●
🌸🍃🌸🍃
حضرت امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
رُبَما سَأَلْتَ الشَّىْ ءَ فَلا تُؤْتاهُ وَاُوتيتَ خَيْرا مِنْهُ عاجِلاً أَو آجِلاً أَوْ صَرَفَ عَنْكَ لِما هُوَ خَيْرٌ لَكَ ، فَلَرُبَّ أمْرٍ قَدْ طَلَبْتَهُ فيهِ هَلاكُ دينِكَ لَوْ اوتيتَهُ ، فَلْتَكُنْ مَسْأَلَتُكَ فيما يَبْقى لَكَ جَمالُهُ وَيُنْفى عَنْكَ وَبالُهُ.
گاه چيزى را (از خدا) مى خواهى اما به تو داده نمى شود و دير يا زود بهتر از آن به تو داده مى شود، يا به خاطر آنچه خير و مصلحت تو در آن است از برآورده شدن خواسته ات دريغ مى شود، زيرا بسا خواسته اى كه اگر برآورده شود به نابودى و تباهى دين تو مى انجامد، پس، چيزى بخواه كه زيبايى و نيكيش برايت مى ماند و پيامد سوئى ندارد.
نهج البلاغه، نامه 31●
🌸🍃🌸
*🌹احادیث حیرت آور عید غدیر🌹*
🌷 امام علی(علیه السلام ) :
*🌱خرج کردن یک درهم در این روز، پاداش ۱۰۰ هزار درهم در روزهای دیگر و حتّی بیشتر دارد.*
(📚مصباح المتهجد، ج۲، ۷۵۷- ۷۵۸)
(یعنی روزهای عادی هر مقدار صدقه بدی یا به کسی کمک کنی ، ۱۰ برابرش بهت برمیگرده ولی روز عید غدیر این *ثواب ۱۰۰ هزار برابر میشه* یعنی هر چی خرج کنی ، یک میلیون برابرش بهت برمیگرده)
🌷امام صادق(علیه السلام ) :
*🍂«یکی از وظایف روز غدیر این است که مؤمن تمیزترین و گران بهاترین جامه های (لباس های) خویش را بپوشد.»*
🌷امام صادق(علیه السلام ) :
*🌾غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین)و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.*
(📚بحار ج۶ ص ۳۰۳)
🌷امام صادق(علیه السلام ) :
*🌱روز غدیر خم عید بزرگ خداست ، خدا پیامبرى مبعوث نکرده ، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان، روز عهد و در زمین ، روز پیمان محکم و حضور همگانى است .*
( 📚وسائل الشیعه ، ۵: ۲۲۴، ح .۱ )
🌷امام علی(علیه السلام ):
*🍀اگر کسی از آغاز دنیا تا پایانش ، روزها را روزه و شبهایش را احیا بگیرد ، به پای ثواب روزۀ این روز اگر خالصانه باشد نمیرسد.*
(📚مصباح المتهجد، ج۲، ۷۵۷- ۷۵۸)
🌷امام صادق (علیه السلام ):
*🍁عید غدیر روزی است که خداوند دو برابر تعداد رهاشدگان از آتش جهنم در ماه مبارک رمضان و شب قدر و شب عید فطر ، از آتش جهنم رها می کند و گناه ۶۰ سال را می بخشد.*
(📚بحار ج ۹۴ ص۱۱۹)
*🌹 تعجیل در فرج و سلامتی امام زمان صلوات🌹*
*🌹 اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم 🌹
#عید_غدیر
#بزرگترین_عید
#فقط_به_عشق_علی علیه السلام
🌲 بخشی از خطبه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم در غدیر خم
🌲 معاشر الناس إن علیا والطیبین من ولدی هم الثقل الاصغر والقرآن الثقل الاکبر فکل واحد منبئ عن صاحبه و موافق له ، لن یفترقا حتی یردا علی الحوض هم أمناء الله فی خلقه و حکماؤه فی ارضه ، ألا و قد أدیت ، ألا و قد بلغت ، ألا و قد أسمعت ألا و قد اوضحت ، ألا و إن الله عزوجل قال و أنا قلت عن الله عزوجل ألا إنه لیس أمیرالمؤمنین غیر أخی هذا ، و لا تحل إمرة المؤمنین بعدی لأحد غیره
🌲ای مردم علی و فرزندان پاک و معصومش همان ثقل [ کوچکترند] ، و قرآن ثقل[ بزرگتر ] است و هر یک آن دو از دیگری خبر می دهد و با آن موافق و سازگار است و آن دو هرگز از یکدیگر جدا نمیشوند تا اینکه در کنار حوض ( کوثر )برمن وارد شوند ، آنان امینان خداوند درمیان خلق او ، و فرمانروایان او در زمین میباشند .
🌲 آگاه باشید که( رسالت ابلاغ امامت علی«ع» را ) به جای آوردم ، بدانید که ابلاغ نمودم ، من به گوشتان رسانیدم و ( برای تان ) روشن ساختم ، آگاه باشید که خداوند عزوجل - این دستور را - فرمود و من از جانب خداوند متعال گفتم ، بدانید که امیر مومنان کسی جز این برادرم نیست و جایز نیست پس از من کسی جز او امیر مومنان شمرده شود .
📚 عهد آسمانی ( خطبه حضرت رسول ( ص ) در غدیر خم )
💠 سه روز تا عیدالله الاکبر ؛ عید غدیر خم
🍃🍂💐🌹💐🍂🍃
@menbarisfahan
💠 قصیده ابنابیالحدید در مدح امیرالمومنین(ع) از زبان حامد کاشانی
✅ بندگان خوب خدا از دیدگاه امام رضا(علیهالسلام) چگونهاند؟
رُوِیَ اَنَّهُ سُئِلَ عَنِ عَلِیٍّ ابنِ مُو سَی الرِّضا عَلَیهماِ السَّلامُ عَن خِیارِ العِبادِ،
«اَلَّذینَ اِذا اَحسَنُوا أَستَبشَروُا وَ اِذا اَسائُوا اِستَغفَروُا وَ اِذا اُعطوُا شَکَروُا وَ اِذَا ابتَلَوا صَبَرُوا وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا»
⬅️ در روایتی از امام هشتم(علیهالسلام) در مورد بندگان خوب خدا سؤال کردند که دارای چه خصوصیاتی هستند؟ ایشان پنج خصوصیت را فرمودند،
«فَقالَ عَلَیهِالسَّلامُ»؛ حضرت در جواب فرمودند:
🔸اوّل؛ «اَلَّذینَ اِذا اَحسَنُوا أَستَبشَروُا»؛ آنها کسانی هستند که وقتی کار نیک و طاعاتی از طاعات الهیّه را انجام میدهند، از این که موفّق به انجام آن شدهاند، مسرور میشوند.
🔸دوم؛ «وَ اِذا اَسائُوا اِستَغفَروُا» اگر نعوذبالله، اینها غفلت کردند و دستشان آلوده شد به خطاکاری، اینها از خداوند پوزش میطلبند، استغفار میکنند و بیتفاوت نمیگذرند.
🔸سوم؛ «وَ اِذا اُعطوُا شَکَروُا»؛ اگر خداوند به آنها عطایی کرد و نعمتی به آنها عنایت کرد، سپاسگزاری میکنند و اینطور نیست که بیتفاوت باشند، بلکه نسبت به معطی خودشان، تشکّر و سپاسگزاری میکنند.
🔸چهارم؛ «وَ اِذَا ابتَلَوا صَبَرُوا»؛ اگر گرهی به کارشان بیافتد و ابتلایی پیدا کنند، از خدا گِله نمیکنند، بلکه صبر میکنند و اهل شکایت نیستند.
🔸پنجم؛ «وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا»، اگر خشمگین شوند، عفو میکنند؛ انتقام نمیگیرند و حتّی اهل انتقامگیری هم نیستند.
⬅️ لذا حضرت این پنج خصوصیت را در جواب اینکه بندههای خوب خدا چه کسانی هستند، فرمودند؛ که اوّلی در ربط با طاعات بود، دومی در ربط با «نعوذبالله»! سیّئات، سومی در ربط با نعمتها، چهارمی در ربط با ابتلائات بود و پنجمی هم در جایی بود که «نعوذبالله»!، خشمگین شوند؛
⬅️ که همانطور که حضرت فرمودند، آنجا هم اهل عفو و بخششند. خوشا به حال کسی که این پنج خصوصیت در آنها باشد که برطبق این روایتی که از امام رضا(علیهالسلام) است، این فرد از بندگان خوب خدا محسوب میشود.
🔸حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
تحف العقول، ص (469)
#امام_رضا_علیه_السلام #حدیث_زندگی
خاطره آیت الله مصباح یزدی از دیدار آیت الله گلپایگانی با مادر شهید معماریان
مادر شهید معماریان چند سال بعد از شهادت پسرش به پا درد شدیدی مبتلا شده بود. یک شب که برای درمان بیماری اش به سیدالشهداء سلام الله علیه متوسل شده بود، در خواب پسر شهیدش را می بیند که به دیدنش آمده و پس از آن که دستی به سر و روی مادرش می کشد، پارچه سبز رنگی را روی محل درد می بندد و به مادر می گوید درد پایت خوب شد. مادر بزگوار این شهید می گفت: بعد از این که از خواب بیدار شدم دیدم همان پارچه سبزرنگ روی پایم بسته شده و اثری از درد احساس نمی کنم.
پس از مدتی نیز که خبر این جریان به مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی رضوان الله علیه رسیده بود، مادر شهید معماریان را خواسته و جزئیات ماجرا را از وی جویا شده بودند و پس از مقایسه آن پارچه و عطر آن با عطر تربت سید الشهداء علیه السلام که از اجداد طاهرینشان به ایشان رسیده بود، فرموده بودند این پارچه از همان جایی آمده که این تربت آمده است. علاوه بر این که تاکنون بیماران بسیاری به برکت همین پارچه سبزرنگ شفا یافته اند. چگونه ممکن است نوجوانی که سال ها پیش به شهادت رسیده و جسدش به خاک سپرده شده، در عالم خواب پارچه ای را به پای مادرش ببندد و آن پارچه با همان عطر و رنگ در عالم بیداری نیز وجود داشته باشد؟ نمونه هایی از این قبیل بسیار است که خانواده های شهدا آنها را دیده اند.
منبع: رمضان ۱۴۳۵/جلسه چهل و هفتم/ مبحث محبت خدا
@yekmeshkati
💠 بزرگترین منقبت قرآنی امیرالمؤمنین(علیه السلام)
روزی مأمون به امام رضا(ع) گفت:
بزرگترین امتیاز امیرالمؤمنین(علیه السلام) که از قرآن برداشت شود را برایم بگو.
امام رضا(ع) به او گفت:
برتری ایشان در مباهله است*️⃣؛ خدای بزرگ و پُرشکوه فرمود:
﴿فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ﴾[آل عمران 61]
«پس هرکه در اینباره (دربارۀ چگونگی آفرینش مسیح بدون پدر و اینکه همچون سایر انسانها آفریده و بندۀ خداست با تمام غرایز بشری، نه فرزند خدا) با تو بگومگو کرد پس از آنکه علم و دانش این موضوع [با وحی] نزدت آمد [و شاهد این نزول وحی و علم بودند]، بگو: بیایید پسرانمان و پسرانتان، و زنانمان و زنانتان، و خودمان و خودتان را فرابخوانیم، سپس یکدیگر را نفرین کنیم و خدا را علیه یکدیگر بخوانیم و لعنت خدا و دوری از رحمتش را بر دروغگویان قرار دهیم»،
و رسول الله(صلّى الله عليه وآله)، حسن و حسین(عليهما السلام) را فراخواند پس این دو «إبن» اویند، و فاطمه(عليها السلام) را فراخواند [نه هیچیک از همسرانش را] پس او در اینجا [مصداق] «نساءِ» وی [و مورد نظر در آیه] است، و امیرالمؤمنین(عليه السلام) را فراخواند پس بنا به حکم خدای شکست ناپذیر و بلندمرتبه، وی «نفس» پیامبر است.
و از آنجا که هیچیک از مردم و آفریدههای خدای والا و منزه، بلندمرتبهتر و برتر از رسول الله(صلّى الله عليه وآله) نیست پس لازم است که در حکم خدای شکست ناپذیر و بلندمرتبه، هیچ کس برتر از «نفس» رسول الله(صلّى الله عليه وآله) نباشد.
مأمون اینگونه ایراد گرفت که:
مگر نه اینست که خدا بصورت جمع گفت «أبناء» و رسول الله(صلّى الله عليه وآله) تنها و تنها دو پسرش را فراخواند، و بصورت جمع گفت «نساء» و رسول الله(صلّى الله عليه وآله) تنها و تنها دخترش را فراخواند؛ پس چرا درست نباشد که [«أنفس» را نیز که جمع است برای مفرد بکار برده باشد و] فراخواندن را برای کسی بگوید که خودش «نفس» خود است و مراد حقیقی تنها خود او [شخص متکلم] باشد بدون شخص دیگری؟! و در اینصورت آن فضیلتی که برای امیرالمؤمنین(عليه السلام) گفتی دیگر وجود نخواهد داشت!
امام رضا(ع) پاسخ داد:
آنچه گفتی درست نیست ای امیرالمؤمنین؛ وعلتش اینست که دعوت کننده و فراخواننده بودن تنها در صورتی معنا دارد که فراخوانندۀ دیگران باشد همانجور که امرکننده و فرماندهنده اینگونه است که فرماندهنده به دیگران است، و معنا ندارد که در مراد حقیقی فراخوانندۀ خود باشد همانجور که هیچگاه اینگونه نیست که در واقع فرماندهنده به خود باشد.
و زمانیکه رسول الله(صلّى الله عليه وآله) هیچ مردی را در مباهله فرانخواند جز امیرالمؤمنین(عليه السلام) را، پس بی تردید ثابت میشود که وی همان «نفس» پیامبر است که خدای بلندمرتبه در کتابش او را مورد عنایت قرار داده و این حکمِ نفس پیامبر بودنش را در قرآنش تثبیت نموده.
مأمون گفت:
جواب که آمد سؤال واژگون میشود.
📚 موسوعة التاريخ الإسلامي 8: 135.
ــــــــــــــــــــ
*️⃣ تاريخ مباهله: صبح روز 24/ذح/9ه.
@YusufiGharawi
01-05-1401 hosseini ghomi.mp3
9.67M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #حجت_الاسلام_حسینی_قمی
📚 موضوع: سیری در نهج البلاغه امیرالمومنین علی علیهالسلام ( خطبه ۲۰۰ )
🗓 شنبه یکم مرداد ماه ۱۴۰۱
🗂 حجم : ۱۲ مگابایت
@Masafe_akhar
🔹 *ذکر مومن در هنگام خروج از منزل*
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که هر گاه از منزل بیرون رود «بسم الله» گوید، دو فرشته ( نویسندگان اعمال) به او می گویند: هدایت شدی و اگر پس از آن بگوید: «لا حول ولا قوة الا بالله» به او میگویند: محفوظ شدی و اگر پس از آن بگوید: «توکلت علی الله» به او گویند: کفایت شدی.
شیطان در این هنگام گوید: چگونه به بندهای که هدایت شده و مصونیت یافته و کفایت شده است دست یابم.
( امالی صدوق،ص ۶۷۵)
عَنِ الْحَسَنِ بْنِ الْجَهْمِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ علیه السلام قَالَ: إِذَا خَرَجْتَ مِنْ مَنْزِلِكَ فِي سَفَرٍ أَوْ حَضَرٍ فَقُلْ:بِسْمِ اللَّهِ، آمَنْتُ بِاللَّهِ، تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ، ماشاءَاللَّهُ، لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، فَتَلَقَّاهُ الشَّيَاطِينُ فَتَنْصَرِفُ وَ تَضْرِبُ الْمَلَائِكَةُ وُجُوهَهَا وَ تَقُولُ مَا سَبِيلُكُمْ عَلَيْهِ وَ قَدْ سَمَّى اللَّهَ وَ آمَنَ بِهِ وَ تَوَكَّلَ عَلَيْهِ وَ قَالَ ما شاءَ اللَّهُ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ. (الکافی،ج۲،ص ۵۴۴)
🔹حسن بن جهم گوید :امام رضا علیه السلام فرمود: هرگاه از منزل خود بیرون می روی در سفر باشی یا وطن بگو: بِسْمِ اللَّهِ، آمَنْتُ بِاللَّهِ، تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ، ماشاءَاللَّهُ، لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ (کسی که این کلمات را بگوید و) پس از آن شیاطین با او روبرو شوند باز می گردند در حالی که فرشته ها به چهره آن ها می زنند و می گویند:
چه کاری با او دارید در صورتی که نام خدا را برد، به او ایمان آورد، بر او توکل کرد، و ماشاءالله لا حول ولا قوة الا بالله گفت . (الکافی، ج ۲، ص ۵۴۳)
🔸حفظ کردن این چند جمله و خواندن آن هنگام خروج از منزل کمترین هزینه ای است که هر مومنی می تواند با آن مصالح و منافع بزرگی را برای خود تامین کند و مهر ناامیدی بر پیشانی شیطان زند. آن را حفظ کنیم و مراقب باشیم شیطان آن را از یاد ما نبرد.