👆صفحاتی از نشریه انجمن حجتیّه که باعث اشتباهی تاریخی شد.
🆔 @hojjatiye
🔴 چمران، جنگهای نامنظّم و انجمن حجتیّه
✅ در دو مطلب قبل، انجمنی نبودن شهید چمران و این مسئله که تهمت انجمنی بودن ایشان از کجا آغاز شد، توضیح داده شد. حال به این سئوالات پاسخ خواهیم داد که تعامل شهید چمران با انجمن چگونه بوده؟ و چرا برخی شواهد مبنی بر ارتباط ایشان با نیروهای انجمنی وجود دارد؟ و یا چرا بعضی از اعضای با سابقه انجمن، در ستاد جنگهای نامنظّم، مسئولیت داشته و تعدادی از نیروهای این ستاد انجمنی بوده اند؟
قبل از رسیدن به مصادیق، لازم است تا ابتدا خود را با فضای آن زمان آشنا نماییم.
✊ با پیشرفت روزافزون نهضت امام خمینی(ره)، زاویه سران انجمن با این نهضت روزبروز بیشتر و انحراف تفکّراتشان به خصوص بر اعضای این گروه آشکارتر میشد. لذا با گذشت زمان و به تدریج، بسیاری از اعضای انجمن از این گروه جدا شده و به نهضت پیوستند. از این رو فعالیتهای انقلابی برخی از اعضای انجمن در خاطرات مبارزین مشهود است. حتی برخی از شعب انجمن در دیگر شهرها نیز، همچون گذشته از انجمن مرکزی تبعیّت نداشته و به یاوران انقلاب پیوسته بودند. انجمن بجنورد، یزد و نیشابور نمونه هایی از این انفصال است.
در چنین فضایی بود که انقلاب پیروز شد🇮🇷 و حال پاسخ این پرسش که "باید با انجمنی ها چگونه برخورد نمود؟" بسیار دشوار شده بود چرا که انجمن را دیگر یک طیف تشکیل نمیداد. لذا بین نیروهای انقلابی در شیوه برخورد با انجمن، اختلاف بالا گرفت تا آنجا که برخی خط بطلان بر هر کسی که سابقه عضویّت در انجمن داشت، کشیده و با آنان به تندی برخورد میکردند🔨 و برخی دیگر نیز بر این عقیده بودند که باید به انجمن برای اصلاح خودش فرصت داد و نمی توان همه اعضای آن را به چوب ضدّیت با نظام اسلامی راند و منزوی کرد، چرا که برخی از آنان متوجّه برخی اشکالات و ضعفهای انجمن مرکز شده و حال تمام ظرفیّت و توانشان را برای خدمت به جمهوری اسلامی، در طبق اخلاص گذاشته اند. باید جذب حدّ اکثری نمود و دفع حدّاقلی.💐 شخصیّتهایی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت الله خامنه ای و شهید چمران از جمله افرادی بودند که به شیوه دوم اعتقاد داشتند.
✳️ حتی خود امام خمینی(ره) نیز چنین دیدی داشتند چرا که مرحوم آیت الله خزعلی را برای اصلاح و نظارت بر انجمن و همچنین سر و سامان دادن به ارتباط میان انجمن و انقلابیون منصوب نمودند. و این مسئولیت تا تیر ماه ۱۳۶۰ ادامه داشت.
با توجه به توضیحات ذکر شده کاملاً طبیعی است که شهید چمران در دوره حیاتشان علیرغم آن که با انحرافات انجمن هم آشنا بوده اند، سعی در جذب حدّاکثری نیروهای انجمن داشته باشند.
آنچه که این زمینه جذب را برای شهید چمران بیش از بیش فراهم می نمود، سابقه عضویّت برادرشان مهندس مهدی چمران در انجمن بود. از سویی چون برخی از مصادر سپاه در دست افرادی بود که به شدّت با انجمن در تضادّ بودند، و از سوی دیگر ورود به ارتش نیز آسان و به خاطر فضای آن زمان چندان مطلوب نبود، لذا تعداد قابل توجّهی از نیروهایی که سابقه عضویّت در انجمن حجتیّه داشتند، برای حضور در جبهه ها، به نیروهای ستاد جنگهای نا منظّم می پیوستند.
از همین جهت بود که شهید چمران توانست با انجمن ارتباط خوبی پیدا کند و تا آنجا که میتواند نیروهای آنان را جذب نموده و از ظرفّیتشان استفاده کند. به همین جهت نیز برخی از افرادی که از آنان با عنوان شهدای انجمن حجتیه یاد میشود، از طریق ستاد جنگهای نامنظّم به جبهه رفته و به شهادت رسیدند.🌷
به همه این مطالب اضافه کنید اخلاق اسلامی و روحیّه لطیف شهید چمران را که نه فقط مصادیقی همچون جوانانی که در شرق تهران، روزگار خود را به موتوربازی می گذراندند را به مردانی الهی تبدیل کرد، بلکه با آغوش باز برخی از نیروهای ساواک را نیز که حقیقتا توبه نموده و جنایتی انجام نداده بودند را پذیرفت و هدایت نمود. حال اینکه شهید چمران به قول آقای دکتر فضلی چند ملاقات با آقای حلبی هم داشته، عجیب نمی نماید.
💠 برای واضح تر شدن موضوع، در مطلب بعد به یکی از مصادیق اعضای انجمن که در رکاب شهید چمران به شهادت رسید، خواهیم پرداخت. شخصیّتی که از باب توفیف ملاقاتش با امام زمان(علیه السّلام) معروف شد....
🔵 سردار شهید مهندس مصطفی ابراهیمی مجد(رحمت الله علیه)🌷
🆔 @hojjatiye
ابراهیمی مجد(شهیدی که به محضر امام زمان(ع) مشرف شد) در وصیتنامه اش مینویسد: سلام بر نائب الامام الخمینی بزرگ... خدایا این بزرگوار را برای مردم شیعه نگهدار باش.
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
ابراهیمی مجد(شهیدی که به محضر امام زمان(ع) مشرف شد) در وصیتنامه اش مینویسد: سلام بر نائب الامام الخم
🔴 ابراهیمی مجد، شهید انقلاب یا شهید انجمن؟
✅ همانگونه که در مطلب پیشین ذکر شد، در مورد افرادی که به عنوان شهدای انجمن حجتیه معرفی میشوند، باید بررسی کرد که آیا افراد مذکور اولاً سابقه انجمنی بودن داشته اند یا خیر؟ در ثانی اگر انجمنی بوده اند در زمان شهادت نیز همچنان عضو انجمن بوده اند یا خیر؟ و یا حتّی اگر عضو انجمن نیز بوده اند، آخرین نظراتشان نسبت به امام و انقلاب از سویی و آقای حلبی و انجمن از سوی دیگر چه بوده است؟
در این که شهید مهندس مصطفی ابراهیمی مجد، سابقه عضویّت در انجمن داشته اند، هیچ شکّی نیست. امّا نگاهشان به ادامه همکاری و میزان ارتباطشان با انجمن در آخرین ایّام عمر مبارکشان، قابل بررسی است. بر فرض هم که تا پایان عمر عضو انجمن بوده باشند، دیدگاهشان نسبت به حضرت امام و جمهوری اسلامی نیز، در قضاوت ما تعیین کننده است.
✍ در همان وصیّتنامه ایشان که در آن از آقای حلبی به نیکی یاد شده بود، در آغاز وصیّتنامه، پس از شهادت بر امامت ائمه طاهرین(صلوات الله علیهم اجمعین) می نویسند:
« و سپس سلام بر نائب الامام الخمینی بزرگ و سلام بر شما همه بندگان پاکباز خدا و سلام بر شما شهیدان راستین اسلام. برادران و خواهران در این زمان رحمت خدا به تمامی بر ما نازل گشته و در این روزها خداوند بزرگترین لطف را بر ملت ما کرده است و اسباب و مرگ لقاء خود را برای ما فراهم ساخته است و مبادا که غافل باشید. ... خدایا این بزرگوار را برای مردم شیعه نگهدار باش»
✳️ این عبارات شاهدی است بر اعتقاد این شهید عزیز به انقلاب اسلامی، ولایت فقیه و حضرت امام به عنوان ولی فقیه و نماینده امام زمان(علیه السّلام). لذا اگر ایشان در وصیتنامه خود ذکر خیری از رهبر انجمن به میان آورده اند، عین اخلاق اسلامی و فقط از باب ادای دین بوده چرا که شکّی نیست که نه فقط شهید ابراهیمی مجد، بلکه همه اعضای انجمن حجتیّه به هر میزان که در این انجمن، معارف دینی آموخته و یا مبارزه با بهائیّت کرده باشند، بخشی از آن را مدیون زحمات شیخ محمود حلبی هستند. شهید ابراهیمی مجد نیز با بیان عبارت "واسطه کسب معارف الهی" به همین نکته اشاره دارد. امّا آیا این بدان معنی است که ایشان همه تفکرات و عملکرد رهبر انجمن را تأیید می نموده است؟ آیا مگر جز این است که ما معتقدیم که گاهی متعلّم به خاطر صدق نیّت و خلوص در عمل، بر معلّم خود پیشی گرفته، و به جایگاهی می رسد که معلّم حسرتش را در روز واپسین خواهد خورد؟ آنچه که بهترین ملاک قضاوت است، آن است که شهید ابراهیمی مجد جان خود را در راه آرمانهای حضرت امام، تقدیم نمود نه در راه اهداف و عقاید حلبی؛ چرا که رهبر انجمن جهاد در عصر غیبت را جایز نمیدانست!
✉️ در پست بعدی متن کامل وصیّتنامه شهید ابراهیمی مجد، تقدیم میشود. إن شاءالله
🆔 @hojjatiye
🔴 ✉️ متن کامل وصیّتنامه شهید ابراهیمی مجد:
✅ علاوه بر توضیحات قبلی، نکته مهمّی که در مورد این وصیّتنامه، قابل ذکر است، آن است که شهید از دیدار خود با امام زمان (علیه السّلام) می گوید. این وصیتنامه با صیغه استغفار شروع شده، سپس عباراتی از دعای مشلول و دعای عهد و متن زیارت آل یاسین نگاشته شده است. پس از آن مینویسد:
✍من مصطفی ابراهیمی مجد دعای فوق را که در زیارت حضرت صاحب الامر آمده تا به انتها جزو اعتقاد خود دانسته و این زیارت را به این جهت بیشتر متذکر شدم چون در انتهای دعا امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شاهد و گواه بر شهادتین خود می گیرم و از شما می خواهم که دعای فوق را خوانده و در آنجا من شهادتین را بطور کامل پذیرفته ام و علت ذکر نکردن فقط به خاطر طولانی شدن وصیت نامه است .
اُشْهِدُکَ یا مَوْلاىَ اَ نّى اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلااللَّهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ وَاَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسوُلُهُ لا حَبیبَ اِلاّ هُوَ وَ اَهْلُهُ وَاُشْهِدُکَ یا مَوْلاىَ اَنَّ عَلِیّاً اَمیرَ الْمُؤْمِنینَ حُجَّتُهُ وَالْحَسَنَ حُجَّتُهُ وَالْحُسَیْنَ حُجَّتُهُ وَعَلِىَّ بْنَ الْحُسَیْنِ حُجَّتُهُ وَمُحَمَّدَبْنَ عَلِی حُجَّتُهُ وَ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍّ حُجَّتُهُ وَموُسَى بْنَ جَعْفَرٍ حُجَّتُهُ وَعَلِىَّ بْنَ موُسى حُجَّتُهُ وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِی حُجَّتُهُ وَعَلِىَّ بْنَ مُحَمَّدٍحُجَّتُهُ وَالْحَسَنَ بْنَ عَلِی حُجَّتُهُ وَاَشْهَدُ اَ نَّکَ حُجَّةُ اللَّهِ اَنْتُمُ الاَْوَّلُ وَالاْخِرُ
🔷 و سپس سلام بر نائب الامام الخمینی بزرگ و سلام بر شما همه بندگان پاکباز خدا و سلام بر شما شهیدان راستین اسلام . برادران و خواهران در این روزگار رحمت خدا به تمامی بر ما نازل گشته و در این روزها خداوند بزرگترین لطف را بر ملت ما کرده است و اسباب و درک لقاء خود را برای ما فراهم ساخته است و مبادا که غافل باشید . خدایا تو را شکر میکنم که عشق حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در دل من جای دادی و خدایا تو را شکر میکنم که مرا به زیور ایمان آراستی.
🔶 و قبل از هر چیز لازم است از آنانی که واسطه کسب معارف الهی من بودند: سه بزرگوار سه شمع که سوختند تا نور افروختند: اول استاد بزرگم علامه کرباسچی دوم مرحوم رضا روزبه سوم شیخ محمود #حلبی که بابهایی از عرفان به "الله" را برایم گشود؛ از خدا برای این بزرگواران طلب اجر و علو مقام میکنم. و اینان بودند که قلب مرا روشن ساختند تا توانستم کلام پاک و گوهر بار امام امت #خمینی بزرگ را با تمام وجود دریابم که چه بسا دیگران را در درک کلام او عاجز میدانم. خدایا این بزرگوار را برای مردم شیعه نگهدار باش.👇👇👇
🆔 @hojjatiye
👆👆👆🔵 بگذارید بعد از مرگم بدانند و بدانید که همانطور که اساتید بزرگمان می گفتند نوکر محال است صاحبش را نبیند.
💠 من نیز صاحبم را ، محبوبم را دیدار کردم.💠 اما افسوس که تا این لحظه که این وصیت را می نویسم، دیدار مجدد او نصیبم نگشت.
بدانید که امام زمانمان حی و حاضر است و او پشتیبان همه شیعیان می باشد. از یاد او غافل نگردید. دیگر در این مورد گریه مجالم نمی دهد بیشتر بنویسم و تا این زمان دیدار او را برای هیچکس نگفتم مبادا که ریا شود و فقط دیگر می گویم که از آن دیدار به بعد چون دیگر تا این لحظه او را ندیده ام تمام جگرم سوخته است.
و اکنون به جبهه می روم تا پیروزی اسلام را نزدیک سازم و راه را جهت ظهور آن حضرت باز سازم و امیدوارم که آن حضرت حکومتش را در زمان حیاتم ببینم ( وان حال بینی و بینه الموت ) و خدایا اگر مرگ بین من و او حائل شد مرا از قبر خارج ساز، هنگامیکه ظهور آن حضرت انجام گرفت در حالیکه کفن بر تن دارم و ...
باری برادران می روم برای پیروزی و اگر در این راه شهادت بالهایش را گشود و مرا همراه خود به پرواز درآورد چه خوب و نیکوست.
و مادر با تو می گویم مادر: از اینکه فرزندی را به پیشگاه خدا تقدیم داشتی رنجور و غمین مباش بلکه شاد و سراپا سرور باش مادر تو بر گردن من حقهایی داشتی و نیز تو پدر متاسفم از اینکه حقوق شما را آن چنانکه خدا بر من قرار داده بود نتوانستم انجام دهم مرا ببخشید و از خدا بر من طلب عفو کنید و نیز بخواهید که هر کس که بر گردن من حقی داشته که نتوانسته ام ادا کنم مرا ببخشد و اما مادر بر گردن تو حقی را می گذارم و آن این است که اگر من شهید شدم که خود را لایق شهادت نمی دانم بلکه باید بگویم مرگ یا اجری به سراغ من آمد مادرم چون تو آرزو داشتی که من روزی ازدواج کنم و امر خدایی را انجام دهم ولیکن تاکنون اینطور نشده بعد از مرگم به جای آنکه گریه و زاری کنی کارت عروسی تهیه کن در یک طرف اسم من و در یک طرف دیگر نام شهادت را بنویس و مانند دیگر کارتهای عروسی و کاملا شبیه به آنها با کلمات سرور و شادی زینت بده و برای آشنایان و دوستان بفرست و آنها را در جشن این موهبت الهی که نصیب من و تو شده دعوت کن و با شیرینی و شربت از آنها پذیرایی کن .
مادر اشک را برچشم تو هیچکس نباید ببیند زیرا هر قطره اشک ما چون دشمن اسلام را شادمان می کند پس گریستن در این مورد امری است ناشایست . مادرم از اینکه شیر پاکت را حلالم کردی متشکرم و از اینکه چنین فرزندی داشتی سرافراز باش و لباس سرور به تن کن.
شما برادران و خواهرانم، فرزندانتان را با عشق مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آشنا سازید و آنان را برای جهاد در راه آن حضرت همیشه آماده نگهدارید . والسلام.🌷🌺🌷
🆔 @hojjatiye
اینجا خانه شهیدی است که از ابتدا آرام ننشست و به فرمان نائب امام زمانش، به جهاد برخواست و اکنون به انتظار قیام مولایش آرام گرفته است.
🆔 @hojjatiye
🔴 شهید ابراهیمی مجد: عضو انجمن نیستم.
📘 فیض حضور(برگی از زندگی شهید مهندس مصطفی ابراهیمی مجد)
مولف: عباس کفایی قاینی
ناشر کتاب : تقدیر
سال نشر: 1395
شمارگان: 2500
تعداد صفحات: 328
✅ کتاب معرفی شده، تنها کتابی است که تا کنون در مورد شهید ابراهیمی مجد به چاپ رسیده است. در این کتاب آقای دکتر جدّی که یکی از دوستان شهید ابراهیمی مجد بوده، در بخشی از خاطراتش میگوید:
🔶 «حضرت امام موضعشان را صریح راجع به انجمن حجّتیّه فرموده بودند [احتمالاً به دستور امام مبنی بر کنسل شدن نمایندگی آقای خزعلی در انجمن اشاره دارد.]... یک عده بر علیه امام #خمینی موضع گرفتند و یک عده هم آمدند طرف امام. مهندس مجد هم طرف امام را گرفته بود ولی با آقای #حلبی با حیا برخورد می کرد؛ از تهمت های بعضی ها خیلی ناراحت بود. تعدادی از افراد که نه سابقه مذهبی و نه پیشینه روشنی داشتند به ایشان انتقاد می کردند و می گفتند ایشان انجمنی است و لذا ایشان خیلی دلگیر شده بود و می گفت: "من در جبهه می مانم تا خدا تکلیف مرا مشخص کند.
💠 من با این همه سابقه جبهه و کار سیاسی، چطور میتوانم جزو انجمنی باشم که بر علیه انقلاب هستند!؟" (زیرا یکی از اصول انجمن حجتیه عدم دخالت در امور سیاسی بود). بچه های سپاه به ایشان انتقاد می کردند. البته ایشان در قبل از انقلاب در انجمن بود و ما هم در انجمن دوره دیده بودیم.
علاقه به امام زمان (علیه السّلام) در آن زمان خیلی زیاد بود ولی این که وابسته به انجمن باشند یا نه؟ مطرح بود. این که وارد سیاست بشوند و آیا سیاست جزو دین هست یا نه؟ مطرح بود. آن زمان این بحث ها داغ بود. ...روزگار بر مهندس مجد مشکل بود زیرا به او توهین می شد. از طرفی میدانست که امام حق بود و میگفت: "کسی امام را نشناخت»! همیشه در صحبتهایش به من میگفت: "کسی امام را نمیشناسد."
از حاج آقا حلبی هم تعریف میکرد و میگفت: "حاج آقا حلبی به من درس داده حق استادی بر گردن من دارد. من علّمنی حرفاً فقد سیّرنی عبداً[هرکس حرفی به من بیاموزد، من را بنده خودش کرده است.]".
⛔️ البته بعضی ها دارند از شهید مجد سوء استفاده می کنند و می گویند او انجمنی بوده در صورتیکه او از سازمان انجمن بیرون آمده بود و تا آخر در جبهه مقاومت کرد.» (فیض حضور، ص۲۰)
🆔 @hojjatiye
شهید ابراهیمی مجد: من با این همه سابقه جبهه و کار سیاسی، چطور میتوانم جزو انجمنی باشم که بر علیه انقلاب هستند!؟
🆔 @hojjatiye
🔴 انجمنیها برای دشمن کار میکنند.
💠 مقام معظم رهبری: «امروز سعی دشمن این است که ایمان دینی را تضعیف کند، امید را تضعیف کند، خوشبینی به آینده و به مدیریّت کشور را تضعیف کند؛ اینها چیزهایی است که روی آن دارند برنامهریزی میکنند، روی آن برنامهریزی میشود. [مثلاً] چه کار کنند که عقیدهی مردم این بشود که آیندهای ندارند، آینده بنبست است و در کوچهی بنبست قرار دارد؛ روی این برنامهریزی میکنند، برنامهسازی میکنند، در فضای مجازی و گاهی متأسّفانه در فضاهای رسمیِ خودِ ما اینها را بین مردم جوری پخش میکنند که مردم به این نتیجه برسند که راهها بنبست است، راهها خطا است یا به این نتیجه برسند که مسئولین کشور، مدیریّت کشور، بلد نیستند کشور را اداره کنند. این همه زحمت دارد کشیده میشود، این همه تلاش میشود، در مقابلِ این تلاشها این جوری [برخورد میشود]....
هر کسی که مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی ایمانهای مردم را تضعیف کند به سود دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی مردم را نسبت به فعّالیّت و تلاش و برنامهریزیهای مسئولین کشور بیاعتقاد و بدبین بکند، دارد به سود دشمن کار میکند؛ چه بداند، چه نداند.» ۱۴۰۱/۳/۲۲
✔️به یقین انجمن حجتیه و جریانات شبه انجمنی، یکی از مصادیق بارز این فرمایشات مقام معظم رهبری هستند. ترویج تفکر بطلان تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور و تلقین ناکارآمدی و شکست این نظام، از جمله کارهایی است که تفکر انجمنی به دنبال آن است.
🆔 @hojjatiye
شهید بهشتی:اگر ملت ما می خواست فرمایش های آقایان انجمن را گوش بکند، حالا هنوز زیر یوغ شاه بود.
🆔 @hojjatiye
🔴 شهید بهشتی: انجمن دچار یک خودبزرگ بینی ضدّ اخلاق اسلامی بود.
✅ برخی مدّعی هستند که شخصیّتهایی همچون شهیدان آیت الله #مطهری و آیت الله #بهشتی، از مدافعین و حامیان انجمن حجتیّه بوده اند. امّا باید گفت که این سخن، ادّعایی ناقص است. باید گفت 💠"حمایت برای هدایت"💠 شیوه ای بوده است که این دو شهید بزرگوار نسبت به انجمن درپیش گرفته بودند. این دو استوانه انقلاب، به همان میزان که به جلوگیری از نفوذ باقیماندگان بر مسلک انجمن و مخالفان با امام و انقلاب معتقد بودند، به همان میزان نیز به جلوگیری از طرد آنان که به نهضت پیوسته اند، اعتقاد داشتند. به مناسبت سالروز شهادت شهید آیت الله بهشتی، بخشی از سخنان ایشان در مورد انجمن را تقدیم میکنیم.
📢 ایشان تنها ده روز قبل از شهادتشان، به صراحت در مورد انجمن حجتیّه میگویند:« انجمن حجتیه مجموعه ای است از افراد مختلف با شیوه های مختلف. انجمن حجتیه در دوران انقلاب، در رابطه با انقلاب یک موضع گیری بسیار غلط داشت. آن موضع گیری را همان وقت ما رد کرده ایم و حالا هم رد می کنیم و آن این بود که فعالیت های انقلابی را به هیچ می شمرد و فعالیت های ضدبهایی را همه چیز می شمرد. ✔️یعنی دچار یک خودبزرگ بینی ضد اخلاق اسلامی بود. اگر این خودبزرگ بینی هنوز هم وجود دارد و این آقایان خیال می کنند بالاترین عبادت عبارت است از شرکت در فعالیتهای ضدبهایی، اشتباه می کنند. غرور دارند، مغرورند و خداوند آن ها را از این غرور نجات بدهد. ✔️اگر ملت ما می خواست فرمایش های آقایان را گوش بکند، حالا هنوز زیر یوغ شاه بود. بهترین خدمت را به امام زمان(سلام الله علیه) انقلابیون مسلمان کرده اند که راه آن حضرت را به روی امت و به روی دنیا گشوده اند. 💠آن آقایان هم خدمت کردند که خدمتشان در حد خودش ارزش دارد.
می گویند حالا این آقایان سه گروه یا چند گروه شده اند. یک گروهشان هنوز در همان خواب و خیال اند و اصلاً امام و انقلاب را قبول ندارند. خوب این ها نباید اصلاً در مراکز حساس اداره کشور باشند. ✔️این ها منحرفند: از نظر فکر اجتماعی منحرفند و از نظر برداشت اسلامی دچار انحراف فکری هستند و نباید در سازمان نفوذ کنند. یک عده شان انقلاب و امام را قبول دارند، اما صمیمانه در راه آن تلاش نمی کنند. این ها عیبی ندارد در کار باشند، اما در جای خودشان.
💠 یک عده شان انقلاب را قبول دارند، به امام اعتقاد دارند و صمیمانه هم در راه انقلاب تلاش می کنند. حتی در آن سال قبل از پیروزی انقلاب که فهمیدند اشتباه کرده اند، از اشتباهشان برگشتند و در این راه تلاش می کنند. این ها برادران و خواهران صمیمی ما هستند و نباید به جرم این که در انجمن حجتیه بوده اند کنارشان بگذارند. به هرحال موضع ما، تابع موضع فکری و رفتاری این برادرها و خواهرهاست. کسی را با عنوان و برچسب انجمن حجتیه کنار نگذارند.»
📚منبع: سخنرانی تاریخ 270/3/1360، دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی- کتاب حزب جمهوری اسلامی،آیت الله دکتر بهشتی، انتشارات روزنه، چاپ1390، ص207
🆔 @hojjatiye
شهید بهشتی: انجمن حجتیّه دچار یک خودبزرگ بینی ضدّ اخلاق اسلامی بود.
🆔 @hojjatiye
🔴 اسلحه خطرناکتر است یا قلم؟
در پی فاجعه انفجار دفتر حزب جمهوری در سال ۶۰ و همچنین ترور آیت الله خامنه ای، انجمن حجتیه طی نامه ای به محضر حضرت امام(ره)، عرض تسلیت نمود.
جالب آن که انجمن در این بیانیه، امام را نائب امام زمان(علیه السلام) دانسته و با ذکر آیه «یریدون لیطفؤا نورالله بافواههم» جبهه انقلاب را جلوه ای از نور خدا میداند که دشمن در صدد خاموش نمودن آن است و این جنگ را جنگ حق و باطل میشمرد. برای کشته شدگان تعبیر به «شهادت» نموده و یقین دارد که خون پاک آنان پایه های جمهوری اسلامی را «تا اتصال به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر(عج)» مستحکم خواهند نمود!!
✔️این در حالی است که برخی از سران انجمن(که در قید حیاتند)، نه تنها این بزرگان را از جبهه حق و شهید ندانسته بلکه شخص شهید بهشتی را التقاطی میدانستند‼️
هر چند که منافقین با اعمال جنایتکارانه خود، پرده از نفاقشان کنار زدند، اما دیگر منافقینی همچون انجمن، از این فرصت جهت افزودن بر پرده های نفاقشان بهره بردند.
شک نکنید منافقی که قلم به دست میگیرد، از منافقی که اسلحه به دست میگیرد، به مراتب خطرناکتر است، چون دیرتر شناخته میشود.⚠️
🆔 @hojjatiye
هدایت شده از جهادتبیینی
📆۳۰ذیقعده سال۲۲۰ق
🗓شهادت جواد ألأئمه
💠رهبرانقلاب
‼️امام جواد مظهر مبارزهی با باطل بود، او کوششگر برای حکومت الله بود. او برای خدا و قرآن مبارزه میکرد، او از قدرت ها نمی ترسید، او در حقیقت امام و الگو و پیشاهنگ این حرکتی بود که امروز ملت ایران همگی دست به دست آن را تعقیب میکند. ۶۳/۷/۱۷
‼️درس بزرگ امام جواد به ما این است که در مقابل قدرتهای منافق و ریاکار، باید همت کنیم که هوشیاری مردم را برای مقابلهی با این قدرتها برانگیزیم. امام جواد همت بر این کار گماشتند که ماسک تزویر و ریا را از چهرهی مأمون کنار بزنند و موفق شدند. ۵۹/۷/۱۸
‼️او نمودار و نشانهی مقاومت است. انسان بزرگی که تمام دوران کوتاه زندگیش با قدرت مُزَور و ریاکار مأمون عباسی مقابله و معارضه کرد و هرگز قدمی عقبنشینی نکرد و تمام شرایط دشوار را تحمل کرد و با همهی شیوههای مبارزهی ممکن، مبارزه کرد! ۶۰/۲/۲۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
Vakili-13970529-Naghde-Maktabe-Tafkik-01-Thaqalain_IR.mp3
23.32M
🔴 از دست ندهید
حجت الاسلام وکیلی؛ نشستی درباره مکتب تفکیک جلسه اول (۱۳۹۷)
یک سخنرانی بسیار مفید در معرفی و توضیح علل و سابقه اختلافات فلاسفه، عرفا، تفکیکیها، ماجراهای مرحوم میرزا مهدی اصفهانی، شیخ محمود حلبی و...
✅ هر کسی میخواهد نقشه کلی این ماجراها دستش بیاید، حتما گوش کند.
🔸تلاش مرحوم ملّا صدرا در ایجاد وحدت بین عرفا و فلاسفه
🔹 علّت برخی مخالفتها با جریانهای فلسفی و عرفانی
🔸شخصیّتهای برجستهی جریان تفکیک
🔹مرحوم آیت الله مهدی اصفهانی در طلب عرفان
🔸عاقبت سیر و سلوک عرفانی مرحوم آیت الله مهدی اصفهانی
🔹اخباریها در فروع چه کار میکنند؟
🔸مباحثات میرزا مهدی اصفهانی عقل بیّن و آشکار چگونه عقلی است؟
🔹چگونگی شکلگیری جریان تفکیک
🔸نسبت شیخ محمود حلبی و انجمن حجّتیه با این جریان
🔹نظر شیخ مجتبی قزوینی در خصوص نظرات حکما و عرفا
🔸بررسی دیدگاههای انسانشناسی در مکتبهای فلسفی
آدرس کانالهای استاد در تلگرام و ایتا و اینستاگرام
https://t.me/Ostad_vakilie
https://t.me/Ostad_vakili
http://instagram.com/ostad_vakili
http://eitaa.ir/ostad_vakili
🆔 @hojjatiye
تصویر مورد استناد انجمن، جهت اثبات تأیید آیت الله صدوقی که حداکثر به اواسط دهه۴۰ (یعنی قبل از اوج پیدا کردن زاویه انجمن و نهضت) مربوط میشود.
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
تصویر مورد استناد انجمن، جهت اثبات تأیید آیت الله صدوقی که حداکثر به اواسط دهه۴۰ (یعنی قبل از اوج پی
🔴 یک عکس همه ماجرا نیست.
✅ از جمله اقداماتی که انجمن حجتیّه در دستور کار خود قرار داده، تحریف تاریخ انقلاب اسلامی است. برخی از فعّالان و یا مدافعان این گروه درصددند تا با بیان تاریخی جعلی و یا ناقص بیان نمودن حقایق تاریخی، از نقاط غیرقابل دفاع کارنامه انجمن، دفاع نمایند. از جمله تلاشهای این افراد برای تحقق این امر، سوء استفاده از نام شخصیّتهای موجّه تاریخ انقلاب است. اکنون به مناسبت یازدهم تیرماه که مصادف است با سالگرد شهادت آیت الله صدوقی، به یک نمونه از این موضوع خواهیم پرداخت.
⛔️ انجمن حجتیه برای آن که به جوانان نسل حاضر، اثبات نماید که این گروه مورد تأیید برخی از چهره های عالم و شاخص انقلاب بوده است، از اسنادی استفاده می کند که تنها گوشه ای از حقیقت را نشان می دهند.⚠️ به عنوان نمونه برای اثبات تأیید شهید آیت الله صدوقی، به عکسی استناد می کنند که مرحوم سجادی (که یکی از اصلیترین مسئولین انجمن بود) درکنار ایشان نشسته است. چندین نکته درباره ی این عکس قابل ذکر است: 📸
✔️1-هرچند که تصاویر به نفسه سند تاریخی محسوب می شوند، اما مهم آن است که هر تصویری تا چه اندازه توانایی اثبات یک موضوع را داشته و می توان به آن اطمینان نمود؟ به عنوان مثال آیا تصویر نشستن مسعود رجوی و موسی خیابانی در کنار حضرت امام را می توان حمل بر تأیید امام نسبت به سازمان مجاهدین خلق(منافقین) نمود؟ و یا اینکه برای کشف حقیقت، باید به مسائل مهم دیگری همچون تاریخ ملاقات، مکان ملاقات، علت ملاقات، مسائل مطرح شده در جلسه، نتیجه ملاقات، دیگر سخنان هر دو طرف درباره ی یکدیگر و... توجّه نمود؟
✔️ 2- به یقین انجمن حجتیّه به دلیل مبارزه اش با بهائیّت، تا قبل از آن که مواضع سرانش نسبت به نهضت امام تدریجاً آشکار شود (یعنی تا قبل از دهه ی پنجاه) مورد تأیید قاطبه علما و شخصیت های اسلامی بود. آری، انجمن در زمان گرفته شدن این عکس مورد تأیید شهید صدوقی نیز بود، اما باید توجّه داشت که این عکس قطعاً متعلّق به دهه چهل است.
✔️ 3- یکی از دلایلی که اثبات می کند عکس مورد نظر حداکثر متعلّق به اواسط دهه چهل است، تصویر دیگری از شهید صدوقی است که مربوط به سال 49 است. این عکس که هنگام بازدید مرحوم حجت الاسلام فلسفی از حوزه یزد گرفته شده، کاملاً نشان می دهد که عکس قبلی باید به چند سال قبل از سال 49 مربوط باشد. چرا که تغییر در چهره شهید صدوقی و سفیدتر شدن محاسنشان کاملاً مشخص است.
✔️ 4- همانگونه که پس از گذشت چندین سال، مواضع منفی شیخ محمود حلبی (موسس و رئیس انجمن) علیه نهضت امام، به تدریج شدت گرفت و آشکار شد، مواضع مثبت اکثریّت علمای مبارز و انقلابیون نیز نسبت به شخص آقای حلبی و انجمن حجتیه منفی شد. شهید آیت الله صدوقی نیز از جمله این علما بود. یکی از اسناد ساواک ایشان که به تاریخ 9/5/1357 باز می گردد، اثبات کننده ی این تغییر نظر است.
در بخشی از این سند آمده است: «...در این موقع صدوقی نامه ای برای شیخ عبدالجواد جبل عاملی نوشته و در آن قید شده که چرا شما در این نهضت شرکت نمی کنید و چرا مهر سکوت بر لب زده اید؟ لطفاً علت این سکوت را اعلام دارید شما باید مردم را برای مبارزه با حکومت جبار تشویق کنید. علی شیرازی در این موقع اظهار داشته: قرار است آقای حلبی برای سخنرانی از یزد به همایون شهر بیاید و ⚡️صدوقی پاسخ داده شما نباید بگذارید او به همایون شهر بیاید و سخنرانی کند. اگر هم آمد او را سوار ماشین کنید و ببرید در بیابانها رها کنید. اگر شما واعظی را خواستید بیاورید باید از حاج آقا جلال طاهری اجازه بگیرید که مبادا از دستگاه باشد....»
📚 منبع: شهید آیت الله حاج شیخ محمد صدوقی، یاران امام به روایت اسناد ساواک2، مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، چاپ دوم پاییز1377، ص267
💠 سند مذکور از شدّت ناراحتی آیت الله صدوقی نسبت به شیخ محمود حلبی حکایت دارد. آیا باز هم با نشان دادن عکسی که تاریخ آن به حداقل 10 سال قبل از این سند باز می گردد، می توان ادّعا کرد که انجمن حجتیه مورد تأیید شهید آیت الله صدوقی بوده است!؟
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
🔴 یک عکس همه ماجرا نیست. ✅ از جمله اقداماتی که انجمن حجتیّه در دستور کار خود قرار داده، تحریف تاریخ
شهید آیت الله صدوقی،مرحوم حجت الاسلام فلسفی و مرحوم آیت الله خاتمی. سال۴۹ حوزه یزد
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
🔴 یک عکس همه ماجرا نیست. ✅ از جمله اقداماتی که انجمن حجتیّه در دستور کار خود قرار داده، تحریف تاریخ
شهید آیت الله صدوقی در حاشیه یکی از تجمعات انقلابی در شهر یزد در سال۵۷
🆔 @hojjatiye