هدایت شده از احادیث الطلاب
آیه الله مجتهدی تهرانی
پيامبر خدا (ص) فرمودند
وقتى روز قيامت فرا رسد، خداوند به گروهى از امتم بال میدهد تا با آنها از آرامگاهشان به سمت بهشت پرواز كنند، در آنجا خوش و مرفّه و هر طورى كه بخواهند به سر مى برند، فرشتگان به آنها میگويند:
🍃آيا شما حساب را دیدید؟
جواب مىدهند؛ ما حسابى نديديم.
🍃آيا در پل صراط مجازات شديد؟
جواب مىدهند: ما پل صراطى نديديم.
🍃سپس مىگويند: آيا جهنّم را ديديد؟
مى گويند: ما چيزى نديديم.
🍃آنگاه فرشتگان مىگويند: شما از امّت كدام پيامبريد؟
جواب مىدهند: از امّت حضرت محمّد(ص).
🍃فرشتگان مى گويند شما را به خدا سوگند، بگوييد؛ كار شما در دنيا چه بود؟
مىگويند: ما دو خصلت داشتيم كه خداوند به خاطر آن اين مقام را با لطف و رحمت خود مرحمت كرد.
🍃مىپرسند: آن دو خصلت چه بودند؟
🍃در خلوت از خدا شرم مى كرديم مرتكب گناه شويم
🍃 ديگر آن كه هر چه خداوند روزى ما كرده بود راضى بوديم.
فرشتگان مىگويند، اين مقام زيبنده شماست.
📚مجموعه ورام، آداب و اخلاق در اسلام
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
✨﷽✨
🔴چه مواردی غیبت جایز است
✍در موارد 7 گانه زیر غیبت با رعایت حدود و ضرورت جایز است:
1♦️ شکایت بردن نزد سلطان، رییس، قاضی از کسی که به انسان ظلم کرده است. کارگری اگر در شکایت از سرکارگر خود به رییس کارخانه، مراجعه و از اخلاق سرکارگر بگوید، غیبت نکرده است. هر چند ما آن را به عنوان زیرآبزنی و کار بدی میدانیم.
2♦️کسی اگر گناه آشکاری بکند و از آن شرم نکند غیبت در زمان ضرورت جایز است. کسی در خیابان عربده میکشد و اگر کسی این صحنه را ببیند و جایی بگوید، غیبت نیست. البته اگر گفتنش ضرورت باشد.
3♦️برای تحقیق غیبت جایز است. مثال کسی میخواهد با کسی ازدواج کند، اگر چیزی در مورد او بدانیم و بگوییم غیبت نکردیم. به شرطی که این تحقیق ضرورت داشته باشد و برای پاسخ به کنجکاوی بیمورد کسی نباشد.
4♦️ برای کسب مشورت و فتوی جایز است، کسی مثال پدرش بداخلاقی در منزل دارد، غیبت او نزد عالمی میکند، تا برای درمان او راه درستی بجوید.
5♦️برای راهنمایی جایز است. انسان فاسقی برای انسان سالمی مطمین هستیم کمین کرده و تله گذاشته است، اگر او را آگاه کنیم و برای شناساندن او غیبت کنیم، جایز است.
6♦️برای کسب نصیحت جایز است، مثال: ما عیب برادرمان را به دوستش بگوییم و چون برادرمان از دوستش حرف شنوی دارد، از دوستش بخواهیم او را نصیحت کند. غیبت اینجا هم جایز است.
7♦️اگر عیب آشکاری در کسی باشد، غیبت نیست. مانند کسی که یک چشمش نابینا است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 1610
مومن چگونه خرج می کند؟
256 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: اِنَّ الْمُؤْمِنَ يَأْخُذُ بِأَدَبِ اللَّهِ، اِذا اَوْسَعَ اللَّهُ عَلَيْهِ اِتَّسَعَ، وَ اِذا اَمْسَكَ عَنْهُ اَمْسَكَ.
به درستى كه مؤمن ادبش را از خدا ياد مى گيرد هرگاه خداوند به او (از نظر رزق و روزى) گشايش و وسعت دهد، او هم گشاده دست است (و به ديگران كمك كند) و هرگاه از او باز گيرد او هم دست نگه دارد.
کتاب احادیث الطلاب ص 115
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
💐💐💐💐💐حدیث 1617
چگونه کینه و دشمنی از بین میرود؟
263 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: تَهادَوْا تَحابُّوا، تَهادَوْا فَاِنَّها تَذْهَبُ بِالضَّغائِنِ.
به يكديگر هديه بدهيد تا دلهايتان نسبت به هم با محبت شود، به يكديگر هديه دهيد زيرا هديه كينه ها و دشمنى ها را از بين مى برد.
کتاب احادیث الطلاب ص 117
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
@ahadis_tollab
هدایت شده از احادیث الطلاب
دو داستان آموزنده
روزی کنیزی از کنیزهای امام حسین (ع) یک شاخه گل برای امام حسین (ع) آورد و به او هدیه داد. امام حسین (ع) پس از تشکر کردن ، در مقابل آن هدیه، او را آزاد نمود.
بعضی از حاضران گفتند: در مقابل یک شاخه گل، او را آزاد کردی؟ امام حسین (ع) فرمود: خداوند این ادب را در قرآن به ما آموخته است; آن جا که در سوره نساء آیه 86 می فرماید:
(و هنگامی که کسی به شما تحیّت می گوید (و احترام می کند)، پاسخ او را بهتر گویید. )
در این مورد، تحیّت بهتر، همان آزاد کردن اوست.
توجه : این داستان هم در باره امام حسین علیهالسلام نقل شده و هم در باره امام حسن مجتبی علیه السلام
داستان دوم
امیر المؤ منین علیه السلام فرمود: بعضی از صحابه نزد من آمدند و گفتند: چه می شود خدمت رسول خدا صلی اللّه علیه و آله برسی و درباره خواستگاری از فاطمه علیها السلام با ایشان صحبت کنی.
من هم به محضر رسول خدا رفتم وقتی مرا دید (گویا از باطن من آگاه بود لذا ) خندید و فرمود: برای چه به اینجا آمدی و چه حاجتی داری؟
من هم خویشاوندی با او و پیش قدمی در اسلام و یاری کردن وی و جهاد خود در راه خدا را برای او بیان کردم.
پیامبر صلی اللّه علیه و آله فرمود: یا علی راست می گوئی (و نیازی به گفتن نیست زیرا )تو بهتر از آن هستی که می گویی.
عرض کردم: یا رسول اللّه! فاطمه را به ازدواج من در می آوری؟
حضرت فرمود: یا علی قبل از تو کسانی برای خواستگاری او آمدند و من آنها را به فاطمه معرفی کردم اما با شنیدن نام آنها علائم نارضایتی در چهره او مشخص می شد (لذا من جواب منفی به همه آنها دادم ) حال تو اینجا بمان تا ( در این زمینه با فاطمه صحبت کنم و نظرش را برات بیارم و زود ) برگردم.
آنگاه به سراغ فاطمه علیها السلام رفت و به او گفت: ای فاطمه تو خویشاوندی و فضل و اسلام علی بن ابیطالب را می دانی و من هم از پروردگار خود خواسته ام که بهترین و محبوبترین خلقش را همسر تو قرار دهد و او الان به خواستگاری تو آمده است چه نظری داری؟
فاطمه سکوت کرد و (مانند بقیه خواستگار ها ) نارضایتی در چهره او آشکار نگشت و رو بر نگرداند.
پیامبر صلی اللّه علیه و آله که سکوت او را علامت رضایتش دانست گفت: اللّه اکبر سکوت او اقرار و قبول اوست.
این قطعه از تاریخ زندگی فاطمه علیها السلام بیانگر حیای اوست که چگونه پاسخ مثبت خود را با سکوت اعلام کرد
و از طرفی آزادی او در انتخاب همسر را بیان می کند و حرمت خاصی که پیامبر صلی اللّه علیه و آله برای دخترش فاطمه علیها السلام را اختیار او در انتخاب همسر قائل است که هر چند علی علیه السلام بهترین خلق خدا بود که به خواستگاری رفته بود باز هم خواستگاری امام علی علیه السلام را با او در میان گذارد تا خود پذیرش خویش را اظهار نماید
بحارالانوار، ج 43، ص 93
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
✅ اهمیت وفای به عهد
پیامبر خدا (ص) سحرگاه به شخصی وعده داد که در کنار یک تخته سنگ بزرگ، منتظرش باشد. آن مرد رفت ولی برنگشت، تا این که آفتاب بالا آمد و هوا گرم شد. اصحاب پیامبر دیدند حضرت از شدت گرما در زیر آفتاب اذیت می شود. لذا به ایشان عرض کردند: یا رسول االله! پدر و مادرمان به فدایت باد! اگر تغییر مکان دهید و به سایه تشریف ببريد بهتر است.
اما پیامبر اسلام حاضر نشد جایش را عوض کند و فرمود: من به آن شخص وعده داده ام در این مکان منتظرش باشم و اگر نیامد، تا هنگام مرگ اینجا خواهم بود تا روز قیامت از همین مکان برانگیخته شوم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 22
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
💠 درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📚 دستورالعمل سعادت بشر
پیغمبر اکرم به همه انسانها خطاب کرد: «یاد بگیرید.» پس همه باید یاد بگیرند. این عذر پذیرفته نیست که بگویی: «نمیدانستم.» باید یاد بگیری.
اول باید یاد بگیری و وقتی یاد گرفتی، دیگر نمیتوانی عمل نکنی.
بعد میگویند: «عمل کن!» چون اگر عمل نکنی، خطرناک است؛ یعنی کاری میکنی که انسانها در جامعه فاسد و ضایع شوند و از انسانیت ساقط شوند.
کسی که به دستور اسلام عمل نمیکند، چنین جنایتی مرتکب میشود.
اینهمه انبیا پای همین دستورالعملِ زندگی انسانها کشته شدند. خون اینهمه شهید پای این موضوع ریخته است؛ چون برنامه سعادت همه انسانها در این است. تا این حد ارزش دارد.
سعادت همه انسانها چقدر میارزد؟ این دستورالعمل، اینقدر ارزش دارد. سعادت آنها را بناست این دستورالعمل تأمین کند.
چیزهای دیگر سعادت را تأمین نمیکند. قرنها است مردم دارند علوم دیگر را پیاده میکنند، اما تأمین نشده است. اگر یک بار این دستورالعمل را پیاده کنند، انسان میبیند به عنوان نمونه در یک شهر، دیگر دزد گیر نمیآید. لذا ارزش و اهمیت فراوانی دارد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما صاحب داریم:
🎙مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره):
فراموش نکنیم که ما صاحب داریم و اگر در هر کاری، یک رابطه قلبی با ایشان برقرار کنیم عنایت ایشان شامل حال ما می شود و موفق و پیروز می شویم.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
✨ مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی فرمودند:
وقتی در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم، اهالی سامراء به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و هر روزه عدهای جان خود را از دست می دادند.
روزی جمعی از اهل سامراء در منزل مرحوم سید محمد فشارکی، بودند؛ ناگاه میرزا محمدتقی شیرازی که از لحاظ جایگاه علمی مانند مرحوم فشارکی بود، وارد شدند، صحبت از بیماری وبا شد و ابراز نگرانی که همه در معرض این بیماری خطرناک هستند.
✨ مرحوم میرزا فرمودند:
اگر من حکمی کنم انجام میشود یا نه؟ همه گفتند: آری، فرمود: من حکم میکنم؛ شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز، همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را هدیه به مادر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) حضرت نرجس خاتون نمایند و دعا کنند تا این بلا از آنان دور شود، اهل مجلس این حکم را به همه شیعیان رساندند مشغول زیارت عاشورا شدند.
از فردا شیعیان دیگر در معرض تلف واقع نمیشدند، ولی غیر شیعه میمردند و بر همه اهل سامراء این نکته واضح و ظاهر شد .
برخی از شیعه میپرسیدند: سبب چیست که از ما میمیرند و از شما نمیمیرند ؟
✨ گفته شد: همه زیارت عاشورای امام حسین (علیه السلام) میخوانند تا در معرض وبا و طاعون قرار نگیرند ، و خداوند هم دفع بلاء میکند .
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
🌹🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 1616
چند نوع خوابیدن داریم؟
262 - قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم: اَلنَّوْمُ عَلى سَبْعَةِ اَوْجُهٍ. نَوْمُ الْغَفْلَةِ، فَهُوَ الَّذى فى مَجْلِسِ الذِّكْرِ وَ نَوْمُ الشَّقاوَةِ، فَهُوَالَّذى وَقْتَ الصُّبْحِ وَ نَوْمُ الْعُقُوبَةِ، فَهُوَ النَّوْمُ الَّذى وَقْتَ الصَّلوةِ وَ نَوْمُ اللَّعْنَةِ فَهُوَ الَّذى بَعْدَ صَلوةِ الْفَجْرِ وَ نَوْمُ الرَّاحَةِ فَهُوَ النَّوْمُ عِنْدَ اسْتِواءِ النَّهارِ وَ نَوْمُ الرُّخْصَةِ فَهُوَ نَوْمٌ بَعْدَ الْعِشاءِ وَ نَوْمُ الْحَسْرَةِ فَهُوَ النَّوْمُ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ.
خواب بر هفت قسم است: 1- خواب غفلت: و آن خوابيدن در مجلس ذكر است. 2- خواب شقاوت: و آن خوابيدن در وقت صبح است. 3- خواب عقوبت: و آن خواب در وقت نماز است 4- خواب لعنت: و آن خوابى است بعد از نماز صبح (در حالى كه هنوز آفتاب طلوع نكرده) 5- خواب راحت: و آن خوابى است در وسط روز 6- خواب رخصت: و آن خوابى است كه بعد از نماز عشاء باشد 7- خواب حسرت: و آن خواب در شب جمعه است.
کتاب احادیث الطلاب ص 117
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
هدایت شده از احادیث الطلاب
#تربیت_کودک
💢 نکته مهم در مورد اسباب بازی بچه ها:
بچه ها باید با اسباب بازیشان بازی کنند و آنها را مستهلک کنند و عوض کنند تا یاد بگیرند که «اثاث زندگی در خدمت من هستند، من در خدمت اثاثیه نیستم.»
اما ما بچه ها را طوری بار می آوریم که آن ها در خدمت اسباب بازی هایشان قرار می گیرند.
یکی از دلایلش هم همان « نظم» است. می خواهیم بچه هایمان مرتب و منظم باشند. «همه چیز را نگهدار خراب نشه» خیلی هم با افتخار این حالت را به بچه ها امر می کنیم. دائم به بچه ها تلقین می کنیم که دست نزن و خراب نکن، فقط داشته باش و بچه ها هم یاد می گیرند که چیزی را مستهلک نکنند و فقط جمع کنند و داشته باشند بدون اینکه از بازی و استفاده کردن از آن لذت ببرند.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
هدایت شده از احادیث الطلاب
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پند و اندرز اخلاقی حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی
مدت : یک دقیقه
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب