🔻مهجوریّت نظریۀ نظامِ انقلابی:
نهادهای «نظام» یا «انقلاب»؟!
🖊مهدی جمشیدی
۱. یکی از دوستانم که از پژوهشگرانِ متعهد و کاربلد در زمینۀ ارتباطات و فرهنگ است میگفت چند ماه اخیر، همکاری علمیِ اندکی با مرکز پژوهشهای مجلس داشتم و چند مطالعۀ جدّی در این باره برای آنها انجام دادم، اما در نهایت، واکنش آنها این بود که نوشتههای تو، جنبۀ ایدئولوژیک دارند، درحالیکه ما به مطالعات تکنیکی و کارشناسی نیاز داریم و بدینجهت، نمیتوانیم با شما همکاری کنیم. این دوستِ پژوهشگر میگفت مقصود آنها از ایدئولوژیکنویسی، ارجاعدادن به امام خمینی و رهبر انقلاب و بزرگان فکریِ انقلاب بود، ولی من افزون بر این، تمام مقالات جدیدِ غربی در زمینۀ پژوهشم را نیز میخواندم و به آنها نیز ارجاع میدادم، اما استفادۀ نهاییام در مقام نتیجه و تجویز، مبتنی بر گفتمان انقلاب بود، و همواره نیز بر سرِ این روش من، مناقشه وجود داشت و با برچسب نگاه ایدئولوژیک، طرد و تخطئه میشدم. دوستِ پژوهشگر در پاسخ به آنها، استدلال کرده بود که اینجا، نهادِ سیاستگذارِ نظام است و باید به صورت مستقیم و صریح، در خدمات غایات انقلاب باشد و نباید خطوط اصلیِ سیاستنامهنویسی را از جای دیگری به آن تحمیل کرد. جالب اینکه مدیر این بخش، هیچ تخصصی در زمینۀ ارتباطات و فرهنگ نداشته و بااینحال، هم بر کرسی مدیریت، تکیه زده و هم دربارۀ نوشتههای اصحاب نظر و معرفت، اظهار فضل میکند. بههرحال، گفتگوی وی به سرانجام نرسید و پروندۀ تجربۀ تلخ او در این مرکز، بسته شد. وقتی مرکزی که باید نقش قوّۀ عاقلۀ مجلس را ایفا کند، اینچنین گرفتار علوم انسانیِ تجدّدی است، توقع دارید کدام گره گشوده شود؟!
۲. بنده نیز به سفارش یکی از دفاتر این مرکز، پژوهشی با عنوان «طراحی رویکردهای تحوّلزا در حکمرانی فرهنگ: پیشنهادهای برای فصل فرهنگ در لایحۀ برنامۀ هفتم» نگاشتم که حاصل سالها مطالعهام بود و عصاره و چکیده محسوب میشد، اما بدون ارائۀ هیچ توضیح مکتوبی به من، کار را رد کردند. این مهم نیست، بلکه مسأله این است که پس از ارائۀ کار، مبلغ چهار میلیون تومان از ده میلیون تومان به حسابم واریز کردند که با وجود گذشت چندین ماه، همچنان در اختیار من است و مرکز پژوهشهای مجلس، واکنشی برای عودتدادن این مبلغ نشان نداده است. حتی یکبار هم در اینجا، همین مسأله را نوشتم اما دریغ از هیچ واکنشی. همچنان که تجدّدزدگی و وادادگی نسبت به نظریههای غربی، برخلاف اقتضای انقلابیگری است، سهلانگاری در قلمرو بیتالمال نیز چنین حکمی دارد. دلیل این بیاعتناییها چیست؟! در سالهای نخستین انقلاب، نمایندگان مجلس از گرفتن حقوق، پروا داشتند و آن را برخلاف انقلابیگری میشمردند، اما اینک، ورق برگشته و حاشیههای گزندهای پدید آمدهاند که سرمایههای اجتماعی را میسوزانند. حسّاسیّتهای دهه شصتی، تاریخنشین و منزوی شدهاند و لقمههای آلوده، سکۀ رایج.
۳. دوستان دیگری نیز دربارۀ این مرکز و وضع هویّتی آن، روایتهای تأسّفباری داشتهاند که نقل نمیکنم. من و شما در تجربههای خویش، شاهد همین تکهواقعیّتها هستیم و از کنار هم نشاندن آنها، ذهنیّت سیاسیمان شکل میگیرد. البته این تکهواقعیّتهای ناموجّه، موردی و ناچیز نیستند، بلکه در ظرف تجربه و ادراک ما، تجلّیِ تکهای دارند، اما در واقعیّتِ فینفسه، بیماریهای ساختاریِ مزمنی هستند که به جان نظریۀ نظامِ انقلابی افتادهاند. نهادهای رسمی، محتاج خانهتکانی هستند؛ چون غبار عادات دیوانی و تعلّقات تجدّدی، بر روی آنها نشسته است. در همهجا، عدّهای تکنوکرات و بوروکرات نشستهاند و دربارۀ نظام، تصمیم میگیرند، اما در وجه بیرونی و رسانهای، اینگونه بازنمایی میشود که نظام در اختیار انقلابیهای آنچنانی است. دهههاست که اقلّیّتِ مؤمنِ انقلابی، حاشیهنشین و بیاختیار شدهاند و سکولارهای اداری یا شبهانقلابیهای محافظهکار، سلطنت میکنند. بدنۀ قدرت، چنین وصفی دارد و از انقلابیگری، جز رگههای باریک و ناچیزی مشاهده نمیشود. نظریۀ نظامِ انقلابی، در درون خودِ ساختار، با چالش مواجه گردیده و کسانی از قدرتنشینان میکوشند از انقلاب به نظام عبور کنند. عادیسازی، ایدهای نیست که فقط سعید حجاریان بر زبان براند، بلکه در عمل، همین شبهانقلابیهای تکنوکرات، بهترین هوادار آن هستند. مسألۀ این دو جریان سیاسی با یکدیگر، قدرت است و نه معرفت. هر دو، به جمعبندی مشترک رسیدهاند و در مقام احیای لیبرالیسم مذهبی هستند و فقط نزاعشان معطوف به این است که کدامیک، عهدهدار انجام و اجرا بشوند. روایتی که شبهانقلابیهای تکنوکرات از حکمرانی نو و عقلانیّت انقلابی دارند، چیزی از طرح عادیسازی کم ندارد؛ آنها برای مقاصد یکسان، اصطلاحات مختلف جعل میکنند.
هنوز خیلی بچه ای که بدونی که چقدر سخته زن و بچه ات خارج باشند و خودت امید زیادی به دوران بازنشستگی در آمریکا و اروپا داشته باشی و بعد در دولتی باشی که در زمان اون اسرائیل شخم زده میشه.
حالا آقای پزشکیان و 80 میلیون باید بیان بخاطر توله های فراری چند مدیر و یا حفظ ویزای اونا برای آینده، بیخیال مهمان کش بشوند؟
از این خبرا نیست. اونی که استعفا داده خودش میدونه برای چی استعفا داده لازم نیست شما نخود داغ تر از آش بشی.
بعد از آنکه اسامی تایید صلاحیت شدگان شورای نگهبان بیرون آمد در تحلیلی در کانال یوتیوب و حتی همین جا چند بار عرض کردم که این افراد کسانی هستند که حاکمیت مطمئن هست دیگر مانند برخی از گذشتگان به مردم و کشور بخاطر در بحث سیاست های حاکمیتی خیانت نمیکنند و نظام میتواند آنها را کنترل کند.
این فقط مربوط به ایران نیست.
در هر جای دنیا هر کشوری که سرش به تنش بیارزد در دوره بحران های جهانی میره به سمت نظامی و امنیتی کردن دولت ها،وگرنه سرزمینش به زمین سوخته جنگ هژمون ها تبدیل میشود.
حالا در مورد ایران که صد برابر این موضوع اهمیت بیشتری دارد. در حال تثبیت هژمون خودمون هستیم. بعد آقایان انتظار دارند نظام بشینه با این مستعفی ها خاله بازی کنه.
ضمن اینکه آقای پزشکیان از ترس ریزش رای در پخش زنده تلویزیونی چند بار رسما انکار کرد که عضو اصلاحات هست. گفت من جزو هیچ حزبی نیستم.
خودش بهتر از همه خبر داشت پایگاه رای شما چقدر است و اعلام اینکه رسما عضو حزبی هستم که سابقه خرابی دارد باعث میشود رقیبش پیروز شود.
در کل امروز شرایط کشور دیگر فرق میکند این مسخره بازی های حزبی و شخصی را بریزید دور.
اگر برخی از آقایان خیلی بخواهند بازی در بیاورند براحتی در شلوغی های این حوادث بین المللی گم میشوند و اون موقع است که باید برای پرونده های سنگین قدیمی خود به دادگاه بروند.
بهتر است از این فرصتی که حاکمیت برای آنان مهیا کرده استفاده کرده و یکی دو سال دندان روی جگر بگذارند بعد از آن خواهند دید که در این تغییرات نظم جهانی چه بلایی سر رفاه و سایر مزیت های جوامع کشورهای غربی می آید، مطمئنا برای منافع بیشتر خود سریع رنگ عوض میکنند.
من میترسم از روزی که این آقایان با یقه بسته و ریش و تسبیح بگویند رقبای سیاسی آنها لیبرال هستند 🤣
بنده خدا آقای پزشکیان که فعلا به ساز شماها حرکات موزون انجام داده ولی انتظار خیانت از وی نداشته باشید.
بزودی با شروع گرد و غبار درگیری های منطقه ای و جهانی بسیاری از این افرادی که نگران ویزای خود هستند یا از ایران فرار میکنند یا سعی میکنند به پرچمی که سوگند خوردن خدمت کنند.
در همه دنیا این رسم است که حاکمیت ها در آن زمان شلوغی دنیا وقت را غنیمت شمرده و به سراغ کسانی که به منافع ملی خیانت میکنند میروند.
اینم لینک اون تحلیلی که در زمان تایید صلاحیت ها در مورد افراد انتخابی کرده بودم.
https://youtu.be/q6yBeCqgFjQ?si=DHatOhUxCIIB3Tgr
❌ این تبلیغات عبای زنانه را جدی بگیرید . ظاهرا میخواهند با عبا کم کم چادر را به حاشیه برانند...
آنها که چادر از سر برداشتن تا ته خط رفتند....
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از الحقنی بالصالحین«یرتجی»
💠 این نکتهای که میگم رو هم خودتون عمیقا رعایت کنید هم برای هرکس که راهی سفره بفرستید.
❌لطفا غذایی که دوست ندارید یا فکر میکنید نمیتونید بخوریدش، نگیرید که بعدا بندازید دور یا بذارید کنار ❌
پارسال یه خانوم عرب اینارو جمع میکرد و گریه میکرد
بالاخره پس انداز یکسالشون رو خرج زائرا میکنن، اونوقت اینجوری میبینن که ما دور میریزیم دلشکسته میشن...
به این سفر به چشم سفر معنوی نگاه کنید، نه سفر خوشگذرونی.
ما میریم که غم سیدالشهدا رو احیا کنیم...
سعی کنیم سفیرِ درشأنِ اربابمون باشیم.
#اربعین
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ سخنان اعجاب آور دکتر تیجانی
🔹 بشنوید سخن تازه دکتر تیجانی را در مورد سنیان متعصبی که بخاطر ماجرای غزه شیعه شده اند .
🔹 ایشان از افرادی است که به واسطه ارتباط با علمای شیعه و مطالعه، به مکتب اهل بیت علیهم السلام پیوسته و کتاب های فراوانی نوشته از جمله کتاب "ثم اهتدیت" ؛ "آنگاه که هدایت شدم" است که جریان چگونگی شیعه شدنش را توضیح میدهد....
این کلیپ بسیار شنیدنی و دیدنیست...
ببینید و نشر حداکثری ✊✊✊
🔹 رسانه باشیم و در روشنگری لااقل یک نفر شریک باشیم .
کانال اخبار فوری
🔸بعد از فتح خرمشهر در سال ۱۳۶۱، گروهی از داخل سپاه می گفتند ادامه جنگ هزینه دارد و پای میز مذاکره بنشینید.
🔸پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ در سال ۱۳۶۷، صدام تا جاده اهواز_ خرمشهر پیشروی کرد و معلوم شد جنگ، صرفا با جنگ پایان می یابد نه مذاکره!
🔸آن گروه هنوز زنده اند و دل مومنین را از پاسخ به دولت یهود می لرزانند.
🔸یقینا این جنگ، جز با جنگ بزرگتر پایان نمی یابد و محاسبه و مسامحه غلط و بزدلانه، تحقق تمدن اسلامی را سالها به تاخیر می اندازد...
🔸سریع، محکم، گسترده و با توکل بزنید و کشته بگیرید؛ یهود خون ببیند عقب می نشیند.
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 گزارش جالب الجزیره از خسارت اسرائیل به خاطر حمله نکردن ایران...
🔹حالا ببین بعد از حمله چی به سرشون میاد
•••••••••••••••••❁••••••••••••••••
♦️برای اولین بار در المپیک پاریس۲۰۲۴، زینب نوروزی ورزشکار قایقرانی رویینگ ایران درحمایت از مردم مظلوم فلسطین با پرچم همبستگی ایران و فلسطین ظاهر شد.
🔹در انتشار کار مجاهدانه این خواهر شجاع و برنده واقعی کوتاهی نکنیم و دست روی دست نگذاریم.
🆔 کانال ظهور نزدیکه ان شاءالله 👇
@zohoor_nazdike_enshaallah
📝 توصیههای برای زیارت اربعین
✏️ گفتاری از استاد حسینی شاهرودی
💠
1ـ در پیادهروی اصلاً عجله نباشد، هر قدمی که برمیداریم یک تأثیر ویژه نفسانی، روحانی و قلبی بر وجود ما دارد که جایگزین ندارد
2ـ به کسانی که در مسیر پیادهروی دچار مشکل میشوند و احتیاج به کمک دارند، در حد توانمان کمک کنیم. از افراد سبقت نگیریم. سعی نکنیم که مثلاً خود را بهجای بهتر، غذای بهتر و مانند آن برسانیم
3ـ با توجه به اینکه این مسیر بهنوعی نمادی است برای سفری که اهل بیت امام حسین علیه الصلات و السلام از کربلا به کوفه و شام و بالعکس داشتند، بنابراین اگر لازم هست که باید غذا بخوریم، سلامت و توان و انرژی خود را حفظ کنیم، اما در حین حال خوشخوری نباید انجام شود. نباید به این فکر باشیم که کجا غذای بهتر میدهند.
و مخصوصاً چون این پیادهروی نمادین است و در واقع در کاروان اهل بیت امام حسین علیه الصلات و السلام داریم شرکت میکنیم، قطعاً و یقیناً باید آن حزن و اندوه و ویژگیهایی که افراد حاضر در کاروان اهل بیت امام حسین دارند را باید داشته باشیم.
4ـ خودِ قدم زدن در مسیر این پیادهروی یک عبادت است، توجه به خاندان پیامبر یک عبادت دیگر است، ذکر آن خاندان عبادت دیگری است. بنابراین در حال راه رفتن حداقل تا آنجایی که توانایی نفس کشیدن داریم و خیلی به سختی نیفتادیم، حتماً ذکر اهل بیت پیامبر علیهم الصلات و السلام را داشته باشیم. صلوات فرستادن بسیار خوب است. طلب همراهی و همپایی داشتن با خاندان پیامبر و محیایمان را محیای خاندان پیامبر خواستن بسیار خوب است. بالاخره ذکر بگوییم و ذکرهای مناسب با امام حسین علیه الصلات و السلام.
تا اندازهای هم لعن بر قاتلان امام حسین و کسانی که به اهل بیت او ستم کردند، جزء عبادات بسیار خوب است. لعن در مواردی که مجاز دانسته شده، عبادت است. لکن بسیار گفتن آن ضمن اینکه لعن به ابن زیاد است، تا اندازهای که خطها روشن باشد و مراقب باشیم در چاه ویلی که آنها افتادند نیفتیم، امر پسندیده است، اما اینکه ابن زیاد را پیوسته به زبان بیاوریم و در ذهن خود تصور کنیم، خوب نیست. مانند توبه کردن است. اصل اینکه آدم استغفر الله ربی و اتوب الیه بگوید، امر پسندیدهای است، اما اینکه گناهانش را چندین بار در ذهن خود داشته باشد تا پشیمان باشد و تکرار نکند، امر پسندیدهای است. اما اینکه پیوسته گناهان را در ذهن خود بیاوریم و توبه کنیم، امر پسندیدهای نیست. حد معینی باید داشته باشد.
5ـ از عبادات رایجمان نباید غفلت کنیم، یعنی نمازمان را اول وقت بخوانیم، چند آیه قرآن که میخوانیم، به وقت خود بخوانیم. اگر اهل تهجد هستیم، نماز شب را فراموش نکنیم. اینگونه نباشد که فکر میکنیم که الان یک کار بسیار فوق العادهای انجام میدهیم که جای همه را میگیرد. تمام کارها و عبادات روزانه و شبانهمان بر سر جای خود باشد، در عین حال پیادهروی هم نور علی نور خواهد بود.
کانال طهور
@sharabetahour