┅═﷽ ═┅
❓سوال: شاخصهای کارگزاران تراز در مکتب امام خمینی(ره) چیست؟
✅پاسخ: مهمترین شاخصهای کارگزاران تراز، در مکتب امام خمینی (ره) عبارتنداز:
۱. مردمی بودن : منظور از مردمی بودن کارگزارن این است که روحیه مردمی داشته باشند و خود را جدا از مردم یا فراتر از آنها تلقی نکنند و درواقع با مردم احساس همدردی و هم سرنوشتی داشته باشند. در همین چارچوب می توان به شاخص مهم دیگری چون «ساده زیستی» هم اشاره کرد که عدم دقت در رعایت آن باعث می شود که شاخص مردمی بودن کم رنگ شود. به تعبیر دقیق تر، کارگزاران تراز نظام اسلامی باید ساده زیست باشند تا بتواننـد بدون تکلف با مردم مواجه شوند و مردم در مواجهه با آنها احساس به سختی افتادن نکنند. کارگزاران حتی باید بتوانند در میان مردم حاضر شده و در صورت لزوم با آنها بر سر یک سفره حاضر شوند.
۲. حساسیت نسبت به حفظ استقلال: کارگزار تراز نظام و انقلاب اسلامی باید با اتکا به استقلال فکری و هویتی، راه هرگونه تسلط بیگانگان بر کشور را سد کند. در واقع، تأکید بر حفظ استقلال از آن روی برای کارگزاران نظام ضروری است که سبب حفظ خطوط فاصل با دشمنان میشود.
۳.عدالت: عدالت در اینجا هم ملکه ای نفسانی است و هم به معنای عدالت گستری است. در معنای اخیـر کـه مبرهن است و نیاز چندانی به توضیح ندارد، اما در توضیح عدالت به عنوان ملکه ای نفسانی برای کارگزاران نظام باید گفـت کـه کارگزار تراز نظام باید مجهز به ملکه عدالت باشد تا در تضاد میان منافع شخصی و گروهی با منافع ملی و عمومی یا در کشاکش جلب محبوبیت از سوی مردم و پافشاری بر مسیر حق، دومی را بر اولی ترجیح دهد و به خاطر تأمین منافع شخصی و گروهی یا خرید محبوبیت از سوی مردم، حاضر به فدا کردن منافع عمومی و ملی نباشد. درواقع، کارگزار تراز انقلاب بـا تجهیز به ملکه عدالت میکوشد تا جان فدای مردم و نظام باشد و در این مسیر از آبرو اعتبار وقت و.... خود هزینه می کند.
٤. رسیدگی به وضع مستضعفان: نظام اسلامی اگرچه متعلق به همه اقشار و طبقات جامعه است، اما در راستای عدالت گستری جهت گیری اقدامات کارگزاران باید به سمت مستضعفان و طبقات پایین جامعه باشد امام(ره) به محرومان و مستضعفان جامعه توجه جدی داشتند؛ هم از این جهت که آنها را نیروهای اصلی انقلاب می دانستند و هم از این جهت که رسیدگی به اوضاع و احوال آنان مناسب عدالت و به عدالت نزدیکتر است.
۵.قانون مداری: قانون به عنوان معیار اداره جامعه و تعیین کننده کیفیت رفتار افراد و کارگزاران مختلف ابزار ایجاد وحدت رویه و نظم و از سویی عامل جلوگیری از اختلاف، خودسری و هرگونه استبداد از سوی افراد است. بنابراین، رعایت آن و مبنا قراردادن آن از سوی همه کارگزاران یک اصل عقلانی است علاوه بر این قانون مداری در نظام اسلامی از نقطه نظر منشأ شرعی قانون یک وجه تکلیفی هم دارد. در واقع، کارگزار تراز در صورت تعارض میان میل و رأی خود با قانون، قانون را ملاک میداند و بدان پایبند است.
٦. داشتن سعه صدر و انتقاد پذیری: کارگزار تراز باید با داشتن سعه صدر، پذیرای انتقادات باشد و در مقابل انتقادات، عکس العمل اخلاقی و مناسب داشته باشد. اساساً کارگزار تراز نه تنها پذیرای نقد است بلکه با استقبال از نقد و منتقدان، آن را فرصتی برای اصلاح اشکالات احتمالی در عملکرد خود میداند. خصلت نقدپذیری کارگزاران موجب تحکیم سرمایه اجتماعی نظـام هــم می شود.
۷. پرهیز از قدرت طلبی و حب مال: حکومت و مسئولیت از دیدگاه اسلامی یک امانت است و برای تحقق اهداف عالیه ای چون سعادت بشر ضرورت دارد بنابراین به خودی خود فاقد ارزش است و تنها زمانی ارزشمند تلقی میشود که در مسیر اهداف الهی قرار گیرد از این نظر چنانچه زمامداری معطوف به دنیا دوستی و قدرت طلبی باشد، انحراف از مسیر متعالی تلقی شده و فاقد ارزش میباشد. بنابراین کارگزار تراز مسئولیت را نه برای التذاذ از قدرت و کسب مال و شهرت، بلکه برای خدمت میخواهد از این رو از هر فرصتی برای توسعه خدمت رسانی به مردم استفاده خواهد کرد.
۸. حفظ وحدت و همدلی: از آنجا که ماهیت حکومت و کارگزاری در اسلام مبتنی و معطوف به خدمت گزاری است، پس کارگزاران باید حداکثر تلاش خود را به کار ببندند تا بتوانند این خدمت گزاری را به صورت تمام و کمال انجام دهند. کارگزاران باید تلاش کنند تا از همه ظرفیتهای موجود در جامعه استفاده کنند و از هر گونه اقدامی که باعث ایجاد خلل در این مسیر میشود، خودداری کنند. مسلم است که شرط توفیق در این زمینه، دقت در حفظ وحدت، داشتن درک مشترک از مسائل و افقها و حفظ همدلی با وجود اختلاف سلیقه ها میباشد.
#پرسش #پاسخ
#ثامن۴۰
🆔@shahideakbarzade
╲\╭┓
╭ 🌹🍃
┗╯\╲
May 11
#طرح_صراط
✍شنبههای میثاق
❇️《کلاس نهج البلاغه خواهران
❇️ با حضور استاد ارجمند
(سرکارخانم رجبی)
🔹موضوع:خطبه ۱۹۳صفات متقین
♻️همراه با قرائت زیارت نامه امام رضا علیه السلام روضه خوانی توسط خانم کاظمی 🏴🏴🏴
🗓 شنبه ۱۲ خرداد
۱۴۰۳/۳/۱۲
📌 مکان :مسجد علیبنابیطالب (علیهالسلام)
#اللهمعجللولیکالفرج 🙏
#نهج_البلاغه
#پایگاه_مقاومت_بسیج_شهیده_اکبرزاده
#حوزه_مقاومت_بسیج_حضرت_نرجس
#ناحیه_مقاومت_بسیج_کاشان
🆔@shahideakbarzade
بسمالله الرحمن الرحیم
🔸یکشنبه های علوی 🔸
❎ حلقه صالحین جوانان
درمسجد امام حسن مجتبی علیه السلام
❇️احکام و مباحث خانوادگی
یک شنبه
ساعت ۱۷:۱۵
زمان ۴۰۲/۳/۱۳
✳️منتظر حضور گرم شما خواهران گرامی هستیم💯
@shahideakbarzade
#پایگاه_مقامت_بسیج_شهیده_اکبرزاده
#حوزه_مقاومت_بسیج_حضرت_نرجس
#ناحیه_مقاومت_بسیج_کاشان
📝یادداشت تحلیلی/ انتخابات و ایده حکمرانی دولت چهاردهم
🔹کنکاشی گذرا در افکار و گفتار داوطلبانی که تاکنون به وزارت کشور رجوع کردهاند و افرادی که بعد از این، احتمال میرود برای نامنویسی حاضر شوند، نشان میدهد یکی از متنوعترین انتخابات را از حیث فکر و ایدههای حکمرانی در پیش خواهیم داشت. وجه بسیار مهم و انکارناپذیر این تنوع و حضور همه گرایشها با افکار و ایدههای گوناگون، مردمسالاری دینی و جمهوریت واقعی در ایران است که باید شکرگزار این نعمت حقیقی باشیم.
🔸از طرفی درباره ایدههای حکمرانی که به منزله زیربنای جهتگیری کشور در چهار سال آینده استفاده خواهد شد، تجربیات گرانبهایی پیش روی ماست که همه مردم و به ویژه داوطلبان محترم باید دقت و اهمیت لازم را در خصوص آن مدنظر داشته باشند.
🔹بدترین پیشفرض و ایده حکمرانی ممکن برای چهار سال آینده این است که فضای انتخابات و رقابت داوطلبان پیرامون گفتمان و ایدهای شکل بگیرد که یک دهه اقتصاد کشور را شرطیسازی و معطل و ظرفیتهای داخلی و منطقهای را مغفول کرد. اینکه پیرامون تحریم، صرفاً و مجزا به دو گفتمان مذاکره و مقاومت پرداخته شود.
🔸بدیهی است که تحریم یکی از مهمترین مسائل اقتصاد ایران است؛ اما پاسخ این مسئله در معطلسازی و منتظر گذاشتن ظرفیتها برای رفع تحریم نیست. رفع تحریم میسر نخواهد شد مگر با قوی شدن ایران و قوی شدن ایران امکانپذیر نیست مگر با خنثیسازی تحریمها به معنای استفاده بهینه و حداکثری از منابع و امکانات موجود، حتی در سیاست خارجه. منظور این نیست که دولت آینده نباید به دنبال رفع تحریم باشد، بلکه منظور آن است که همان مسیر و ریلگذاری که دولت سیزدهم را با وجود تحریم و با ابزار مذاکره موفق به بهبود تجارت خارجه، افزایش فروش نفت و پیشبرد پرونده هستهای کرد، باید ادامه یابد. چه اینکه در کمتر دورهای مثل دولت سیزدهم بوده که جهتگیریها و رویکردهای اقتصادی و همگرایی میدان و دیپلماسی این چنین در مسیر درست باشند.
🔹برگشتن به ایده حکمرانی گذشته، یعنی زیربنا قرار دادن رفع تحریم در همه معادلات بدون تکیه بر ظرفیتهای داخلی، آن هم در شرایطی که اولاً ایران فعلی به مراتب در وضعیتی بهتر و مقتدرتری از گذشته قرار دارد و ثانیاً طرفی که آن سوی میز مذاکره نشسته، نسبت به ده سال پیش ضعیفتر است و از حیث چالشهای سیاست داخلی، روابط بینالملل و مسائل منطقهای با موارد عدیدهای مواجه است، بار دیگر کشور را به سمت بنبست خواهد کشاند.
🔸به هر حال، ایده حکمرانی آینده باید پیرامون همان نگرشی باشد که ساخت درونی اقتصاد را در سه سال اخیر تقویت کرد و در درونگرایی و بروننگری تجلی یافت و بازخورد آن نیز بهبود شاخصههای کلان اقتصادی شد.
#شهید_جمهور
#ثامن۴۰
🆔@shahideakbarzade
┅❀🌹❀┅
🇮🇷🇵🇸
﷽
🖼 #عکس_نوشت | سرنوشت مقلدان امام خمینی علیه الرحمه چیزی جز شهادت نیست ...
🍃🌹🍃
#ثامن40 | #انتخابات_1403
🆔@shahideakbarzade
┅❀🌹❀┅
🇮🇷🇵🇸
﷽
🖼 #عکس_نوشت(2) | امام خامنهای مدظلهالعالی: مهم ترین ابتکار امام خمینی(ره) جمهوری اسلامی است
🍃🌹🍃
#ثامن40 | #انتخابات_1403
🆔@shahideakbarzade
┅❀🌹❀┅
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 #موشن_گرافیک ساده زیستی، ویژگی یک مدیر در تراز انقلاب
🍃🌹🍃
#ثامن40 | #انتخابات_1403
🆔@shahideakbarzade
┅❀🌹❀┅
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 #موشن_گرافیک(2) | امام وعدههای صادق و پیشبینی انزوای رژیمصهیونیستی
🍃🌹🍃
#ثامن40 | #انتخابات_1403
🆔@shahideakbarzade
┅❀🌹❀┅