آیا موضوع شهادت پیامبر (ص) در منابع مختلف جهان اسلام و یا در کلام بزرگان خصوصاً معصومین (ع) به وضوح اشاره شده است؟
بکاربردن کلمه رحلت برای پیامبر (ص) باعث شده اکثر مردم مرگ ایشان را طبیعی تلقی کنند
یکی از ابعاد مظلومیت حضرت که تا به امروز ادامه دارد، مقام شهادت است که اسناد موجود در منابع مورد قبول شیعه و سنی جای هیچ شک و تردیدی در حقانیت آن باقی نمیگذارد. با این حال متأسفانه بهکاربردن مستمر کلمه «رحلت» برای ایشان باعث شده است اکثر مردم مرگ ایشان را طبیعی تلقی کنند و از شنیدن عنوان «شهادت» تعجب کنند.
درباره شهادت پیامبر (ص) در منابع شیعه زیاد اشاره شده است، در این باره توضیح دهید.
در منابع شیعه هم تلویحاً و هم به صراحت به شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اشاره شده است که به برخی از آنها اشاره میکنم:
در کفایه الاثر و اثبات الهداه آمده است: امام مجتبی پس از شهادت امیرالمومنین علیهما السلام در ضمن خطبهای غرّا فرمودند: «پیامبر اکرم (ص) به من خبر داده که امامت در اختیار دوازده امام از اهل بیت اوست که برگزیدهاند، هیچ کدام از ما نیست مگر اینکه یا مسموم میشود و یا مقتول» با توجه به این روایت، پیامبر با صراحت مرگ معمولی را از خود و اهل بیتش نفی کرده است. همچنین امام مجتبی علیهالسلام در جایی دیگر به اهل بیت خود فرمودند: «من با سمّ کشته میشوم همان طور که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) با سمّ به شهادت رسید.»
امام مجتبی علیهالسلام به اهل بیت خود فرمودند: «من با سمّ کشته میشوم همان طور که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) با سمّ به شهادت رسید»
اشاره شیخ مفید و شیخ طوسی به شهادت پیامبر (ص)
شیخ مفید عالم کم نظیر شیعه میفرماید: «ایشان در ۲۸ صفر سال دهم هجری در سن ۶۳ سالگی در مدینه منوّره، مسموم و به شهادت رسید.» شیخ طوسی بزرگ اندیشمند شیعه هم نوشته است: «رسول خدا دو شب باقیمانده از ماه صفر در سال دهم هجری، مسموم درگذشت.»
علامه حلی، دانشمند نامی شیعه نیز شهادت رسول خدا را به وسیله سم ذکر میکند. در این راستا علامه مجلسی میگوید: «شهادت پیامبر (صلی الله علیه و آله) در سال یازدهم هجری بوده است.»
شهادت پیامبر (ص) در منابع اهل سنت
آیا شهادت پیامبر (ص) در منابع اهل تسنن هم آمده است؟
بله، بسیاری از منابع اهل تسنن شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و چگونگی آن را بیان کردهاند که به برخی از آنها اشاره میکنم.
در «السیرة النبویه» بیهقی از عبدالله بن مسعود روایت کرده است که وی گفت: «اگر نُه بار قسم بخورم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) کشته شده، برای من بهتر است از این که یک بار قسم بخورم که او کشته نشده است و این به خاطر آن است که خداوند او را نبی گردانید و او را شهید کرد.»
اگر نُه بار قسم بخورم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) کشته شده، برای من بهتر است از این که یک بار قسم بخورم که او کشته نشده است و این به خاطر آن است که خداوند او را نبی گردانید و او را شهید کرد
اذعان شعبی و ابن مسعود به کشته شدن پیامبر (ص)
در المستدرک الوسائل هم آمده است که حاکم نیشابوری سنی نیز در کتاب خود از «شعبی» نقل کرده که گفته است: به خدا قسم رسول خدا با سم کشته شده است. همچنین ابن مسعود که از بزرگان اهل تسنن است، کشته شدن پیامبر را تأیید کرده است.
اشاره به شهادت پیامبر (ص) در صحیح بخاری
در کتاب «المجدی فی الانساب» ابن سعد نیز روایتی نقل میکند که پیامبر در سن شصت و سه سالگی مسموم شد و درگذشت. همچنین از معتبرترین کتاب اهل تسنن نیز به دست میآید که پیامبر در لحظات آخر عمر شریف خود دردی مستمر داشت چنانکه در «صحیح بخاری» آمده است که پیامبر (ص) میفرمود: حال وقت آن است که رگ قلبم از آن سمّ قطع شود.
بکار نبردن کلمه «شهادت» برای ایشان یکی از مظلومیتهای آن حضرت است
با این توضیحات چرا با وجود این همه سند برای عروج پیامبر (ص) از کلمه رحلت استفاده میشود؟
🆔@heyat_saralah_ir
🤲🏻ای کاش همیشه اربعین بود🤲🏻
👆ای کاش اینجا هم کربلا و پیاده روی #اربعین بود. ای کاش همیشه اربعین بود. این «کُلُ یَوم عاشورا و کُلُ اَرض کربلا» روایت نیست، اما حرف خوب و یک واقعیتی است.
🎤اینکه مداحها میخوانند: "همه جا کربلا، همه جا نینوا" معنایش این است که میشود همه جا کربلا باشد. میشود همه روزها، عاشورا باشد؛ این خود آدم است که باید خودش را عاشورایی و کربلایی کند. بزرگانی که در امور معنوی رشد کردند، همین طور بودند.
❓از سید کریم کفاش که مکرر خدمت حضرت ولیعصر(ارواحنافداه) مشرف میشد سوال کردند: چگونه به این مقام رسیدی؟
جواب داد: امام زمان(ارواحنافداه) خطاب به حضرت امام حسین (علیه السّلام) عرض میکنند: «یا جداه! صبح و شب برای مصائب شما گریه میکنم.» من هم از ایشان یاد گرفتم.
#نکته_های_ناب
🌿حاجآقا سید مجتبی موسوی درچهای
═══✼🏴🏴🏴✼═══
@mousavidorcheh_ir
صلوات خاصه حضرت مُعِزَّ الْمُؤْمِنِین ، امام حسن مجتبی ﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾
اَللَّهُمَّ صَلَّ عَلَی الْحَسَنِ بْنِ سَیَّدَ النَّبِیَینَ وَ وَصِیَّ اَمیرِالْمؤمِنینَ
السَّلام ُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیَّدِ الْوَصَیّینَ
اَشْهَدُ اَنَّکَ یَابْنَ اَمیرِ الْمْؤمِنینَ اَمینُ اللّهِ وَابْنُ اَمیِنِه
عِشْتَ مَظْلُوماً وَ مَضَیْتَ شَهیداً
و اَشْهَدُ اَنَّکَ الْأِمامُ الزَّکِیُّ الْهادِی الْمهْدِیَّ
اَللّهُمَّ صَلَّ عَلَیْهِ وَبَلَّغْ رُوحَهُ وَجَسَدَهُ عَنّی فی هذهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ الْتَّحِیَّة
جامع الزیارات: ج۱، ص۲۸۰
مصباح المتهجّد: ص ۴۰۲
🆔@heyat_saralah_ir
🍃🏴 توصیف مصیبت بزرگ شهادت پیامبر اکرم ﴿صَلَّي اللهُ عليهِ و آلهِ و سلَّم﴾ در کلام نورانی امیرالمومنین ، امام علی ﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾
📖 خطبه ۲۳۵ نهج البلاغه که در سوگ پيامبر اعظم (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) به هنگام غسل دادن آن حضرت بیان فرمودند :
🍂🕯 بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا رَسُولَ اللَّهِ
لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِكَ مَا لَمْ يَنْقَطِعْ بِمَوْتِ غَيْرِكَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الْإِنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ خَصَّصْتَ حَتَّى صِرْتَ مُسَلِّياً عَمَّنْ سِوَاكَ وَ عَمَّمْتَ حَتَّى صَارَ النَّاسُ فِيكَ سَوَاءً ؛ وَ لَوْ لَا أَنَّكَ أَمَرْتَ بِالصَّبْرِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْجَزَعِ لَأَنْفَدْنَا عَلَيْكَ مَاءَ الشُّئُونِ وَ لَكَانَ الدَّاءُ مُمَاطِلًا وَ الْكَمَدُ مُحَالِفاً وَ قَلَّا لَكَ وَ لَكِنَّهُ مَا لَا يُمْلَكُ رَدُّهُ وَ لَا يُسْتَطَاعُ دَفْعُهُ.
🌷 بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي اذْكُرْنَا عِنْدَ رَبِّكَ وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِكَ.
🍂🥀 پدر و مادرم فداى تو اى رسول خدا ؛ با مرگ تو رشته اى پاره شد كه در مرگ ديگران اينگونه قطع نشد ؛ با مرگ تو رشته پيامبرى، و فرود آمدن پيام و اخبار آسمانى گسست.
مصيبت تو، ديگر مصيبت ديدگان را به شكيبايى واداشت، و همه را در مصيبت تو يكسان عزادار كرد.
اگر به شكيبايى امر نمى كردى، و از بى تابى نهى نمى فرمودى، آنقدر اشك مى ريختم تا اشك هايم تمام شود، و اين درد جانكاه هميشه در من مى ماند، و اندوهم جاودانه مى شد، كه همه اينها در مصيب تو ناچيز است ؛ چه بايد كرد كه زندگى را دوباره نمى توان بازگرداند ، و مرگ را نمى شود مانع شد.
⚘پدر و مادرم فداى تو، ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن، و در خاطر خود نگهدار.
🍃 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الإِْنْسِ مِنَ الأَْوَّلِينَ وَ اﻵْخِرِينَ. 🍃
🆔 @gh_karimi
🆔@heyat_saralah_ir
#پوستر | میراث مبعث
◽️پیغمبر، جامعهای را بر مبنای اصول اسلامی به وجود میآورد و حکومت آن را مثل قافلهسالار دلسوزِ از راهآگهی به سوی رشد مادی و معنوی به پیش میراند. بعد که پیغمبر از دنیا رفت، باید دنبال سر او امامی بیاید و مردم را به پیش براند و رشد بدهد و جامعهی اسلامی را به سوی تعالی سوق دهد. این شغل امام است. | برداشتی از کتاب #همرزمان_حسین | صفحهی ۹۰
🆔@heyat_saralah_ir
#پوستر | چهرهی دیگرگون جنگ
◽️امام حسن صحنهی مبارزهی حق و باطل را به زیر زمین منتقل کرد و وضع جنگ را به سود خود تغییر داد. به دوستان خود تفهیم کرد که با معاویه در میدان آشکار نمیشود جنگید؛ بروید پشت پرده. | برداشتی از کتاب #همرزمان_حسین | صفحهی ۱۲۸
🆔@heyat_saralah_ir
45.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☀️ حق عظیم امام حسن مجتبی ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ بر بقای اسلام
⭐ امام حسن ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ احیاءکننده نهضت اسلام در مقابل جریان آلوده سلطنت به اسم خلافت.
📽 روایت کمتر دیده شده ، از حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای ﴿حَفَظَهُ اللهُ تعالي﴾ درباره دوران مبارزات امام حسن مجتبی ﴿عَلَيهِ السَّلام﴾ .
🆔@heyat_saralah_ir
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 توصیف حیرتانگیز حاج قاسم از شجاعت یک شهید
🍃🌹🍃
♨️ مالک اشتر در دنیای مدرن!
🆔@heyat_saralah_ir
🔴 توسل به امام رضا عليه السلام
🔵 به علامه طباطبایی رحمه الله علیه گفتند چه کنیم که امام رضا علیه السلام نزد خدا واسطه شود؟
🌕 فرمود: بروید حرم و سه مرتبه بگویید: بفاطمه، بفاطمه، بفاطمه...سه بار آقا را به فاطمه (س) قسم بدهید امام دعایت را مستجاب میکند. انشاءالله
🕌🕌
🆔@heyat_saralah_ir
قافله عزاداری هیئت ثارالله علیه السلام
▪️ شنبه 25 شهریور ماه عصر ساعت 16/30
ازدرب مسجدسیدالشهدا (مصلی)برگزارخواهدشد
🆔 @heyat_saralah_ir