*سوره مائده پنجمین سوره و از سورههای مدنی قرآن است که در جزء ۶ و ۷ قرآن جای دارد.*
این سوره به سبب آنکه از مائده آسمانی و نزول آن به درخواست حواریون حضرت عیسی(ع) سخن گفته، مائده نام گرفته است. در سوره مائده احکام بسیاری بیان شده از جمله درباره مسئلهٔ ولایت در اسلام، تثلیث در مسیحیت، قیامت و معاد، وفای به عهد، عدالت اجتماعی، عدالت شاهد، حرمت کشتن انسانها، احکام غذاهای حلال، احکام وضو و تیمم.
از آیات مشهور این سوره آیه اکمال و آیه تبلیغ است که بنابر نظر شیعه، به واقعه غدیر و اعلام جانشینی امام علی(ع) مربوطاند و آیه ولایت که بنابر نظر شیعه و سنی در شأن امام علی(ع) نازل شده است. از وقایع تاریخی که در این سوره درباره آنها سخن گفته شده، سرگذشت بنیاسرائیل، داستان قتل هابیل توسط قابیل، رسالت حضرت عیسی و معجزات اوست. در فضیلت این سوره نقل شده هنگام نزول سوره مائده بر پیامبر، هفتاد هزار فرشته آن را همراهی میکردند.
در سوره مائده سلسلهای از معارف و عقاید اسلامی و احکام و وظایف دینی مطرح شده است. مسئله ولایت و رهبریِ بعد از پیامبر(ص)، مسئله تثلیث مسیحیان، مسائل مربوط به قیامت و رستاخیر، مسئله وفای به عهد، عدالت اجتماعی، داستان قتل هابیل توسط قابیل و تحریم قتل نفس به همین مناسبت، احکام وضو و تیمم و قصاص و دزدی و احکام فرد مُحرِم ،توضيح قسمتهائى از غذاهاى حلال و حرام از مباحث مطرح در این سوره است.[۸] به گفته تفسیر المیزان هدف کلی این سوره دعوت به وفای به عهد و پایداری در پیمانهاست. بنابر این سوره، عادت الهی بر این است که بر کسانی که تقوا پیشه میکنند و به مردم احسان میکنند، رحمت کند و آسان گیرد و بر کسانی که در پیمانشان با امام خویش، گردنکشی میکنند، سخت گیرد.
هر روز یک صفحه از قرآن کریم
#صفحه_۱۰۶
سوره مائده
جزء ششم
آیات صفحه ۱۰۶ را به نیت سلامتی وفرج آقا امام زمان(عج)، آمرزش اموات،برآورده شدن حاجات یاهر نیت دیگری که دارید تلاوت می کنیم :
🌸 *بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ* 🌸
يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلَالَةِ ۚ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ ۚ وَهُوَ يَرِثُهَا إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهَا وَلَدٌ ۚ فَإِنْ كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثَانِ مِمَّا تَرَكَ ۚ وَإِنْ كَانُوا إِخْوَةً رِجَالًا وَنِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ ۗ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ﴿١٧٦﴾
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ۚ أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعَامِ إِلَّا مَا يُتْلَىٰ عَلَيْكُمْ غَيْرَ مُحِلِّي الصَّيْدِ وَأَنْتُمْ حُرُمٌ ۗ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ مَا يُرِيدُ ﴿١﴾ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحِلُّوا شَعَائِرَ اللَّهِ وَلَا الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَلَا الْهَدْيَ وَلَا الْقَلَائِدَ وَلَا آمِّينَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ وَرِضْوَانًا ۚ وَإِذَا حَلَلْتُمْ فَاصْطَادُوا ۚ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ أَنْ صَدُّوكُمْ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ أَنْ تَعْتَدُوا ۘ وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ ﴿٢﴾
هدایت شده از حسینیهمعظم14معصوم❤️ ؛
❤️ قرار هر صبح
📖 دعایی که در زمان غیبت باید هر روز خوانده شود
اللهُمَّ عَرِّفنیِ نَفْسَکَ،
💎 فاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفنی نَفْسَکَ لَمْ اَعرِفْ رَسُولَکَ،
اللهُمَّ عَرِّفنی رَسُولَکَ،
💎 فاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَکَ لَمْ اَعرِّفْ حُجَّتَکَ،
اللهُمَّ عَرِّفنی حُجَّتکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَْم
💎 تعَرِّفنی حُجَّتکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینیِ .
♻️ دعای غریق ♻️
🌸 دعای تثبیت ایمان دراخرالزمان 🌸
یا اَللَّهُ یا رَحْمن
یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ
ثَبِّتْ قَلْبِیِ عَلی دِینک
🌦 إنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعیداً وَ نَراهُ قَریباً 🌦
🌺 أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج 🌺
@hoseinieh14masoum
هدایت شده از حسینیهمعظم14معصوم❤️ ؛
دعای نور را می خوانیم به نیت سلامتی آقا صاحب الزمان(عج) و به نیت سلامتی تمام زائران آقا علی ابن موسی الرضا علیه السلام قربتً عند الله.
@hoseinieh14masoum
ابوتراب
♦️ قاعدتا نمیتوانیم امام علی را آنگونه که باید وصف کنیم. مرید در هر مرتبه ای از معرفت نمیتواند مراد خویش را توصیف نماید. لذا به وصف نبی اکرم ص از ایشان بسنده میکنیم، که همین وصف نیز در ذهن ما نگنجد. بر قاعدهی بزرگان، «مالایدرک کله، لایترک کله»، آنچه که امکان درک ِ تمامش وجود ندارد، نباید کامل هم ترک شود. و به قول شاعر « آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید».
♦️ الغرض، پیامبر اعظم ص، امام علی را «ابوتراب» لقب دادند که بزرگانی چند در باره این لقب، و شأن بیان آن نکاتی فرموده اند که جملگی لذت بخش و حکیمانه است. اما در این میان، «اقبال لاهوری» پارسی سرای پاکستانی و مروج نظریهی «بازگشت به خویشتن»، با ذوقی حکمت گونه ابوتراب را اینگونه تعبیر میکند که:
خاک تاریکی که نام او تن است
عقل از بیداد او در شیون است ....
شیرحق این خاک را تسخیر کرد
این گل تاریک را اکسیر کرد
مرتضی کز تیغ او حق روشن است
«بوتراب از فتح اقلیم تن است»
♦️ در وصفی دیگر از شیخ الرئیس، ابن سینای بزرگ درباره امام علی ع آمده است که :
«علی بین الناس کالمعقول بین المحسوس / المحسوسات». در بیان ابن سینا، بین علی ع به منزلهی نورخدا و مظهر عقل کل، با دیگران، به اندازه عالم عقل و عالم محسوسات است.
❤️ میلاد پر برکتش برای همه مبارک است. خدای بزرگ را برای نعمت وجودش شاکریم.
میلاد با سعادت مولود کعبه مولی الموحدین، امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) بر همهٔ محبین و شیعیان و منتظران ظهور ، حضرت صاحب الامر (عج) مبارک باد❤️❤️
مراسم هفتگی دعای توسل امشب برگزار نمی گردد.
#بریم-دستبوس-پدر😘😘😘
عزیزانی هم اگر پدر آسمونی دارن ان شاء الله با امیرالمومنین همنشین باشن🌷🌷