🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
دعای امام سجادعلیه السلام صحیفه سجادیه در شوق به درخواست آمرزش از خدای بزرگ
اللَّهُمَّ وَ مَتَی وَقَفْنَا بَینَ نَقْصَینِ فِی دِینٍ أَوْ دُنْیا، فَأَوْقِعِ النَّقْصَ بِأَسْرَعِهِمَا فَنَاءً، وَ اجْعَلِ التَّوْبَةَ فِی أَطْوَلِهِمَا بَقَاءً
خدایا! هرگاه در ارتباط با دین یا دنیا، میان دو کاهش قرار گرفتیم؛ کاهش را بر دنیایمان که زودتر از دست میرود، وارد کن و توبه و انابه را در دینمان که بادوامتر است، قرار ده.
وَ إِذَا هَمَمْنَا بِهَمَّینِ یرْضِیک أَحَدُهُمَا عَنَّا، وَ یسْخِطُک الْآخَرُ عَلَینَا، فَمِلْ بِنَا إِلَی مَا یرْضِیک عَنَّا، وَ أَوْهِنْ قُوَّتَنَا عَمَّا یسْخِطُک عَلَینَا
و زمانی که دو برنامه را قصد کردیم که یکی از آنها تو را از ما خشنود میکند و آن دیگری تو را بر ما خشمگین میسازد، ما را به سوی آن کاری که تو را از ما خشنود میکند، رغبت ده و قدرت و توانمان را از عملی که تو را بر ما خشمگین میکند، سست کن.
-_🌱-
#مھدیجان..
رد میشویهنوز و نمیبینمتهنوز؛
آقا بـد اَست،بیتونفسمیکشمهنوز!💔
••••••••
فضیلت روز جمعه
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند :
اف بر مردی که در هر جمعه خود را برای کار دینش فارغ نمی سازد تا با آن تجدید عهد کند.
و در جای دیگر می فرمایند، روز جمعه سرور روزهاست، خداوند نیکیها را در آن چند برابر می کند و گناهان را در آن می زداید و درجات را در آن بالا می برد و دعاها را در آن مستجاب می کند و اندوهها را در آن برطرف می سازد و حاجتهای بزرگ را در آن بر می آورد. و نیز می فرمایند، جمعه سرور ، روزهاست و در نزد پروردگار از روز عید قربان و عید فطر بزرگتر است. روز جمعه دارای پنج ویژگی است:
1- خداوند آدم (علیه السلام) را در آن روز آفرید. 2- خداوند آدم (علیه السلام) را در آن روز به زمین فرود آورد. 3- خداوند جان آدم علیه السلام را در آن روز گرفت. 4- در آن روز ساعتی هست که بنده هر چه از خدا بخواهد خدا به او ارزانی می دارد، به شرط آن که درخواست چیز حرام نکند. 5- هیچ فرشته مقرب و آسمان و زمین و باد و کوه و خشکی و دریایی نیست مگر این که از روز جمعه بیم دارند که مبادا رستاخیز در آن به پا شود.
همچنین حضرت پیامبر فرموده اند: روز جمعه بر من بسیار صلوات بفرستید، زیرا روز جمعه روزی است که اعمال آدمی در آن چند برابر می شود.
راز غسل جمعه را اگر بدانید آن را ترک نمی کنید
پیامبر اکرم(صلی الله و علیه وآله) در اهمیت غسل روز جمعه فرموده است: «هیچگاه غسل جمعه را ترک نکن، هر چند ناچار باشی از پول غذا و خوراک خود صرفه جویی کرده و برای غسل خرج کنی؛ زیرا غسل جمعه یکی از بزرگ ترین و برترین کارهای مستحب است.»[مجلسی، بحار الأنوار، ج۱۸، ص۱۲۹]
امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) هرگاه
میخواست کسی را سرزنش کند میفرمود: «تو حتّی از کسی که غسل روز جمعه را ترک میکند ناتوانتری.»[علل الشرایع، ج۲، ص۲۸۵.]
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
ای کسانی که ایمان آوردهاید، هر گاه (شما را) برای نماز روز جمعه بخوانند فی الحال به ذکر خدا بشتابید و کسب و تجارت رها کنید که این اگر بدانید برای شما بهتر خواهد بود.
رسول گرامى اسلام در معراج مشاهده فرمود كه فرشتگان براى كسانىكه روز جمعه به نماز جمعه حاضر شوند و غسل جمعه كنند، طلب مغفرت مىنمايند و مىگويند: «اللهم اغفر للذين يحضرون صلاة الجمعة اللهم اغفر للذين يغتسئلون يوم الجمعة»
بسم الله الرحمن الرحیم
(( دعای سمات مستحب عصر جمعه))
دعای سمات یکی از ادعیه بسیار مجرب در اسلام است. رفع گرفتاری، نزدیک شدن به خداوند و دفع شر همسایه بد از جمله خواص دعای سمات هستند. برخی بر این باورند که دعای سمات دربرگیرنده اسم اعظم الهی است.
دعای سمات مشتمل اسمهای پر معنی خداوند است و با قرائت آنها و یاد کردن از خداوند و عظمت وجود او میتوان از توفیقات خداوندی بهرهمند شد. همانطور که خداوند در قرآن میفرماید:
الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
«آنها کسانی هستند که ایمان آوردهاند، و دلهایشان به یاد خدا مطمئن (و آرام) است؛ آگاه باشید، تنها با یاد خدا دلها آرامش مییابد!»
از این آیه میتوان به این نتیجه رسید که قرائت دعای سمات که مملو از اسامی خداوند است موجب نزدیکی به خداوند و آرامش قلبها میشود.
فرازی ازدعای سمات
اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الدُّعَاءِ، وَ بِحَقِّ هَذِهِ الْأَسْمَاءِ الَّتِی لا یَعْلَمُ تَفْسِیرَهَا وَ لا یَعْلَمُ بَاطِنَهَا غَیْرُکَ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ افْعَلْ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ، وَ لا تَفْعَلْ بِی مَا أَنَا أَهْلُهُ، وَ اغْفِرْ لِی مِنْ ذُنُوبِی مَا تَقَدَّمَ مِنْهَا وَ مَا تَأَخَّرَ، وَ وَسِّعْ عَلَیَّ مِنْ حَلالِ رِزْقِکَ، وَ اکْفِنِی مَئُونَةَ إِنْسَانِ سَوْءٍ، وَ جَارِ سَوْءٍ، وَ قَرِینِ سَوْءٍ، وَ سُلْطَانِ سَوْءٍ، إِنَّکَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِیرٌ، وَ بِکُلِّ شَیْ ءٍ عَلِیمٌ، آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ.
خدایا! به حق این دعا و به حق این نامهایی که تفسیر و باطن آنها را جز تو کسی نمیداند، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و با من چنان کن که شایسته توست، نه آنچه را من سزاوارم، و از گناهانم آنچه را گذشته و آنچه را خواهد آید بیامرز، و بر من وسعت بخش از روزی حلالت، و مرا از رنج انسان بد و همسایه بد و همنشین بد و پادشاه بد کفایت کن، همانا تو بر هرچه بخواهی توانایی و به همه چیز دانایی، دعایم را اجابت کنای پروردگار جهانیان.
@hussein128128
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
خداوند متعال
درکتاب اسمانی خویش مبلغان هدایتگربه خدا واهل عمل صالح را می ستاید. ومی فرماید
وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
چه کسی خوش گفتارتر از ان کسی است که به سوی خدا دعوت میکند وعمل صالح انجام میدهد ومیگوید من از مسلمانان هستم.
((سوره فصلت ایه ۳۳))
پیامبر اسلام پیام اوران دین را جانشینان خودبرمیشمارد ومحبت ویژه خودرا نثار انان کرده است.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
تذکر
یعنی انسان باید همیشه متذکر الله ویاد خدا باشد وهیچ گاه مسئوولیت وبندگی خویش را در برابر پرودرگار متعال فراموش نکند. زیراهرکس خدارا فراموش بکنددرنتیجه خودرا فراموش کرده است.
لذا قران کریم می فرماید
وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ ۚ
سوره حشر ایه ۱۹
همانند کسانی که خدا را فراموش کرده اند مباشید که درنتیجه خداشمارابه خود فراموشی گرفتارخواهد کرد
امیرالمومنین می فرماید درخطبه ۲۲۲نهج البلاغه
به درستی که یادخدا اهلی دارد که ان را به جای رزق وبرق دنیا برگزیده اند وهیچ تجارت ودادستدی ان ها را از یاد او بازنمیدارد
لذا درباره یاران خدا وخاندان رسول خدا ((ص)) فرمود
هنگامی که یاد خدا برده میشد چنان چشم انها اشکبارمی شد که گریبانشان ترمیشد ومانند بیدکه ازشدت تندباد به خود میلرزد ،می لرزد تمام این ها به خاطر ترس ازکیفر وامیدبه پاداش الهی بود.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
ترک محرمات
یعنی همان گونه که در تربیت وسالم سازی بدن ازانجام بعضی امور وخوردن پاره ای ازخوردنی ها باید پرهیز کرد
درتربیت وتهذیب نفس نیز از انجام برخی کارها واستفاده از بعضی غذاها باید پرهیز کرد.
قطب راوندی از امام باقر علیه السلام نقل میکند
الإمامُ الباقرُ عليه السلام : عَجَباً لِمَن يَحتَمي مِن الطَّعامِ مَخافَةَ الداءِ كيفَ لا يَحتَمِي مِنَ الذُّنوبِ مَخافةَ النارِ ؟! .
امام باقر عليه السلام : تعجب است از كسى كه به خاطر ترس از بيمارى، از خوردن غذا پرهيز مى كند ، چگونه از ترسِ آتش دوزخ ، از گناهان پرهيز نمى كند؟!
لذا امام صادق علیه السلام می فرماید
بی گمان عمل اندکی که همراه تقوی باشد بهتر است از عمل فراوانی که خالی از تقوی باشد
چنانکه قران حکیم میفرماید
انما یتقبل الله من المتقین
مائده ۲۷
خداوند تنها از کسانی که دارای تقوی باشند می پذیرد