هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
📂سند تاریخی: ایرانیها حق دارند #لباس_ملی خود را دوست داشته باشند
🔻به مناسبت سالروز فاجعه خونین #گوهرشاد: ترجمه روزنامه فرانسوی «لاپروونس»؛ 20 ژوئیه 1935 ، 28 تیر 1314
🔹از قرار معلوم در ایران بار دیگر انقلابی برپا شده است. ملت شورش نموده و حتی اسلحه برداشته تا از حقوق خود دفاع نماید. نظامیها شلیک کرده و اشخاصی [در #مسجد_گوهرشاد] به قتل رسیدهاند. علت این شورش خونین چیست. دولت میخواسته پوشیدن لباس اروپائی را اجباری سازد. در این ضمن باید اعتراف کرد که این فکر حقیقتاً مضحک، و عدم رضایت و تنفر اهالی، به جا بوده است. ایرانیها لباس ملی خود را دوست داشته و حق هم دارند. به عقیده من #متحدالشکل ساختن البسه که دُول آسیائی یکی بعد از دیگری اتخاذ میکنند، خیلی نفرتآور است.
🔸البسه ملی به مثابه یک قوّه به شمار میرود. چون مظهر ایام گذشته و عادات و اخلاق بوده و بهتر از سایر چیزها با طرز زندگانی و اخلاق ملل وفق میدهد و در واقع لباس هم مثل #بیرق میماند. تقلید از سایرین علامت ضعف است. اگر موضوع لزوم این اقدام در نظر گرفته نشود، به عقیده من دولت ایران فاقد معرفت الروح[=روانشناسی] است، زیرا یکمرتبه[=ناگهان] با خشونت برخلاف میل رعایای خود رفتار کرده و محرک هیجان آنها بوده است، و ممکن نبود از این پیشآمد[=کشتار مردم] احتراز شود...
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
هدایت شده از هوشدار
🔶استیضاح هیأت وزیران، گزینه مناسب تحول انقلابی
🔹یکی از مسائلی که میتوان آنرا شعار مجلس یازدهم و نیاز فوری کشور دانست، ایجاد تحول و تغییر در وضع اداره دیوانسالاری کشور است. اهمیت این موضوع کاملا محرز بوده و حتی اولویت و فوریت آن در حدی است که اگر مجلس در انجام این مهم کوتاهی کند، احتمال سوار شدن ضدانقلاب بر موج تغییرخواهی عمومی و ایجاد اغتشاش توسط عوامل منافقین و نفوذیها خیلی دور از تصور نیست.
🔸درخصوص نحوه ایجاد این تحول برخی بر اقدامات حاد و کور نظیر استیضاح رئیس جمهور پافشاری میکنند. این درحالی است که اتقان و هزینهفایده این طرح به طور جدی زیر سوال است. اولا مجلس یازدهم در ابتدای کار هنوز حتی مراحلی نظیر استیضاح وزرا و عدم پایبندی دولت به تصمیمات مجلس را طی نکرده و آغاز دفعتی استیضاح روحانی با حجیت و مراتب امر سازگاری ندارد. ثانیا جایگاه رئیسجمهور از منظر انتخاب شدن توسط مردم همسطح با مجلس است و استفاده از اصل عدم کفایت، اگر نابجا و غیرضروری باشد، در تقابل با امنیت سیاسی و استواری ساختاری نظام است. ثالثا نباید موارد اجرایی مرتبط با چنین تصمیمی را فراموش کرد. فی المثل طبق قانون اساسی پس از عزل رئیسجمهور باید ظرف ۴۰ روز فرد جایگزین تعیین شود. با توجه به وضع کرونا، بنظر میرسد امکان برگزاری یک انتخابات سراسری پرشور و نیز تبلیغات و آگاهی رسانی های عمومی پیش از آن اساسا میسر نباشد. رابعا بنظر نمیرسد که نگاه رهبر انقلاب موافق با انجام این استیضاح باشد این موضوع هم در سخنرانی مرداد۹۷ ایشان مبنی بر بازی نکردن در پازل دشمن در موضوع برکناری دولت ذکر شده و هم در پیام ایشان در آغاز مجلس یازدهم درباره لزوم تعامل برادرانه با قوه مجریه قابل برداشت است، بهرحال حتی به فرض تغییر شرایط، اخذ نظر رهبر انقلاب پیش از طرح ابتدائی این موضوع در رسانهها کاملا واجب است هم از این جهت که مجلس مدعی انقلابیگری نباید خلاف نظر رهبر انقلاب حرکت کند هم از این جهت که مجلس در قانون اساسی به تنهایی شأن عزل رئیسجمهور را ندارد و بایستی حکم موافق رهبری نیز برای انجام این برنامه وجود داشته باشد. فلذا در کلیت این ایده برای تحول، منطقی و اجرایی به حساب نمیآید.
🔹طرح دیگری که برخی بر آن تأکید دارند، ابقاء کامل همین هیأت وزیران یا نهایتا تغییر یک وزیر برای نیفتادن کابینه از نصاب، به جهت کار کشیدن از دولت فرسوده، پیر و نالایق فعلی است. این مهم بر روی کاغذ امری ناممکن نیست اما وقتی مجلس خودش ابزار نظارتی موثر خود که استیضاح وزرا باشد را کنار میگذارد و به ابزارهای کماثر مانند سوال از وزرا یا رئیسجمهور کفایت میکند، عملا وزرای این دولت ناکارآمد از مجلس جدید حساب نمیبرند چراکه میدانند ارادهای بر تغییر آنان تا پایان دولت نیست. موضوع تنظیم قوانین انقلابی نیز هرچند مفید است اما وقتی موثر خواهد بود که اراده بر اجرای قوانین باشد، وقتی تفریغ بودجه ۹۷ نشان میدهد دولت از مهمترین سند سالیانه کشور تنها ۳۰ درصد آنرا اجرا میکند، تصویب قانون ولو بسیار مترقی چه اثر تحولی میتواند داشته باشد؟ همین الان نیز دولت با اجرایی کردن بسیاری از قوانین فعلی، مصوبات هیأت وزیران و استفاده از ظرفیت شورای سران قوا، بر روی کاغذ توان و امکان رفع بسیاری از مشکلات مستحدثه را دارد اما ارادهای برای انجام آن ندارد! پس در واقع این راهکار بنبستگشا نیست و زمینهساز ناامیدی از مجلس و جریان انقلابی و افتادن علم مطالبه تحول بدست ضدانقلاب و انقلابینماها خواهد بود.
🔸راهکاری که شاید بتواند حد میانهای در برابر دو راهکار فوقالذکر باشد، فعال کردن ظرفیتهای فراوان مجلس قانون اساسی است. چنانچه استفاده بجا از ظرفیت رد اعتبارنامه که سالها بلا استفاده بود، موجی از امیدواری به فسادستیزی مجلس را ایجاد کرد، حال نیز مجلس یازدهم میتواند از اصل ۸۹ و ۱۳۶ قانون اساسی استفاده کند و با استیضاح دو تن از وزرای ناکارآمد، هیأت وزیران را از رسمیت بیندازد تا رئیسجمهور مجددا هیأت وزیران را برای رأی اعتماد به مجلس معرفی کند. در قانون اساسی تعیین وزراء بر عهده همزمان رئیس جمهور و مجلس است فلذا تغییر و استیضاح آنان برخلاف استیضاح رئیسجمهور، امری غیرعادی و سبب شکنندگی ساختار سیاسی نظام نیست. ضمن آنکه با تغییر هیات وزیران، امکان نظارت موثر و مطالبه تحول از دولت توسط مجلس، امکان اجرایی مییابد. مجلس یازدهم باید بجای تأکید بر راهکارهای احساسی یا غیرعملی، تلاش کند با استفاده از ظرفیتهای فراوان قانون اساسی، مجلس را در رأس امور قرار دهد و البته در مورد تمام راهکارهای مورد پیشنهاد و اجماع، مدوامتاً اقدامات خود را در مسیر نظر رهبر انقلاب تنظیم کند.
🔺متن کامل در نسیم
nasimonline.ir/Content/Detail/2357302
@houshdar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نخبگان دانشگاه در ترازوی سنجش
🔺 میدونستید ۱۶۳ اقتصاددان سال ۹۶ از روحانی حمایت کردند و گفتن اگه روحانی نیاد تورم و فقر بیداد میکنه؟
🔸 این در حالیه که افرادی مثل حسن عباسی و رائفی پور بارها از «تاثیر نذاشتن برجام در اقتصاد» و از بین رفتن اقتصاد سخنرانی کرده بودند
🔺 حالا به چی شک کنیم اساتید اقتصاد؟
مدرکتون؟ دانشگاهتون؟ یا وجدانتون؟
@bidariymelat
@HowzehEnghelabi
هدایت شده از ش.ب.
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ش.ب.:
🎥پاسخ به سهیلا منصوریان👆
▪️طرف رو به خاطر تموم شدن کارت عضویت تو باشگاه انقلاب راه ندادن..
برید ببینید چه کولی بازی ای درآورده که آره ما با حجاب ورزش میکنیم و مدال میگیریم و شرایط ما فلانه و بهمان..یه عده سلبریتی هم حرفشو تایید کردن و آه و ناله زیر پستش..
خب برو کارتتو تمدید این بازیا چیه زن!!
▪️ سهیلا منصوریان اگر قصد دارد راه #کیمیا_علیزاده را برود،نیازی به صغری-کبری چیدن نیست.
هیچ کس سر ایران و مردمش،منتی ندارد؛
میخواهی بمانی،بمان!دمت گرم!
میخواهی بروی،برو!مشرّف!
خدا لعنت کند افرادی را که به سلبریتیها اجازه دادند،طوری تظاهر کنند،گویی آنها ایران را ایران کردهاند.
توییت اول 💬 mohammad ghods
توییت دوم 💬 احسان رستگار
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇
https://chat.whatsapp.com/DETOoMkmcS58ya6oxW1Jej
کانال ایتا:👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
ـاللهمـعجلـلولیکـالفرجـ
🔰 مشکلات فراوانی در کشور از لحاظ اقتصادی هست ولی توان غلبهی بر مشکل وجود دارد
🔺️ رهبر انقلاب، امروز: مشکلات فراوانی در کشور از لحاظ اقتصادی هست ولی بنیهی کشور قوی است و قدرت دفاعی او زیاد است و توان غلبهی بر بیماری در او وجود دارد.
🔹️ عمدهترین مشکلات اقتصادی کشور، تورّم، کاهش ارزش پول ملی، گرانیهای بیمنطق، مشکلات بنگاههای تولیدی، وجود تحریمهای خارجی است و نتیجهی اینها هم سختی معیشتِ طبقاتِ پایین و متوسّط است.اما بنیهی کشور قوی است؛ به خاطر ظرفیّتهای گستردهای که در کشور وجود دارد. لذا میبینید به خاطر همین ظرفیّتها است که ما در دوران سختترین تحریمها، سختترین تحریمها و فشارهای همهجانبهای که علیه کشور در زمینهی اقتصاد به وجود میآید، در همین دوران، کشور توانسته چند هزار شرکت دانشبنیان به وجود بیاورد، صدها طرح زیربنایی ایجاد کند در همین دوران تحریم. با وجود کاهشِ درآمدِ نفت، کارهای بزرگ و افتتاحهای فراوانی انجام میگیرد.
🔺️ کسانی که این تحریمها را تحمیل کردهاند، امیدوار بودند که ایران را به خاطر این تحریمها به زانو دربیاورند، امروز همانها دارند اقرار میکنند، اعتراف میکنند که نتوانستهاند و کشور سرپای خودش ایستاده؛ این نشاندهندهی این است که کشور بنیهاش خیلی قوی است. ۹۹/۴/۲۲
🔰 مجلس یازدهم؛ امیدبخش و از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب است
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی: مجلس یازدهم از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب است. حضور «جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیلکرده و کارآمد» در کنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی، و نیز شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل کرده است.
🔺️ حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونها باعث خرسندی است. مهلت چهار ساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریلگذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران است. ۹۹/۴/۲۲
🔰 آمار جانباختگان کرونا واقعا غمانگیز است
🔺️ رهبر انقلاب، امروز: این گسترش مجدّد کرونا یک غم عمیقی را در انسان به وجود میآورد. اینی که انسان تلویزیون را باز کند ببینید میگوید که امروز 180 نفر، دیروز، چند روز پیش، دویست نفر، دویست و بیست نفر، خیلی انسان دلشکسته میشود، خیلی غصّهدار میشود. در یک شبانهروز این تعداد! سی نفر هم زیاد بود که آن وقتی که کم شده بود حدود سی و چند نفر، آن هم زیاد بود. این سی نفر هر کدامشان به تنهایی عزیزانی دارند، عزیز کسانی هستند، پدر دارند، مادر دارند، همسر دارند، فرزند دارند، برادر دارند، دوستانی دارند، اینها عزادار میشوند. اگر این رقم برسد حالا مثلاً به دویست و صدوهشتاد و صدوپنجاه و اینها، خب خیلی واقعاً غمانگیز است، حقیقتاً غمانگیز است. من خواهش میکنم همهی کسانی که میتوانند نقشی در این زمینه ایفا کنند به بهترین وجهی نقش خودشان را ایفا کنند. ۹۹/۴/۲۲
🔰 خاطرم جمع است که همه مشکلات قابل برطرف شدن است
🔻 رهبر انقلاب، امروز: ما مشکلاتمان هم حقیقتاً ناشی از این است که خودمان کمتوجّهی کردیم؛ «ظَهَرَ الفَسَادُ فِي البَرِّ وَالبَحرِ بِمَا كَسَبَت أَيدِي النَّاسِ». خود ما یک جاهایی بیتوجّهی کردیم، کمتوجّهی کردیم. به تولید و سرمایهگذاری اهمّیّت ندادیم، ناگهان مواجه شدیم با شکست کارخانجات.
🔹️ وقتی انسان کار نکند، نتیجهی کار نکردن مشهود است. آنجاهایی که خود ما، مسئولین، بیتوجّهی کردیم، کمتوجّهی کردیم -در طول سالهای مختلف البتّه- نتایجش این خواهد بود.
🔹️ اگر چنانچه این تفکّر خوداتّکایی که امروز خوشبختانه عمومیّت پیدا کرده، بخصوص در بین قشرِ جوانِ تحصیلکردهی با عزم و اراده، اگر این اعتماد به نیروی داخلی در اقتصاد به همین شکل پیش برود و امیدهای واهیای که گاهی انسان مشاهده میکند به بیرون از مرزها وجود دارد، بعد اقتصاد کشور را شرطی میکند نسبت به تصمیمگیری بیگانگان، این اگر چنانچه وجود نداشته باشد یا ضعیف بشود و اعتماد ملّی افزایش پیدا کند، به نظر بنده همهی این مشکلاتی که امروز در اقتصاد وجود دارد قابل رفع و برطرف کردن است.
🔺️ انشاءاللّه مشکلات برطرف خواهد شد. بنده خاطرم جمع است که این مشکلات همهاش قابل برطرف شدن است. ۹۹/۴/۲۲
🔰 خدمت مؤمنانهای را که در آستانهِی ماه رمضان شروع شد باید رشد پیدا کند
سعی بشود نیازمندی از قلم نیفتد
🔻 رهبر انقلاب، امروز: در این قضایای کرونا به طبقاتی از لحاظ زندگی و معیشت واقعاً ضربه خورد. طبقات ضعیف بلکه طبقات متوسّط؛ آن کاری که در آستانهِی ماه رمضان شروع شد، آن خدمت مؤمنانهای که همه در او شرکت کردند، خیلی کار باارزشی بود، توانست غمهای خانوادههایی را کم کند.
🔹️ امروز هم معتقدم که این نهضت تعاون و احسان را مجدّداً مردم عزیز ما شروع کنند؛ البتّه قطع نشده لکن خب لازم است یک مقداری رشد پیدا کند، یک مقداری توسعه پیدا کند و بار دیگر فضای کشور را طراوت بدهید، کودکانی را شاد کنید، خانوادههایی را برخوردار کنید، پدر مادرهایی را از دغدغهی معاش فرزندانشان نجات بدهید؛ این کاری است که مردم میتوانند بکنند.
🔺️ حالا کیفیّتش چگونه باشد، چه جوری مدیریّت بشود، اینها قابل مدیریّت متمرکز نیست؛ هر کسی هر مقداری که میتواند، هر جوری که میتواند به این کار کمک کند. این هم نگویند که حالا مثلاً به فلان خانواده از دو طریق، سه طریق یک چیزی رسید، خب برسد، بهتر؛ اگر چنانچه بتوانند با نظم و ترتیبی انجام بدهند که منظّم و مرتّب باشد، خب البتّه بهتر است، اگر هم نشد، اشکالی ندارد؛ فقط سعی بشود کسی از قلم نیفتد، فقط همین. ۹۹/۴/۲۲
🔰 توصیههای رهبر انقلاب به نمایندگان:
🔹️برای خدا یعنی حقیقتاً با نیّت خالص تصمیم بگیرید و برای مردم کار کنید و اسیر جو نشوید.
🔹️ این سوگندی که در آغاز مجلس دستهجمعی ادا میشود این یک سوگند شرعی است، این به هیچ وجه تشریفات ظاهری نیست، این قسم خوردن است یعنی تعهّد ایجاد میکند. این یک مسئلهی عمومی است، مسئلهی مردمی است، باید جواب داد و این سوگند، سوگند مهمّی است.
🔹️ به مسائل کلیدی و مهم از جمله تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، قطع وابستگی اقتصاد به نفت، مسکن، ازدواج جوانان، فرزندآوری درکشور و مدیریت فضای مجازی، اولویت دهید.
🔹️ با سایر قوا، تعامل و هم افزایی داشته باشید. مصوبات را براساس اولویتها، ظرفیتها و واقعیتهای کشور ایجاد کنید. درگیریهای در صدر کشور برای مردم زیان بخش است؛ حق را بیان کنید و حق را دنبال کنید اما مردم توقع ندارند که با هم مجادله کنید.
🔹️ در شرایط حساس سال آخر دولت، باید دولت و مجلس فضا را به نحوی مدیریت کنند که به کار مهم کشور هیچ گونه لطمه ای وارد نشود
🔹️ به مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز نظارت بر رفتار نمایندگان اهمیت ویژه بدهید و به بهترین وجه از آنها استفاده کنید/ نمایندگان فعلی خوب هستند اما خوب بودن یک مساله است، خوب ماندن مساله ای دیگر. ۹۹/۴/۲۲
🔰 سؤال و تفحص حق مجلس است اما توهین و دشنام جایز نیست
🔺️ رهبر انقلاب، امروز: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.
حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود.
از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.
مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن رادارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است. ۹۹/۴/۲۲
🔺️ #دیدار_مجلس
💻 @Khamenei_ir
May 11