هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
📌گوگل برای اطمینان از اینکه رباتهای هوش مصنوعی جدیدش ما را نمیکشند، «قانون اساسی رباتها» را تدوین کرد.
🔗تیم دیپمایند (DeepMind) گوگل از سه سیستم پیشرفتهی جدید پردهبرداری کرده است که به رباتهای هوش مصنوعی کمک میکنند تا تصمیمهای سریعتر، بهتر و ایمنتری بگیرند. یکی از آنها شامل سیستمی برای جمعآوری دادههای آموزشی با «قانون اساسی رباتها» است.
🔗 مدلAutoRT، سیستم جمعآوری دادهی گوگل، میتواند از یک مدل زبانی بصری (VLM) و مدل زبانی بزرگ (LLM) برای درک محیط، انطباق با تنظیمات ناآشنا و تصمیمگیری در مورد وظایف مناسب استفاده کند.
🔗قانون اساسی ربات که از «سه قانون رباتیک» آیزاک آسیموف الهام گرفته شده است، به عنوان مجموعهای از «دستورهای متمرکز بر ایمنی» توصیف میشود. این چارچوب به مدل زبانی بزرگ دستور میدهد تا از انتخاب وظایفی که شامل انسان، حیوانات، اشیاء تیز و حتی وسایل الکتریکی میشود خودداری کند.
🔗دیپمایند برای ایمنی بیشتر، رباتها را طوری برنامهریزی کرده است تا اگر نیروی وارد بر مفاصل آن از آستانهی خاصی گذشت، بهطور خودکار متوقف شوند و شامل یک کلید قطع اضطراری فیزیکی باشند تا اپراتورهای انسانی بتوانند از آن برای غیرفعال کردن ربات استفاده کنند.
🔗طی یک دورهی هفتماهه، گوگل ناوگانی متشکل از ۵۳ ربات AutoRT را در چهار ساختمان اداری مختلف مستقر کرد و بیش از ۷۷ هزار آزمایش انجام داد. برخی از رباتها از راه دور توسط اپراتورهای انسانی کنترل میشدند، در حالی که برخی دیگر یا بر اساس یک اسکریپت یا کاملاً مستقل با استفاده از مدل یادگیری هوش مصنوعی Google's Robotic Transformer (RT-2) کار میکردند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
💢ایلان ماسک اعلام کرد که برای اولین بار یک تراشه مغزی نورالینک در مغز یک انسان کاشته شده است.
🌀به گزارش ایسنا، به گفته ایلان ماسک، اولین بیمار انسانی ایمپلنت مغزی نورالینک(Neuralink) را دریافت کرده است.
ظاهراً این کاشت موفقیت آمیز بوده و ماسک نیز گفته است که این بیمار اکنون یک روز پس از جراحی به خوبی در حال بهبودی است.
هدف شرکت نورالینک که توسط ایلان ماسک تاسیس شده، ایجاد رابطهای مغز و رایانه(BCI) است که پس از دریافت چراغ سبز از سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) در پاییز گذشته شروع به جذب بیماران انسانی برای اولین آزمایش بالینی خود کرد.
نورالینک در آن زمان گفت که افرادی که به دلیل آسیب نخاعی گردن یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) به فلج چهار اندام(کوادریپلژی) مبتلا هستند، میتوانند برای شرکت در این کارآزمایی واجد شرایط باشند.
این شرکت در بیانیهای نوشت: هدف اولیه BCI ما این است که به افراد توانایی کنترل مکاننما یا صفحه کلید رایانه را تنها با استفاده از افکار بدهیم
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🔗ایلان ماسک هیچ جزئیات دیگری در مورد روند یا وضعیت این جراحی به اشتراک نگذاشته است.
کاشت موفقیت آمیز این تراشه در یک بیمار انسانی نقطه عطف مهمی برای این شرکت خواهد بود. ماسک ادعا کرده است که این تراشه روزی میتواند مردم را قادر به تجربه واقعیتهای متفاوت کند.
بدین ترتیب، اولین انسان روز گذشته تراشه مغزی نورالینک را دریافت کرده است و به گفته ماسک، به خوبی در حال بهبودی است.
چهار سال و نیم پیش بود که ماسک گفت نورالینک امیدوار است تا پایان سال ۲۰۲۰ اولین ایمپلنتهای خود را به صورت ماشینی روی انسان نصب کند. با توجه به عادت معروف ماسک در تخمین و تعجیل در اعلام زمان رقم خوردن رویدادها، این شرکت حالا پس از چهار سال به این مهم دست یافته است.
نورالینک پس از طوفانی از انتقادات در مورد رفتار با حیوانات پس از انتشار گزارشی از رویترز که به استناد کارمندان فعلی و سابق و همچنین اسناد داخلی فاش شده بود و نشان میداد حیوانات زیادی در آزمایشات این شرکت مورد ستم قرار گرفته و بیش از ۱۵۰۰ حیوان قربانی شدهاند، سرانجام در پاییز گذشته مجوز ورود به آزمایش بالینی انسانی را از FDA دریافت کرد.
هویت اولین بیماران این شرکت فاش نشده است، اما گفته شده بود برای اولین مطالعه موسوم به پرایم(Prime) باید بیش از ۲۲ سال سن داشته باشند، به دلیل آسیب نخاعی یا ALS دچار فلج چهار اندام باشند و بدون سابقه تشنج و سایر ایمپلنتهای فعال مانند ضربانسازها باشند و در حال انجام برنامههایی مانند MRI نباشند.
تراشه نورالینک موسوم به N۱ به شکل و اندازه یک سکه است. این دستگاه جایگزین تکهای از جمجمه بیمار میشود که همسطح با استخوان اطراف آن در زیر پوست قرار میگیرد. تراشه N۱ با ۶۴ سیم ظریف و انعطافپذیر که از لایه سخت و محافظ مغز عبور میکنند، توسط یک ربات جراح به نام R۱ با دقت بالا به قشر زیرین مغز وارد میشود.
این کاوشگرهای سیمی ۱۰۲۴ کانال ارتباط دوطرفه بین مغز و تراشه باز میکنند که سپس به صورت بیسیم با رایانهها و دستگاهها ارتباط برقرار میکند.
این تراشه با کمی آموزش به بیماران این امکان را میدهد که مستقیماً با ذهن خود از این دستگاه استفاده کنند، همانطور که در آزمایش شوندگان اولیه حیوانی(میمونها) دیده شد که با ذهن خود یک بازی رایانهای پینگ پنگ را بازی میکردند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🔗بنابراین دور نخواهد بود روزی که بیماران مبتلا به فلج چهار اندام بتوانند مثلاً صندلیهای چرخدار برقی یا اندامهای مصنوعی رباتیک را تنها با ذهن خود کنترل کنند، کاری که میتواند به آنها اجازه دهد تا با جهان اطراف خود به روشهایی که قبلا غیرممکن بود، تعامل داشته باشند.
شاید روزی در آینده، این ایمپلنتها به طور بالقوه بتوانند پیامها را در اطراف آسیبهای سیستم عصبی هدایت کنند تا دوباره به اندامهای پایین بدن متصل شوند و برخی از حسها و همچنین کنترل حرکتی را بازیابی کنند.
آنها همچنین میتوانند با قشر بینایی ارتباط برقرار کنند تا بینایی را برای نابینایان به ارمغان بیاورند.
هدف نهایی این است که این فناوری برای عموم مردم در دسترس قرار گیرد. مغز انسان در حال حاضر از طریق رابطهای آهسته مثل صفحه کلید، صفحه نمایش لمسی، نرم افزار تشخیص صدا و غیره با رایانهها ارتباط برقرار میکند. در حالی که قصد ایلان ماسک این است که این مانع را از میان بردارد و امکان انتقال داده با پهنای باند بالا و فوقالعاده سریع بین سختافزار و بدن انسان را فراهم کند.
در آن مرحله است که شاید انسانها بتوانند برای خود دستهای سوم و چهارم با حساسیت لمسی و قدرتی دستهای واقعی خود ایجاد کنند یا یک بدن عنکبوتی کاملا جدید با منبع اکسیژن خاص خود، مناسب برای زندگی در مریخ داشته باشند.
روزی شاید بتوان ذهن دیگران را خواند یا بدن آنها را در اختیار گرفت یا وقتی هوش مصنوعی به میان بیاید، شاید دیگر مانعی به نام زبان برای تعامل و گفتگو وجود نداشته باشد یا شاید بتوان ورزش کونگ فو را دانلود کرد یا حداقل یک فیلم کونگ فو را با چشمان بسته تماشا کرد.
شاید هم دولتها و تبلیغ کنندگان بتوانند ایدهها، انگیزهها و خواستههای خود را مستقیماً در مغز انسانها بکارند. البته همه اینها فقط حدس و گمان است.
ناگفته نماند که شرکت نورالینک در کاشت تراشه خود در مغز اولین بیمار انسانی خود چندین سال از سایر شرکتهای رقیب از جمله بلکراک نوروتک(Blackrock Neurotech)، سینکرون(Synchron)، برینگیت(Braingate) و دیگران عقب است.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
13.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤖 آیا رباتها جای انسان را خواهند گرفت؟
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😴رویای خود را توصیف کنید هوش مصنوعی Atlassian بر اساس شبکه عصبی برایتان انیمیشن خلاقانه تولید میکند
https://thedreamkeeper.co/
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
#نشست تخصصی
«هوش مصنوعی و شناخت 4E»
با حضور دکتر #قائمینیا
یکشنبه 15 بهمن ماه 1402 ساعت 10
لینک جلسه 👇
skyroom.online/ch/iict/hekmat
@hekmatebaleghe
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🌐وب ۳ چیست؟
وب ۳.۰ به عنوان مجموعهای از برنامههای غیرمتمرکز، منبع باز و به هم پیوسته توصیف میشود که توسط معماری محاسباتی بلاکچین ارائه شده است. هدف وب ۳.۰ تبدیل کردن اینترنت به فضایی فعال و پویاتر و فراهم کردن امکان تجربه وب به شکل هوشمندتر برای کاربران است.
وب ۳ که به اینترنت نسل سوم نیز معروف است در واقع تکامل و قدم بعدی شبکه جهانی وب محسوب میشود. مفهوم Web3.0، معنایی مبتنی بر داده را ارائه میدهد که در آن ماشینها میتواند درکی از دادهها داشته باشند. وب امروزی که در دسترس ماست در حقیقت نوع ایستایی از وب است؛ به طوری که قادر به تطبیق با نیازهای هر فرد نیست. اما وب ۳ شبکهای پویاتر و تعاملیتر را ارائه میدهد. اینترنت نسل سوم با پیادهسازی هوشمصنوعی و تکنولوژی بلاکچین، تعریف و ساختار ما از اینترنت را تغییر میدهد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
📌نشست «الزامات اخلاقی و قانونی توسعه هوش مصنوعی در ایران»
با ارائه دکتر بهروز مینایی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی
بصورت حضوری و آنلاین
⏰شنبه ۱۴ بهمنماه ساعت ۱۴
📍سعادت آباد، علامه شمالی، خیابان ۱۸ غربی ،پلاک ۱۷، پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 لینک ثبت نام رویداد
https://evnd.co/G8VSa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛩ پل هوشمند B9 در اتوبان ارتش تهران که در مواقع بارش برف، بصورت اتوماتیک، محلول ضد یخ را روی معبر میپاشد و مانع یخزدگی میشود
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
⁉️هوش مصنوعی بایدن را به اتاق جنگ برد
تصاویری که طی ساعات اخیر از رئیسجمهور آمریکا در لباس نظامی و در اتاق جنگ در شبکههای اجتماعی پخش شده، واقعی نیست و بهوسیله هوش مصنوعی ساخته شده است.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
Neshast Elmi54_401_08_11_Shahbazi.MP3
28.7M
💬ظرفیت منطقهای جدید و #هوش_مصنوعی در فرآیند استنباط
🎙 حجة الاسلام علیرضا #شهبازی
•فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
•مدیر واحد هوش مصنوعی توضیح پذیر کلان پروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی (برهان)
•پژوهشگر ارشد آزمایشگاه دادهکاوی دانشگاه علم و صنعت ایران
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
💢سیستم هوشمند ابداع شده برای یخچال بهکمک ویژگی تصویری ChatGPT میتواند مواد غذایی را تشخیص دهد.
کاربری با نام Mimobeano در ردیت، با استفاده از برد کامپیوتر کوچک رزبری پای،غذا سامانهی هوشمندی مبتنیبر ChatGPT ابداع کرده است که میتواند اطلاعاتی دربارهی محتویات مواد غذایی داخل یخچال را دراختیار قرار دهد.
بهگفتهی میموبینو، ساخت یخچال هوش مصنوعی بهعنوان پروژهی کارشناسی ارشد او در دانشگاه آغاز شد. این برنامه برای شناسایی ۱۲ مورد خاص برنامهریزی شده بود و از مدلی استفاده میکرد که میموبینو بر اساس هزاران تصویر از مواد غذایی آن را آموزش داد.
پس از چند سال، تصمیم گرفته شد که با GPT4-Vision مواردی را که میتواند بهتنهایی تشخیص دهد، بررسی کند.
✔️نسخهی فعلی به این شکل کار میکند که با باز شدن در یخچال، عکسی گرفته میشود. سپس این تصویر از طریق GPT4-Vision تجزیهوتحلیل میشود تا بهدنبال مواد غذایی بگردد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
1402-11-12 فقه هوش مصنوعی-15.mp3
27.77M
🔖#فقه_هوش_مصنوعی
استاد#مفیدی یزدی
جلسهی پانزدهم
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📌ما هرگز در رباتها، بدن فلسفی ( مرتبه نازل نفس ) نخواهیم داشت.
📌آیا در ماشین به درک معنا میرسیم؟
📌سطوح مختلف زبانی
•سطح صوت
•سطح لغت
•سطح صرف
•سطح نحو
•سطح معانی _بیان
📌تبیینی دیگر از #اتاق_چینی #جان_سرل
📌اشکال استاد به #فرگه( خالی کردن معنا از چیزی که با معنا گره خورده امکان پذیر نیست)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
مطالب مرتبط با جلسه فقه هوش مصنوعی ١۵(١٢/ ١١/ ١۴٠٢)
الگوریتم تکاملی
روایت «یتجسد اذا شاء و یتروح اذا شاء»-کلام ابن ابی العوجاء در وصف امام صادق علیه السلام
جسم شریف امام معصوم
مقاله فرضیه نفس مندی هوشم مصنوعی-برایان کاتر
حدیث النفس اعرابی- عود ممازجة
دی ان ای مصنوعی
مقاله معانی چهارگانه آگاهی
مقاله کدام معنی؟-کوروش صفوی
نشانه شناسی
قرائات؛ کمال قرآن کریم-در ارتباط با بحث نشانه شناسی
پارادوکس استلزام مادی
رساله اندیشه فرگه
مناظره فرگه و هوسرل
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
Amit Konar - Artificial intelligence and soft computing_ behavioral and cognitive modeling of the human brain-CRC Press (2000).pdf
9.07M
#معرفی_کتاب
#مدلسازیشناختی
📌Konar, Amit.
Artificial intelligence and soft computing : behavioral and cognitive modeling of
the human brain,2000,CRC Press LLC
هوش مصنوعی و محاسبات نرم: مدلسازی رفتاری و شناختی مغز انسان
اهم وظائف مدلسازی شناختی👇
شناسایی و مدلسازی کنش های عالی شناختی نظیر حافظه، توجه، تصمیم گیری، قضاوت، استدلال، زبان و تکلم در انسان و انطباق آن با ماشین
کمک به تهیه نقشه عملکرد شناختی از طریق مدلسازی ریاضی.
تاسیس آزمایشگاه تحلیل سیگنالها و تصاویر مغزی یکی از وجوه اصلی این مدلسازی خواهد بود
◽️ خلاصه ای از مدلسازی
این مسئله خود یکی از زیربناهای اصلی هوش مصنوعی است، مدل سازی رفتاری و و شناختی مغز انسان که از رویکردهای پزدارش توزیع شده موازی و بازنمایی ذهنی تصویر سازی استفاده می کند.
یکی از قسمت های مهم مدلسازی، شباهت فیزیولوژیکی عصبی بین تصویرسازی و ادراک است، این مسئله خود می توانند « نقشه های شناختی» را تا حدود زیادی هموار کند.
فصل هشتم این کتاب را به صورت ویژه ببینید آنجا که از شبکه های معنایی و تاثیر وراثت در شبکه های معنایی و دستکاری پیشفرض های شناختی در شبکه معنایی صحبت می کند، این فصل می کوشد تا « وابستگی مفهومی» را در تقریری جدید و در تناسب با وراثت مطرح کند.
فصل نهم این کتاب به آینده پژوه دانش کمک می کند تا چگونه عدم قطعیت و استدلال احتمالی و بیزی را مبتنی بر منطق فازی وارد سیستم تصمیم گیری ماشین کند
—————————
فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
اضافه کردن هوش مصنوعی ChatGPT به #ورد
🔹 از اونجایی که کوپایلت دستیار هوش مصنوعی رسمی برنامههای مایکروسافت آفیس به حساب میاد، دلیل خاصی برای اضافه شدن اون به سرویس های مختلف مایکروسافت مثل آفیس هست.
تو این پست هم قراره نحوه افزودنش رو به ورد آموزش بدیم :
🔹وارد سربرگ «Insert» بشید.و بر روی «Get Add-ins» کلیک کنید
🔹زمانی که به فروشگاه افزونههای مایکروسافت آفیس رسیدید ؛ ChatGPT رو جستوجو کنید.
🔹در میان افزونه های موجود به دنبال «ChatGPT for Excel Word» بگردید و بر روی «Add» کلیک کنید تا نصب اون آغاز بشه.
🔹در قدم بعد بر روی «Continue» کلیک کنید تا مجوز و موافقتنامهها تایید بشه.
🔹زمانی که این هوش مصنوعی اضافه شد به برگهی «Home» برید و افزونهی «ChatGPT for Excel Word» رو از گوشهی سمت راست صفحه انتخاب کنید.
🔹با انجام این کار، شاهد باز شدن یک پنجرهی کناری در سمت راست صفحه خواهید بود.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🔸نشست علمی عصر پسااطلاعات و ظهور انسان با ذهن/ شناخت برونسپاریشده
🔰 مدرسه سدا(مدرسه مهارتی سیاستی - دانشی) مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه برگزار میکند:
🎙با ارائه:
دکتر ابراهیم محسنی آهویی
(دکتری مطالعات ارتباطات و رسانههای نوین دانشگاه وین
محقق ارشد کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی)
📆 چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
🔍 مشروح خبر و جزئیات کامل 👇
🌐 iict.ac.ir/bazeehn
📡 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
🌐 inandin.ir/event/bazeehn
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🚙شرکت خودروساز آلمانی: خودروها به زودی با رانندگان خود صحبت میکنند
🔹فولکس واگن اعلام کرد:« دستیار صوتی این شرکت که با «چت چی بی تی» در خودروها ادغام شده، تا اواسط سال قادر خواهد بود با رانندگان صحبت کند.»
🔹این شرکت نخستین خودروهای مجهز به فناوری جدید را تا اوایل سه ماهه دوم سال جاری در دسترس مشتریان خود در آمریکای شمالی و اروپا قرار خواهد داد.»
🌀این اپلیکیشن #هوش_مصنوعی در خودرو می تواند طیف وسیعی از درخواستها را تشخیص و به آن پاسخ دهد و مشتریان اکنون می توانند عملکردهای داخل خودرو خود را بدون لمس هیچ دکمه ای تنظیم کنند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
♨️گوگل در تازهترین اقدام خود، برنامهی گوگل مپس را بهصورت آزمایشی به هوش مصنوعی مولد مجهز کرده است. ویژگی جدید گوگل مپ با استفاده از مکالمه، در پیدا کردن دقیقتر مکانها به کاربران کمک میکند.
طبق بیانیهی رسمی گوگل، هوش مصنوعی مولد گوگل مپس وظیفه دارد تا ازطریق تجزیه و تحلیل بررسیهای نوشته شده توسط بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر و جستوجوی بیش از ۲۵۰ میلیون مکان، مقصد افراد را به دلخواه آنها پیدا کند.
برای مثال بلافاصله پس از اینکه کاربران از گوگل مپس درخواست کردند تا برای آنها یک رستوران با حسوحال قدیمی پیدا کند، برنامهی موردبحث جزئیات اصلی موقعیت مکانی بههمراه دلایلی که چرا باید این مکان برای افراد جالب باشد را به آنها ارائه میدهد.
بهلطف هوش مصنوعی مولد، گوگل مپ اکنون میتواند به سلسلهسؤالات کاربران پاسخهای دقیقی بدهد.
ویژگی موردبحث این هفته بهطور آزمایشی در دسترس برخی از کاربران آمریکایی گوگل مپ قرار میگیرد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🌀تقریبا در هیچ آکادمی یا مرکزی علمی یا حتی خدماتی نیست که دیگر نام «#هوش_مصنوعی» به گوش نرسد. برخی ها هشدار میدهند بعضی ها خوشحالند و بعضی ها ترسیده اند. مجله فوربز {forbs} به این گروه سوم پرداخته است. کسانی که احتمالا چند سال آینده بیکار خواهند شد و هوش مصنوعی آنان را خانه نشین خواهد کرد. آیا واقعا باید نگران بود؟ نتیجه یک نظرسنجی که به ما می گوید واقعا باید نگران باشیم.
🔆ترجمه: سید رضا هاشمی
1⃣
💭برخی از مدیران اجرایی بر این باورند که به لطف هوش مصنوعی تقریباً نیمی از مهارتهایی که در نیروی کار امروزی وجود دارد، تنها تا دو سال آینده کارایی خواهند داشت. این نتیجه شگفتانگیز از دل یک نظرسنجی از ۸۰۰ مدیر اجرایی و ۸۰۰ کارمند که توسط edX [1] منتشر شده، بیرون آمده است.
🔹این مدیران اجرایی پیشبینی میکنند که تقریباً نیمی (۴۹٪) از مهارت هایی که امروزه در نیروی کار آنها وجود دارد در سال ۲۰۲۵ به کار نمی آید. تقریبا همین تعداد (۴۷٪) معتقدند که نیروی کار آنها برای محل کار آینده آماده نیستند. در این خصوص، احتمال به کار نیامدن برخی مهارتها در آینده، نتیجه شگفتآوری نیست که توسط نظرسنجی یک پلتفرم آموزشی حاصل شده است، اما بازه زمانی کوتاه مطرح شده، شگفت انگیز می باشد.
🔸مدیران اجرایی در این نظرسنجی تخمین میزنند که طی پنج سال آینده، سازمانهای آنها بیش از نیمی (۵۶٪) از مشاغل غیر تخصصی را به دلیل هوش مصنوعی حذف خواهند کرد. علاوه بر این، ۷۹ درصد از مدیران پیشبینی میکنند که مشاغل غیر تخصصی دیگر وجود نخواهند داشت؛ زیرا هوش مصنوعی مجموعهای از نقشهای کاملاً جدید را برای کارمندانی که وارد فضای کار میشوند، ایجاد میکند. علاوه بر این، ۵۶ درصد میگویند که شغل های خودشان «به طور کامل» یا «جزئی» با هوش مصنوعی جایگزین میشود.
🔹با این حال، برخی از مدیران صنعتی نیز هستند که نسبت به چنین پیشبینیهای بزرگ و سنگینی شک دارند. ریچارد جفتز، معاون اجرایی و مدیر کل HCL Software میگوید: «به نظر من، تأثیر فوری هوش مصنوعی بر مشاغل احتمالاً حداقلی خواهد بود. در حالی که بسیاری از شرکتها ادعا میکنند که از هوش مصنوعی استفاده میکنند، واقعیت این است که بیشتر آنها هنوز در مراحل اولیه پذیرش آن هستند.» وی همچنین میگوید که با رشد هوش مصنوعی، انتظار تأثیر طولانیمدت بیشتری بر مشاغل داشته باشید.
🔸در حالی که به قطع، هوش مصنوعی مشاغل و آینده شغلی را تغییر میدهد، اما میزان تأثیر آن بر مشاغل مبهم است. زیرا جایگزینی شغل ها با هوش مصنوعی یک موضوع ساده نیست. فردریکو براگا، رئیس بخش دیجیتال در Debiopharm میگوید: «بخش چالشبرانگیز ماجرا این است که پیشبینی دقیق مکان و زمان انجام این تغییر مسیر بسیار دشوار است. تقریباً هر حرفهای که روزانه به نوعی با یک فعالیت دیجیتال مرتبط است، باید اهداف شغلی خود را مجدداً تنظیم کنید. زیرا آنها و افراد اطرافشان، شروع به مشاهده تغییرات در فعالیت ها و فرآیندهای کاری روزانه خود خواهند کرد.»
🔹در برخی موارد، ممکن است حتی تغییر مسیر مورد نیاز نباشد. جاناتان مارتین، رئیس WEKA، میگوید: «بهجای بازنگری مجدد در مهارتهای اصلی خود، یکی از مهارتهای شغلی بسیار ارزشمندی که باید یاد بگیرید این است که چگونه از ابزارها و فناوریهای هوش مصنوعی در حال ظهور به عنوان تقویتکنندهای برای بهتر کردن نقاط قوت خود استفاده کنید.» در واقع یک سوال که باید بپرسید این است که چگونه میتوانید از هوش مصنوعی استفاده کنید تا در کاری که در حال حاضر به بهترین شکل انجام میدهید، به تدریج بهتر شوید.
🔸ویتوریو کرتلا ، مدیر ارشد فناوری در شرکت Procter and Gamble معتقد است که هوش مصنوعی ارزش خود را به عنوان هوش مصنوعی تقویت شده – نه مصنوعی – پیدا خواهد کرد. او میگوید: «بیشتر کاربردهای موفق هوش مصنوعی مهارتهای انسانی را تقویت میکنند، نه اینکه جایگزین آن بشوند.» وی ادامه میدهد: «آن جا که انسانها به دنبال ایجاد یک تفاوت هستند، مرحله تعریف مسئله است؛ یعنی همان تجزیه یک مسئله از طریق سؤالات کلیدی و شناسایی الگوها قبل از تلاش برای تعریف یک راهحل الگوریتمی.»
🔹از سوی دیگر، نظرسنجی edX نشان میدهد که حتی تصمیمگیرندگان در بالاترین سطح هم نگران حل شدن وظایف خود در هوش مصنوعی هستند. در اینجا یک موضوع شگفت انگیز دیگر نیز وجود دارد: ۴۷٪ از مدیران C-Suite معتقدند “بیشتر” یا “همه” نقش های مدیرعاملی باید کاملاً خودکار شده و یا با هوش مصنوعی جایگزین شوند و حتی ۴۹٪ از خود مدیران عامل موافق این مسئله هستند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
2⃣
🔻در حالی که هوش مصنوعی ممکن است در برخی سطوح جایگزین تصمیمگیری انسانی شود، اما سازمانهای درگیر با این مسئله به برخی ویژگیهای پایدار خاص هم نیاز دارند که فقط انسانها میتوانند آنها را انجام دهند. جفتز میگوید: «رهبران، افراد کنجکاو و آنهایی که مهارتهای همکاری تیمی بالایی دارند، همچنان مورد تقاضا خواهند بود.» وی همچنین معتقد است: «پیدا کردن رهبران و افراد با مهارتهای قوی، چالش بزرگتری است که هوش مصنوعی مولد قادر به انجام آن نیست.»
🔹براگا اعتقاد دارد با تکامل هوش مصنوعی، مهارتهایی که اهمیت بیشتری پیدا میکنند، تفکر انتقادی، هوش منطقی، هوش بین فردی و درون فردی و برنامهریزی و سازماندهی ساختاریافته را شامل میشوند. همچنین مهارتهایی که با تداوم بیشتر هوش مصنوعی در فعالیتهای کاری روزانه، کمتر مورد تقاضا واقع میشوند، شامل کارهای تکراری، فعالیتهای تحلیل و تفسیر و تولید محتوا میشوند.
🔹طراحان نظرسنجی edX معتقدند که اگرچه هوش مصنوعی بسیاری از وظایف را از بین میبرد، اما اثربخشی مدیران را نیز افزایش میدهد و زمان آنها را برای فعالیتهای تجاری مهمتر آزاد میکند. فراتر از انجام وظایف ساده مانند آماده سازی ارتباطات اجرایی، هوش مصنوعی همچنین می توانند ایده هایی برای بازارها، محصولات یا مدل های تجاری جدید ارائه دهد. این فناوریها همچنین میتوانند به برنامهریزی و پیشبینی کمک کنند و نیز میتوانند از تصمیمگیری مبتنی بر داده پشتیبانی کنند.
🔸به همین منظور، این نظرسنجی نشان میدهد که ۹۲ درصد از مدیران احساس میکنند که ارتقای مهارتهای هوش مصنوعی در یک تا دو سال آینده مهم است و همین درصد نیز در حال حاضر از هوش مصنوعی در نقشهای خود استفاده میکنند. نزدیک به هشت نفر از هر ده مدیر اجرایی (۷۹ ٪) از این مسئله می ترسند که اگر نحوه استفاده از هوش مصنوعی را یاد نگیرند، برای آینده کاری آماده نخواهند بود. طراحان نظرسنجی میافزایند: «در حالی که اکثر مدیران نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر کار خود خوشبین هستند، برخی اما از سرعت تغییرات نگران شدهاند».
🔹جفتز معتقد است: «آشنایی با هوش مصنوعی و قابلیتهای آن متخصصان کسبوکار را قادر میسازد تا از پتانسیل آن بهویژه در زمینههایی مانند منابع انسانی، فروش و پشتیبانی استفاده کنند. در ماهها و سالهای آینده، انواع نقشها یا افراد حرفهای که بیشتر تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار میگیرند، در درجه اول رهبران ارشد فناوری اطلاعات خواهند بود که باید این فناوری را درک کنند.»
🔸با این حال، جاناتان مارتین اعتقاد دارد: «همیشه نقشی برای یک ذهن خلاق و یک متفکر استراتژیک وجود خواهد داشت. ایدههای عالی و نوآوریهای تغییردهنده بازی همچنان مستلزم آن هستند که مردم لحظات روشن و چشماندازی بلندپروازانه برای نحوه اجرا داشته باشند. حتی با پیشرفت روزافزون برنامههای هوش مصنوعی مولد، باز هم کسی باید دستورات را ایجاد کند، نتایج را مدیریت کند و نحوه استفاده از خروجی را تعیین کند.»
🔹مارتین می افزاید: «خلاقیت مورد نیاز برای حل مسئله، همچنان یک مهارت شغلی بسیار دست کم گرفته شده در هر صنعتی است. بدون شک، موانعی در سرتاسر زندگی شما ظاهر خواهند شد. بزرگ یا کوچک، خلاقیت، چابکی و سرسختی انسانی برای پرداختن به آنها به صورت استادانه لازم است. این یکی از حوزههایی است که با توجه به سالها تجربه در دنیای واقعی، جایگزین کردن آن با هوش مصنوعی ممکن است دشوار به نظر برسد.»
[۱] یک پلتفرم آموزشی آنلاین
منبع: forbes.com
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧷معرفی گجت Ai pin؛ سنجاقی که جایگزین گوشی شده!
🔹یک گجت پوشیدنی که جایگزین گوشی های هوشمند خواهد شد و ارزش آن ۶۹۹ دلار(۲۹ میلیون) است. یک دستگاه مربع شکل و یک باتری که به طور مغناطیسی میتوانید به لباس خود وصل کنید.
🔹 تکنولوژی جدیدی که قراره بزودی وارد بازار بشه و تا حد زیادی از استفاده از گوشی بینیازتون میکنه.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 وب۳ چیست؟
در دنیای زندگی میکنیم که سرعت تکنولوژی خیلی بالاست
وب۱ اینترنت های اولیه ای بودن که ساده ترین شکل ممکن از اینترنت بود که حتی امکان گذاشتن کامنت و تعامل داشتن بین آدم ها وجود نداشت
.
وب۲ به لطف پیشرفت برنامه های کدنویسی مثل جاوا اسکریپت و HTML باعث شد که اینترنت رو تعاملی تر کردن و شبکه های مثل یوتیوب و فیس بوک و …. ظهور کردن
.
اما وب۳ که در حال حاظر در حال فراگیرتر شدن هستن نسل جدید اینترنت که غیرمتمرکز هست و هم نرخ تعامل مشترکین باهمدیگرو بالا میبره و هم قابلیت سانسور شدن رو از بین میبره
مثلا در وب۳ توییت ها نمیتونن سانسور بشن
پرداخت های اینترنتی مسدود نمیشن به خاطر غیرمتمرکز بودن
سرورهای وب۳ قطعی ندارن چون از یک شبکه غیرمتمرکز استفاده میکنن.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی لوگو
🔹Looka
🔹LogoAI
🔹Brandmark
🔹Logomaster
🔹Name cheap
🔹Logo pony
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰📮@hoomas
استارتاپ Sightful محصولی بهنام Spacetop را معرفی کرده که از پایین مثل لپتاپ است ولی بهجای نمایشگر معمولی به عینک واقعیت افزوده متصل میشود.
عینک واقعیت افزودهی همراه Spacetop میتواند صفحه نمایشی مجازی با ابعاد ۱۰۰ اینچ را مقابل چشم کاربر قرار دهد و بدینترتیب فضای کاری بسیار بزرگی دراختیار شما خواهد بود. این محصول از سیستمعامل اندروید استفاده میکند و بهجای کنترلر میتوان از ژستهای حرکتی دست، کیبورد فیزیکی و صفحهی لمسی برای نوشتن، مرور وب یا هر کار دیگری استفاده کرد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
لپ تاپ Spacetop از تراشهی Snapdragon X2 بهره میبرد که قبلاً در هدست واقعیت مجازی متا مدل کوئست ۲ نیز استفاده شده است. این محصول ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد و عملیاتهای مختلف در محیط آن نسبتاً روان انجام میشوند. طبق اطلاعات سایت رسمی Sightful، محصول جدید این شرکت میانبرهای سادهای برای برخی کارها مثل قراردادن مجدد صفحه نمایش در مرکز دید با فشردن همزمان کلید شیفت سمتچپ و راست ارائه میدهد.
استارتاپ Sightful بخش پایهی لپتاپ Spacetop را خودش توسعه داده و لوگوی این برند را در کنار عینک واقعیت افزودهی دستگاه نیز مشاهده میکنیم. از محدودیتهای عینک مذکور میتوان به زاویهی دید نسبتاً کم اشاره کرد که باعث میشود نتوان بهطور بهینه از ظرفیت نمایشگر ۱۰۰ اینچی مجازی بهره گرفت.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
💠هوش مصنوعی و شناخت 4E
👤دکتر علیرضا #قائمی_نیا
1⃣برای ورود به مسئله گزارشی از علوم شناختی خدمت شما ارائه دهم تا مشخص شود نظریه شناخت ۴E کجا قرار دارد. علوم شناختی با فرایندهای ذهنی سروکار دارد، فرایندهایی که در مغز رخ میدهد. علوم شناختی عملا با تحلیل فرایندهای ذهنی و مغزی سروکار دارند. ما با دو سنت بزرگ در این علوم مواجه هستیم یک سنت که ذهن را به مثابه کامپیوتر در نظر میگیرد و تفکر را پردازش و دستکاری نمادها میداند که به نسل اول علوم شناختی مشهور است که متاثر از پیشرفتهای هوش مصنوعی است. اینها نگاه صوری به تفکر دارند و تفکر را از سنخ دستکاری نمادها میدانند یعنی کاری که کامپیوتر انجام میدهد.
2⃣نسل دوم علوم شناختی متاثر از مدلهای عصبشناختی است. اینها گفتند مدلهایی که در هوش مصنوعی اولیه به کار میرود برای تحلیل فرایندهای ذهنی کفایت نمیکند و باید از مدلهای عصبشناختی کمک بگیریم. این مرحله از علوم شناختی به نسل دوم علوم شناختی مشهور شده است و شاید یکی از وجوه ممیز نسل دوم از نسل اول بحث بدنمندی است یعنی اینها قائلند ساختارهای بدنی، ساختارهای عصبی در فرایندهای ذهنی و پردازش اطلاعات تاثیر دارد ولی مفهوم بدنمندی را در نسل اولیه نمیبینیم. برخی دانشمندان تلاش کردند این دو نسل را با هم تلفیق کنند و پارادایم واحدی به وجود بیاورند.
3⃣دو نکته برای تکمیل این مطلب اشاره کنم؛ نکته اول اینکه در ادبیات شناختی ۴E به هر دو نسل اول و دوم، عنوان علوم شناختی کلاسیک اطلاق میشود. آنها میگویند باید شناخت را طور دیگری به عناون پدیدهای پیچیده و دارای ابعاد مختلف در نظر بگیریم. نکته دوم این است هر دو نسل به معنای عام کلمه رویکرد محاسباتی به ذهن دارند. هر دو نسل قائلند شما میتوانید فرایندهای ذهنی را با یکسری الگوریتمها محاسبه کنید البته محاسبه به معنای مدلسازی. هر دو نسل این ویژگی را دارد. این دو نکته را به عنوان تکمیل عرض کردم.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
🔸چهار بعد شناخت چیست؟
4⃣نظریه دیگری که مقابل این دو نسل مطرح میشود به عنوان شناخت دارای چهار بعد مطرح میشود و به یک معنا دارد علوم شناختی کلاسیک را نقد میکند. این نظریه میگوید شناخت یک پدیده پیچیدهای است که باید ابعاد مختلف این پدیده را ببینیم و معمولا به چهار بعد شناخت توجه میکنند؛ اول بدنمندی است، دوم کنشمندی، سوم جایمندی و بسترمندی، چهارم توسعهیافتگی. شناخت این چهار ویژگی را دارد که این چهار ویژگی روی هم رفته در علوم شناختی کلاسیک مورد توجه قرار نگرفته است.
5⃣طبق این نظریه شناخت یک پدیدهای است که گسترش پیدا میکند و توسعهیافته است، یعنی در شرایط متناسب میتواند با ابزار دیجیتال جفت شود و بخشی از فرایندهای ذهنی را با این ابزار انجام دهد. مثلا من بخشی از حافظه خودم را به این گوشی موبایل محول کردم و این گوشی به بخشی از ذهن من تبدیل شده که برخی فرایندهای شناختی را با آن انجام میدهم و به این صورت ذهن من توسعه پیدا کرده است.
6⃣همچنین شناخت کنشمند است یعنی شناخت یک فرایندی نیست که در ذهن رخ میدهد، بلکه حرکاتی که دستگاه حرکتی و حسی من انجام میدهد کمک میکند و شناخت را شکل میدهد. مثلا وقتی من جسمی را میبینم فقط اینطور نیست که صورتی از آن در ذهن من شکل گرفته باشد بلکه چشم من حرکت میکند و با این حرکتی که دارد فرایند شناختی را شکل میدهد. به این معنا فرایندهای شناختی یک چیزی نیستند که صرفا در مغز ما رخ دهند بلکه چیزی هستند که در محیط و در کنشهای ما پیدا میشوند. بنابراین شناخت چیزی است که زمینهمند است، سیاقمند است، بدنمند است، کنشمند است و گسترش پیدا میکند و شناخت از این امور تاثیر میپذیرد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas