیرد، و هنگام حلول ماه رمضان امسال نیز در محل خدمت است و احتمال دارد که باز هم نتواند روزه بگیرد، اگر پس از پایان دوره خدمت سربازی بخواهد روزه این دو ماه را قضا نماید، آیا کفّاره هم بر او واجب است یا خیر؟
✅جواب: کسی که بر اثر عذر مسافرت، روزه ماه رمضان از او فوت شده و آن عذر تا ماه رمضان سال آینده استمرار داشته، فقط قضای آن بر او واجب است و کفّاره تأخیر واجب نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
شرايط وجوب و صحت روزه
💠سوال ۷۳۷: اگر شخص روزه دار جنب باشد و تا قبل از اذان ظهر متوجه آن نشود و پس از آن غسل ارتماسی نماید، آیا روزه اش باطل می شود؟ و اگر بعد از غسل متوجه شود که در حال روزه غسل ارتماسی نموده است، آیا قضای آن واجب است؟
✅جواب: اگر غسل ارتماسی بر اثر فراموشی و غفلت از روزه دار بودن باشد، غسل و روزه او صحیح است و قضای روزه اش بر او واجب نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
شرايط وجوب و صحت روزه
💠سوال ۷۳۸: اگر شخصی بخواهد قبل از زوال به محل اقامتش برسد، ولی در راه به خاطر پیشامد حادثه ای نتواند در زمان معیّن به مقصد برسد، آیا روزه او اشکال دارد و آیا کفّاره بر او واجب است یا فقط قضای روزه آن روز را باید به جا آورد؟
✅جواب: روزه اش در سفر صحیح نیست و بر او فقط قضای روزه آن روزی که پیش از ظهر به محل اقامتش نرسیده، واجب است و کفّاره ای هم ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
✿امیرالمومنین اسوه #بصیرت و #صبر
•امیرالمؤمنین از اوایل نوجوانی تا هنگام مرگ دو صفت بصیرت و صبر را با خود همراه داشت. او یک لحظه دچار غفلت و کجفهمی و انحراف فکری و بدتشخیص دادنِ واقعیتها نشد. از همان وقتی که از غار حرا و کوه نور پرچم اسلام به دست پیامبر(ص) برافراشته شد، حکومت نبوّت و رسالت آغاز گردید، این واقعیّت درخشان را علی بن ابیطالب علیهالسلام تشخیص داد. پای این تشخیص هم ایستاد و با مشکلات آن هم ساخت. اگر تلاشْ لازم داشت آن تلاش را هم انجام داد، اگر مبارزه لازم داشت آن مبارزه را کرد. اگر جانفشانی میخواست جان خود را در طَبَق اخلاص گذاشت و به میدان برد. اگر کار سیاسی و فعالیّت حکومتداری و کشورداری میخواست آن را انجام داد. بصیرت و بیداری او یک لحظه از او جدا نشد.
•دوّم صبر و پایداری کرد و در این راهِ استوار و صراط مستقیم استقامت ورزید. این استقامت ورزیدن، خستهنشدن مغلوب خواستهها و هواهای نفس انسانی نشدن نکته مهمّی است. همه در این خصوصیت باید سعی کنند که خودشان را به امیرالمؤمنین نزدیک کنند. درباره مقام امیرالمؤمنین علیهالسلام زبانهای نوعِ بشر و قدرت و تصویر و ترسیم انسانها عاجز از ارائه کُنه و حقیقت مطلبند؛ ما با قیاس به معلومات خودمان میتوانیم چیزی را بشناسیم و بفهمیم. امیرالمؤمنین علیهالسلام از مقیاسهای ما خارج است. او را با ذرع و پیمانهای که برای سنجیدن انسانها و فضیلتها و مُحسّنات و زیباییها در اختیار ماست، نمیشود سنجید و اندازه گرفت. او بالاتر از این حرفهاست. آنچه که ما میبینیم درخشش آن بزرگوار است که به چشم هر انسانی -حتّی دشمنان و مخالفان- میآید؛ چه برسد به دوستداران و یا شیعیان. درخشش را میبینند، امّا ابعاد و جزئیات را نمیتوانند درک کنند و ببینند.
💠 گزیدهای از کلام #رهبر_انقلاب
درباره عظمت امیرالمومنین ۱۳۷۷/۰۸/۱۲
@Esteftaate_rahbar
#احکام #روزه
شرايط وجوب و صحت روزه
💠سوال ۷۳۹: اگر هواپیما در ارتفاع بالا و مسیر طولانی در حال پرواز باشد و پرواز حدود دو ساعت و نیم تا سه ساعت طول بکشد، مهماندار و خلبان هواپیما برای حفظ تعادل خود هر بیست دقیقه احتیاج به نوشیدن آب دارند، در این صورت آیا در ماه مبارک رمضان، کفّاره و قضای روزه بر آن ها واجب می شود؟
✅جواب: اگر روزه برای آن ها ضرر داشته باشد، جایز است که با نوشیدن آب افطار نمایند و قضای آن را به جا آورند و در این حالت کفّاره بر آن ها واجب نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
شرايط وجوب و صحت روزه
💠سوال ۷۴۰: اگر زن در ماه مبارک رمضان دو ساعت یا کمتر مانده به اذان مغرب حیض شود، آیا روزه اش باطل می شود؟
✅جواب: روزه اش باطل است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر