ن والقلم(حسینی لیلابی)
حتما بخوان در فرهنگ اسلامی در خصوص تکریم زنان چه به عنوان «یکی از دو جنس انسان« ، چه به عنوان «ماد
ادامه از پست اخیر
تکریم زنان توسط زنان
✔️شناخت جایگاه زنان
امام على عليه السلام :
«العالِمُ مَن عَرَفَ قَدرَهُ ، و كَفى بِالمَرءِ جَهلاً ألاّ يَعرِفَ قَدرَهُ »
عالم كسى است كه قدر و منزلت خود را بشناسد و آدمى را همين نادانى بس كه منزلت خود را نشناسد.
➖شناخت جایگاه واقعى خویش، آدمى را از افراط و تفریط در كارها باز مىدارد و به شخصیت او تعادل مىبخشد. معمولاً افرادى كه از شناخت حدود و جایگاه خود ناآگاهاند، پا از مرز خویش فراتر مىنهند، و به كارهایى دست مىیازند كه با شأن آنها بىتناسب است. در نتیجه، این افراد، جسم و روح خویش را در معرض خطر و آسیب قرار مىدهند.
كمال زن، اقتضا مىكند كه زن باشد و حركات زنانه داشته باشد. و خود را از دست یازیدن به حركتهاى مردانه و كارهایى كه تنها، برازنده مرد است باز دارد، و بداند كه قانون آفرینش در كنار آسیبپذیرى جسمانى او - كه در ظرافت بدنى او ریشه دارد - تواناییهاى فراوانى در نهاد او ذخیره كرده و بدینگونه به شخصیت وى تعادل بخشیده است.
بىگمان آنچه از كارها، شغلها و رفتارها كه ظرافت احساس و لطافت طبع و جسم زن مىطلبد، با آنچه كه ویژگیهاى ساختارى مرد اقتضا مىكند، متفاوت است.
➖حضرت علىعلیهالسلام در بیانى زیبا و دلنشین مىفرماید: «وَلا تُمَلِّكْ الْمَرْأَةَ مِنْ اَمْرِها ما جاوَزَ نَفْسَها فَاِنَّ الْمَرْأَةَ رَیحانَةٌ وَلَیسَتْ بِقَهْرَمانَةٍ» و كارى كه برون از توانایى زن است به دستش مسپار، كه زن گلى بهارى، [لطیف و آسیبپذیر] است؛ نه پهلوان و قهرمان.
✔️پذیرش تفاوتها
حضرت امیر(ع) در فرمایشی جالب می فرمایند:
«خِيارُ خِصالِ النِّساءِ شِرارُ خِصالِ الرِّجالِ : الزَّهوُ ، و الجُبنُ ، و البُخلُ ؛ فإذا كانتِ المَرأةُ مَزهُوَّةً لَم تُمَكِّنْ مِن نَفسِها ، و إذا كانت بَخيلَةً حَفِظَت مالَها و مالَ بَعلِها ، و إذا كانت جَبانَةً فَرِقَت مِن كُلِّ شَيءٍ يَعرِضُ لَها ».
بهترين خصلت هاى زنان، بدترين خصلت هاى مردان است: غرور، ترسويى و بخل؛ زيرا زن هرگاه مغرور باشد خودش را در اختيار [نا محرم ]نمى گذارد. هرگاه بخيل (ممسك) باشد مال خود و شوهرش را نگه مى دارد و هرگاه ترسو باشد از هر چيزى كه برايش پيش آيد (مايه بد نامى باشد) وحشت مى كند.
👈یكى از حكمتهاى پروردگار در آفرینش انسانها، وجود تفاوت بین زن و مرد است. این تفاوتها، افزون بر آنكه به گوناگونى و رنگارنگى آفرینش انجامید و مجموعهاى دلپذیر از تنوّع در خلقت زن و مرد را فراهم آورد، نقش بسیار مهمى را در پاسخگویى به نیازهاى متقابل زن و مرد، نسبت به یكدیگر ایفا كرد، و بدینگونه به دایره آفرینش آدمیان، كمال بخشید.
این تفاوت ها نه فقط در جسم بلکه در جنبه های روانی انسان نیز تفاوت دارد از این رو کمال زن و مرد در رفتار و اخلاق مقتضیات خاص به خود را دارد. چنانچه در حدیث فوق به لزوم برخی از شیوه های رفتاری اشاره شده است .
👈البته در معنی این حدیث باید گفت خوب بودن آن سه صفتِ اخلاقی در زنان، نه به عنوان خوب بودن آنها به عنوان خُلق برای زنان، بلکه صرفا در همان جاهایی که اشاره شد به عنوان یک رفتار مقطعی توصیه شده است. [فتدبر جیدا]
➖آگاهى از تفاوتهاى طبیعى جسمى و روحى بین زن و مرد، سبب مىشود كه هر كدام از آنها متناسب با این تفاوتها وظیفه خویش را تعیین كنند؛ بهگونهاى كه حریم یكدیگر را نگاه دارند، و عرصه را براى همدیگر تنگ نكنند.
«برخلاف نظریات متعددى كه مىكوشند توزیع نقشها براساس جنسیت را انكار و بىاعتبار كنند، هنوز هم به خوبى مىتوان از ضرورت توزیع نقشها براساس جنسیت دفاع كرد. علاوه بر آن، برخى از نقشها - با وجود تحولات فراوان - هیچگاه تغییرپذیر نیستند؛ مانند نقش مادرى كه منشأ آن توانایى خاص زن در تولید مثل، توانایى عاطفى و نیاز شدید نوزاد به مراقبت دائم از سوى كسى است كه نسبت به محركهاى نوزاد از قدرت انفعال سریع برخوردار است.»
#روز_زن
#روز_مادر
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab
انتقام الهی
قال الله الحکیم:
«وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآياتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْها إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمينَ مُنْتَقِمُونَ» (۱)
چه كسى ستمكارتر است از آن كس كه آيات پروردگارش به او يادآورى شده و او از آن اعراض كرده است؟! مسلّماً ما از مجرمان انتقام خواهيم گرفت!
یکی از اوصاف الهی در قرآن "ذوانتقام" یعنی صاحب انتقام است. انتقام خدا به معناى كيفر دادن گناهكاران براساس حق و عدالت است. مطابق با قرآن انکار و تکذیب آیات خداوند و ظلم انتقام الهی را در پی دارد و هدف خداوند از انتقام، اصلاح زمین از فساد و یاری مومنان است.
➖مادهی "نقم" در قرآن سیزده بار در رابطه با انتقام خداوند از گناهکاران آمده است. خدای متعال در قرآن چهار بار خود را با وصف "ذو انتقام" معرفی نموده است.
همراه شدن "ذو" که به معنای مالکیت است، با انتقام (ذوانتقام) به این مطلب اشاره دارد که انتقام گرفتن خداوند از روی اختیار بوده و هدفمند است، نه اینکه غیراختیاری و ناشی از عصبانیت باشد.
«...وَاللَّهُ عَزيزٌ ذُوانْتِقام»و خداوند، توانا و صاحب انتقام است.
"ذوانتقام" از اسمای حسنای خداوند است که در همه ی موارد در کنار اسم "عزیز" آمده است. علت همراه بودن این دو اسم در قرآن کریم این است که "عزت" به معنای چیره شدن و برتری یافتن است و کسی میتواند انتقام بگیرد که بر دیگران برتری و تسلط داشته باشد.
🔻در ادامه انواع انتقام های الهی که در قرآن و حدیث ذکر شده مورد بحث قرار میگیرد؛🔺
✔️انتقام دنیوی
اگر در آیات فوق انتقام خدای تعالی را به روز قیامت اختصاص داده با این که خدای تعالی همیشه دارای انتقام است، بدین جهت بوده که انتقام آن روز، عالیترین جلوههای انتقام را دارد.
لکن خداوند از برخی در دنیا انتقام میگیرد؛ مانند عذابهایی که به عنوان انتقام بر قوم فرعون، و قوم شعیب، نازل شد یا اینکه برخی اقوام را به انتقام دنیوی تهدید کرده است که خطاب به پیامبر اسلام میفرماید: «فَإِمَّا نَذْهَبَنَّ بِكَ فَإِنَّا مِنْهُمْ مُنْتَقِمُونَ»و هرگاه تو را از ميان آنها ببريم، حتماً از آنان انتقام خواهيم گرفت!(۲)
👈مشروط کردن انتقام به عدم حضور پیامبر در میان امت به خاطر آن است که پیامبر، مظهر رحمت واسعه الهی و رحمه للعالمین است و وجود او مانع نزول قهر الهی و بلا و عذاب است . آنچنان که در آیه ۳۳ سوره انفال می فرماید : وَ ما کانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِیهِمْ وَ ما کانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ خداوند، تا تو در میان آنها هستى آنها را مجازات نخواهد کرد، و (نیز) تا استغفار مى کنند خدا عذابشان نمى کند.
✔️انتقام معنوی
قرآن کریم یکی دیگر از انتقامهای دنیوی خداوند را اضلال گناهکاران و گمراهان برشمرده است.
به عبارت دیگر غیر از انتقام مادی که به صورت انواع عذاب ها و بلاهاست، محروم شدن از حیات معنوی یکی از انواع انتقام دانسته شده است.
خداوند در قرآن فرموده است: «وَ مَن يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ... أَلَيْسَ اللَّهُ بِعَزِيزٍ ذِىانتِقَام» و هر كس را خداوند گمراه كند، هيچ هدايتكنندهاى ندارد... آيا خداوند توانا و داراى مجازات نيست؟!(۳)
عزت و صاحب انتقام بودن خداوند اقتضا میکند از کسی که حق را انکار کرده و بر کفر خود اصرار ورزیده، انتقام گرفته شود و انتقامش به این صورت است که او را گمراه کند و راهنمایی نباشد که او را هدایت کند. باید توجه داشت که این گمراه کردن توسط خداوند به عنوان یک مجازات بوده وگرنه خداوند ابتداً هیچکس را گمراه نمیکند؛ بلکه اضلال خداوند ثانوی است.
✔️انتقام اخروی
در برخی از آیات قرآن، زمان انتقام گرفتن خداوند روز قیامت است:
«یَوْمَ نَبْطِشُ الْبَطْشَةَ الْکُبْری إِنَّا مُنْتَقِمُونَ» (ما از آنها انتقام میگیریم) در آن روز که آنها را با قدرت خواهیم گرفت؛ آری ما انتقام گیرندهایم»
در آیه دیگر میفرماید:«...یَوْمَ تُبَدَّلُ الْأَرْضُ غَیْرَ الْأَرْضِ وَالسَّمَاوَاتُ وَ بَرَزُواْ لِلَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ»«...در آن روز که این زمین به زمین دیگر، و آسمانها مبدل میشود، و آنان در پیشگاه خداوندواحد قهّار ظاهر میگردند.» (۴)
در حقیقت انتقام الهی در عالم آخرت همان عذابهای گوناگون خداوند است که هر فرد به اندازهای که استحقاق عذاب دارد، گرفتار آن خواهد شد.
✔️انتقام مهدوی
از روایات فراوانی استفاده میشود حضرت مهدی (ع) هنگام قیام جهانی خود، از ستمگرانی که به خاندان او و بشریت ستم کردند، انتقام خواهد گرفت.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.سجده/۲۲.
۲.زخرف/۴۱.
۳.زمر/۳۶
۴.ابراهیم ۴۸.
#کرمان
#انتقام
#حاج_قاسم
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab
روزگار است این که گه عزت دهد گه خوار دارد
چرخ بازیگر از این بازیچه ها بسیار دارد
نقل است؛
وقتی قائم مقام فراهانی( امیر کبیر) را در حمام فین کاشان، به قصد قتل، رگ دستش را زدند و او را غرقه به خون رها کردند وقتی بعد از مدتی آمدند و با پیکر بی جان او مواجه شدند دیدند با خون خود این بیت را نوشته؛
روزگارست آن که گه عزت دهد گه خوار دارد
چرخ بازیگر ازین بازیچه ها بسیار دارد
#امیر_کبیر
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab
شمس اگر واقعه کرب و بلا را می دید
۸ از آن ۵ مسلم به یقین کم می کرد
#معما
معنی این شعر را می دونی؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد
چشم نرگس به شقایق نگران خواهد شد
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌جالبه حتما ببین
با این بمباران ها
شمشیر امام زمان داره آماده می شه😍
⁉️در ثواب نشر این پست شریک نمیشی؟؟
#امام_زمان #یمانی #ظهور #یمن #الیمن
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab
ن والقلم(حسینی لیلابی)
👌جالبه حتما ببین با این بمباران ها شمشیر امام زمان داره آماده می شه😍 ⁉️در ثواب نشر این پست شریک ن
👌مرتبط
شب، نوبت حضور من بالای سرشان است. حالتی رفت و برگشت دارند. بیهوش و هوشیار در نیمههای شب نگاهی به من کردند. «علی بیا!». بعد بلافاصله گفتند: «از یمن چه خبر؟!». متعجب نگاه میکنم. «با موشک، کجا را زده؟». گویی نظارهگر واقعهای بوده که من از آن بیخبرم. میگویم: «خواب دیدید؛ ما الان در بیمارستان نمازی هستیم». رویش را برمیگرداند. «نه، خواب نبود! یمن را دریاب. اخبار یمن را پیگیر باش. آخرالزمان از یمن آغاز میشود. از شلیک اولین موشکها!» بعد سکوتی طولانی کرد. دوباره میگوید: «علی بیا!»
اشاره میکند که «سرت را جلو بیاور». سرم را میچسبانم به دهانش. با صدای بیجوهرهای میگوید: «انشاءالله تو ظهور را درک میکنی!» مو به تنم سیخ میشود. میگویم «انشاءالله»
خاطره فرزند آیت الله حائری شیرازی از ساعات آخر عمر شریف پدر
#امام_زمان #یمانی #ظهور #یمن #الیمن
⚜ هنوز عضو نشده ای⚜
👈 درکانال ن و القلم؛ عضو شوید
@hosseinililab