پاسخ #آیت_الله_میرباقری به دعوت برای #انتخابات👆
✍ محمد حق شناس:
امیدواریم در میدان رقابت انتخابات برای ریاست جمهوری، شاهد حضور افرادی باشیم که به خوبی خطر تسلط فکری #لیبرال_سرمایه_داری بر شئونات کشور را درک کرده و در پی تقویت پول ملی، #دلارزدایی، اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام توزیع کالا و خدمات، رانت زدایی، توجه به حقوق کارگران، حل مسئله تامین مسکن عمومی، بسترسازی نظام توزیع عادلانه ثروت و درآمد در کشور باشند.
بدیهی است رئیس جمهوری که به شکل بنیادین این ایرادات خانمان سوز را رفع ننماید و صرفا با سفرهای متعدد به مناطق کشور بخواهد به شکل موردی رفع مشکل کند در ایران با این حجم مسائل حل نشده موفق نخواهد شد.
@hokmraniirani
در انتخابات پیش رو مراقب تفکرات #نئولیبرالیسم کاندیداها که با ظاهری حق به جانب و با ادله های مثلا عامیانه مطرح می کنند باشید!
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
ادعای مداوم بحث #ناترازی_انرژی و درخواست از #سیاست_مداران برای تصمیم بزرگ گرفتن، فقط برای #گران_کردن مصارف مردم و کوچک کردن سفره آحاد ملت است؛ نظریه پردازان چنین ایدهایی هرگز به دنبال #عدالت یا محدود کردن مصرف کسانی که چندین خودرو دارند و از درآمدهای آنچنانی و رانتی برخوردار هستند نیستند فقط می خواهند به این بهانه و با همراه کردن #مستضعفان با تحریک احساسات آن ها، سیاست #گران کردن خود را به کرسی بنشانند و الا کیست که نداند وقتی انرژی گران می شود صاحبان ثروت به دلیل دارایی بالا و ثروتشان که متاثر از تورم ایجابی چند برابر می شود به راحتی می توانند مبالغ گران شده این خدمات را بپردازند اما #مستضعفین، #مستاجرها، #کارگران و ... که از دارایی قابل توجهی برخوردار نیستند از تورم ایجاد شده به شدت متضرر می شوند و نهایتا سفره آن ها با گرانی همه چیز کوچک و کوچک تر خواهد شد.
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍محمد حق شناس:
در این مدت که کمتر مطلبی در شبکه های اجتماعی منتشر کرده ام؛ عزیزانی به من لطف داشته و علت را پرسیده اند.
مخاطبان بزرگوار؛
بر کسی پوشیده نیست که افرادی همچون من وظیفه داریم مفصل راجع به مباحث مختلف مدیریتی، اقتصادی و حکمرانی طرح موضوع کنیم و تحلیلی از وضعیت موجود و آینده در این حوزه ها ارائه کنیم، اما از شما مخاطبان عزیز چه پنهان، که مدتی است فشارهای وسیعی از جانب اشخاص یا مجموعه هایی با ایجاد موانع متعددی برایم ایجاد شده است که مانع از جهاد تبیینم آن گونه که تکلیف است شده است.
در جامعه ای زندگی می کنیم که برخی برای حفظ صندلی شان برای سال های بعد هم، از هم اکنون در حال #حذف دیگران هستند!
اینکه کجا و در کدام عالم در پیشگاه خدا و روز حساب و کتاب در محضر الهی به خاطر این اعمال پاسخگو شوند خدا عالم است.
متاسفم برای اشخاص دیگر و صاحب مسئولیتی که با پیروی از اوامر آنان برای حفظ صندلی آن ها در آینده، حاضر می شوند از همه تعهدات سازمانی، اخلاقی، انسانی و اسلامی خود عدول کنند و اینچنین خوش رقصی کنند! بی شک این خوش رخصی ها برایشان نه در دنیا و نه در عقبی آورده ای جز خسران و در به دری نخواهد داشت اما چه می شود کرد از طمع جماعتی که برای پیشرفت شخصی و سازمانی حاضر به چنین اعمالی هستند!
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍محمد حق شناس:
هرکس می خواهد رئیس جمهور شود و شعار دلسوز مردم بودن را می دهد حتما باید برنامه های فوق را نصب العین خود قرار دهد؛ بدون عملیاتی کردن این رویه ها و بازگشت از #نئولیبرالیسم مسلط شده بر امور جامعه امروزمان، هرگز نمی توان در ایران شاهد بهبود زندگی مردم و تحقق #عدالت بود!
این مطالب را به شکل ویژه منتشر کنید👇
@hokmraniirani
مدیر یا رئیسی که معیشت کارکنانش برایش مهم نیست هرگز مدیر لایقی نیست! رئیس جمهوری که معیشت و قدرت خرید عموم مردم برایش مهم نباشد هرگز رئیس جمهور لایقی برای مردم نخواهد بود ولو آنکه بتواند پروژه های بزرگی را کلید بزند یا مدعی رشد اقتصادی بالا باشد!
https://eitaa.com/hokmraniirani
#نئولیبرالیسم
به افرادی که تحت تاثیر چنین پیشنهاداتی برای کاسبان #دلار تلاش می کنند رای ندهید👆
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
مراقب بازگشت #دولت_بنفش باشید! اگر جریان انقلابی به اجماع نرسد هیچ بعید نیست باز کشور به سه سال پیش باز گردد...
https://eitaa.com/hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍محمد حق شناس:
این صحبت های آقای #قالیباف عمیقا برای کشور نگران کننده است!
باور به #نئولیبرالیسم در ذهن ایشان چنان رسوخ کرده است که حتی با موضوع بازپس گیری #هفت_تپه نیز ابراز مخالفت می کند!
چه کسی به ذهن سیاست مدار ایرانی انقلابی و با سابقه جهادی این ایده را وارد کرده است که #خصوصی_سازی، #رها_سازی و به تعبیری #سرمایه_دار_پروری ولو از نوع فاسد، رانتی و #غیر_مولد میتواند باعث رشد و توسعه کشور شود؟!
واقعا کجای این دنیا، مردم طبقات متوسط و ضعیف از این تاراج بیت المال و انفال منفعت برده اند که سیاست مدار ایرانی می خواهد با اتکا به چنین ایده هایی به اسم مشارکت دادن مردم در اقتصاد، اقتصاد کشور را توسعه ببخشد؟
کجای دنیا واگذار کردن شرکت ها، انفال و منابع عمومی به اشخاص متمول اسمش مشارکت دادن مردم است؟! فلان بچه آقازاده یا صاحب ثروت، مکنت و بانفوذی که این منابع را در اختیار می گیرد یا با تسهیلات میلیاردی بانکی این منابع را می خرد آیا جزو مردم عادی جامعه است که در معیشت روزمره خود هم مانده اند؟! آیا واقعا اینچنین افرادی مردم هستند؟!
♦️برای افزایش اگاهی عمومی به نشر مطالب همت گمارید👇👇👇
@hokmraniirani
هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍محمد حق شناس: این صحبت های آقای #قالیباف عمیقا برای کشور نگران کننده است! باور به #نئولیبرالیسم در
✍ محمد حق شناس:
داستان واگذاری هفت تپه را می دانید؟
یک زمین ۲۲ هزار هکتاری با ۱۳ هزار هکتار زمین کشاورزی صنعتی، چهار کارخانه و هزار واحد مسکونی با امکانات یک شهر را با پرداخت نقدی فقط ۱۰ میلیارد تومن به بخش خصوصی واگذار کردند!!!!
سه سال بعد مالکانش با اتهام دو میلیارد دلاری محاکمه شدند!!!
جایی که هر روز کارگران آن از وضعیت اسف بار و فلاکت بار آنجا خودکشی می کردند و هزاران نفر فعال اجتماعی با خرج هزاران ساعت تلاش و کشاندن موضوع به افکار عمومی واکنش ریاست جمهوری و رهبر معظم انقلاب را برای چنین اقدام عجیب و زیان دهی جلب کردند.
این واگذاری مشتی نمونه از خروارها واگذاری بود که منابع ملی کشور به اسم توسعه و با شعارهای قشنگ نئولیبرالیسمی به افراد خاصی با کمترین قیمت و شرایط گاها اقساطی و ... واگذار شد و نهایتا کل تولید که نابود شد هیچ، کارگران و شاغلین این مجموعه ها هم به خاک سیاه نشستند، تنها سند این اموال عمومی از دست عموم مردم که صاحب آن بودند خارج شد و به اسم افراد خاصی شد تا چرخه شکاف طبقاتی دارا و ندار در کشور هر روز و هر ساعت بیشتز و بیشتر شود.
مردم مطمئن باشید آخر این تفکر خصوصی سازی یک دره عمیق اختلاف طبقاتی خواهد بود بین عموم مردمی فقیر که از داشتن یک زندگی آبرومندانه، یک آلونک برای زندگی و ... محروم خواهند بود و افرادی که با تصاحب هکتارها زمین، معادن، کوه ها و کارخانجات بزرگ خود و خانواده شان غرق در ثروت و استفاده از منابع کشور خواهند بود!
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
نقد ما از کاندیداهای ریاست جمهوری هرگز سیاسی یا جناحی نیست، اگر از جناب آقای دکتر قالیباف انتقادی می کنیم ناظر بر ایده هایی است که همواره وجود آن ها را در حکمرانی کشور مضر و آسیب زا دیده ایم و بارها نسبت به آسیب این نگرش ها در جلسات مختلف تذکر داده ایم.
حواسمان باشد اسم ها یا جناح ها ما را از اصل نگرش ها، ایده ها و گاها رویکردهای رفتاری غلط غافل نکند، اگر به موقع تذکر ندهیم و جلوی انحرافات احتمالی را نگیریم به اقتصاد کشور و مردم آسیب های غیر قابل جبرانی زده خواهد شد.
آقایان کاندیدا؛ لطفا از #سرمایه_سالارانی که به اسم #مشاور وارد ستادهای انتخاباتی شما شده اند و جملگی ذینفع منافع خود هستند و می خواهند گفتمان خود که بر اساس سودشان بنا شده است را بر زبان شما جاری کنند فاصله بگیرید، آنان که برای آزادسازی قیمت #دلار به شما مشاوره می دهند به فکر منافعشان در #دلالی دلا و خروج #ارز از کشور هستند، آن ها که به شما تاکید بر #تاراج بیشتر منابع عمومی را پیشنهاد می دهند دنبال تصاحب بهترین منابع ملی هستند، آن ها که برای بانک های خصوصی، عدم پیمان سپاری ارزی، برداشتن نظام قیمت گذاری عادلانه با تقبیح قیمت گذاری دستوری به شما پیشنهاد می دهند دنبال منافع همیشگی خود هستند آن ها هرگز دلشان به حال مردم یا حتی پیشرفت ایران نمی سوزد!
@hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناس محترمی در میز اقتصاد به شکل مداوم بر این گزاره نادرست #دولت_بزرگ تاکید می کند و از نامزدها راه حلی برای این فرضیه کاملا غلط خود مطالبه می کند!
به نظرتان علت این برداشت غلط وی چیست؟
دولت ایران جزو کوچکترین دولت های جهان است که کمترین #خدمات_عمومی را به جامعه ارائه می دهد.
این کارشناس عزیز و با تجربه از کجا دچار چنین برداشت نادرستی شده است؟
وقتی همه داده ها و مستندات عکس برداشت وی است دلیل این همه پافشاری و جهت دادن به اذهان عمومی برای بزرگ جلوه دادن دولت در ایران برای چیست؟!
آیا این کار
برای #دولت_زدایی بیشتر و ایجاد مدینه فاضله #نئولیبرالیسم_سرمایه_داری نیست؟
@hokmraniirani
هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
زمانی در زادگاهم در جمعی با نقد این ادعای بزرگ بودن دولت مطالبی را برای مردم محل توضیح دادم.
در میان جمع، مرد میانسال و خوش فکری پرسید: چرا شما مخالف کوچک کردن دولت هستید در حالی که این کار باعث صرفه جویی در بودجه کشور می شود؟!
به او گفتم به یاد داری قبل از بحث کوچک کردن دولت چه مطالباتی در مورد شهر خودمان داشتی؟!
گفت: بله، از شما خواستم کمک کنید درمانگاه شهر به جای شیفت صبح بعداز ظهر یا به شکل شبانه روزی دایر باشد، تعداد اتوبوس های واحد که مردم به خاطر معطلی و ازدحام جمعیت برای تردد تحت فشار هستند بیشتر شود، تعداد کلاس های درس و معلمان مدارس دولتی کم هستند و دانش آموزان مقاطع مختلف ناگزیر هستند با تعداد زیاد و با معلمی غیرمرتبط با درس مربوطه تحصیل کنند و ...
به او گفتم #کوچک_کردن_دولت دقیقا عکس مطالبات فوق جنابعالی است، دیگر همان درمانگاه، بعد از کوچک شدن حوزه بهداشت و درمان دولتی، در شیفت صبح هم در دسترس عموم نخواهد بود و مردم برای دریافت خدمات بهداشتی ناگزیر به هزینه کرد بالا در مراکز غیر دولتی خواهند بود سیستم حمل و نقل عمومی دیگر با کوچک شدن فاتحه اش خوانده می شود و به مرور مدارس دولتی کمیاب و آموزش در مدارس غیرانتفاعی و هیئت امنایی با هزینه بالا ممکن خواهد بود!
به او گفتم حالا فهمیدید پشت سیاست کوچک کردن دولت چه چیزی وجود دارد و کدام گروه از مردم از آن متضرر می شوند؟! پشت چنین ایده ای #نئولیبرالیسم قرار دارد و معنای آن این است که خدمات عمومی دولتی رایگان با کاهش تعداد کارمندان دولت و بودجه عمومی کاهش می یابد و در نتیجه طبقات متوسط و ضعیف جامعه از این خدمات برای همیشه محروم می شوند چون درآمد آن ها هرگز کفاف دریافت این خدمات را از بخش خصوصی نمی دهد ....
پ.ن:
دولت ها با #مالیات از طبقات فرادست درآمد جذب می کنند و با بودجه دولتی حاصل از آن به طبقات فرودست خدمات عمومی ارائه می کنند... بدیهی است وابستگان طبقات فرادست برای عدم پرداخت مالیات تلاش می کنند با انتقاد از بودجه های دولتی و به چالش کشیدن بزرگی دولت از زیربار مالیات پرداختی فرار کنند اما تعجب آور است که طبقات فرودست جامعه چرا به زیان خود همراه این جماعت به بودجه دولتی و بزرگی آن که به نفع آن هاست، انتقاد می کنند و خودشان با دست خودشان در پی حذف خدمات عمومی رایگان بر می آیند؟!
@hokmraniirani
🎨 پوستر جدید رسانه KHAMENEI.IR برای کسانی که هنوز برای حضور در انتخابات تصمیم نگرفتهاند:
تنبلی شما به ضرر ملت ایران و جمهوری اسلامی است!
📢 پویش #بعلاوه_یک: «حداقل یک نفر» از آشنایان، دوستان و یا نزدیکان خود را که هنوز برای حضور در انتخابات تصمیم نگرفته است، بخاطر سرافرازی نهضت و انقلاب اسلامی ملت، ایران قوی و جمهوری اسلامی به رأی دادن متقاعد کند.
✏️ رهبر انقلاب: «مردم باید تنبلی نکنند، بیاعتنائی نکنند، دستِکم نگیرند؛ در همهی گوشههای کشور در انتخابات شرکت کنند. مشارکت فقط مال شهرها نیست؛ مال شهرهای بزرگ نیست؛ در انواع مراکز جمعیّتی، روستاها، بخشها مردم باید در انتخابات شرکت کنند تا جمهوری اسلامی در دنیا سرافراز بشود.»
📥 نسخه قابل چاپ
💻 Farsi.khamenei.ir
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
من #رأی میدهم
چون میدانم هر کشوری را مردمش میسازند نه بیگانگان.
چون رأی ندادن، به گرگ ها این سیگنال را میدهد که منابعی برای غارت در اینجا وجود دارد که صاحبانش در مراقبت از آن جدی نیستند.
@DrRezaGholami
بر سر مزار #شهید_جمهور در حرم رضوی در حال مرور اتفاقات این ۵۰ روز اخیر هستم،
چگونه به یکباره بعد از شهادت آقای رئیسی، شاهد این حجم از تغییرات هستیم.
خداوند این مرد زحمت کش را رحمت کند و کشور عزیزمان را از مصیبت های مشابه در آینده مصون بدارد.
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
چه شد که به یکباره جریان انقلابی اینگونه در انتخابات عرصه را به جریان مقابل واگذار کرد؟!
آن روز که دائم از آقایان می خواستیم دست از #نئولیبرالیسم بکشند و خطرات جدی آن را در تعمیق فقر، بی ثباتی و اختلاف طبقاتی را درک کنند، کوچکترین وقعی نمی نهادند و با اعتماد به کارشناسان ریشو اما نئولیبرال کم سواد که مسحور چندتا کتاب اقتصادی نئولیبرالی شده بودند عملا بخش عمده ای از ایده های نئولیرالیسمی را اجرا کردند و تبعات آن علاوه بر تورم بالا، فقر و نارضایتی، واگذار کردن قوه مجریه به رقبا بود باید این روزها را می دیدند!
آنوقت که برای آقایان دلایل شکست روحانی و تیم وی را متذکر می شدیم که به علت پیاده سازی نئولیبرالیسم چگونه از چشم مردم افتادند و از آن ها خواستیم این ریل بنا شده در دولت های قبلی را عوض کنند تا در شاخص های اقتصادی به سرنوشت آن دولت روحانی دچار نشوند متاسفانه توجهی نکردند و شد آنچه نباید می شد!
بارها گفتیم و نوشتیم که:
_گره زدن قیمت کالاها و خدمات به دلار و به تعبیری جهانی سازی قیمت ها، بلای جان اقتصاد ایران و باعث تورم گسترده است(دلاریزه شدن اقتصاد).
_کاهش ارزش پول ملی با ایده توهمی یارانه پنهان باعث سقوط اقتصادی ایران خواهد بود.
_خصوصی سازی افراطی در ایران یعنی تاراج بیت المال و ناکارآمدی و تعمیق اختلاف طبقاتی.
_آزادسازی اقتصادی یعنی خروج سرمایه و حاکم شدن قانون جنگل و تغییر قیمت های کالا و خدمات به شکل آنی و روبه بالا و بی ثباتی محض در دوران تحریم.
_عدم پیمان سپاری صد در صد ارزی، یعنی خروج سرمایه ۳۰ میلیارد دلاری، تورم و فقر مردم ایران.
_بورس بازی و سفته بازی یعنی اقتصاد غیر مولد یعنی شکست تولید و کسب درآمد از هیچ و رشد اقتصادی صفر!
_تبدیل صندوق توسعه ملی به محل تامین مالی افراد متمول، یعنی دادن تسهیلات ۴۰ میلیارد دلاری از منابع صندوق که متعلق به همه و نسل های بعدی است به افراد خاص، رانت و عدم بازگرداندن این مبلغ به بیت المال.
_وجود بانک های خصوصی یعنی خلق نقدینگی، یعنی واگذار کردن چاپ پول به افراد خاص و ایجاد تورم و بی عدالتی در توزیع ثروت و درآمد!
_کوچک کردن دولت یعنی کاهش خدمات دولتی رایگان از بهداشت، آموزش، حمل و نقل و ... که همگی جامعه را دچار فشار اقتصادی خواهد کرد.
و ....
اما همه این تذکرات ره به جایی نبرد، حتی در دوره انتخابات هم، نمایندگان وابسته به جریان انقلابی برخی شعارهایی را مطرح می کردند که کاملا ایده های نئولیرالیسمی بود و تحت تاثیر آن به اشتباه تحت عنوان #برنامه مطرح می شد!
اگر همچنان اقتصاد ایران بر پایه اندیشه های نئولیبرالیسمی به جلو رانده شود دولت آینده نیز شرایطی به مراتب بدتر و نگران کننده تر از دولت های قبلی در ایران رقم خواهد زد.
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
از جناب آقای دکتر #پزشکیان می خواهم تا قبل از روز تحلیف ریاست جمهوری حتما کتاب فوق را مطالعه کند؛ بی شک اگر این کتاب را نخواند ممکن است دولتش در اقتصاد به همان سرنوشتی دچار شود که خود دائما در دوران تبلیغات انتخابات از دولت های قبلی انتقاد می کرد.
امیدوارم از کارشناسان نئولیبرال فاصله بگیرد و از اتفاقات کشورهای دیگر و تجریه چند دهه پیاده سازی پرنوسان نئو لیبرالیسم در ایران درس های عبرت آموز را بگیرد.
@hokmraniirani
هدایت شده از سید محمد کریمی
#منتشر_شد | ✨کتاب بسیج مردمی در اقتصاد✨
🔸کتاب حاضر، درصدد تبیین معنای واقعی مردمیسازی اقتصاد از دیدگاه مقام معظم رهبری است.
🔹یکی از مهمترین ابزار اقتصاد سرمایهداری برای جهتدهی افکار عمومی، تحریف معنای واژهها میباشد.
🔸این ترفند در موارد بسیاری منجمله عدم تصدیگری دولتی، مردمیسازی اقتصاد، خصوصیسازی موجود در سیاستهای کلی اصل 44، اجرا و باعث تحریف معنای واقعی این واژگان در نگاه اقتصاد انقلاب اسلامی شده است.
🔹در این کتاب، نقش دولت اسلامی در اقتصاد، مشارکت مردم در اقتصاد و راهکارهای آن، با استفاده از سخنان رهبری در طول سالیان مختلف از دهه ۶۰ تا دوران کنونی، تبیین شده است.
🔸همچنین زیرساخت های قانونی موجود راهکارهای مشارکت عمومی مردم نیز بیان شده است.
🔹با مطالعه این کتاب، به بهترین راه «بسیج مردمی در اقتصاد» و تجربه اجرایی کشورهای دیگر در این حوزه، پی میبرید و به این نتیجه میرسید که «بسیج مردمی در اقتصاد» هم امکان عملی دارد و هم بهترین و سریع ترین راه جهش تولید میباشد.
📚تعداد محدودی نسخه چاپی برای فروش موجود است.
🌐در صورت تمایل به آیدی زیر پیام بدهید.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@jebhetse_1
🗳این کتاب می تواند به دولت چهاردهم در تحقق شعار سال، کمک بسزایی کند.
@s_mkarimi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ محمد حق شناس:
دولت جدید هنوز بر سر کار نیامده سنگ بنای فقیر کردن بیشتر مردم را می خواهد بنیان بگذارد گو اینکه در این کشور دولت ها و مدیران اقتصادی هر دولت هیچ علاقه ای به مرور شکست ها و اشتباهات دولت های قبلی ندارند و دقیقا همان مسیر را دنبال می کنند تا هر روز شاهد فقر بیشتر مردم باشیم!
جناب آقای طیب نیا به جای اینکه برای کنترل رانت تفاوت قیمت های ارز، به دنبال حذف قیمت ارز بازار آزاد یا پایین تر آوردن آن باشد همین اول کار، می خواهد همه قیمت ها را به بالاترین قیمت بازار برساند؛ یعنی با گران سازی می خواهد جلوی رانت را بگیرد با فقیر کردن مردم و سپردن قیمت ارز به دست دلالان که هر روز آن را بالا و بالاتر می برند می خواهد مانع ایجاد رانت شود!!!
هنوز حرف های آقای دکتر پزشکیان در مناظره ها و مستندهای تلوزیونی ایشان فراموش نشده است که از گرانی ها، تورم و پایین بودن حقوق کارگران و کارمندان می گفت و خود را صدای بی صدایان معرفی می کرد آنگاه متولی حوزه اقتصادش دقیقا به جای ارزان کردن و خشکاندن رانت از راه پایین آوردن قیمت ها، دنبال گران کردن همه چیز و انفجار قیمتی جدید است!!!!
مردم در جریان باشید که باز مجدد همان مسیری که با حذف ارز ۴۲۰۰ طی شد و دلار پرواز کرد و به ۶۰ هزار تومان رسید در حال تکرار است و به زودی با حذف ارز ۴۳ هزار تومانی باید شاهد دلار ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی باشیم! با این روش مجدد باید شاهد رشد قیمت ها تا چند برابر و تورم لجام گسیخته دیگری باشیم.
@hokmraniirani
هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍ محمد حق شناس: دولت جدید هنوز بر سر کار نیامده سنگ بنای فقیر کردن بیشتر مردم را می خواهد بنیان بگذا
✍ محمد حق شناس:
رئیس جمهور آرژانتین وقتی بر سرکار آمد مثل آقای طیب نیا و قبلتر مثل بعضی از مدیران اقتصادی دولت سیزدهم، با تاکید بر رانت تفاوت قیمت ارز رسمی و ارز بازار آزاد، با حذف ارز رسمی، تلاش کرد قیمت ارز بازار آزاد را مبنای اقتصاد این کشور قرار دهد و نرخ ارز را در این کشور تک نرخی کند از آن روز تا به امروز ببینید قیمت ارز آزاد در این کشور چگونه رشد کرده است؟ و چه تورم عجیبی به این کشور تحمیل کرده و مردم این کشور را به خاک سیاه نشانده است!
نمی دانم کجا این اقتصاد دان ها درس اقتصاد خوانده اند که به جای اینکه تلاششان برای متوقف کردن رشد قیمت دلار باشد و جلوی تحمیل تورم ناشی از افزایش قیمت ارز و فشار ایالات متحده آمریکا بر اقتصاد کشورشان را بگیرند بلعکس عمل می کنند و نرخ ارز را بالا برده و همواره نرخ بالاتر را مبنای اقتصاد می دانند!
شاید برخی اقتصاد دان ها مشابه پسران شیکاگو، درس اقتصاد نخوانده اند تا به کشورشان خدمت کنند بلکه اقتصاد خوانده اند تا با اعتباربخشی به دلار و صاحبان ارز و دلال ها به آن ها در ثروت اندوزی و تسلط بر اقتصاد کشورهای جهان سومی کمک کنند؟!
دردهای اقتصادی مثل رانت حاصل از چند نرخی بودن قیمت ارز را به خوبی برای مردم توضیح می دهند اما در تجویز به جای حذف قیمت های بالاتر و گران، عملا رانت را چند ده برابر می کنند و به عبارتی دیگر شیپور را از جای گشادش می نوازند و اینگونه جز برای معدود افراد صاحب ثروت، دلالان و پیشبرد اهداف اقتصادی دولت های غربی، آورده ای برای مردم جامعه خودشان ندارند!
@hokmraniirani