⁉️چرا فرزندم کتک میزند؟
در 2 تا 3 سالگي كودك گاهي رفتارهايي دارد كه مورد قبول خانواده نيست بنابراین باید بعد از یافتن علت راههای مقابله با این رفتارهای نامناسب را بیابید.
✅شاید عصبانی است
عصبانيت شايعترين مشكل بچههاست. اين عصبانيت در واقع تجلي درد و ناكامي كودك به دليل ناتواني او در كنترل جهان اطراف است. از آنجا كه كودك نوپاست، هر چند احساسات او بسيار قوي است اما وسيله كافي براي ابراز نااميدي را ندارد و همین او را بيش از پيش نااميد كرده و از عصبانيت منفجر ميكند. در نهايت او با تنها وسيلهاي كه در اختيار دارد به دیگران حمله ميكند يعني با كتك زدن.
✅جلب توجه میکند
كودك نياز به توجه دارد بهطور معمول او ترجيح ميدهد از راههاي مثبت يعني با انجام كارهاي خوب اين توجه را بهدست آورد اما اگر تشويق كارهاي خوب به اندازه كافي نباشد و كودك مورد بيتوجهي قرار گيرد، براي او توجه منفي هم بهتر از بیتوجهی است. كودكي كه اغلب مورد غفلت واقع ميشود ممكن است پس از مدتي كشف كند كه اگر جنگ و دعوا راه بيندازد و ديگران را بزند در مركز توجه ديگران قرار ميگيرد.
✅ارتباط كلامي را یاد دهید
کودک باید بیاموزد که از كلمات براي بيان احساسات منفياش استفاده كند. به كودك ياد بدهيم در زمان مناسب بگويد «الان عصبانی هستم!» وقتي كـودك بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شیوه كتك زدن به تدريج متوقف ميشود.
✅احساساتش را تصديق كنيد
كودك ميزند چون نميتواند احساسات خود را به ما منتقل كند. وقتي به احساسات كودك آگاه باشيد و آن را تصـديق كنيد، ديگر دليلي براي كتك زدن وجود ندارد. مثـلا به او بگـوييد «حتمـا از اينكه به تـو اجـازه ندادهام اينكار را بكني خيلي ناراحت هستي!» با اين جمله به او نشان میدهید كه احساس او را درک کردهاید و به او حـق ميدهيد كه احسـاس عصبانيت كند و اين طبيعي است. آنچه ما با این کار به او ميآموزيم، اين است كه با روشي غير از كتك زدن عصبانيت خود را ابراز كند.
✅الگوی خوبی باشید
كودكان اگر ببينند والدين آنها تنبيه بدني را بهكار ميبرند، بيشتر تمايل به کتک زدن بچه های دیگر پيدا ميكنند. اگر راجع به رفتار خشن كودك نگران هستید، نبايد به او اجازه دهيد شما را در حال كتك زدن حتي بهعنوان تنبيه ببيند.
✅هیجاناتش را برونیسازی میکند
3 عامل وجود دارد که در بیماریها باید به آن توجه شود؛ یکی رفتار انفعالی جدی است که در آن کودک کاری به کسی ندارد و برای خودش بازی میکند، دوم رفتار پرخاشگرانه و دیگری رفتار وسواسگونه است. اگر این 3 نوع رفتار در کودکان مشاهده شود باید حتما با مشاور مشورت شود تا بررسی انجام و اطمینان حاصل شود که مسئله خاصی وجود ندارد. والدین باید توجه داشته باشند که هرکدام از این رفتارها باید در مدت طولانی با کودک همراه باشد تا نیاز به بررسی داشته باشد اما به طور کلی علل و درمان متفاوتی برای این نوع رفتار وجود دارد.
✅برونیسازی میکند
پسربچهها یک مکانیسم دفاعی دارند که به آن برونیسازی کردن میگویند. به این معنا که اگر یک مشکل روانشناختی داشته باشند معمولا با درگیر شدن با محیط سعی میکنند آن مشکل را برطرف کنند یا هیجان منفی را کم کنند. در دخترها بیشتر به این صورت است که آنها را درونیسازی میکنند.
✅جلب توجه منفی میکند
عامل دیگر میتواند جلب کردن توجه منفی باشد. بیتوجهی والدین میتواند برای کودکان تولید خشم کند و در این صورت رفتارهای ناسازگارانهای از خود نشان میدهند. وقتی چنین رفتاری بروز میکند والدین مجبورند به آن رفتار توجه کنند. به این ترتیب کودک توجهی را که ندارد از این طریق کسب میکند و در او تقویت میشود.
✅اختلال بیشفعالی
مسئله دیگری که وجود دارد طیف اختلالات بیشفعالی و اختلال سلوک و نافرمانی مقابلهای است که اگر در تاریخچه خانوادگی چنین مشکلاتی وجود داشته باشد میتواند به ارث برسد و کودک از همان ابتدا حالت ناسازگارانهای داشته باشد. سؤال مهم اینجاست که این کودک از قبل این حالت را داشته یا به تازگی این رفتار را شروع کرده، تاریخچه خانوادگی این کودک و شرایط خانوادگی در این رفتار کودک بسیار مهم است.
✅این یک نشانه است
نمیتوان به صورت واضح درباره مشکل این کودک صحبت کرد چون طیف عوامل گوناگونی در بروز رفتار موثر است اما در میان پسربچهها این یک نشانه است. ممکن است این رفتار در یک جایی از خانواده یادگیری یا تقویت شده باشد. ممکن است مادر افسرده هنگام رسیدگی به کودک پرخاش کرده باشد.
✅به این توصیه ها عمل کنید
توجه به بخشی از رفتار کودک که اتفاقا مثبت است میتواند بسیار موثر باشد.
در مقابل رفتار پرخاشگرانه صبر کنید و اجازه ندهید کودک خشمتان را تحریک کند.
@sabkzendegia
خیلی از والدین فکر می کنند همین مقدار که
فرزند خود را کتک نمی زنند
وسایل موردنیاز او را تهیه میکنند
گاهی برای او وقت میگذارند
وظیفه خود را به عنوان والد به نحوه احسنت انجام دادند
بعد اعتراض میکنند
چرا فرزندم عصبی هست؟
چرا فرزندم،افسرده هست؟
چرا فرزندم لجباز هست؟ و....
اگر در این دوران کرونایی یک دوربین مخفی در منزل تان نصب کنیم، تا از زمانهایی که خودتان عصبانی هستید فیلم بگیرد
یا ضبط صوتی مخفی که صدایتان را ضبط کند
فکر می کنید از صفر تا 10 چه نمره ای بگیرید؟
@sabkzendegia
⚠️علل خشونت و پرخاشگری و حاضر جوابی فرزند شما از کودکی تا نوجوانی الگوپذیری از والدین است ....
یكی از دلایل بسیار مهم پرخاشگری در كودكان یادگیری است. یعنی كودكانی كه الگوهای رفتاری پرخاشگرانه داشته اند، همانند الگوهای خود رفتار می كنند. چنانچه پدر یا مادری خلق و خویی عصبانی و پرخاشگر داشته باشند، مسلماً فرزندشان نیز پرخاشگر خواهد شد. این رفتار توسط كودك یاد گرفته می شود. از آنجا كه كودكان با والدین همانند سازی می كنند، بنابراین بسیاری از رفتارهای پدر و مادر ناخودآگاه توسط فرزندان فرا گرفته می شود. توضیح این كه فرایند همانند سازی كاملاً ناخودآگاه صورت می پذیرد.
نكته دیگر این كه حتماً لازم نیست والدین با خودِ كودك پرخاشگری كرده باشند؛ چنانچه او شاهد رفتارهای خشونت بار پدر و مادر با افراد دیگر نیز باشد، این گونه رفتار را فرامی گیرد. بنابراین كودكان از طریق مشاهده، رفتارهای والدین را می آموزند.
بر این نكته می توان تأكید کرد كه كودكان با چشمان خود می آموزند؛ یعنی آن چه را مشاهده می كنند، یاد می گیرند؛ حتی اگر آن رفتار به طور مستقیم در مورد خود آنها صورت نگیرد.
پس نتیجه اینکه از پرخاشگری فرزندتان گِله نکنید روی رفتارهای خودتان تمرکز کنید .
@sabkzendegia
هدایت شده از سیدکمال حسینی یمین|خانواده موفق|تربیت هدفمند
❇️برگزاری دوره تربیت فرزند هفت سال اول
❇️به صورت حضوری برگزار میشود(حداکثر ۱۰ نفر و اولویت با کسانی هست که زودتر ثبت نام کنند)
❇️به صورت مجازی هم برگزار میشود
❇️جهت ثبت نام واطلاعات بیشتر تماس بگیرید ۰۹۰۳۶۵۶۸۷۳۶
❇️ظرفیت محدود
☝️☝️☝️فردا سه شنبه ساعت 17 جلسه اول تربیت فرزند (هم حضوری و هم مجازی)برگزار میشود.
❇️لینک کلاس
https://www.skyroom.online/ch/kamalhy/tarbiat-farzand
کانون آموزش خانواده شهید همراهیان
@sabkzendegia
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/s.kamalhoseiniyamin
❌نه گفتن زیاد باعث میشود که کلمه نه بیاثر شود.
بعضی از متخصصان معتقدند کودکانی که زیاد کلمه نه را از زبان بزرگترها میشنوند کمکم این کلمه را ناشنیده میگیرند و یا تنها به صورت خشمگین شما در هنگام به زبان آوردن این کلمه توجه میکنند.
نه را با جملات مثبت بگویید
مثلاً به جای اینکه بگویید قبل از شام نمیتوانی شکلات بخوری میتوانید به او بگویید بله تو اجازه داری شکلاتت را بعد از شام بخوری.
@sabkzendegia
✅بهترین روش آموزش به کودک ، قرار دادن او کنار الگوی مناسب است.
کودکان به سرعت تقلید میکنند و میآموزند.
به همین دلیل زمانی که والدین الگوی خوبی نیستند، فرزندشان به راحتی رفتار اشتباه را میآموزد.
اولین قدم برای آموزش فرزندتان این است که او الگوی مناسبی برای یادگیری داشته باشد.
اما این الگوسازی مطلقا نباید با مقایسه کردن انجام شود.
مثلا بسیار اشتباه است بگوییم دختر خاله تو ببین غذاشو خورد.
پسر عموتو ببین لباسشو کثیف نکرد.
@sabkzendegia
❤با تعریف و تمجید می توانید کودک را به سمت رفتار مناسب سوق دهید.
در تعریف و تمجید از کودک ، حد و مرزی قائل نباشید. تعریف از او به خاطر رفتار خوب، او را پررو یا لوس نمی کند و کارِ خوب هم فقط شاخ غول شکستن نیست. بسیاری از والدین با خود می گویند، تا کودک سرگرم بازی است و خرابکاری نمی کند بهتر است به کارهایم برسم و به خاطر این رفتار از او تعریف نمی کنند.
وقتی از کودکتان تعریف می کنید، صدایتان باید بلند ، پرهیجان و حاکی از لذت و خرسندی باشد. حتی می توانید دست بزنید یا هورا بکشید. احساس خود را نیز بیان کنید:" آفرین پسر خوب! خیلی کارت رو خوب انجام دادی، کمک بزرگی به من کردی.
@sabkzendegia
📣📣📣
باسلام
انشاالله امروز از ساعت 17 با اولین جلسه تربیت فرزند در خدمت شما هستیم.
#بدآموزی
🔴کودکان چگونه بد آموز می شوند؟
👈 وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند
که «جیغ» بزنند.
👈 وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با جیغزدن به خواسته هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
👈 وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک «زورگیری» را یاد میگیرد.
👈 برخی از والدین به کودک بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک «خسیس بودن» را میآموزد.
👈 وقتی والدین، برای آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک «دروغگویی» را میآموزد.
👈 وقتی والدین، برای آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک «انتقامگیری» را میآموزد.
@sabkzendegie
🌸🍃🌸🍃
یکی از راههای افزایش هوش؛ بازی کردن با بچهها است
اين يک پيشنهاد واقعا ساده است ولی بسیاری از والدين با مشغوليتهايی که دارند به راحتی آن را فراموش میکنند.
بازی کردن "مخصوصا بازیهای تعاملی و دو طرفه" احساس عشق، قدردانی و نهايتا احساس ارزشمندی را در بچههايتان بالا میبريد.
اين عشق دوطرفه باعث تشويق ذهن بچهها به بالا بردن مهارتهای شناختی و سلامت مغزی میشود.
لطفا اگر وقت رسیدگی کافی به کودک را ندارید، بچه دار نشوید و اين طرز فكر قدیمی كه بچهها رو ول كنيد خودشون بزرگ میشوند را كنار بگذاريد.
@sabkzendegia
#محبت_و_توجه_به_دختران
🔸محبت و توجه به دختران عامل اصلی حیا و عفت
پای درد و دل دختران جوان و نوجوان که می نشینی، می شنوی که برخی از آنان تبرج و زیبا جلوه دادن خود را به خاطر بی اعتنایی و بی مهری پدران خود انجام می دهند و به زبان ساده تر مهر و محبت را از نامحرمان با زبان بی زبانی درخواست می کنند.
امام صادق (ع) فرمود: «اذا احببت رجلا فاخبره؛ اگر به کسى علاقه و محبت داشتى، او را آگاه کن».
بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند که بسیاری از بدحجابی های دختران امروز جامعه به خاطر کمبود محبتی است که آنان از سوی پدران خود احساس می کنند. این در حالی است که اسلام ناب محمدی درباره محبت کردن به دختران بسیار سفارش نموده است.
@sabkzendegia