هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🛠 چاره مکتب اقتصادی اسلام برای کارگر!
- وقتی از افزایش دستمزد کارگر استقبال می کنیم نه یعنی چاره اساسی این است.
- باید توجه کنیم "طبقه کارگر" پدیده مدرنی است. نان خوردن نیمی از خانواده های جامعه با "اجیر شدن" و "صرفا فروش کار خود" پدیده ای بی سابقه در صدر اسلام و پس از نهضت حصار کشی اروپا و تبدیل رعیت به کارگر پدید آمده است؛ که صنعتی شدن و هم غلبه تجارت بر کشاورزی بدان افزوده است.
- در فرهنگ اسلامی "عامل" و "العمالات" داریم که در کشاورزی و تجارت(مزارعه، مساقات، مضاربه) از "سود نهایی" بهرمندند نه اینکه صرفا کار خود را بفروشند و دستمزد بگیرند. در حالیکه در کارگری موجود حتی یک سوم ارزشی که کارگر بر کالا افزوده را دریافت نمی کند!
- اجاره دادن خود در روایات مکروه و مانع رزق بیان شده (الکافی ج۵ص۹۰) و اجاره، بیشتر در اشیاء(خانه و چارپا و...) مطرح است. نظام اقتصادی را نمیتوان بر یک کراهت شرعی بنیان نهاد!
- اصلا کارگر دارای لفظ معرّب است(القاریجار) که نشانه کمتر شناخته شده بودن است.(ملاذ الاخیار ج۱ص۴۲۷) در مواردی از امام صادق(ع) پرسیده شده: اگر کسی با اجاره دادن خود (کارگری) بیشتر از تجارت نصیبش شود چه؟(بازهم مکروه است؟) که حضرت همان منع رزق را دلیل می آورد(روضه المتقین ج۶ص۴۸۲) معلوم است در روابط طبیعی گذشته، کارگری کمیت کمی داشته و الا لشکر بیکاران و عرضه زیاد نیروی کار، امکان سود بیشتر از تجارت را نمی داده است.(دقت کنید)
- با این اوصاف راه حل اساسی برای طبقه کارگر:
۱)"تبدیل کارگریِ صرف به عامل"
۲) "شریک سرمایه شدن" است.
- اولی با تاسیس نهادهای حقوقی جدید به سبک مضاربه و مزارعه بجای اجاره نفس قابل تحقق است که در عقلانیت اسلامی قابل ابتکار و تایید شرعی است.
- دومی با برنامه ریزی درجهت تخصیص منابع تولید ثروت به این طبقه است. طبق بند ب سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ باید ۲۵٪ اقتصاد ایران تا پایان برنامه ششم به سه دهک پایین و بیکاران تعلق می گرفت که مدیریت اقتصادی راه دیگری را رفت(ویدئو را ببینید).
اینگونه به "شاغل_مالکی" بجای "کارگرِ صرف" می رسیدیم و عایدی "سرمایه" و "کار" به کارگر می رسید؛ توازن بازار هم بهم نمی ریخت.
*در مجالی بدین مهم مبسوط تر خواهم پرداخت
محسن قنبریان
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
گویا در اونجا مصوب شده که
حضور
مخالفان مذاکرات
مخالفان با واکسیناسیون
مخالفان حذف ارز حمایتی
در برنامههای صداوسیما ممنوع باشد
سوالی که پیش میاد اینه که استقلال صداوسیما در قانون برای چه چیزی پیشبینی شده بود؟!
@hzamanim
در سینما هم سال ۵۷ انقلاب شد؟
پس چرا حامیان ارزشهای انقلاب در سینما تحریم میشن و منزوی؟! یکی برای چادرش یکی برای اعتقادش یکی برای...
@hzamanim
همونی که منتقد فروش رضائیان در دولت روحانی بود حالا حامی فروش زاغری در دولت رئیسی شده!!!
#جاسوس_فروشی
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
رقابت انحصارگران بینالمللی خودرو با انحصارگران داخلی، انحصارگران بینالمللی را بر ایران «هم» حاکم میکند. استراتژی تقویت تولید داخلی از مجرای نابودی تولید داخلی رخ نمیدهد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
چرا غرب از افزایش قیمت نفت می ترسد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
پایینترین میزان ذخیره استراتژیک نفتی آمریکا رو شاهد هستیم
فقط یک چَک لازم هست تا کمر دلار بشکنه و طوفان تورم آمریکا رو فرا بگیره
#ایران_قوی میتونه زننده اون چَک باشه
کافیه یک ساعت تنگه هرم بسته بشه یا خبر نفروختن نفت منتشر بشه یا....
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
هدایت شده از درمانخانه اسلامی 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خط تولید در حال رقص 😍
هدایت شده از اندیشکده اقتصادی قصد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقایون دولتِ انقلابی برای تحقق شعار سال باید دوروبر افکارشیکاگویی که حامی شعار "رونقبدونایجادشغل" هستند، نرید نه اینکه با اینها جلسات خصوصی برگزار کنید و سفارش نوشتن برنامه تحول اقتصادی بدید...
از ما گفتن✋ بیشاز این کشور رو درگیر #بحران_نیلی نکنید
@hzamanim
هدایت شده از جهانِ پساکرونا
⚡️فرموده اند: كسی كه دو روزش مساوی است ضرر كرده است. حالا كسی كه دو سالش مساوی است، چطور؟
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«وقتي سال نو میشود و بهار میشود، يك سال جديد آمده است و يك سال هم رفته است.
در روايات آمده: هر شب و روزی كه میآيد، ندا میدهد و میگويد: من ديگر تكرارشدنی نيستم. بهره خودت را از من ببر. فردا شب، فردا شب است. نگو من فردا شب، نمازشب میخوانم! من ديگر نيستم! من روز قيامت كه شهادت میدهم، صفحه وجود من از نور نافلهٔ شبِ تو خالی است.
سال بهطريقاولی وقتی كه رفت ديگر برنمیگردد. امسال هم كه آمد ديگر برگشتنی نيست.
بنابراين همانطور كه دستور دادهاند که هر شبانهروز، خودتان را به حساب و كتاب بكشيد، باید يك مراقبهای هم نسبت به سال گذشته داشته باشيد. اين بوتهای كه من در خانهام داشتم، خشك شد، دوباره الآن گل داده است. من در اين يك سال چه كردهام؟ حساب و كتابی از خودش بكشد و نسبت به امسالش با خدای متعال عهدها و قرارهایی ببندد و از نفْس خودش تعهداتی بگيرد. امسال بايد در وادی حق يك قدم جلو برويم؛ عالمتر و متقیتر و خداشناستر و خدومتر شويم و عيبهای ما كم شود. فرمود: كسی كه دو روزش مساوی است ضرر كرده است. حالا كسی كه دو سالش مساوی است، چطور؟ فرمود: كسی كه امروزش از دیروزش بدتر است، ملعون است و از رحمت خدا دور است. كسی كه امسالش از پارسالش بدتر شود، چه؟
يك محاسبهای از خودمان بكنيم ببينيم پارسالمان بهتر از سال قبل بوده و عيبهای ما كجا بوده است؟ اگر انسان، اهل مراقبه و محاسبه نباشد، همه عالم هم معلم شوند، هيچ چيز دست او را نمیگيرد. معلم مثل طبيب است، نسخه را میدهد، بايد خود شما دارو را مصرف كنی و خودت مراقب احوال خودت باشی.
بنابراين در امسال که سال جديدی است، بايد برای خودمان برنامهريزی جديدي داشته باشيم و برنامهريزیهای ما خيالی هم نباشد، با واقعيت منطبق باشد؛ ولی برنامه روبهپيش باشد. در باطن، ظاهر و در معنوياتمان و در همه چيزمان بايد تصميم بگيريم عيبهای گذشته مرتفع شود، در سال آينده انشاءالله اين عيبها برطرف شود. سعی كنيم امسال ما بهتر از سال گذشته ما باشد. صحيح نيست انسان دوسالش مثل هم باشد؛ نماز ، روزه و شبزندهداری امسال با سال قبل بايد فرق داشته باشد؛ زبانش و گوشش باید فرق کند».
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona