💡#سواد_خانواده|چرا برخی فرزندان خانوادههای مذهبی دینگریز میشوند؟
🔹 حجتالاسلام ظریفی، کارشناس تربیت فرزند به سؤال خبرنگار حوزهنیوز با موضوع «علت دینگریزی و فاصله گرفتن فرزندان از مناسک دینی» پاسخ داد که تقدیم شما فرهیختگان می شود.
◻️ اگر فرزند در خانواده مذهبی دینگریز شود به عدم اخلاق درست والدین در مناسک دینی مربوط میشود. باید مناسک دینی را توأم با مهربانی و اخلاق نیکو به فرزند یاد داد.
◻️ بنابراین این مسئله در خانواده های مذهبی زمانی اتفاق میافتد که رابطه عاطفی مناسبی بین والدین و فرزند در دوران کودکی شکل نگرفته باشد؛ بهخصوص در سنین ۱۲ الی ۱۳ سالگی که دوران بازبینی تقلیدهاست.
◻️ اگر بچهها با تناقضهایی در رفتار دینی والدینشان مواجه شوند، نمیتوانند آن را هضم کنند و ممکن است نسبت به دین و مناسک دینی بدبین شوند.
◻️ یکی از راههای مؤثر در اصلاح این وضعیت، معذرتخواهی والدین از فرزندان در صورت ارتکاب اشتباه است. بعضیها فکر میکنند معذرتخواهی والدین از فرزند، ابهت آنها را کم میکند، اما اینطور نیست. والدین با این کار به فرزندشان یاد میدهند که اشتباهات را بپذیرند و اصلاح کنند؛ البته نباید این کار بهطور مداوم تکرار شود، زیرا در این صورت تأثیر معکوس خواهد داشت.
◻️ در نتیجه، اگر والدین بخواهند فرزندانی دیندار و نمازخوان داشته باشند، بهترین راه این است که ابتدا خودشان را تربیت کنند و با رفتارهای خوب و محبتآمیز الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشند.
◻️ فرزندان آینه زندگی ما هستند، نه آرزوهای ما
اصل موارد تربیت فرزندان به خود والدین برمیگردد و وقتی در روایات داریم که با فلان خانواده وصلت نکن و یا به فلان خانواده دختر نده، نشانگر این است که تربیت از این دوره شروع میشود و این تربیت والدین قرار است که به نسل های بعد منتقل شود.
در واقع بچههای ما بچههایی نمیشوند که ما میخواهیم، بلکه به همان مدلی که زندگی میکنیم و هستیم، شخصیتشان شکل خواهد گرفت.
💡 #سواد_خانواده
💠 چگونه فرزندی نمازخوان داشته باشم؟
🔻حجتالاسلام ظریفی، کارشناس تربیت فرزند در گفتوگو باحوزه:
◻️در تربیت دینی، اگر روش تربیتی درست صورت بگیرد، بچهها مناسک دینی را خودبهخود انجام میدهند؛ پس هر چقدر پدر و مادرها انجام دادن مناسک را به بچه ها تذکر میدهند، حتما در جایی دچار خطا شده و باید برگردند و سبک تربیتی را اصلاح کنند.
◻️ ما در خیلی از خانوادهها داریم که پدر و مادر دغدغه مناسک دینی بچهها را دارند و موفق نمیشوند و این امر به خاطر روی آوردن به شیوه تربیتی گفتاری است و این معمولا با لفظ قابل جبران نیست.
◻️ کودکان تا ۱۲ سالگی دین را با تقلید میآموزند، سپس با پرسشگری
وقتی بچهها به سن نوجوانی میرسند، توانایی استدلالشان افزایش مییابد و شروع به پرسش در مورد اعمالی که قبلاً تقلید میکردند، میکنند.
◻️ اخلاق خوب، فرزندان را دینگرا و سختگیری آنها را دینگریز میکند
اگر رفتارهای دینی والدین با محبت و ارتباط عاطفی همراه نباشد، بچهها ممکن است دینگریز شوند و حتی از اعمال دینی مثل نماز و حجاب روی برگردانند.
◻️در نتیجه، اگر والدین بهدنبال فرزندانی دیندار و نمازخوان هستند، بهترین روش این است که خودشان تربیتشان را اصلاح کنند و رفتارهای دینی را با محبت و مهربانی انجام دهند. به میزان اصلاح تربیت والدین، فرزندان نیز تأثیر میپذیرند.
◻️ رفتار محبتآمیز والدین هنگام عبادت، دین را برای فرزندان جذاب میکند
برای مثال، اگر پدر نماز میخواند و در عین حال رفتاری مهربان و دوستانه دارد، بچه نیز نماز را به سبب محبت و علاقه پدر اقامه میکند. اما اگر پدر نماز بخواند و در عین حال رفتار خشن یا بدی داشته باشد، بچه به این نتیجه میرسد که نماز چیزی است که افراد را بدخلق میکند.
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جستوجوی بیفایده برای پیداکردن مانتوی جلوبسته
😔😔😔😔😔😔😔😔
روز دوشنبه روز امام حسن و امام حسين (عليهما السلام) است در #زيارت_امام_حسن عليه السلام مى گويى:
🌹السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِفْوَةَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَمِينَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِرَاطَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَيَانَ حُكْمِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نَاصِرَ دِينِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَاالسَّيِّدُ الزَّكِيُّ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْبَرُّ الْوَفِيُ السَّلاَمُ عَلَيْك َأَيُّهَاالْقَائِمُ الْأَمِينُ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَالِمُ بِالتَّأْوِيلِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْهَادِي الْمَهْدِيُ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الطَّاهِرُ الزَّكِيُ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا التَّقِيُّ النَّقِيُّ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْحَقُّ الْحَقِيقُ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الشَّهِيدُ الصِّدِّيقُ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ.
#زيارت_حضرت_امام_حسين_عليه_السلام:
🌹اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ أَشْهَدُ أَنَّكَ أَقَمْتَ الصَّلاَةَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ عَبَدْتَ اللَّهَ مُخْلِصاً وَ جَاهَدْتَ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ حَتَّى أَتَاكَ الْيَقِينُ فَعَلَيْكَ السَّلاَمُ مِنِّي مَا بَقِيتُ وَ بَقِيَ اللَّيْلُ وَ النَّهَارُ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ أَنَا يَا مَوْلاَيَ مَوْلًى لَكَ وَ لِآلِ بَيْتِكَ سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَكُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُمْ مُؤْمِنٌ بِسِرِّكُمْ وَ جَهْرِكُمْ وَ ظَاهِرِكُمْ وَ بَاطِنِكُمْ لَعَنَ اللَّهُ أَعْدَاءَكُمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ أَنَا أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى مِنْهُمْ يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ هَذَا يَوْمُ الْإِثْنَيْنِ وَ هُوَ يَوْمُكُمَا وَ بِاسْمِكُمَا وَ أَنَا فِيهِ ضَيْفُكُمَا فَأَضِيفَانِي وَ أَحْسِنَا ضِيَافَتِي فَنِعْمَ مَنِ اسْتُضِيفَ بِهِ أَنْتُمَا وَ أَنَا فِيهِ مِنْ جِوَارِكُمَا فَأَجِيرَانِي فَإِنَّكُمَا مَأْمُورَانِ بِالضِّيَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَصَلَّى اللَّهُ عَلَيْكُمَا وَ آلِكُمَا الطَّيِّبِينَ.
مساجد را به جوانان بسپارید 👌
🔹 یکی از دلایل اینکه شور و نشاط عزاداری بیش از مسجد است، آن است که در عزاداری ها، جوانان قدرت مانور و هنرنمایی دارند، ولی همین جوانان در #مسجد، خودشان را بی اثر می پندارند.
🔸 اگر در مساجد نیز مسئولیت ها، هیئت امنا و مؤذن به صورت گردشی انجام شود، همیشه خواهیم توانست از نیروهای تازه نفس و فعال برخوردار شویم و از خدمات و ابتکارات نو بهره بگیریم.
🎙 #استاد_قرائتی
📚 شیوه های دعوت به نماز؛ ص 167