🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
❗️آن 6 هزار سال عبادت، کار آن دو دقیقه سجده را نکرد
❓چرا می گوییم «جِهادُ المَرأَةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ» (جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است)؟ چرا نمیگوییم جهاد مرد هم خوب زن داری کردنش است؟!
ابلیس 6000 سال عبادت کرد. وقتی به او گفتند سجده بر آدم بکن، نکرد. اگر سجده بر آدم کرده بود، این 6000 سالش هم مقبول واقع میشد. پس دو نوع عبادت داریم: «عبادت 6000 ساله» و «عبادت سجده بر آدم».
شما مردها میدانید اطاعتی که خانمها از شما میکنند، از نوع چه عبادتی است؟ و وظایفی که شما نسبت به همسرتان انجام میدهید، از نوع چه عبادتی است؟ شما میگویید ما طبق آیهٔ (الرجال قوامون علی النساء)، #قوّام هستیم و او تحت قیمومیت ما است. اما میدانید اطاعت زن از چه سنخ عبادتی است و کارهای شما از چه نوع عبادتی است؟
انجام وظایف مرد نسبت به همسرش، از نوع عبادت 6000 ساله است! چرا؟ چون همراه با #آقایی است، همراه با #عزت است. اما اطاعت زن از شوهر، از نوع «سجده بر آدم» است، چون همراهش #پا_گذاشتن_روی_عزت است. این اطاعت، بسیار تلخ است! تلخیاش مثل تیر باران شدن در جهاد است. مثل شمشیر خوردن در جهاد است. همان ثوابهایی که مرد در حین تیر خوردن و قطعه قطعه شدن، در جهاد میبرد، خداوند برای زن در خانه گذاشته است! نمیشود بدون سختی، این ثواب را به زن بدهند. به همین دلیل، اطاعت زن، جهاد است اما حکمرانی شما در خانه، جهاد نیست! اگر زن، قوّامیت مرد را پذیرفت، مانند ملائکه میشود که سجده بر آدم را پذیرفتند.
❕زنها خیال میکنند خدا رعایتشان نکرده است. اشتباه میکنند! خدا سجده بر آدمش را داد به زن ها! عبادت معمولیِ شش هزار ساله را داد به مردها. از این جهت، مردها یک عبادت از نوع «سجده بر آدم» را #بدهکارند. با نماز و روزه و حج و اینها کارشان نمیشود. باید به میدان جنگ بروند تا معلوم بشود منافق هستند یا مؤمن؟
شما مردها باید بروید جهاد! بروید جهاد و آنجا مخالفت با نفس بکنید تا از نوع سجده بر آدم بشود. سجده بر آدمِ زنها این است که حرف مرد را گوش کنند اما «سجده بر آدم» برای شما مردها این است که تحت فرمان رهبر بروید جلوی گلوله. یعنی تحت مدیریت رهبرتان فحش بخورید، هتک بشوید، اهانت بشوید، ذلت ببینید؛ این ذلت سجده بر آدم است.
آن وقت ببین! شش هزار سال عبادت، کار دو دقیقه سجده را نکرد! این را دادهاند به زنها و آن را دادهاند به شما! واقعاً خدای تعالی بین مرد و زن، عادلانه برخورد کرده است.
✅ چه جور شده است که خدا چنین کاری با زنها کرده است؟ چون اطمینان داشته که مؤمنههای آنها میپذیرند. خداوند میدانسته است که اینها جهت عاطفی دارند. اینها وقتی حساب میکنند که خدا گفته است، اطاعت میکنند.
@homatolharam
⭕️🛑⭕️
#مهم
#جهادِتبیین
🔹فرصت نوروز، زمان مناسبی برای سفر و صله ارحام و کسب معارف و عبادت در اوقات فراغت است. اما در جمعهای خانوادگی و دید و بازدیدها رعایتهای لازم را داشته باشیم؛ از جمله در برخی جمعها باید از گناهان زبانی پرهیز کرد
🔸در ایام نوروز میتوان از فرصت پیش آمده در جهت جهاد تبیین استفاده کرد. اولین مطلب کسب آمادگیهای لازم برای این موضوع و مطلب بعدی خود این جهاد است
🔹در اولین قدم برای کسب آمادگیها باید با اسلام ناب آشنا شد. بعد از آن باید مهارت اقناعسازی را یاد بگیریم. قدم بعدی آشنایی با سواد رسانهی است. نکته بعدی کسب مهارت انجام کار تشکیلاتی است. قدم بعدی پیدا کردن موضوعات مورد نیاز برای تبیین است
🔸انسان باید با ولی جامعه همافق بشود. اگر مردم هر زمان در طول تاریخ فاصله ذهنیشان با اهلبیت علیهمالسلام نزدیک بود، پیشرفتهای چشمگیری در جامعه اتفاق میفتاد و بسیاری از مشکلات پیش نمیآمد
🔹در جهاد تبیین در جمعهای خانوادگی باید الزامات و شرایط را در نظر گرفت. یکی از مهمترین الزامات محبت است. باید دنبال راهکارهایی باشیم که با محبت اقناع کنیم
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@homatolharam
◻️◽️◽️
🔹توجه به مهدی"عجل اللهفرجه"، تجربه
بنبستها واحساس تنگناها را میخواهد.
براى كسىکههنوز دنيا برایش وسعتدارد،
درخيمهمهدى"عجلاللهفرجه"جايىنيست..!
#استادعلیصفاییحائری
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@homatolharam
◻️◽️◽️
امام صادق علیهالسلام :
هركس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند، خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برايش محسُوب مى كند.
مَنْ صامَ ثَلاثَةَ أَيّامِ مِنْ آخِرِ شَعْبانَ وَ وَصَلَها بِشَهْرِ رَمَضانَ كَتَبَ اللّه ُ لَهُ صَـوْمَ شَهْـرَيْنِ مُتَتـابِعَـيْنِ
من لا يحضره الفقيه، ج ۲، ص ۹۴
#روزهای_پایانی_ماه_شعبان
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@homatolharam
◻️◽️◽️
میگفت:
تمام نورمعنوی و فیوضاتیکه
انسان از عبادات و زیارات کسب میکند
با نیشی که به وسیله زبان به دیگران
میزند،
نابودمیشود.
#شیخرجبعلیخیاط
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@homatolharam
شیطان در آخرالزمان با تمام توان خود میتازد
✍️آخرالزمان چون نزدیک نابودی ابلیس است، تمام سعی و تلاش خود را برای تاخیر در ظهور و گمراهی مردمان به کار خواهد بست. آنقدر در آخرالزمان این مسائل رونق میگیرد که وقتی ندای آسمانی به نفع امام زمان علیهالسلام بلند میشود، نعرهای هم از جانب شیطان شنیده میشود که بعضیها، حق و باطل را اشتباه میکنند.
حضرت امام صادق علیهالسلام در مورد زمان ظهور حضرت و نشان آن فرمودند: منادی نام قائم «عجل الله تعالی فرجه الشریف» را ندا میدهد. پرسیدم: آیا این ندا را بعضی میشنوند یا همه؟ حضرت فرمودند: همه! هر قومی به زبان خودش میشنود.
پرسیدم: پس با این حال، دیگر چه کسی با حضرت مخالفت میکند، در حالی که نام او ندا داده شده و شکی در حقانیت او نیست؟ حضرت فرمودند: ابلیس آنها را رها نمیکند، تا اینکه در آخر شب ندای دیگری بدهد. پس مردم دچار شک میشوند.
📚کمالالدین و تمامالنعمة
@homatolharam
◻️◽️◽️
علامهحسنزادهآملی(ره)
میفرمودند:
🔹الهی این روزگار طوفانیتر ازطوفانِنوح است،
و #قرآنکشتیِنجات،
خوشابهحالِاصحابالسفینة...
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@homatolharam
حاج آقا احمد عابدی:
کسی که میخواهد اخلاق خودش را یا روح را یا نفس را تهذیب بکند، باید مزاجش معتدل باشد.
اعتدالِ مزاج، یک مقدارش به خورد و خوراک است،
یک مقداری به استراحت است،
یک مقداری به ورزش است و یک مقداری به مسائل معنوی است .
اعتدال، باعث میشود که مزاج معتدل بشود.
@homatolharam
🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨🌙
اگر انسان واقعاً برای ماه رمضان جدی است باید سبکبال بشود. اینکه اولیاء خدا طول سال و یا لااقل ماه رجب و شعبان را ریاضت میکشیدند برای همین بوده است.
اگر کسی ماه شعبان و رمضان را استفاده کرد که نعم المطلوب. ولی اگر تا الان نتوانسته، این مابقی ماه شعبان را از دست ندهد و تهیأ پیدا کند و بعد مراقب باشد که ماه رمضان از دست نرود.
☘«کار شیطان ایجاد غفلت از فرصتها است و برای انسان فرصتسوزی میکند و این فرصتسوزی هم گاهی بهنحوی است که یک فرصتهایی را از انسان میگیرد، فرض کنید انسان سحر شب جمعه را از دست داد، شیطان وسوسه میکند و به جای اینکه انسان برخیزد و با نماز اول صبح جبران این نافله شب را کند، انسان را غافل می کند به طوری که احساس خستگی میکند و احساس میکند که دیگر حالا نماز صبح هم اول وقت نخواند. این غفلتهایی که در انسان ایجاد میکند که یک فضیلت بزرگ را میگیرد و بعد آرامآرام یک نوع افسردگی در انسان ایجاد میکند و توفیق عبادتهای دیگر را هم میگیرد.
این بهعکس آن چیزی است که به ما فرمودهاند؛ فرمودهاند اگر فرصتی را از دست دادی بلافاصله تدارک کن و اگر نماز شبت را نخواندی قضا کن، اگر نماز صبح اول وقت از دستت رفت فضیلت وقت را از دست نده. این یک قاعده کلی است، اگر شب جمعه از دست رفت سحر جمعه را از دست ندهیم، اگر سحر رفت روز جمعه را از دست ندهیم و اگر روز جمعه از دست رفت غروب جمعه را از دست ندهیم. نسبت به ماه شعبان هم همینطور است. اگر ماه رجب و یا ماه شعبان از دست رفت، این دو سه روز را مغتنم بشماریم.
🌿این همان مضمون حدیث نورانی است که امام رضا (علیه السلام) به اباصلت در آخرین جمعه ماه شعبان فرمودند که خودت را برای ماه رمضان مهیا کن و کارهای غیرجدی را کنار بگذار و مشغول به کثرت تلاوت قرآن باش و زیاد قرآن بخوان و دعا و استغفار و توبه کن که خالص بشوی، یعنی همه غفلتها از بین برود تا برای ماه رمضان حضور پیدا کنی و اگر امانتی نزد تو است پرداخت کن که وقتی وارد ماه رمضان میشوی هیچ باری روی دوش تو نباشد. چون خیلی وقتها انسان میخواهد به سمت خدا برود و همه چیز آماده است ولی یک باری روی دوش انسان است که نمیگذارد انسان حرکت کند. اگر انسان واقعا برای ماه رمضان جدی است باید سبکبال بشود. این که اولیاء خدا طول سال و یا لااقل ماه رجب و شعبان را ریاضت میکشیدند برای همین بوده است.
⏳حالا اگر کسی ماه شعبان و رمضان را استفاده کرد که نعم المطلوب. ولی اگر تا الان نتوانسته، این مابقی ماه شعبان را از دست ندهد و تهیأ پیدا کند و بعد مراقب باشد که ماه رمضان از دست نرود.
یکی از غفلتهایی که شیطان برای ما ایجاد میکند این است که در دستگاه محاسباتی ما تصرف میکند و نمیگذارد که درست محاسبه کنیم و هر چیزی را سر جای خودش و بهاندازه خودش بزرگ ببینیم. خبر را بزرگ و کوچک میکند و ما را با حادثههای کوچک مشغول میکند و از حادثههای بزرگ غافلمان میکند و درنتیجه حادثههای بزرگ مخفی میشوند.»
✍استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری
@homatolharam
◻️◽️◽️
أَيُّهَا النَّاسُ انَّه قَد أَقبَلَ إِلَيْكُم شَهرُ اللَّهِ بِالبَرَكَةِ وَ الرَّحمَةِ وَ الْمَغفِرَةِ ...
#عاشقان_حلول_ماه_بندگی_برشمامبارک
🌷 روزاوّل ماه رمضان،گلاب برسروصورت خود بریزید
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قال: مَنْ ضَرَبَ وَجْهَهُ بِكَفِّ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ ذَلِكَ الْيَوْمَ مِنَ الْمَذَلَّةِ وَ الْفَقْرِ، وَ مَنْ وَضَعَ عَلَى رَأْسِهِ مِنْ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ تِلْكَ السَّنَةَ مِنَ السِّرْسَامِ الْبِرْسَامِ، فَلَا تَدَعُوا مَا نُوصِيكُمْ بِه.
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس روز اول ماه رمضان، به اندازه کف دست، گلاب بر صورتش بریزد، از ذلّت و فقر ایمن خواهد بود، و هرکس گلاب بر سرش بریزد، آن سال از سرسام ایمن خواهد بود. پس آنچه به شما توصیه کردیم، رها نکنید.
#سبک_زندگی_اسلامی
(بحارالأنوار، ج97، ص350 به نقل از اقبال الاعمال)
🌷اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌷
@homatolharam
نامه عرفانی حضرت امام خمینی در افسوس و اندوه از تمام شدن ماه شعبان، و عدم آمادگی برای ضیافت الله ماه مبارک رمضان
امام خمینی در نامه ای که به درخواست بانو فاطمه طباطبایی- عروس شان- خطاب به ایشان نوشته اند، اندرزهایی عرفانی و اخلاقی را یادآور شدند.
در این نامه که به تاریخ اردیبهشت سال ۶۶ مطابق با شعبان ۱۴۰۷ قمری نگارش شده است، به پایان یافتن روزهای ماه شعبان و آماده نبودن برای ورود به ضیافت الهی اشاره شده و این که با همه این اوصاف، نباید از رحمت الهی ناامید بود متن نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فاطى دختر عزیزم!
از من مى خواهى براى تو چیزى بنویسم؛ چه بنویسد کسى که خود، مبتلاىِ به نفسِ امّاره بالسوء است و هرگز نتوانسته، بلکه نخواسته این بت بزرگ را بشکند!
اکنون در آستانه شهر اللَّه، و مقام ضیافت اللَّه هستیم و من خود اقرار دارم که لایق این ضیافت نیستم.
شهر شعبان المعظم- که شهر امامان است- در شُرفِ گذشتن است و ما خود را نتوانستیم مهیا کنیم براى شهر اللَّه!
دعاها را گاهى با لقلقهِ لسان خواندم و از آن ها چیزى حاصل نشد در این آخر شهر عرض مى کنم:
*«اللَّهُمَّ انْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیِما مَضى مِنْ شَعبانَ فَاغْفِرْ لَنا فِیما بَقِىَ مِنهُ»*
از رحمت حق تعالى مأیوس نیستم و مباش! در دنیا [مباد] روزى، که گناهان به آن جا رسد که از رحمت حق مأیوس شویم.
دخترم! این چند روز خواهد گذشت، چه با عیش و نوش، و چه با رنج و تعب؛ چه با غفلت از فطرت، و چه با توجه به آن.
عزیزم! خداوند- جل وعلا- نور هدایت را در همه مخلوقات، خصوصاً انسان نهفته است.
فطرت اللَّه، ما را خواهى نخواهى به او متوجه کرده و همه مخلوقات، در هر حدى که هستند و به هر مذهبى که گراییده اند، جز به حق تعالى و کمال مطلق، به حسبِ فطرت به هیچ چیز توجه ندارند، گرچه خود ندانند و معتقد به غیر آن باشند.
انسان کمال مطلق را مىجوید و مىخواهد چه آنان که به توهّم، بت را مىپرستند و چه آن هایى که حق- جل وعلا- را منکرند و به دنبال ریاست.
ملحدها گمان مىکنند متوجه به دنیا و خواستار ریاست و زعامت هستند، لکن به حسب واقع، متوجه و خواهان قدرت مطلقه هستند و در جستجوى کمال مطلق، و خود گمان خلاف مى کنند و شاید عذاب و عقاب براى همین جهل و توهّمات باشد.
تو که مثلًا دنبال لباس خوب هستى و زینت بهتر، دنبال حق مىگردى و کاخ نشینان نیز دنبال قدرت مطلق هستند «وَ إِنْ مِنْ شَیْءٍ إلّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لکِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبیحَهُمْ، وَ قَضى رَبُّکَ الّا تَعْبُدوا إِلّا إِیَّاهُ»،
بنا بر وجهى این کلام، دامنه دارد. بهتر آن که درز بگیرم و تو را و خود و همگان را به خداى تعالى بسپارم.
والسلام علیک و على عباد اللَّه الصالحین.
روح اللَّه الموسوی الخمینى
صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۲۵۴-۲۵۳
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
@homatolharam
بسم الله الرحمن الرحیم
#کمال_همنشین
(روزاول)
🔸 به هر اندازه طهارت انسان بیشتر باشد فهمش از قرآن بیشتر است بنابراین به هر میزان با قرآن رفیق باشیم و به قرآن عامل باشیم به همان اندازه قرآن برای ما خودنمایی می کند.
🔹هر صفتی که در رابطه با قرآن در روایات و یا سوره ها میشنویم اینها کارایی قرآن برای ماست.
وقتی میگوییم
#والقرآن_الحکیم، یعنی قرآن حکیم ساز است.
استادسمیع زاده
@homatolharam