هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
✅ با روششناسی، طلبه در ۶ ماه، ۸ سال جلو میافتد
استا جواد مروی:
🔹اگر طلبه شش ماه از وقتش را صرف منهجشناسی کند و تطبیقاتی در کنارش داشته باشد، ادعا میکنم هشت سال از نظر فقهی از دیگران جلوتر است.
🔹تنها راه رسیدن به رشد تفکر فقهی، منهجشناسی و مدل سازی روش فکری فقیهان بزرگ است.
🔹بنده نسبت به چند نفر از فقهای شیعه که به اعتقاد من سرسلسله تحولات فکری و فقهی بودند، منهجشناسی فقهی کردم و نتایج بسیارعظیمی از این کار به دست آمده است.
🔹 نسبت به دیدگاههای فقیهانی از جمله شیخ طوسی، ابن ادریس، علامه حلی، شهید اول، آیتاللهخویی، حضرت امام خمینی، مرحوم بروجردی و شهید صدر، مدل شناسی و منهجشناسی شده و مشخص گردیده که روش تفکر فقهی این اندیشمندان بر چه اساسی استوار است.
🆔@tahavol_howze
هدایت شده از آموزش مداحی معنا 🎤
🔷️ دائم الوضو بودن در کلام آیت الله جوادی آملی.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌸 @erfan_shia
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
هدایت شده از آموزش مداحی معنا 🎤
به آقای بهجت گفتند:
چه کار کنیم تا آدم بشویم؟
فرمودند: نگویید چه کار کنیم، بلکه بگویید چه کار نکنیم تا آدم بشویم!
🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃🌸
#عرفان_شیعه
🌷 @erfan_shia 🌷
هدایت شده از محامین
در ماه ذی القعده از چله عارفان عقب نمانیم...
چله گرفتن، به منظور پاک شدن از خصلت های زشت و دریافت فضیلت ها و نیز گرفتن حاجت ها، یکی از سنت های اسلامی است، اما در بین زمان های مختلف، چله ای که از اول ماه ذی القعده شروع می شود و تا دهم ذی الحجه ادامه دارد بسیار تاکید شده است.
از رسول خدا(ص) وارد شده است که: «کسی که چهل روز حلال بخورد، خداوند قلب او را نورانی کند و چشمه های حکمت را از قلبش، بر زبانش جاری می گرداند»، همچنین علامة حسن زادة آملی می گوید: «هر عمل و ذکری که کمتر از اربعین باشد، چندان اثر بارزی ندارد و خاصیت اربعین، در ظهور فعلیت و بروز استعداد و قوه و حصول ملکه، امری مصرح به، در آیات و اخبار است.»
در قرآن کریم مدت خلوت حضرت موسی(ع) را در کوه طور با خداوند چهل روز ذکر می کند: «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً » (اعراف، آیه 142)؛ سی شب با موسی وعده نهادیم و ده شب دیگر بر آن افزودیم تا وعده، پروردگارش چهل شب کامل شد.
در بین چله های مختلف، یک مورد خاص و مهم وجود دارد، به نام «چله کلیمیه» که از اولین روز ماه ذی القعده که امسال سه شنبه 3 مرداد است، آغاز می شود.
حضرت آیت الله جوادی آملی درباره این اربعین می فرماید: "از اول ذی القعده تا دهم ذی حجّه که اربعین موسای کلیم است، این یک فصل مناسبی است؛ بهار این کار است. این اربعین گیری، این چله نشینی همین است! وجود مبارک موسای کلیم 40 شبانه روز مهمان خدا بود. فرمود: و واعدنا موسی ثلاثین لیلهً فاتممناها بعشر فتمّ میقات ربّه اربعین لیله. به او وعده دیدار و ملاقات خصوصی دادیم؛ آمد به دیدار ما. اوّل 30 شب بود؛ بعد 10 شب اضافه کردیم، راهش باز بود؛ جمعاً شد40 شب."
باید توجه داشت که به قول فرمایش حضرت آیت الله جوادی آملی، انسان در طول سال هر زمانی که بخواهد می تواند چله بگیرد، اما بهار چله، این 40 شب است، یعنی از اوّل ذی القعده تا دهم ذیحجّه.
انجام چله هم آداب خاصی دارد، لازم است انسان مراقبت هایی را داشته باشد، به طور مثال مواظب دهانش باشد که غذای بد وارد دهانش نشود، مواظب زبانش باشد که حرف بد نزند، مواظب گوشش باشد که حرف بد نشنود و مواظب چشمش باشد که نگاه بد نکند؛ آنوقت سایر کارها خوب است.
برای انجام چله اذکار و سوره هایی پیشنهاد شده است مانند مداومت بر نماز شب، قرائت قرآن، خواندن زیارت جامعه کبیره، جامعه صغیره، ذکر لااله الاالله روزی۱۰۰۰ مرتبه، صلوات روزی ۳۵۰ مرتبه، ذکر یابصیر ۳۰۳ مرتبه و نیز ذکر استغفار در این 40 روز هر روز ۷۰ مرتبه.
همچنین قرائت زیارت وارث و زیارت عاشورا و نیز حدیث کسا نیز در چله گرفتن توصیه شده است اما لازم به ذکر است که در چله نیز نیت بسیار مهم است و هرچند که چله به هر نیتی که گرفته شود آثار معنوی خود را دارد اما بهتر است که ثواب آن به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) باشد.
عرفا مهمترین شرط چله نشینی را رعایت تقوا و مراقبه می دانند. بدون مراقبه و رعایت تقوا و طهارت چله گرفتن سودی نمی بخشد.
دائم الوضو بودن در مراقبت بر تقوای الهی و طهارت نفس تاثیر عجیبی دارد
اللهم اجعلنا من التوابین و من المتطهرین
هدایت شده از خانه طلاب جوان
🌙 #اربعین_موسوی (از اول ماه ذی القعده تا دهم ماه ذی الحجه)
📝 نامه آیت الله قاضی(ره) به شاگردان در ورود به ماه ذی القعده
بسماللهالرحمنالرحیم
🔻تنبّه فَقَد وافَتکم الأشهرُ الحُرُم 🔹تیقّظ لکی تزدادَ فی الزاد و اغتنِم
🔻فَقُم فی لیالیها و صُم من نهارها🔹لِشُکر إلهِ تمّ فی لطفه و عم
🔻وَ لا تهجعَنْ فی اللیلِ إلا أقله 🔹تَهجّد و کم صبّ من اللیل لم یَنم
🔻و رتّل کتاب الحقّ و اقرأهُ ماکثا🔹بأحسنِ صوت نورهُ یُشْرِقُ الظُّلَم
🔻فلَم تَحظ بَل لم یَحظ قِط بِمثلِه🔹و أخطأ مَن غَیر الذی قُلتُه زعَم
🔻و سلّم على أصلِ القُرآن و فَصلِه🔹بقیةِ آلِ اللّهِ کن عَبدَهُ السّلم
🔻فَمن دانَ للرَّحمنِ فی غیرِ حُبِّهِم🔹فقد ضل فی إِنکاره أعظمَ
🔻فَحُبُّهُم حُبُّ الإلهِ استَعِذبه🔹هُمُ العُروةُ الوُثقى فَبِالعُروَةِ اعْتَصِمْ
🔻و لا تکُ باللاهی عَنِ القولِ و اعْتَبِر🔹معانیهِ کی تَرقى إلى أرْفَع القِمَمْ
🔻علیکَ بذکرِ اللّه فی کل حالةٍ🔹و لا تن فیه لا تَقُل کیفَ ذا و کم
🔻فهذا حِمى الرحمنِ فادْخُل مراعیا🔹لِحُرُماتِهِ فیها و عَظَّمه وَ التَزِمْ
🔻فَمَن یَعْتَصِم باللّه یُهدَ صِراطَه🔹فإن قُلتَ ربّی اللّه یا صاحِ فاسْتَقِمْ
🔆 خداوند متعال فرماید: «وَ مَنْ یعْتَصِمْ بِاللّٰهِ فَقَدْ هُدِی إِلىٰ صِرٰاطٍ مُسْتَقِیمٍ»و فرمود: «وَ اِسْتَقِمْ کمٰا أُمِرْتَ»؛ و فرمود: «إِنَّ اَلَّذِینَ قٰالُوا رَبُّنَا اَللّٰهُ ثُمَّ اِسْتَقٰامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ اَلْمَلاٰئِکةُ»
🌿 برادران عزیز هوشیار باشید-خداوند شما را توفیق طاعت دهد-که وارد #ماههاى_حرام مىشویم؛ نعمتهاى خداوند بر ما چه بزرگ و کامل است؛ آنچه-قبل از هر چیز- بر ما واجب است #توبهاى همراه با شرط و شروط مخصوص به خود و نمازهاى معروف به آن، و آنگاه دورى جستن از #گناهان_کبیره و #صغیره در حد توان است.
📿 پس شب جمعه-در شب جمعه یا روز آن-یا روز یکشنبه #نماز_توبه را به پا دارید و سپس آن را روز یکشنبهی دوم ماه تکرار کنید.
❎ سپس #مراقبت_صغرى و #مراقبت_کبرى، #محاسبه و #معاقبه را به آنچه شایستهتر است و آن طریق که بهتر است انجام مىدهید، که در آنها یادآورى و تذکر است براى کسانى که خواهان یادآورى و داراى ترس مىباشند؛ سپس از صمیم قلب نیت کنید و بیمارىهاى گناهان خود را معالجه نمائید و بهوسیله #استغفار نابسامانىهاى درون خود را سامان دهید.
♨️ و بپرهیزید از #هتک_حرمتها. زیرا هرکس چنین کند، اگرچه خداوند کریم او را هتک نکند، اما از او هتک حرمت خواهد شد.
💢 چگونه مىتوان دلى را که شک و شبهه پریشان نموده است رها کرد و آن را به راه راست هدایت نمود و آن را از سرچشمه زلال سیراب کرد؛ باید از خدا کمک بگیریم که اوست بهترین یارىدهنده.
1⃣ خود را به انجام #فرائض در #بهترین_اوقات آن، با #نوافل آنکه مجموعاً پنجاه و یک رکعت مىشود، مکلف نمائید. و اگر ممکن نشد چهل و چهار رکعت بخوانید. و هرگاه گرفتارىهاى دنیوى شما را مشغول داشت این نباید کمتر از نماز (اوابین) که همان هشت رکعت #نافله_ظهر است، باشد.
2⃣ نوافل را بجا آور مخصوصاً #نماز_شب را که چاره از آن نیست. عجب مىدارم از آنکس که #کمال مىطلبد اما #شبزندهدارى نمىکند. سراغ نداریم که کسى بدون آن به کمالاتى رسیده باشد.
3⃣ قرآن کریم را با صداى نیکو و حزنانگیز به هنگام شب #تلاوت نمائید که شراب مؤمن است.
4⃣ #وردهاى_معمول را که همواره در اختیار شما است انجام دهید و سجدهی معروفه را از پانصد تا یک هزار ملازم باشید.
5⃣ همچنین به #زیارت هرروزه حرم مبارک حضرت على (علیه السلام) -براى کسانى که مجاور هستند-و رفتن هرچه بیشتر به #مساجد_معظمه و سایر مساجد ملتزم شوید، که حالت مؤمن در مساجد مانند ماهى است در آب.
6⃣ و هرگز بعد از نمازهاى واجب #تسبیح_حضرت_صدیقه (صلواتالله علیها) را ترک نکنید که آن #ذکر_کبیر است و لااقل در هر مجلسى یک دوره آن ترک نشود.
7⃣ و #دعاى_فرج جهت ظهور حضرت حجت (صلواتالله علیه)، به هنگام قنوت وتر بعد از نوافل شب و بلکه در هر روز و در همه دعاها، از #ضروریات است.
8⃣ خواندن زیارت جامعه-منظور #جامعه_کبیره است-در هر #روز_جمعه از دیگر ضروریات است.
9⃣ #تلاوت_قرآن_کریم کمتر از یک جزء نباشد.
🔟 #دوستان_نیکوکار را زیاد #ملاقات کنید، که آنان برادران راه و همراهان تنگهها هستند.
1⃣1⃣ و #اهل_قبور را به هنگام روز، یک در میان، زیارت کنید؛ شب به زیارت قبور نروید.
#آیت_الله_قاضی
#ماه_ذی_القعده
#اربعین_موسوی
🌙🌙 خانه طلاب جوان 🔰🔰
@khaneTolab
هدایت شده از ناصر اکبرزاده
بسمه تعالی
پیرو درج پیام یکی از شهروندان پیرامون برگزاری آزمون حضوری حوزه علمیه خوی نکاتی چند به اطلاع عزیزان اعلام می گردد:
اولا حوزه علمیه از اول اسفند98 رسما تعطیل بوده و برنامه های درسی حوزه بصورت مجازی اجرا می شود.
ثانیا امتحانات حوزه با هماهنگی مرکز بهداشت استان و با رعایت تمامی آیین نامه های بهداشتی، در فضای آزاد و با رعایت حداکثر فاصله برگزار میگردد.
ثالثا پس از انتشار مصاحبه استاندار محترم هیچ دستورالعملی مبنی بر تعطیلی امتحانات از طرف مرکز مدیریت حوزه علمیه استان به ما ابلاغ نشده است.
رابعا طبق قانون ابلاغی امتحانات طلاب عزیز در صورت ترس از ابتلا یا مشکوک بودن به بیماری میتوانند در آزمون حضوری شرکت نکنند و برایشان غیبت موجه منظور خواهد شد.
خامسا درج پیامهایی از این قبیل که مسایل درون سازمانی است بدون بررسی کامل و پیگیری از مسئولین در کانال وزین آذرباخش دور از انتظار است که امیدواریم تکرار نشود.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | کرونا تمام نشده
همه باید مراقبت کنند
🔻رهبر انقلاب: بعضیها خیال میکنند که مسئله کرونا تمام شد. نه تمام نشده است. وقتی شما که مسئول دولتی هستید در یک اجتماع مردمی ماسک نمیزند جوانی هم که در خیابان راه میرود تشویق میشود ماسک نزند. بعد از آنی که تلفاتمان دو رقمی شده بود و به حدود سی و چندتا رسیده بود حالا رسیده به صد و سی و چندتا. هم مردم و هم مسئولین مراقبت کنند. ۹۹/۴/۷
🏷 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با همایش سراسری #قوه_قضائیه
💻 @khamenei_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
14.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعلام نتایج انتخابات شورای عالی حوزه از زبان آیت الله حسینی بوشهری
◽️ویدئویی کوتاه از جلسه شورای عالی حوزه و اعلام نتایج انتخابات برای انتخاب دبیر شورا و مدیر حوزه های علمیه
@HawzahNews
هدایت شده از قم آنلاین
📸 برای اولین بار، انتشار تصویری از ماسکزدن رهبر انقلاب اسلامی در جلسات کاری
🔹 ایشان ۲ روز پیش از مسئولینی که در اجتماعات ماسک نمیزنند و باعث کمتوجهی جامعه به دستورات بهداشتی میشوند، گله کرده بودند.
http://eitaa.com/joinchat/3298492416Cc8880c401c
🕌بزرگترین کانال قمیها در ایتا🔝