🏡حق_ارتفاق
🏡با حق ارتفاق در ملک دیگران بیشتر آشنا شویم…
🏡حق ارتفاق حقی است که صاحب ملکی به اعتبار حقی که در ملک دیگری دارد میتواند از آن ملک استفاده کند. این حق شامل عناوینی نظیر حق عبور، حق مجری، حق شرب، حق شبکه و حق ناودان و ... میشود.
🔰برای آشنایی با حق ارتفاق مثالهایی را برای توضیح بیشتر در ادامه میآوریم. هرگاه فردی برای رسیدن به زمین خود ناچار باشد از زمین ملک مجاور خود بگذرد، گفته میشود که وی حق عبور از آن زمین را دارد. یا آنکه هرگاه کسی برای آبیاری زمین خود ناچار باشد نهری از زمین دیگری رد کند تا آب را به زمین خود برساند، وی حق مجری در زمین دیگری خواهد داشت. اگر کسی اجازه داشته باشد ناودان خود را به سمت ملک مجاور قرار دهد، وی حق ناودان دارد و مثالهای دیگری از این دست وجود دارد.
حق ارتفاق در واقع چهرهای از حق انتفاع است با این تفاوت که حق ارتفاق اختصاص به زمین دارد. بدینمعنا که حق ارتفاق معمولا در دو ملک مجاور و متصل وجود دارد. همچنین برخلاف حق انتفاع این حق بهصورت دائمی ایجاد میشود و تا زمانی که دارندهی حق ارتفاق مالک زمین مجاور باشد، حق ارتفاق باقی است.
🔰حق ارتفاق به سه طریق ایجاد میشود:
۱- از طریق قانون و حقی که قانون گذار برای افراد به رسمیت میشناسد، که به آن ارتفاق قانونی میگویند. مثلا در قانون برنامهی عمرانی سوم کشور مصوب ۴۶ پیشبینی شده است که دولت در مورد زمینهایی که در مسیر راه و خطوط مواصلاتی و برق و مجاری آب و لوله های گاز و نفت قرار میگیرد، حق ارتفاق خواهد داشت.
۲- از طریق قرارداد میان مالک زمین با دارنده ی حق ارتفاق، که بدان ارتفاق قراردادی گویند.
۳- به واسطه ی وضع طبیعی املاک که به آن ارتفاق طبیعی گویند. مثلا زمینی که در پایین قرار گرفته به حکم وضع طبیعی خود، مجرای فاضلاب و آب باران زمین بالاتر است.
حق ارتفاق همچنین ممکن است در اثر اذن مالک داده شود و در اینصورت مالک هر وقت که بخواهد میتواند اذن خود را پس بگیرد و اجازه عبورو ارتفاق به غیر ندهد.
🔰 حق ارتفاق ممکن است بهصورت مثبت یا منفی ایجاد شود. در حق ارتفاق مثبت صاحب آن اجازهی استفاده از ملک دیگری را خواهد داشت. بهعنواننمونه: حق داشتن در و شبکه، حق مجری، حق شرب، حق ناودان یا حق عبور از ملک دیگری.
در حق ارتفاق منفی، مالک از یکسری تصرفات ممنوع میشود و دارندهی حق ارتفاق از این محدودیتهای مالک بهره میبرد. مثلا حق حریم املاک و قناتها که مالک زمین را از تصرفاتی که مضر به حال صاحب حریم باشد منع میکند. توضیح آنکه حق حریم به مقداری از اطراف ملک و قنات و نهر و امثال آن میگویند که برای استفادهی بهتر از آنها ضرورت دارد و حتی اگر حریم قنات کسی در ملک دیگری باشد، دیگری نمیتواند تصرفاتی کند که به صاحب حریم ضرر برساند. یا آنکه مالکی حق ندارد در ملک خود ساختمان سه طبقه به بالا بسازد و این برای تامین نور و هوای کامل همسایه باشد.
🔰در خصوص حق ارتفاق نیز طرفین نسبت به یکدیگر تکالیفی دارند. صاحب حق ارتفاق نمیتواند از حقی که دارد سوءاستفاده کند و از حدود عرفی تجاوز کند. مثلا دارندهی حق عبور نمیتواند در ساعاتی که معمولا مردم خوابیداند با ورود به ملک غیر آسایش مالک و خانوادهاش را سلب کند. هزینههای مربوط به استفاده از حق نیز به عهده ی دارنده ی حق ارتفاق است اما هزینههای مربوط به نگهداری و حفظ مال به عهدهی خود مالک خواهد بود. در مقابل مالک نیز نمیتواند در ملک خود تصرفی کند که اجرای حق ارتفاق را با مشکل مواجه کند. مثلا اگر کسی حق شرب از آب انبار همسایه را داشته باشد، مالک آب انبار نمیتواند به این بهانه که پس از لولهکشی آب تصفیه نیازی به آب انبار ندارد، آن را به زیر زمین تبدیل کند
🏡تفاوت سرقفلی با حق کسب و پیشه یا تجارت در چه چیزهای هست؟
🏡جواب
1.سرقفلی از نظر شرعی یک امر صحیح است و مشکلی ندارد اما در مورد حق کسب و پیشه مشهور می گویند حلال نیست .
2.مبلغ و میزان سرقفلی با توجه به موقعیت محلی و کیفیت بنا و تجهیزات محل مورد اجاره بستگی دارد ولی در حق کسب و پیشه این موارد ملاک نیست و اصولا باید طول مدت اجاره و حسن شهرت مستاجر که در معروفیت محل مزبور موثر افتاده است ونوع کسب و پیشه و تجارت ،ملاک محاسبه قرار میگیرد
3.در تعیین مبلغ سرقفلی قواعد عمومی نقش ندارد و مالک تصمیم میگیرد چه مقدار تعیین کند ولی در حق کسب و پیشه و تجارت محکمه دخالت میکند و با جلب نظر کارشناس تعیین می شود.
4.سرقفلی مربوط به محل است ولی حق کسب و پیشه مربوط به شغل است .
5.سرقفلی چون در ابتدا گرفته می شود ممکن است مالک محل از حق خودش صرف نظر کند و از مستاجر سرقفلی نگیرد ولی در حق کسب و پیشه چون ابتدا حقی وجود ندارد و در اثر مرور زمان بوجود می آید مالک و مستاجر با توافق نمی توانند آن را در موقع انعقاد اجاره نگیرند .
6.سرقفلی در قرارداد اجاره می آید و ناشی از قرار داد اجاره هست ولی حق کسب و پیشه رو قانون تعیین کرده است .
7.سرقفلی به مالک ملک تجاری یا به مستاجر اول پرداخت می شود ولی حق کسب و پیشه به مستاجر پرداخت می شود .
8.مستاجری که حق سرقفلی دارد در صورت تخلف از قرداد اجاره ،مالک (موجر)حق فسخ اجاره و تخلیه ملک را دارد اما در مورد حق کسب و پیشه در صورت تخلف مستاجر حق کسب و پیشه زائل می شود البته در یک مورد تخلف آن هم بدون داشتن مجوز به دیگری انتقال بدهد نصف حق کسب و پیشه پرداخت می شود .
9.وقتی که مالک مکان تجاری خودش از محل استفاده میکند در مورد اجرای طرحهای دستگاههای دولتی و شهرداری ها در این صورت سرقفلی به خود مالک پرداخت می شود .
🔴حین مذاکرات وین و در حالی که آقای روحانی از توبه آمریکا(توبه گرگ) میگوید:
اتحادیه اروپا، چند مقام ارشد نظامی ایران را تحریم کرد
🔹اتحادیه اروپا ۸ فرد و ۳ نهاد ایرانی را به بهانه نقض حقوقبشر به لیست تحریمهای خود اضافه کرد
🔹برهمین اساس شهروندان و شرکتهای اروپایی از تأمین سرمایه برای افراد و نهادهایی که در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارند، منع شدهاند
🔹بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، سردار سلامی فرمانده سپاه، سردار سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه و سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی از جمله افراد تحریمشده هستند
01.23.mp3
14.36M
📌شبنامه
♦️ همه چیز در خصوص آنچه در نطنز رخ داد
♦️ موج رسانه ای عجیبی که دولت حسن روحانی و مشاورین وی به بهانه حادثه در نطنز راه انداختند
♦️ زنگ خطر ! دشمن در حال رسیدن به این جمع بندی است : تا زمانی که دولت روحانی روی کار است ، ایران واکنش نشان نخواهد داد و باید از فرصت این دولت استفاده کرد ...
♦️نفوذ و جاسوسی یا استفاده از ظرفیتی که تیم مذاکره کننده در اختیار دشمن قرار داد ؟
♦️ایران به گفته ظریف بیش از ۹۲٪ کل بازرسیهای جهان را پذیرفته و بازرسان بیشترین رفت و آمد و دقیق ترین نظارت را بر ایران داشته اند
♦️چرا باید دولتِ مستقر را وادار کرد که پاسخ دهنده به این اقدام باشد ؟ / آقای تحلیلگر
با سلام وخداقوت
فردا انشاءا.. رزمایش طرح ثامن باموضوع (انتخابات ریاست جمهوری) دردومرحله 1: ساعت 8صبح تا 3 عصر
2:ساعت3 تا8شب
برگزارمی گردد
مدیران محترم کانال ها نسبت به بارگذاری مطالب از کانال های سرشبکه قشر خود اقدام فرمایند.
ضمنا از طریق کانال خودتان همین امروز به مخاطبین جهت بازدید واستفاده اطلاع رسانی شود.
📍تصمیم «قطعی» سیدحسن خمینی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری
🔺علیرغم شایعات روزهای اخیر درباره احتمال کاندیداتوری حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی برای انتخابات ریاستجمهوری، حجتالاسلام یاسر خمینی امروز اعلام کرد که تصمیم سیدحسن خمینی برای عدم کاندیداتوری قطعی شده است و ایشان یقیناً نامزد انتخابات ریاستجمهوری نمیشود.
🔺سیدیاسر خمینی در گفتوگو با جماران اعلام کرده: یاسر خمینی: ایشان «سیدحسن خمینی» با تردید درحال مشورت و بررسی بودند تا اینکه امروز به دیدن رهبری رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به صلاح ندانستند و با بیان اینکه حاج حسن آقا را مانند فرزند خود می دانند، از ایشان خواستند که در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند.
۲۰۰ زندانی زن به مرخصی ایام نوروز رفتند
سرپرست معاونت امور زنان، کودکان و خانواده دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اعطای مرخصی به ۲۰۰ نفر زندانی زن به مناسبت ایام نوروز خبر داد.
فاطمه ابراهیمی در رابطه با بخشنامه اخیر ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر اعطای مرخصی به زندانیان گفت: در راستای ابلاغ این بخشنامه ٢٠٠ نفر مددجوی زن به مناسبت ایام نوروز به مرخصی اعزام که از این تعداد ۱۷۰ نفر مربوط به حوزه قضایی تهران بوده و برای سهولت خانواده زندانیان در امر تودیع وثایق از طریق دفتر معاونت امور زنان واقع در شهر تهران این موضوع صورت پذیرفته است.
وی در خصوص دیگر اقدامات برای ایام نوروز بیان کرد: سفره هفت سین نمادین، در دفتر همکاران قضایی توسط محکومین رای کار با امید به آزادی زندانیان برپا شده است..
@hoghoghyaran
محور تحول در دستگاه قضایی استفاده از فناوریهای نوین است
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه محور تحول در دستگاه قضایی استفاده از فناوری های نوین است، گفت: استفاده حداکثری از فناوری برای هوشمندسازی دستگاه قضایی با مشارکت حداکثری بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان به عنوان یک راهبرد اساسی باید دنبال شود.
عیسی زارعپور در نشستی که با حضور اعضاء جدید هیئت مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برگزار گردید ابزار امیدواری کرد که کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به محل جلب مشارکت فناورانه بخش خصوصی برای حل مشکلات دستگاه قضایی تبدیل شود.
وی گفت: هدف ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، استفاده از فناوری و بخش خصوصی برای حل مشکلات قوه قضاییه بوده است..
@hoghoghyaran
رشد ۴.۵ برابری صدور سند کاداستری در سال ۹۹ نسبت به ۴۰ سال گذشته
ذبیحالله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جلسه شورای عالی قوه قضاییه از رشد ۴.۵ برابری صدور اسناد کاداستری در سال ۹۹ نسبت به ۴٠ سال گذشته خبر داد.
وی افزود: میزان صدور اسناد کاداستری در سال ۹۷، ۱۱ میلیون هکتار، در سال ۹۸، ۸ میلیون هکتار و در سال گذشته با یک جهش قابل توجه به ۴۷ میلیون هکتار رسید.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از تثبیت ۵۴ میلیون هکتاری اراضی در سال ۹۹ خبر داد که به گفته او، این رقم در سال ۹۸، ۲۴ میلیون هکتار بوده که با رشد تقریباً ۲ برابری مواجه شده است.
@hoghoghyaran
واکنش سازمان بازرسی به توصیه «نخریدن خودرو»
بازرس سازمان بازرسی کل کشور: به محض اینکه سخنان منتسب به رضا شیوا، رئیس شورای رقابت مبنی بر اینکه «اگر خودرو گران است، نخرید!»، آقای شیوا به سازمان بازرسی کل کشور دعوت شدند و این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت.آقای شیوا اعلام کرد؛ موضوع به این شکلی که در رسانهها مطرح شده نبوده و ایشان چنین اظهار نظری به این نحو نداشتهاند.
@hoghoghyaran