حضرت آیت الله موسوی ضمن تقدیر و تشکر از سرعت عمل پلیس خواستار محاکمه ضارب و پیگیری جدی موارد مشابه شدند و فرمودند با اینکه طلاب به لحاظ مالی از ضعیفترین اقشار جامعه هستند عده ای بدون اطلاع مشکلات جامعه را به روحانیت نسبت می دهند که صحیح نیست
🔰ابليس به چه علت مثل خدا همه جا حضور دارد؟
✍پاسخ:
✅اولا بايد بدانيم حضور ابليس مانند حضور خدا نيست بلکه حضور خدا در همه عالم بالاصاله است و حضور شيطان در برخي از قسمت هاي عالم با اجازه و اذن خداست پس اين دو با هم متفاوت است و محدوده حضور شيطان هم همه جا نيست و مطلق نيست
بلکه شيطان از درگاه الهي رانده شده و در آسمان هاي بالا هيچ جايي ندارد و در عوالم مجردات جايي ندارد بله در عالم ماده و آسمان عالم ماده مي تواند حضور داشته باشد ولي اين حضور هم به صورت مطلق نيست بلکه انسان با اراده خود و عبوديت الهي مي تواند راه نفوذ و حضور شيطان را به وجود خود ببندد همچنين حضور شيطان در مراکز عبادت و ايام مخصوص مانند ماه رمضان هم محدود است
بنا بر اين حضور شيطان مطلق نبوده و محدود است و انسان آنقدر قدرت دارد که مي تواند ابليس را در بند کند و حضور او را محدود سازد
از دليلي وجود ندارد که ثابت کند ابليس در همه جا حضور فيزيکي داشته باشد . وحتي بر اساس مباني چون او از نوع جنيان است وجن از آتش خلق شده ودر واقع جسماني است نمي تواند در همه جا همزمان حضور داشته باشد چون موجود جسماني اين توان را ندارد .
ولي جنيان سرعت شگفتانگيزي دارند و ميتوانند مسيري طولاني را در زماني کوتاه طي کنند و به همين دليل مي توانند از حوادث دورترين مکانها در کمترين زمان ممکن خبردار شوند و يا از موانع به آساني عبور نمايند، بر خلاف انسان که چنين نيست. در روايتي آمده:
سدير صيرفي ميگويد: روزي از مدينه عازم کوفه شدم، امام باقر(ع) به من سفارشاتي فرمود، وقتي از مدينه بيرون شدم ،در يکي از منازل بين راه ناگهان مردي را ديدم که نزد من آمد و نامهاي به من داد که مرکب مُهر آن هنوز خشک نشده بود، ديدم مُهر امام باقر عليه السلام است ، در نامه دستوراتي بود، چون به آن مرد متوجه شدم کسي را نديدم، بعد از مدتي وقتي دوباره به مدينه آمدم و محضر امام رسيدم، جريان را به حضرت عرض کردم، حضرت فرمودند : « ما خدمتکاراني از جن داريم .وقتي بخواهيم کاري به طوري فوري انجام بپذيرد، آن ها را در پي آن ميفرستيم»( علامه مجلسى، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء بيروت - لبنان، 1404 ه ق ، ج 27 ص 17 . )
شيطان بر کساني تسلط دارد که به او گرايش داشته باشند: نَّهُ يَرَاكُمْ هُوَ وَقَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لاَ تَرَوْنَهُمْ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاء لِلَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ.
اما چرا خدا به شيطان همچين قدرتي دارد که در کنار افعال و نيات انسان حضور داشته باشد و بتواند ما را وسوسه کند تا ما تصميم اشتباهي بگيريم؟
بايد بدانيم که حضور شيطان در حد ووسوسه است و تسلطي بر انسان ندارد امام خدا اراده کرده است که انسان آزمايش شود و قواي انسان به فعليت برسد و رشد کند و به کمال برسد براي همين دو کفه ترازوي هدايت و ضلالت رد مورد انسان را همسنگ کرده تا انسان بتواند در اين تساوي اختيار خود را به کار بگيرد
از يک طرف عقل و فطرت انسان را به خوبي ها دعوت مي کند اما در مقابل نفس انسان رابه بدي ها فرا مي خواند پيامبران انسان را دعوت به خدا و راه خير مي کنند در مقابل خدا شيطان را براي وسوسه انسان قرار مي دهد .
❓برای جلوگیری از لجبازی فرزندانمون چیکار کنیم ؟
🎙پاسخ
#حجت_الاسلام_تراشیون 👆
◾️حضور_روز_اربعین_در_کربلا
❓ سؤال در خصوص زیارت اربعین آیا باید روز اربعین در کربلا حضور داشت، یا این که روز قبل یا بعد نیز ثواب اربعین را دارد؟
✅ پاسخ:
✅ انجام زیارت #سید_الشهداء(علیه السلام) در هر زمان مستحب و دارای ثواب عظیم است؛ ولی ثواب زیارت زمان_خاص، مختص به انجام زیارت در همان زمان خاص است؛ البته انجام زیارت قبل یا بعد از آن موقع به رجاء آن ثواب مخصوص، مانعی ندارد.
==============
☑️ پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری - احکام زیارت اربعین - leader.ir
زیارت بدون ویزا و پاسپورت
برخی از کسانی که قصد پیاده روی در راهپیمایی اربعین را دارند، به صرف اینکه مقصد مقدس است، نسبت به مقررات و قوانین دولتی تقیدی نداشته و تخلفاتی را مرتکب می شوند.
در حالی که به فرموده مراجع تقلید، برای بهره برداری کامل از این سفر معنوی، مراحل و قوانین رسیدن به مقصد نیز همچون خود مقصد، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید بصورت مشروع و صحیح طی شده و انجام گیرد.
پرسش: آیا جایز است که بدون ویزا یا حتی پاسپورت به کربلا برویم و زیارت ما قبول است؟
پاسخ: تخلف از قوانین و مقررات مربوطه، جایز نیست.1
1. استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری:
#شرح_حدیث:
در این جلسه، به شرح سه فراز از نصایح امام حسن مجتبی«سلاماللهعلیه»میپردازیم. آن حضرت میفرمایند:
💠 «اسْتَعَدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ ... وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَكَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً، وَ إِذَا أَرَدْتَ عِزّاً بِلَا عَشِيرَةٍ وَ هَيْبَةً بِلَا سُلْطَانٍ فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِيَةِ اللَّهِ إِلَى عِزِّ طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛
✳️برای سفر آخرت آماده باش و توشۀ آخرت را قبل از آنکه اجل فرا برسد، جمعآوری کن. ... برای دنیا چنان کار کن که گویا تا ابد زنده هستی و برای آخرت بهگونهای تلاش کن که گویی فردا خواهی مرد. هرگاه بخواهى بدون داشتن فاميل و قبیلۀ بزرگ، عزيز گردى، و بدون داشتن سلطنت (مانند سلاطين) مهابت و بزرگى داشته باشى، از ذلّت نافرمانى خداوند، به سوى عزّت فرمانبرداريش بيرون آى.
این توصیه، در حساسترینِ مواقع، یعنی هنگام شهادت امام حسن«ع» بیان شده است و از این جهت، مهمترینِ نصایح است؛ چراکه اگر مطالبی مهمتر از آن بود، قاعدۀ فصاحت و بلاغت اقتضا میکرد که امام در آن موقعیّت ویژه، همان مطالب را بیان کنند.
🔹انسان باید وقت خروج از خانه، به این فکر کند که آیا بر میگردد یا نه؟ هر شب موقع خواب، با خود بیندیشد که آیا فردا صبح بیدار میشود یا نه؟ با این فکر، اعمال خویش را اصلاح کند و راجع به گذشته، واقعاً توبه نماید و با توبه، گناهان و خطاهای خود را جبران کند.
🔹علمای علم اخلاق، به این عمل، قانون #مراقبه میگویند، که انصافاً قانون بسیار خوبی است. حتی امام هفتم، حضرت موسیبنجعفر«سلاماللهعلیه» میفرمایند: کسی که هر روز نفس خود را محاسبه نکند، شیعه نیست.
🔹احتمال وجود معاد و عذاب برزخ و قيامت نيز کافي است که انسان مهیّاي مرگ باشد، چه رسد اينکه قطعي و يقيني است. اساساً اگر کسي به اين يقين هم نرسد، رفع «ضرر احتمالى» لازم و واجب است.
🔹آدم باید تلاش کند که راحت از دنيا برود. خوشا به حال کساني که مثل گلی که بو ميکنند، جانشان را به جان آفرين تسليم مينمايند. اینگونه مردن، علم نميخواهد، تقوا میخواهد، آمادگي براي سفر ميخواهد.
💠... وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَكَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً
🔸همه بايد در کارهاي مربوط به دنيا محکمکار باشند، سرهمبندی در کارها نباشد و از تسامح و تساهل دوري کنند. هرکس هر کاري ميکند و هرچه ميسازد، ابدي و #محکم باشد. رسول خدا«ص» در تدفين يک نفر شرکت کردند. سنگهاي لحد او را پیامبر اکرم بستند و در بستن لحد دقت ميکردند تا محکم باشد. به ايشان گفتند: این محکم کاری برای چيست؟ جملهاي فرمودند که بايد سرمشق همه باشد. فرمودند: خدا دوست دارد وقتی بندهاش کار را انجام داد، آن را محکم کند.
🔸 يک طلبه بايد تمام وقت خود را صرف خوب درس خواندن و تحصيل تقوا و تهذيب نفس کند. حال اگر در درس خود کوشا نباشد و با سرهمبندي درس بخواند تا نمرهاي بگيرد، به جايي نخواهد رسيد.
#سرهمبندی، در ساختن ساختمان، خسارت به بار ميآورد، سرهمبندي، در ادارهها مصيبت ديگري است. گناه اين سرهمبندیها بزرگ است.
🔸کوتاهي در کار و تلاش و تسامح در تأمين معيشت زندگي، منجر به احتياج و وابستگي ميشود که منفور تعاليم ديني است.
🔸اگر به آمار ميزان کار در کشورهاي پيشرفته مراجعه شود، معلوم ميگردد که ميانگين ساعت انجام کار در آن کشورها بالاست و همين، عامل موفقيّت، پيشرفت و استقلال آنهاست. ملّتهاي تنبل که به درستي تلاش نميکنند و کارهاي آنها توأم با محکمکاري نيست، محکوم به احتياج و وابستگي هستند.
🔹یکی از فواید مهم کسب #تقوا، برخورداري از وجاهت و محبوبیّت اجتماعی است. کسي که از گناه اجتناب ميورزد و واجبات را بهجا ميآورد، نزد مردم عزّت و #آبرو دارد و از ابهّت و شخصیّت اجتماعي ویژهای برخوردار است. همه از او حساب میبرند، زیرا بر دل مردم حکومت میکند و حکومت بر دلها، به انسان ابهت میدهد و دیگران را تابع او میسازد. قرآن کریم، وعده داده است که محبّت چنين کسی در دلها ريخته ميشود و در بين مردم محبوب خواهد شد
🔹بهترين موهبت براي انسان، اين است که دوستان او را دوست داشته باشند و دشمنان از وى حساب ببرند، در بين مردم عزيز باشد، ابهت داشته باشد و قدرتمند باشد.