در تمام آثاری هم که از ایران باستان وجود داره، از جمله تخت جمشید و... نقشنگارههای بانوان، همه با حجاب هستن که اینم یه دلیل بسیار خوب بر قدمت حجابه.
همانطور که گفتیم در ادیان دیگه هم مسئله حجاب وجود داشته.
مثلاً در تورات که کتاب مقدّس یهودیا هست، میخونیم: «رفقه، چشمان خود را بلند کرد و اسحاق را دید و از شتر پائین آمد. از خادم پرسید که این مرد کیست که در صحرا به استقبال ما میآید؟ خادم پاسخ داد: او آقای من است. سپس رفقه، بُرقع خود را گرفت و خود را پوشانید.»؛ بُرقع به معنای نقاب و روسری است.
البته تأکیدات تورات به حجاب، تنها همین نمونه نیست و موارد متعدّدی از تأکید بر حجاب و توی تورات میشه دید.
توی کتاب تلمود که کتاب احکام یهوده، اومده: «زنی که بدون پوشاندن سرش به میان مردان برود، موجب باطل شدن ازدواجش میشود و همچنین مهریه به او تعلّق نمیگیرد.»
در مسیحیّت هم شواهد بسیاری از حجاب وجود داره، از جمله حجاب راهبههای مسیحی، حجاب تصاویر قدیمی از حضرتمریم و...
خب بنابراین به صورت خلاصه یاد گرفتیم که حجاب و پوشش ، مسئلهای نیست که اختراع و اکتشاف دین اسلام باشه بلکه در تمام ادیان، تمدّنها و از ابتدای خلقت به صورت فطری و عقلانی وجود داشته و مورد قبول فطرت و عقل همه بود.
یه سوال دیگه که مطرح میشه اینه که فرق جریان اسلامی و جریانهای دیگه تاریخی در ارائه حجاب و پوشش چی هست؟
یعنی وقتی اسلام میگه حجاب با وقتی جریانهای دیگه میگن حجاب چه فرقی داره؟
اگرچه در طول تاریخ، تمام ادیان، ملل و تمدّنها قائل به حجاب و پوشش بودن، ولی تفاوت زیادی بین این جریانها با جریان اسلامی هست.
این جریانها، غالباً ظالمانه و جاهلانه بودن و به شیوهای حجاب و پوشش و ارائه میکردن که به خاطر افراطها و تفریطها، در تمامی زمینهها و ابعاد فردی و اجتماعی، منجر به ظلم به زنان و دختران و محدود و منزوی شدن آنها میشد.
در حالی که پوشش و حجاب در جریان اسلامی، از عقل سلیم، فطرت الهی، بینش درست و حدّ اعتدال سرچشمه میگیره.
لذا منجر به حفظ کرامت و شخصیت زن و همچنین سرعتبخشی و ایمنسازی فعالیتهای اجتماعی زنان میشه.
آیا زمانی که دین اسلام ظهور کرد، حجاب و پوشش از سوی ایرانیا که از سالها قبلتر پایبند به اون بودن، وارد دین شد و به مسلمونا تحمیل شد؟
به عبارت دیگه، شواهد تاریخی نشون میده که ایران باستان دارای آئین و رسوم سختی درباره حجاب و پوشش و رابطه میان زن و مرد بود.
سوال اینه
آیا همین امر باعث شده که بعد از اسلام آوردن ایرانیان، همین آئین و رسوم نیز توسط اونا وارد دین و احکام اسلام بشه؟
در پاسخ باید گفت که چنین سخنی به سه علت صحیح نیست:
• اوّلاً احکام و قوانین اسلام درباره حجاب که از سوی خداوند متعال صادر شده، تفاوت زیادی با آداب و رسوم ایران باستان داره.
• ثانیاً واضع احکام دین خداوندمتعال است که به صورت وحی بر قلب پیامبراکرم نازل میشه و آون حضرت اونارو ابلاغ میکنن. بنابراین کسی جز خداوندمتعال در وضع احکام شریعت و دین جایگاهی ندارد.
• نکته مهمتر اینکه، آیات مربوط به حجاب در اسلام، قبل از اینکه ایرانیان به اسلام گرایش پیدا کنن و مسلمان بشن، از سوی خداوندمتعال نازل شده.
خب این جلسه به همین مقدار بسنده می کنیم
انشاالله مطالب و با دقت مطالعه و پیگیری کنین
❗️دوستای عزیز بعد از پایان دوره میتونین، برای دریافت گواهی پایان دوره معتبر(به صورت دیجیتال) و همچنین خرید کتاب جامع این دوره(به صورت PDF و حدود 300 صفحه که توسط خود قرارگاه فانوس اندیشه منتشر شده) با 😍تخفیف ویژه به آیدی زیر پیام بدین:
📨 @ashk110110
💡توصیه میشه حتماً کتاب و خریداری کنین چون مطالبش بسیار کاملتر و جامعتره و همچنین برای اعضای کانال با تخفیف ویژه محاسبه میشه...