#ولادة_الإمام_الحسين (عليه السلام)
💠ذكرى ولادة الإمام الحسين (عليه السلام)
🗓 3 شعبان/ سنة 4 للهجرة
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💐امام حسین(ع) قبله نمای کمال
نوشتاری به مناسبت ولادت باسعادت رحمت واسعه الهی،چراغ هدایت وکشتی نجات،سالارشهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام).
✍️حجت الاسلام امین بهرامی(شریعت شوشتری)
متن کامل یادداشت:
https://amalnews.ir/?p=5398
#امام_حسین (ع)
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🌻پرواز در بهشت
✍️ جواد رستمی
دلم میل پر زدن در هوای بهشت را دارد
شعبان که شمیم خوش حسین(ع) را با خود به همراه دارد با میلاد نمادِ ایثار و مقاومت، وفا و صفا، راز و نیاز و مناجات با خدای یکتا، تا اشبه الناس به رسول(ص) خدا، آمده تا نهان خانهی دل را روشنی بخشد که آماده ظهور و حضور منجی شود.
همان که جمعه ها انتظارش را به نظاره نشسته ایم و غروب که می شود روز تاریک از نیامدنش را، به شب هجران گره می زنیم تا باز جمعه ای دیگر آید و خبری از یار رسد..
شعبان آمده که به مناجات معروفش زنگار از دل بزدائیم و به صوم و صلاتش آماده مهمانی بزرگ شویم و در آغوش رحمت خداوند جای گیریم..
درهای بهشت باز می شود تا بال بگشائیم و در هوای پاکش پر زنیم و از نعمت و رحمت و مغفرت خالق هستی بهره مند شویم..
#امام_حسین (ع)
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#معرفی_کتاب
🔻نخستین دموکراسی
✍️ احمد اولیایی
✍️کتاب «نخستین دموکراسی» را چند روز پیش خریدم. این کتاب را پال وودراف (Paul Woodruff) استاد دانشگاه پرینستون و آستین آمریکا نوشته است. البته او در سال ۲۰۰۶ استعفا داد و شهریور (سپتامبر۲۰۲۳) همین امسال از دنیا رفت.
کتاب First Democracy; The Challenge of an Ancient Idea Oxford University Press را بهزاد قادری و سمانه فرهادی ترجمه و نشر بیدگل آن را منتشر کرده است.
🔹این کتاب تطور تاریخی دموکراسی به ویژه در یونان باستان را تبیین میکند اما در تاریخ نمی ماند بلکه در مقایسه وضعیت دموکراسی نخستین یونانی با دموکراسی امروز آمریکا، بخوبی شعاربودگی و واقعیت توخالی دموکراسی در آمریکای امروز را توضیح می دهد.
کتاب در صفحاتی ذیل موضوعات دیگر مانند برابری و عدالت نیز حرف های خوبی دارد.
پ.ن؛ دو عکس فوق، دو پاراگراف از کتاب هستند که نشان دهندهی هدف اولیه نویسنده یعنی نقد دموکراسی آمریکا از مسیر مطالعه تاریخ است.
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍️حسین!
_کاش میشد از حسین هم نوشت!
_کاش میشد زیبائی حسین را به تصویر کشید!
_کاش میشد توضیح داد که چرا حسین باعث نجات و سعادت بشر است!
_کاش میشد...
یادداشتهای یک طلبه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃جنت باشد برای تاجران ثواب؛
🍃ما ورشکستگان را حسین بس است...
#حسین_جانم
....................................................
☀️هر کس که بندهی خدا باشد؛
☀️فرزند حسین(ع) است...
☀️چقدر نام اباعبدالله برازندهی شماست!
✍️ محمدجواد محمودی
#امام_حسین(ع)
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🟢 پایداری و استقامت
✍️ احمدحسین شریفی
«ایمان مستحکم» و «استقامت مدام» در راه حق، از مهمترین ویژگیهای حضرت عباس علیه السلام بود.
آن حضرت در سراسر عمر پربرکت خود لحظهای در پیمودن مسیر حق سست نشد و حتی لحظهای از حرکت بازنایستد؛ بلکه دائماً در حرکتی شتابنده و رو به جلو، بر معرفت و ادب و بصیرت خود نسبت به جایگاه ولایت افزود.
در زیارتنامة حضرت عباس چنین میخوانیم:
أَشْهَدُ أَنَّكَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْكُل؛ شهادت میدهم که تو نه سستی ورزیدی و نه بازایستادی.
#حضرت_عباس
#اخلاق
#استقامت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✏️آب؛ نام عباس میشنود، آب میشود...
......................................................
✏️هر کس تشنه لب چشمه رفت و تشنه برگشت، ضرر کرد
مگر عبّاس...
✍️ محمدجواد محمودی
#علمدار
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIANنگاشته
#ولادة_أبا_الفضل_العباس (عليه السلام)
💠ذكرى ولادة أبا الفضل العباس (عليه السلام)
🗓 4 شعبان/ سنة 26 للهجرة
@taeeralgodes
🔴 استیک خوک با عطر گلاب
✍️ امیر خندان
یکم
اندیشمندان، چه غربی و چه شرقی، نظریه اندام وارگی جامعه را مطرح کرده و حول آن نظرات متعددی ارایه کرده اند. به طور خلاصه، یعنی تشبیه جامعه به بدن انسان از لحاظ کارکرد و عملکرد.
دوم
برخی بیماری های انسان علائم خاصی ندارد و تا مراحل نهایی بیماری اثری از بیماری در بدن انسان هویدا نمی شود.
برخی بیماری ها روحی و هویتی است، برخی جسمی است و برخی ترکیبی از این دو.
سوم
مراسماتی مثل جشن هالوین، #ولنتاین ، روز جهانی ... ساخته و پرداخته جامعه ای است با هویتی و کارکردی متفاوت. در جامعهای که خانواده مفهومی دیگر و آزادی تبدیل به برهنگی شده است، این گونه مراسمات امری عادی و طبیعی خواهد بود.
چهارم
با خوراندن خوراکی که با هویت جامعه ایرانی هیچ تناسب و سازگاری ندارد به اجتماعات، و تغییر در برخی جزییات و ظواهر آن، گوشت خوک نجس و پلید را با کمی گلاب معطر کرده ایم، ولی خبث و پلیدی این طعام روحی را به جامعه خورانده ایم.
شاید در مدت کوتاه این پلیدی و خباثت اثر خود را در جامعه نشان ندهد، ولی قطعا در آینده نه چندان دور، بیماریِ هویت سرگردان را، برای جامعه در پی خواهد داشت.
پنجم
برای برخی، سود و نفع مادی و کوتاه مدت، عاملی است تا خطرات ناشی از عملکرد خود را توجیه کنند؛ اما متولیان فرهنگی، باید آینده را به عنوان یکی از عوامل مهم در تصمیم گیری ها، لحاظ کنند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#هم_اندیشی
#فرهنگ
🔹بعید است کسی بتواند رابطه تمدن و فرهنگ را انکار کند و حتی پیشرَوی تمدن را در گرو «فرهنگ پیشرو» نداند. اما پرسش این است که «فرهنگ پیشرو» چیست و مواجهه اش با پرسش های اصلی عرصه فرهنگ مانند انتخاب فرهنگی مردم، حق فرهنگی و ...چگونه است! اساسا فرهنگ در چه وضعیتی می تواند پیشران تمدن اسلامی باشد؟ و در چه وضعیتی، ما را از دستیابی به تمدن ناامید یا خسته خواهد کرد؟!
🔸اساتید در این هم اندیشی در کنار یکدیگر درباب این موضوعات و پرسش ها گفتگو و هم اندیشی خواهند کرد.
🔹حضور در این هم اندیشی برای دانشجویان و طلابی که مشغول مطالعه و کنشگری در عرصه فرهنگ هستند، آورده های زیادی دارد. ضمن اینکه اساتید در این جلسه آماده شنیدن نکات شما نیز هستند.
🔸عزیزانی که تمایل به حضور دارند به آیدی @mhtorabi60 در ایتا پیام دهند.
🔹پیشنهاد ما حضور فیزیکی است با این حال لینک مجازی نیز مهیاست؛
🌐http://dte.bz/scscenter
@ahmad_olyaei
ولنتاین؟!
✍️ علی خسروی
مهوعترین و بدترین «گدایی»، گدایی فرهنگی است؛ تکدی از بیگانه. تمنا از کسانی که خود گمشده راهاند. این گدایی سرفرازی ندارد، سرافکندگی دارد؛ گردنکشی ندارد، سرشکستگی دارد.
#ولنتاین چیزی نیست جز یک «اَدا» و خطی عمیق به صورت عاطفه و هویت و فرهنگ. یک خندۀ زهرآلود و تلخ و خِرد سوز به ریش تاریخ عشق و عاشقی!
نمیگویم در جهان، اما شاید در غرب آسیا هیچ ملتی را نتوان یافت که به اندازۀ ایرانیان به خرده فرهنگهای ناهمگن مثل ولنتاین، هالووین، کریسمس و.. اهمیت دهد.
آن هم از سوی آریاییهایی!! که به قول خودشان عرب نمیپرستند و از مناسبتهایی مثل روز مادر یا دختر چون متصل به باورهای مذهبی است احتراز دارند اما به پدیدههای ضد فرهنگی مثل ولنتاین آغوشگشایانه به دیدۀ حسرت مینگرند!!
امان از روزی که مرغ همسایه غاز شود. سوگندنامه باید اذعان کرد که امروز، یک سوم از چگونگی زیست ما ایرانیان در آشپزخانۀ غرب که مبتنی بر مبالغه است، پختوپز شده و سپس به خورد فرهنگ و سبکزندگی ما داده میشود که «ولنتاین» یکی از آن ثلث است که ریشهاش در خاک هرزگی مستور است و سرگشتگان را در هپروتِ لذتی اَبرآشیان و تخیلی، رها میکند.
خشتْ زیر سر و بر تارک هفت اختر پای. آری، تمدن غربی انسان ابزار پرست و ساکن در جنگل تکنولوژی و عاری از «معنایزندگی» را از کارخانههای وقتکُش به خیابانهای غرق در نورهای مصنوعی و بیهویت آورده و رها میکند تا به چیزی جز «لذت» فکر نکند و این اگر مبالغه و هپروت نیست نامش چیست؟
کاش به جای آنکه مثل افراد بیاصالت، بیهنر و بیاعتبار، آویخته به این و آن باشیم و آغوشمان برای هر پدیدۀ فرهنگی نامتجانسی که خانۀ آن از خشتِ خیال است و ستونهای آن آرزوها و لذتهای خام و موهوم باز باشد اندکی فکر کنیم.. فقط و فقط اندکی!
#ولنتاین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
این مردم «آقا» هستند؛ ذلیلشان نکنیم!(۲)
✍️ عباس بابائی
بینوا پدربزرگم
خدابیامرز پدربزرگم کفاش سادهای بود که مثل خیلی از مردم، از خوشیهای زندگی بیبهره بود!
پدرم میگفت: «گاهی پدربزرگ و مادربزرگت دعوای زرگری راه میانداختند و بعد با ناراحتی میخوابیدند؛ و ما متوجه میشدیم که امشب هم از شام خبری نیست!»
میگفت: «چقدر منتظر عید نوروز میماندیم؛ نه برای لباس نو و مسافرتهای نوروزی و مهمانیهای فراوان؛ خوشحال بودیم که قرار است بعد از مدتها دوباره غذایی به نام «پلو» بر سفرهی پدربزرگ ببینیم!»
و من همچنان که باور این خاطراتِ تلخ برایم بسی سخت بود و باورناپذیر، برایشان غصه میخوردم.
بعدها که اندکی در فضای سیاسی قرار گرفتم، غصهام برای پدربزرگ و مادربزرگم بیشتر شد؛ چراکه آنها هیچگاه غرورشوقانگیز «انتخاب» را تجربه نکردند؛ حس پرشکوه تعیین مقدرات یک کشور! آنان بر مقدرات خودشان حاکم نبودند؛ چه رسد به امور اساسی یک کشور!
نفرین بر پهلوی اول و دوم که نگذاشتند پدربزرگ و مادربزرگم برای تعیین مقدرات خودشان، روزها قبل از انتخابات از فرزندشان بپرسند: «مادرجان! به کی رأی بدیم؟!»
نفرین بر آن رژیم منحوس که نگذاشت پدرم در دوران نوجوانیاش با ذوق و شوق در میان همکلاسیها از نامزدهای انتخابات سخن بگوید و از اینکه قرار است پدر و مادرش به چه کسی رأی بدهند!
نفرین بر آن دستگاه جبّار و دیکتاتوری که نگذاشت برای یکبار جوانان وطنم هیجان شیرین شبانتخابات و دلهرهینفسگیر اعلام نتایج صبح شنبه را تجربهکنند!
رحمت الهی بر «امام و امتش» که با «قیام»شان این «حق بزرگ و ستودنی» را از چنگ دژخیمان سیاسی و امنیتی شاه درآوردند.
و نفرین دوباره بر آنانی که با هر نگاه و مرامی امروز میخواهند این «حق مسلّم» را از «مردمِرهبر» بگیرند!
چه آن مدیران فشل در دولتهای مختلف با ناکارآمدیشان؛
چه آن دلدادگان به غرب که عزت ایران را عزت خود نمیدانند؛
و چه آن انقلابینماهایی که حضور اندک مردم را «برگِبرنده»ی خود در انتخابات میپندارند!
خدا همهی گذشتگان را بیامرزد؛ خصوصاً آنهایی که در رژیم دستنشاندهی پهلوی، ذرهای طعم «انتخابواقعی» را نچشیدند!
#انتخاب_وظیفه_من_است
#انتخاب_حق_من_است
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
معرفتی از سیدالساجدین
دعا از آموزههای دینی است که معارف والایی دارد و از طرفی راه درست درخواست از خداوند متعال را به انسان میآموزد. ادعیهای که از امام سجاد علیهالسلام به ما رسیده، از گنجینههای گرانبهایی است که شیعه به آن افتخار میکند. صحیفه سجادیه بخشی از آن ادعیه هست. دعاهای روزانه، دعای ابوحمزه ثمالی، مناجات خمسهعشر و... از جمله معارفی است که شیعه مدیون حضرت زینالعابدین علیهالسلام است.
#دعا
#امام_سجاد_علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
و سلام بر تو،
که مهر تُربت را،
قبلهی دلها قرار دادی...
#حضرت_زین_العابدین
✍️محمدجواد محمودی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN