🎯برای فهم انفجارهای کابل باید به دیدار چند روز قبل «نیکلاس برنز» رییس سیا و ملابرادر اشاره داشت. دیداری که یه گفته وال استریت ژورنال با محوریت خروج ایمن نظامیان و اتباع امریکایی از خاک افغانستان انجام شد؛ خط تماسی که بین بایدن و طالبان برای این خروج ایمن وجود داشته و دارد.
وقوع انفجارهای کابل بدست داعش و کشته شدن 13 نظامی امریکایی را جزئی از روندی میدانم که دستگاه امنیتی افغانستان و امر الله صالح پدرخوانده دستگاه امنیتی افغانستان از یک دهه پیش و به موازات مذاکرات قطر بین طالبان و امریکا سعی کرد که وزنه ریاض را در افغانستان پررنگ کند. از این رو گفته میشود که صالح بر روی سرمایه داعش برای مقابله با طالبان نیز اندیشید که در مقطعی شاهد اتحاد داعش و گروههای جدا شده از طالبان مثل شاخه ملارسول که متحد دولت کابل بحساب می آمدند بودیم.
به نظر میرسد انفجارهای کابل شوکی است که از سوی صالح برای تجدیدنظر امریکاییها در خروج کامل نیروهایشان از افغانستان انجام شده است تا با حفظ بخشی از نیروهای امریکایی در افغانستان از هبه شدن کامل افغانستان به طالبان جلوگیری کند.البته نباید نادیده گرفت که اینکار،تاحدودی امریکایی ها را به حمایت هوایی از پنجشیر و جلوگیری از سقوط آن و بی آبرویی مضاعف پس از خروج خفت بار از افغانستان،وادار میسازد.
#مفسر
#حسین_کمیل
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
چگونه دچار تحریم شده ایم؟👇👇
🎯تصاویر ماهواره ای از دو نفتکش (غیر ایرانی) در حال تخلیه سوخت در تاسیسات الزهرانی.
👊اگر کشتی های #ایران به راه نیفتاده بود، الان لبنان رنگ این سوخت را نمیدید. از ترس سوخت ایرانی مجوز واردات دادهاند.پس میتوان نتیجه گرفت،که عده ای عمدا معیشت و اقتصاد مردم لبنان را گروگان گرفته اند،دقیقا مثل همین چند سال دولت روحانی خودمان!
✅باور کنید تحریم #ایران هم این شکلیه
ما سالهاست به ترس خودمان،تحریم شده ایم!ترس از رفتن پرونده به شورای امنیت،تحریم های بین المللی!..کسی نیست بگوید خب مثلا برجام تحریمها را برداشت،ولی آیا گشایشی هم صورت گرفت؟ جط اینکه برای از دست نرفتن تکه کاغذ برجام و نرنجیدن کدخدا،سالها خودمان،خودمان را از هر حرکت ضد تحریم،تحریم کردیم تا جایی که بانکهای ما،یک حساب ساده برای قرارگاه سازندگی خاتم باز نمیکردند!
اگر خط شکنهای ضد تحریم جلو بیوفتند آنوقت است که خواهید دید تحریمها یکی یکی خواهند شکست. مثل همین واکسن که تا خبر خودکفایی آمد،همه دنیا فروشنده واکسن به ایران شد! البته این هم برای انکه میزان کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی در داخل آنقدر بالا نرود،که سازمان بهداشت جهانی مجبور به دادن مجوز رسمی استفاده سایر کشورها از برکت ایران بدهد!
مثال دیگر،اینکه مگر اینگونه نبود که نفتکشهای ایرانی تحریم بیمهای بودند و هیچ کشوری از ایران سوخت نمیخریدند؟!وقتی ما نفتکشها را عازم ونزوئلا کردیم و تا دم گوش آمریکا رفتند و بیاعتنا به بلوفهای آمریکا، هم طلا بجای نفت گرفتیم،هم قیمت نفت ایران بالا رفت و به نرخ عادی خود برگشت، و هم دیگر چین خواستار خرید ایران به زیر قیمت نشد!
همین کشتی،چه سالم برسد و چه نه،یک پیروزی منطقه ای به بار آورد..توضیح در پست بعد
#حسین_کمیل
@hosseinkomail1404
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
🎯تصاویر ماهواره ای از دو نفتکش (غیر ایرانی) در حال تخلیه سوخت در تاسیسات الزهرانی. 👊اگر کشتی های #ای
تفاوت دور زدن تحریم با شکستن آن👇👇👇
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
تفاوت دور زدن تحریم با شکستن آن👇👇👇
🎯⏪ ادامه از پست قبل
.
در حالی که بنزین ایرانی در حال رسیدن به سواحل لبنان است، اسرائیلیها در یک وضعیت عجیب قرار گرفتهاند و معتقدند با این رویکرد، حزبالله لبنان دولت جدید این کشور خواهد شد
واقعیت تلخ این است که لبنان امروز تقریباً فاقد دولت میباشد، بنابراین حزب--الله درصدد نقشآفرینی به عنوان دولت این کشور است.
در دو سال گذشته، اسرائیلیها حملات زیادی به نفتکشهای حامل نفت ایران به مقصد سوریه انجام دادهاند. اگر این اتفاق در مورد نفتکشهای بارگیری شده به مقصد بیروت روی دهد، باعث تشدید تنشها و رشد روحیه اسرائیل ستیزی در لبنان خواهیم بود و حتی خائنینِ حکومت ابنان برای اولین بار ناچار میشوند برای حفظ،ابروی خود در بین ملت هم که شده،پشت حزب--الله بایستند برخی این اقدام حزب—الله را بخشی از یک معادله بازدارندگی میدانند، یعنی اگر اسرائیلیها به این نفتکشها حمله کنند، حزبالله تلافی خواهد کرد و البته حمایت تمام مردم لبنان،حتی مخالفین خود و نیز بخش اعظمی از جامعه بین الملل را خواهد داشت.
سیدحسن همچنین دو هفته پیش گفته بود: حزب—الله در صورت لزوم از شرکتهای ایرانی درخواست میکند تا در لبنان حفاری کنند. این اظهارات در سخنرانی تلویزیونی وی در روز عاشورا بیان شد.
با بحران کنونی انرژی، حزب—الله خود را به عنوان تنها حزب و گروهی در لبنان نشان میدهد که میتواند کشور را سازماندهی کند. این بدان معناست که نفوذ ایران بر سرزمین شام باز هم افزایش مییابد که این اتفاق بسیاری از بازیگران به ویژه عربستان و رژیم صهیونیستی را نگران خواهد کرد.
به این نکته هم باید توجه کرد،دور زدن تحریم یعنی قبول کردن آن و صرفا کم اثر کردن آن،اما شکستن تحریم به معنای پایان آن تحریم است و دقیقا مانند ایجاد کردن یک سوراخ در دل سنگ برای باز کردن عبور قطره ای آب است که نهایتا به جریان یافتن رود منتهی میشود.
#حسین_کمیل
@hosseinkomail1404
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
سیاست خارجه ایران در دوران پسا ظریف👇👇👇
🎯«حسین امیرعبدالهیان» در روزهای اخیر،کاملا از سیاست خارجی ایران در دوران پسا روحانی پرده برداری کرده است.برای او برجام مهم است اما اولویت نیست. ظرفیت وزارت خارجه در اختیار اقتصاد و با تمرکز بر گروههای همسو در منطقه و بازار پانصد میلیونی همسایگان است،پس «آسیاگرایی» اولویت وزارت خارجه و سپس نگاه به امریکای لاتین و شاخ افریقا بعنوان مقاصد ممکن در نظر گرفته میشود. به نظر نگارنده که بیش از سیاست،مهندسی میداند،در مورد برجام،مهندسی مسیر باید تغییر کند.تاکنون مذاکره برای دیکته کردن شرایط تسلیم شدن ایران صورت گرفته،اما با پیشرفتهای اخیر هسته ای و افزایش درک مردم و افکارعمومی در مورد نیاز حیاتی به برق هسته ای با توجه به نبود منابع آبی(که نیروگاه هسته ای هم میتواند تامین برق و هم تولید آب شیرین از دریا نماید) و نیز رسیدن زمان انقضای برخی بندهای حیاتی برجام برای امریکا و تلاش انها برای نوشتن یک توافق جدید،باید ریل گذاری از شرایط تسلیم ایران،به شرایط یک معامله پایاپای باتوجه به ابزارهای گوناگون ایران برای آزار و ضربه به منافع امریکا از آسیا تا قلب واشنگتن و نیز اضمحلال قدرت آن، تغییر نماید که البته نشانه هایی از این موضوع موجود است.
اما به یک نکته باید توجه کرد که سیاست «نگاه به شرق» (چین و روسیه) در شرایط کنونی قابلیت تحقق ندارد. نگاه به شرق در زمانیکه تعارض بین امریکا و چین و روسیه بالاست، مانند دوره ترامپ، قابلیت تحقق داشت؛ ولی در دوره بایدن که شاهد تقسیم کار امریکا با روسیه و چین در عربستان و افغانستان و نیز کاهش سطح تنش بین آنها هستیم چنین سیاستی کارکرد قطعی ندارد و همچون دوره دبیری علی لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی، به شکست می انجامد و احتمالا در برخی موارد باز هم ایران به وجه المصالحه دولتهای شرق با غرب تبدیل شود،مگر آنکه،میزان سرمایه گذاری شرقی ها در ایران و نیز ضریب امنیت روسها در سوریه و عراق انقدر وابسته به ایران باشد که نتوانند حماقتهای گذشته را تکرار کنند؛یادمان نرود که فرمانده نیروی دریایی روسیه که باید بخاطر مسابقه«اربابان سلاح» در ایران حاضر میشد،صرفا بخاطر اعتراض ایران به عکس منتشره توسط سفیر روس در ایران،به ایران نیامد که یک توهین دیپلماتیک بشمار میرود و البته سکوت جمهوری اسلامی بدلیل آن است که دست ایران برای عضویت در پیمان شانگهای و نیاز به رای روسیه،فعلا زیر سنگ است. آنچه مبرهن است،دنیا، دنیای قدرت است و ضعیفها محکوم به نابودی هستند،و البته ملتهایی که تاریخ را نخوانده باشند!
#حسین کمیل
@hosseinkomail1404
از کرونا بهبود پیدا کنم،حتما #برکت میزنم.اگر تاثیرش،آنچنان نبود که تجارت ابرقدرتها را بخطر بیاندازد،برای بار #دوم تاسیساتش را #نمیزدند.مسئولین!!، امروز اهمیت تاسیسات برکت،برای ما و دشمنان،کمتر از تاسیسات هسته ای نیست.ملتها،باید هرسال واکسن بزنند و قدرتها،انحصارش را میخواهند.
#حسین_کمیل
🎯 نظریه «تنهایی راهبردی ایران»:
نظریه ای که در صدد پاسخ به این پرسش است که چرا ایران هیچگاه نتوانسته متحدین منطقه ای قدرتمندی داشته باشد؟ چرا حتی جنگ ایران و عراق تنها جنگ رخ داده در جنگ سرد بود که هر دو ابرقدرت در موضع رسمی در یک جبهه مقابل ایران قرار گرفتند؟ چرا ایران لااقل از دوره فتحعلیشاه تاکنون هیچگاه نتوانسته با اتکا به یک ابرقدرت مقابل ابرقدرت دیگری بایستد؟ چرا ایران عموماً کارت بازی بین ابرقدرتها بوده نه یک بازیگر مستقل؟ چرا هر ابرقدرتی که در دنیا ظهور میکند به دنبال حمله به ایران است و بعضاً ایران را مدتی در اشغال خود قرار میدهد (از اسکندر و اعراب و مغول تا تزار و حتی امریکا در سال 1320)؟
این تنهایی راهبردی دو عامل عمده دارد یک فقدان مرزهای طبیعی در غرب و شرق که باعث جغرافیای کوریدوری ایران شده برخلاف سویس که مرزهای طبیعیش باعث شد در دو جنگ جهانی و در همسایگی آلمان بیطرفیش مورد تأیید قرار بگیرد و دیگری هویت یکتای «فارسی-شیعی» است که فارس بودن ما باعث اختلاف با شیعیان عرب زبان خاورمیانه و شیعه بودن ما باعث اختلاف با فارسی زبانان سنی مذهب آسیای مرکزی شده است.
#مفسّر
#حسین_کمیل
بحران زیست محیطی خلیج فارس در راه است
اندیشکده رند پیش بینی کرده روزهای گرم، موج گرما و خطرات اقلیمی در راه است. مناطق اهواز، جنوب عراق و کویت تقریبا گرم ترین نقاط گرم قابل سکونت جهان هستند. بررسی ها نشان میدهد اثرات بحران اقلیمی در خاورمیانه، حوالی خلیج فارس، دریای سرخ، عربستان، پاکستان ، نپال ، هند ، بنگلادش و سریلانکا بیشتر از جاهای دیگر است. با اطمینان میتوان گفت که گرمای شدید باعث غیرقابل زندگی شدن بخشهایی از خلیج فارس و اطراف آن میشود و جمعیت ساکن در آنجا را به طور بالقوه آواره میکند و احتمالاً خطر شیوع بیماری های عفونی و آفت را افزایش میدهد. خطر درگیری های فرقه ای در کشورهای چند قومیتی تا 50% افزایش پیدا میکند. افزایش دمای هوا بر افزایش تعداد امواج دریا هم تاثیر دارد، خطری برای سلامتی انسان است، امنیت آب، غذا و انرژی را کاهش میدهد. اکنون ما میدانیم که بحران آب و هوایی بر امنیت ملی و جنگ های آینده تاثیر مهمی دارد. دمای بالای هوا تقاضای مصرف برق را افزایش میدهد. همچنین پرخاشگری و ناسازگاری اجتماعی را افزایش میدهد. بهره وری اقتصادی و توانایی نهادهای دولتی را نیز کاهش میدهد
#حسین_کمیل