علی رغم آنکه،ذخایر کالاهای اساسی در برخی اقلام،صرفا کفاف ده روز کشور را می داد در یک اقدام فوری و البته بی سروصدا اوضاع ذخایر کالاهای اساسی در یک اقدام هماهنگ ملی، در کشور به نقطه امن رسانده شد
@hosseinkomail1404
🎯برای فهم انفجارهای کابل باید به دیدار چند روز قبل «نیکلاس برنز» رییس سیا و ملابرادر اشاره داشت. دیداری که یه گفته وال استریت ژورنال با محوریت خروج ایمن نظامیان و اتباع امریکایی از خاک افغانستان انجام شد؛ خط تماسی که بین بایدن و طالبان برای این خروج ایمن وجود داشته و دارد.
وقوع انفجارهای کابل بدست داعش و کشته شدن 13 نظامی امریکایی را جزئی از روندی میدانم که دستگاه امنیتی افغانستان و امر الله صالح پدرخوانده دستگاه امنیتی افغانستان از یک دهه پیش و به موازات مذاکرات قطر بین طالبان و امریکا سعی کرد که وزنه ریاض را در افغانستان پررنگ کند. از این رو گفته میشود که صالح بر روی سرمایه داعش برای مقابله با طالبان نیز اندیشید که در مقطعی شاهد اتحاد داعش و گروههای جدا شده از طالبان مثل شاخه ملارسول که متحد دولت کابل بحساب می آمدند بودیم.
به نظر میرسد انفجارهای کابل شوکی است که از سوی صالح برای تجدیدنظر امریکاییها در خروج کامل نیروهایشان از افغانستان انجام شده است تا با حفظ بخشی از نیروهای امریکایی در افغانستان از هبه شدن کامل افغانستان به طالبان جلوگیری کند.البته نباید نادیده گرفت که اینکار،تاحدودی امریکایی ها را به حمایت هوایی از پنجشیر و جلوگیری از سقوط آن و بی آبرویی مضاعف پس از خروج خفت بار از افغانستان،وادار میسازد.
#مفسر
#حسین_کمیل
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
چگونه دچار تحریم شده ایم؟👇👇
🎯تصاویر ماهواره ای از دو نفتکش (غیر ایرانی) در حال تخلیه سوخت در تاسیسات الزهرانی.
👊اگر کشتی های #ایران به راه نیفتاده بود، الان لبنان رنگ این سوخت را نمیدید. از ترس سوخت ایرانی مجوز واردات دادهاند.پس میتوان نتیجه گرفت،که عده ای عمدا معیشت و اقتصاد مردم لبنان را گروگان گرفته اند،دقیقا مثل همین چند سال دولت روحانی خودمان!
✅باور کنید تحریم #ایران هم این شکلیه
ما سالهاست به ترس خودمان،تحریم شده ایم!ترس از رفتن پرونده به شورای امنیت،تحریم های بین المللی!..کسی نیست بگوید خب مثلا برجام تحریمها را برداشت،ولی آیا گشایشی هم صورت گرفت؟ جط اینکه برای از دست نرفتن تکه کاغذ برجام و نرنجیدن کدخدا،سالها خودمان،خودمان را از هر حرکت ضد تحریم،تحریم کردیم تا جایی که بانکهای ما،یک حساب ساده برای قرارگاه سازندگی خاتم باز نمیکردند!
اگر خط شکنهای ضد تحریم جلو بیوفتند آنوقت است که خواهید دید تحریمها یکی یکی خواهند شکست. مثل همین واکسن که تا خبر خودکفایی آمد،همه دنیا فروشنده واکسن به ایران شد! البته این هم برای انکه میزان کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی در داخل آنقدر بالا نرود،که سازمان بهداشت جهانی مجبور به دادن مجوز رسمی استفاده سایر کشورها از برکت ایران بدهد!
مثال دیگر،اینکه مگر اینگونه نبود که نفتکشهای ایرانی تحریم بیمهای بودند و هیچ کشوری از ایران سوخت نمیخریدند؟!وقتی ما نفتکشها را عازم ونزوئلا کردیم و تا دم گوش آمریکا رفتند و بیاعتنا به بلوفهای آمریکا، هم طلا بجای نفت گرفتیم،هم قیمت نفت ایران بالا رفت و به نرخ عادی خود برگشت، و هم دیگر چین خواستار خرید ایران به زیر قیمت نشد!
همین کشتی،چه سالم برسد و چه نه،یک پیروزی منطقه ای به بار آورد..توضیح در پست بعد
#حسین_کمیل
@hosseinkomail1404
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
🎯تصاویر ماهواره ای از دو نفتکش (غیر ایرانی) در حال تخلیه سوخت در تاسیسات الزهرانی. 👊اگر کشتی های #ای
تفاوت دور زدن تحریم با شکستن آن👇👇👇
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
تفاوت دور زدن تحریم با شکستن آن👇👇👇
🎯⏪ ادامه از پست قبل
.
در حالی که بنزین ایرانی در حال رسیدن به سواحل لبنان است، اسرائیلیها در یک وضعیت عجیب قرار گرفتهاند و معتقدند با این رویکرد، حزبالله لبنان دولت جدید این کشور خواهد شد
واقعیت تلخ این است که لبنان امروز تقریباً فاقد دولت میباشد، بنابراین حزب--الله درصدد نقشآفرینی به عنوان دولت این کشور است.
در دو سال گذشته، اسرائیلیها حملات زیادی به نفتکشهای حامل نفت ایران به مقصد سوریه انجام دادهاند. اگر این اتفاق در مورد نفتکشهای بارگیری شده به مقصد بیروت روی دهد، باعث تشدید تنشها و رشد روحیه اسرائیل ستیزی در لبنان خواهیم بود و حتی خائنینِ حکومت ابنان برای اولین بار ناچار میشوند برای حفظ،ابروی خود در بین ملت هم که شده،پشت حزب--الله بایستند برخی این اقدام حزب—الله را بخشی از یک معادله بازدارندگی میدانند، یعنی اگر اسرائیلیها به این نفتکشها حمله کنند، حزبالله تلافی خواهد کرد و البته حمایت تمام مردم لبنان،حتی مخالفین خود و نیز بخش اعظمی از جامعه بین الملل را خواهد داشت.
سیدحسن همچنین دو هفته پیش گفته بود: حزب—الله در صورت لزوم از شرکتهای ایرانی درخواست میکند تا در لبنان حفاری کنند. این اظهارات در سخنرانی تلویزیونی وی در روز عاشورا بیان شد.
با بحران کنونی انرژی، حزب—الله خود را به عنوان تنها حزب و گروهی در لبنان نشان میدهد که میتواند کشور را سازماندهی کند. این بدان معناست که نفوذ ایران بر سرزمین شام باز هم افزایش مییابد که این اتفاق بسیاری از بازیگران به ویژه عربستان و رژیم صهیونیستی را نگران خواهد کرد.
به این نکته هم باید توجه کرد،دور زدن تحریم یعنی قبول کردن آن و صرفا کم اثر کردن آن،اما شکستن تحریم به معنای پایان آن تحریم است و دقیقا مانند ایجاد کردن یک سوراخ در دل سنگ برای باز کردن عبور قطره ای آب است که نهایتا به جریان یافتن رود منتهی میشود.
#حسین_کمیل
@hosseinkomail1404
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
سیاست خارجه ایران در دوران پسا ظریف👇👇👇
🎯«حسین امیرعبدالهیان» در روزهای اخیر،کاملا از سیاست خارجی ایران در دوران پسا روحانی پرده برداری کرده است.برای او برجام مهم است اما اولویت نیست. ظرفیت وزارت خارجه در اختیار اقتصاد و با تمرکز بر گروههای همسو در منطقه و بازار پانصد میلیونی همسایگان است،پس «آسیاگرایی» اولویت وزارت خارجه و سپس نگاه به امریکای لاتین و شاخ افریقا بعنوان مقاصد ممکن در نظر گرفته میشود. به نظر نگارنده که بیش از سیاست،مهندسی میداند،در مورد برجام،مهندسی مسیر باید تغییر کند.تاکنون مذاکره برای دیکته کردن شرایط تسلیم شدن ایران صورت گرفته،اما با پیشرفتهای اخیر هسته ای و افزایش درک مردم و افکارعمومی در مورد نیاز حیاتی به برق هسته ای با توجه به نبود منابع آبی(که نیروگاه هسته ای هم میتواند تامین برق و هم تولید آب شیرین از دریا نماید) و نیز رسیدن زمان انقضای برخی بندهای حیاتی برجام برای امریکا و تلاش انها برای نوشتن یک توافق جدید،باید ریل گذاری از شرایط تسلیم ایران،به شرایط یک معامله پایاپای باتوجه به ابزارهای گوناگون ایران برای آزار و ضربه به منافع امریکا از آسیا تا قلب واشنگتن و نیز اضمحلال قدرت آن، تغییر نماید که البته نشانه هایی از این موضوع موجود است.
اما به یک نکته باید توجه کرد که سیاست «نگاه به شرق» (چین و روسیه) در شرایط کنونی قابلیت تحقق ندارد. نگاه به شرق در زمانیکه تعارض بین امریکا و چین و روسیه بالاست، مانند دوره ترامپ، قابلیت تحقق داشت؛ ولی در دوره بایدن که شاهد تقسیم کار امریکا با روسیه و چین در عربستان و افغانستان و نیز کاهش سطح تنش بین آنها هستیم چنین سیاستی کارکرد قطعی ندارد و همچون دوره دبیری علی لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی، به شکست می انجامد و احتمالا در برخی موارد باز هم ایران به وجه المصالحه دولتهای شرق با غرب تبدیل شود،مگر آنکه،میزان سرمایه گذاری شرقی ها در ایران و نیز ضریب امنیت روسها در سوریه و عراق انقدر وابسته به ایران باشد که نتوانند حماقتهای گذشته را تکرار کنند؛یادمان نرود که فرمانده نیروی دریایی روسیه که باید بخاطر مسابقه«اربابان سلاح» در ایران حاضر میشد،صرفا بخاطر اعتراض ایران به عکس منتشره توسط سفیر روس در ایران،به ایران نیامد که یک توهین دیپلماتیک بشمار میرود و البته سکوت جمهوری اسلامی بدلیل آن است که دست ایران برای عضویت در پیمان شانگهای و نیاز به رای روسیه،فعلا زیر سنگ است. آنچه مبرهن است،دنیا، دنیای قدرت است و ضعیفها محکوم به نابودی هستند،و البته ملتهایی که تاریخ را نخوانده باشند!
#حسین کمیل
@hosseinkomail1404
از کرونا بهبود پیدا کنم،حتما #برکت میزنم.اگر تاثیرش،آنچنان نبود که تجارت ابرقدرتها را بخطر بیاندازد،برای بار #دوم تاسیساتش را #نمیزدند.مسئولین!!، امروز اهمیت تاسیسات برکت،برای ما و دشمنان،کمتر از تاسیسات هسته ای نیست.ملتها،باید هرسال واکسن بزنند و قدرتها،انحصارش را میخواهند.
#حسین_کمیل
🎯 نظریه «تنهایی راهبردی ایران»:
نظریه ای که در صدد پاسخ به این پرسش است که چرا ایران هیچگاه نتوانسته متحدین منطقه ای قدرتمندی داشته باشد؟ چرا حتی جنگ ایران و عراق تنها جنگ رخ داده در جنگ سرد بود که هر دو ابرقدرت در موضع رسمی در یک جبهه مقابل ایران قرار گرفتند؟ چرا ایران لااقل از دوره فتحعلیشاه تاکنون هیچگاه نتوانسته با اتکا به یک ابرقدرت مقابل ابرقدرت دیگری بایستد؟ چرا ایران عموماً کارت بازی بین ابرقدرتها بوده نه یک بازیگر مستقل؟ چرا هر ابرقدرتی که در دنیا ظهور میکند به دنبال حمله به ایران است و بعضاً ایران را مدتی در اشغال خود قرار میدهد (از اسکندر و اعراب و مغول تا تزار و حتی امریکا در سال 1320)؟
این تنهایی راهبردی دو عامل عمده دارد یک فقدان مرزهای طبیعی در غرب و شرق که باعث جغرافیای کوریدوری ایران شده برخلاف سویس که مرزهای طبیعیش باعث شد در دو جنگ جهانی و در همسایگی آلمان بیطرفیش مورد تأیید قرار بگیرد و دیگری هویت یکتای «فارسی-شیعی» است که فارس بودن ما باعث اختلاف با شیعیان عرب زبان خاورمیانه و شیعه بودن ما باعث اختلاف با فارسی زبانان سنی مذهب آسیای مرکزی شده است.
#مفسّر
#حسین_کمیل
بحران زیست محیطی خلیج فارس در راه است
اندیشکده رند پیش بینی کرده روزهای گرم، موج گرما و خطرات اقلیمی در راه است. مناطق اهواز، جنوب عراق و کویت تقریبا گرم ترین نقاط گرم قابل سکونت جهان هستند. بررسی ها نشان میدهد اثرات بحران اقلیمی در خاورمیانه، حوالی خلیج فارس، دریای سرخ، عربستان، پاکستان ، نپال ، هند ، بنگلادش و سریلانکا بیشتر از جاهای دیگر است. با اطمینان میتوان گفت که گرمای شدید باعث غیرقابل زندگی شدن بخشهایی از خلیج فارس و اطراف آن میشود و جمعیت ساکن در آنجا را به طور بالقوه آواره میکند و احتمالاً خطر شیوع بیماری های عفونی و آفت را افزایش میدهد. خطر درگیری های فرقه ای در کشورهای چند قومیتی تا 50% افزایش پیدا میکند. افزایش دمای هوا بر افزایش تعداد امواج دریا هم تاثیر دارد، خطری برای سلامتی انسان است، امنیت آب، غذا و انرژی را کاهش میدهد. اکنون ما میدانیم که بحران آب و هوایی بر امنیت ملی و جنگ های آینده تاثیر مهمی دارد. دمای بالای هوا تقاضای مصرف برق را افزایش میدهد. همچنین پرخاشگری و ناسازگاری اجتماعی را افزایش میدهد. بهره وری اقتصادی و توانایی نهادهای دولتی را نیز کاهش میدهد
#حسین_کمیل
🎯ویروس کرونا ابدی است!
.
فارن افرز: زمان آن رسیده که این حقیقت تلخ را فریاد بزنیم که ویروس #کرونا قابل ریشه کن شدن نیست. این ویروس علیرغم واکسیناسیون جهانی در حال حاضر در بیش از دوازده گونه مختلف جانوری هم در حال رشد است. در میان انسانها نیز بارها جهش پیدا کرده و تاکنون راه حلی قطعی برای ریشه کن کردن آن ارائه نشده است. با اینحال کشورهای زیادی هم هستند که دسترسی به واکسن ندارند، همچنین تعداد زیادی از مردم نیز از تزریق #واکسن خودداری می کنند. افرادی هم که واکسن زدند در مصونیت کامل نیستند و برای مبتلا شدن مجدد به ویروس آسیب پذیر هستند. واکسیناسیون گرچه ممکن است از تلفات اولیه کرونا بسیار بکاهد، اما ممکن است هر لحظه جهان به حالت اولیه کرونا بازگردانند،که البته آمار جدید امریکا،انگلیس و اسرائیل که تقریبا دو مرحله واکسیناسیون کامل انجام داده اند گویای آن است که نه دومرحله واکسیناسیون جوابگوست و نه واکسن ها برخلاف ویروس،بروز رسانی میشوند
@hosseinkomail1404
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
تحلیلی بر سفر آینده الکاظمی به تهران👇👇
🎯یک ماه تا انتخابات پارلمانی عراق باقی مانده است.نشست بغداد که قرار بود سکوی پیروزی الکاظمی و اعتبار او در بین ملت و بازگرداندن اعتبار عراق، به عراق قبل از داعش باشدبا عدم دعوت سوریه تحت فشار غربیها و به تبع آن عدم حضور رئیسی و در نتیجه عدم حضور ولیعهد سعودی بشکست انجامید. تا این زمان به نظر میرسد که ائتلافهای انتخاباتی بین دو گروه در جریان باشد. یک سمت مالکی، عامری و بارزانی و سمت دیگر حکیم، الکاظمی و صدر که با توجه به روی کار آمدن رییسی و بایدن در ایران و امریکا،شانس تیم نوری المالکی برای بازگشت به نخست وزیری بیشتر شده و البته غش کردن پسرک نادان خاندان حکیم که با خیال خام خود،فکر میکرد از نمد امریکا و سعودی میتواند کلاهی برای خود دست و پا کند و بهای آن را با بفنا دادن جایگاه مجلس اعلای شیعیان پرداخت،از نشانه های این مورد دانست.
اگر قدرتگیری مصطفی الکاظمی را نتیجه مشترک سیاست و عملکرد تیم روحانی، پمپئو، اربیل و نجف بدانیم، حالا باید این نکته را مدنظر داشت که نوری المالکی،هم با بایدن روابط شخصی خوبی دارد و هم با تیم رئیسی-امیرعبدالهیان و س.پا.ه قد.س. بایدن که در دوره اوباما مسئولیت پرونده عراق را به عهده داشت و نیز مک گورگ با مالکی و بارزانی روابط خوبی داشتند و یحتمل ائتلاف کردی-شیعی که در بیست سال اخیر عراق را مدیریت کرده و پس از حیدرالعبادی ضعیف شده بود مجدداً قدرتمند خواهد شد.
اما آنچه باید مدنظر تهران باشد آن است که باکاهش ذخایر قابل برداشت گاز از پارس جنوبی و نیز بحران برق در ایران و علم عراقیها به این موضوع و کم شدن تدریجی نیاز عراق به گاز و برق ایران که در دوره الکاظمی و با حضور ترکیه و سعودی و امارات اتفاق افتاد حتی در صورت روی کار آمدن المالکی نیز روابط به قدرت گذشته نخواهد بود مگر در حوزه مقاومت و تامین امنیت راه ابریشم عبوری از ایران و تا مدیترانه؛و البته این امر جز با هماهنگی ایران و نیروهای مقاومت ممکن نیست و از شروط مهم چینیها برای سرمایه گذاری در ایران و عراق و سوریه است«یعنی اینبار اصل تقویت مقاومت،ضمانت تقویت اقتصاد ایران خواهد بود». باید این وجود سطح روابط رسمی سیاسی ایران و عراق را کمتر خواهد بود.
.
همین یک امر کافی است که باید بدانیم بازسازی سریع در حوزه انرژی بخصوص #گاز جهت حفظ ژئوپولتیک ایران درکنار تکیه کامل بر قدرت نظامی-مقاومت،از پارامترهای دیگر نباید بی بهره نماند.
خلاصه الکاظمی به تهران می آید،تا دست روی قرآن بگذارد که هرچه ایران بخواهد را قبول میکند،ولی امریکایی جماعت،شهادتین هم بگوید،مسلمان نمیشود!
#حسین_کمیل
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
👇👇👇
🎯شنیده شده «عبدالله عبدالله»و «حامد کرزای» درصدد خروج از افغانستان بودهاند.بنابر این گزارش این شخصیتهای سیاسی افغانستان با وساطت ایران در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و فعلا در افغانستان ماندهاند.کرزی از قوم پشتون(چهل و پنج درصدجمعیت)و عبدالله عبدالله از یاران احمدشاه مسعود و از قوم تاجیک(بیست درصد جمعیت) است.پیش بینی ایران آن بوده که طالبان نهایتا برای حضور بین المللی هم که شده ناچار است در نهایت دست به دامان کرزی شود،و عبدالله عبدالله هم رئیس شورای عالی مصالحه ملی و از نزدیکان احمد مسعود است و همکاری این دو میتواند از نقشه اصلی امریکا(تجزیه افغانستان) به واسطه ایجاد جنگ داخلی جلوگیری و نهایتا یک دولت متشکل از همه اقوام(احتمالا بجز هزاره ها) را تشکیل دهند.ناگفته نماند،همین نیروهایی که امروز مقاومت ملی نامیده میشوند،تا دیروز خواستار مشخص شدن سهمشان از قدرت بودند و بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات تقسیم قدرت،یاد درگیری با پشتون که چهل و پنج درصد جمعیت افغانستان(عمدتا طالب)هستند و تا قبل از سقوط دولت اشرف غنی، ده سال بود که بر پنجاه درصد از کشور حکومت میکردند،افتادند و کسی هم خواستار مقاومت ملی و سرنگونی آنان نبود،بلکه با مذاکرات صلح قطر در صدد تقسیم قدرت بین طالبِ پشتون،تاجیک ها و اوزبک و اتفاقا همه با هم بر سر مبارزه با شیعیان متفق القول بودند از جمله مرحوم احمدشاه مسعود که در مورد کشتن مرحوم مزاری که رهبر شیعیان افغانستان بود،صراحتا میگوید که نباید میگذاشتیم ایران،حزب الله دیگری در افغانستان بسازد.یادمان نرود،همین ژنرالهای پنجشیر،قبل از سقوط اشرف غنی،در کنار ارتش افغانستان برای سرکوب فرمانده علیپور(هزاره) و یارانش در بهسود که با کوچی ها و طالبان میجنگیدند لشکرکشی کردند!و علیپور از آن روز تا کنون،در کوهها به همراه یارانش آواره است.به هر حال،هروقت پسر مسعود از مذاکره میگوید،فورا اوزبک ها از زبان مارشال دوستوم و با هماهنگی ترکیه از اتحاد و جنگ میگویند،تاجیکستان سلاح میفرستد و پاکستان هم پشت طالبان در می آید تا به هیچ وجه صلحی رخ ندهد. و افغانستانی را شاهدیم که مردمش آنقدر خسته از جنگ چهل ساله و فساد اسطوره هایشان شدند که بدون هیچ مقاومتی کل کشور را تسلیم طالب کردند تا شاید جنگ تمام شود و دیروز هم مردمان پنجشیر،همگی شهر را تخلیه کردند و حرفی هم از مقاومت نزدند و احمد مسعود ماند و جنگجویانش. مطمئنم اگر احمد مسعود،صلح کند،حتما توسط انها که خواهان تجزیه افغانستان اند،ترور خواهد شد.
بهرحال طالب،همان طالبان گذشته و واقعیتی جدایی ناپذیر از جغرافیای افغانستان است.
#حسین_کمیل
سیاست در واپسین لحظات /حسین کمیل
🎯رویای نئوعثمانی اردوغان،نشست شورای همکاری کشورهای ترک زبان و لشکرکشی بی سابقه ایران به مرزهای شمالی
🎯رویای نئوعثمانی اردوغان،نشست شورای کشورهای ترک زبان در روز گذشته و نهایتا لشکرکشی بی سابقه ایران به مرزهای شمال غرب
چاووش اغلو در افتتاحیه ی همایش کشورهای ترک زبان، گفت حوادث و تحولات افغانستان را از آن منظر که جمعیت ترک زبان قابل ملاحظه ای دارد زیر نظر داریم.
ترکیه از دو دریچه ی ترکیسم و اخوانيسم به دنبال افزایش نفوذ خود در کشورهای آسیای میانه بوده و برای مقدمه نیازمند افزایش سطح نفوذ خود در آسیای میانه با اتصال زمینی به کشورهای عضو شورای همکاری ترک زبان است.تنها راه حصول این مهم،قیچی شدن مرز زمینی ایران_ارمنستان یعنی استان سیونیک ارمنستان است.
جنگ قره باغ با همین اهداف تغییرات سرزمینی راه اندازی شد.طرح کریدور زنگزور پس از جنگ قره باغ،در نوار مرزی ایران_ارمنستان توسط اردوغان-علی اف به همین منظور مطرح شده است.
پروژه ای که اتصال زمینی ایران با ارمنستان را قطع خواهد کرد، کریدور شمال جنوب را برای رسیدن به شمال شرق اروپا به انحصار حکومت باکو و ترکیه درخواهند آورد و با کریدور خزر_مدیترانه عملا طرح ایران برای اتصال کشورهای آسیای مرکزی و جنوب شرق آسیا از طریق تهران_بغداد_دمشق به مدیترانه را حذف خواهد کرد وبالاتر از آن ایران را از مسیر کریدور شمال_جنوب نیز کنار خواهد زد و عجیب حمایت زیرپوستی روسیه از این موضوع است.با این تفاسیر،مفهوم لشکر کشی ایران به مرزهای شمال غرب کشور نه برای کمک به ارمنستان بلکه برای حفظ منافع موقعیت ژئوپولیتیکی ایران در منطقه و حفظ نقش ایران در طرح های بزرگ اقتصادی و تجاری جهان خواهد بود.
ایران در هرصورت،باید مانع اتصال مستقیم ترکیه اذربایجان و تصرف سیونیک شود و از قالب ایدئولوژی-زبان که هردو اکنون به عنوان نعل وارونه برای خود ما عمل کرده خارج شویم.هم زبانان(فارسِ تاجیک،اذریِ آذربایجان و برخی پان ترک های داخل ایران) و هم مذهبان(شیعیان انگلیسی و برخی بظاهر شیعیان اذربایجان).
بنظر میرسد بهانه حضور و استقرار پایگاههای صهیونیستی و تروریستهای تحت حمایت اردوغان در شمال غرب ایران،بهانه خوبی برای بهم زدن خواب اردوغان است.
#حسین_کمیل
@hosseinkomail1404