هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
خاطرتان باشد، قبل از اربعین که مطابق با هر سال برای زیارت خود را به مرز رسانده بودم فیلمی را در کانال گذاشتم. با توجه به جمعیت حاضر در مرز، عرض کردم که نگرانم. این تصویر حکایت دارد از اتفاقات ناگوار...
من برگشتم و تا توانستم برگرداندم و توصیه که دقت کنید و مدیریت.
روز بعد آن اتفاق ناگوار افتاد و چند نفر از مردم زیر دست و پا...
همین حال را خاطرم هست در روز تشییع حاج قاسم در کرمان داشتم و تا جایی که دسترسی داشتم انذار دادم. به همسرم که در آن جمعیت با من بود گفتم به سرعت از اینجا خارج شویم که این جمعیت مدیریت ناپذیر است.
ساعتی نگذشت که خبر آمد ۲۰، ۳۰، ۴۰، ۵۰ نفر از مردم زیر دست و پا...
گاه انذارها از این سنخ اند. از دست من اقتصاددان همین بر می آید که در خلوت و جلوت اگر احساس خطر می کنم تذکر دهم. راهکار جایگزین ارائه کنم، پژوهش انجام دهم و شرایط را تحلیل کنم.
حاکم هم تشخیص خودش را دارد. یا این تذکر را صحیح می داند و عمل می کند یا صحیح نمیداند و نتیجتا هم سراغ دیگران می رود.
تکلیف من آن است تا سر حد توان تلاش کنم برای ابلاغ پیام...
این پیام شاید بعضی دوستان را خوش آید و بعضی را خوش نیاید و این خوش آمدن و نیامدن رافع تکلیف نیست.
حال که در این فقره ارز ترجیحی از قرار یک مخرج مشترک و صورت مشترک در سیاستگذاری دولت با سیاست های بانک جهانی و صندوق بین المللی که بطلانش واضح است و هزینه هایش واضح تر را تبیین کرده ایم.
عجبم از دوستان که این تبیین را دارای مخرج مشترک با مگسانی می دانند که منتظرند سیاستهایشان اجرا شود و زخم بر پیکر مردم بنشیند و آن را فریاد کنند.
الحمد، نگارنده محترم که از دوستان بزرگوار و بااخلاص هستند، ظاهرا هم عالم اجتماعی هستند، هم طب و هم اقتصاد. در اقتصاد اسلامی هم از قرار ید طولایی دارند.
ظاهرا با همان فرمانی که سازمان بهداشت جهانی را نعل به نعل تبعیت فرمودند و خطاهای مکرر پس از آزمونهای بی مبنای آن را در ایام هولناک کروناهراسی را علم می دانستند، به دنبال تبعیت از اقتصاد متعارف و بی اعتبار کردن اقتصاد اسلامی و جاهل خواندن صدها متخصص اقتصاد اسلامی هم هستند. در این مورد البته بحث بسیار است و پاسخگو هم فراوان.
فقط عرض کنم که در نظرسنجی که از متخصصان اقتصاد اسلامی در جلسه با وزیر محترم اقتصاد شد، از مجموع پاسخگویان، ۸۰ درصد مخالفت خود را اعلام کردند. در جلسه با وزیر محترم که حدود ۸۰ متخصص حضور داشتند، حدودا نیمی از آنها در سخنرانی خود این مخالفت را اعلام کردند. در جلسه با رئیس جمهور محترم هم از نه نفر از سخنرانان ۴ نفر بخشی از صحبت خود را به انذار در این موضوع اختصاص دادند.
حال ممگن است دوستان از فردا تلاش کنند همان برچسب هایی را که مکرر بر طب اسلامی و طب سنتی زدند بر اقتصاد اسلامی که شجره طیبه مستحکم و میراث بزرگانی چون شهیدصدر، شهید بهشتی، شهید مطهری و حضرت امام است و از جانب رهبری نیز بر آن تاکید شده است بزنند تا این مخالفت را حمل بر جهالت کنند.
پیشنهادم این است که از این وادی ها خارج شوند. عینک سیاست را سیاه و سفید انتخاب نکنند و به راحتی میراث تلاش علمای دین را که به یادگار به ما رسیده پایمال نکنند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
#گران_کن تکرار سیاستهای اقتصادی لیبرالها✋
کاریکاتور برای ۳۰ سال پیش (دولت هاشمی)👆
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
هدایت شده از چرم دست دوز میران
تا بوده همین بوده
وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
@Abdolhadi_ir
💉اخبار و تحلیل های اختصاصی کرونا و واکسن را در "آنتی واکسم" بخوانید.👇
@antivacsam
https://eitaa.com/joinchat/1444872192C9ed9a7d3f0
هیچی دیگه همین!👇
"عصر آقایان [مسعود روغنی] زنجانی،
[رئیس سازمان برنامه و بودجه] و [معاونش مسعود] نیلی، برای توجیه من برای موافقت با برنامه تعدیل [اقتصادی] آمدند؛ این بحث در شورای اقتصاد مطرح است"
خاطرات مرحوم هاشمی از بانیان #بحران_نیلی
دوشنبه ۳ تیر ۱۳۷۰
@hzamanim
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 چرا به این تعدیل و جراحی های اقتصادی بدبین هستیم؟
هاشمی رفسنجانی اولین مجری سیاست های تعدیل اقتصادی در خاطراتش مینویسد :
"عصر آقایان [مسعود روغنی] زنجانی،
[رئیس سازمان برنامه و بودجه] و [معاونش مسعود] نیلی، برای توجیه من برای موافقت با برنامه تعدیل [اقتصادی] آمدند؛ این بحث در شورای اقتصاد مطرح است"
خاطرات مرحوم هاشمی از بانیان #بحران_نیلی
دوشنبه ۳ تیر ۱۳۷۰
⏪ معدودی از حزباللهیها در دهه ۷۰ آینده سیاستهای تعدیل اقتصادی لیبرالی را فهم، پیشبینی و انتقاد میکردند. اما اکثریت شعار میدادند "مخالف هاشمي مخالف رهبري است، مخالف رهبري دشمن پيغمبر است".
◾️سیاست تعدیل اقتصادی که در میان جریان انقلابی به جراحی اقتصادی شهرت یافته در ۳ دهه گذشته هیچ خروجی مثبتی جز ایجاد فاصله طبقانی و آشفتگی اقتصادی و گران شدن زندگی مردم نداشته است.
⏪دولت رئیسی باید دقیقا توضیح دهد آیا قرار است مجری همان سیاست های تعدیل اقتصادی دولت های گذشته باشد یا سیاست جدیدی در پیش گرفته است؟ نکته ای که تاکنون در کلام هیچکدام از دولتمردان به آن پرداخته نشده است.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ارتباط بنیاد های HAND، PARSA، NIAC و پروژه های مختلف نفوذ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در ایران
⚠️نشر دهید
@jebhetse
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
💢مرثیه ای بر انقلابی گری برخی انقلابیون در شرایط سخت
اطرافم، چه در واقعیت چه در مجازستان، بچه انقلابی هایی میبینم که یا یه پاشون امام رضاست یا قم یا راهیان نور یا صبح تا شب از داخل ماشین گرفته تا رختخواب در حال گوش دادن به (سلام فرمانده..) بچه انقلابی هایی که این روزها، سخت روزه سکوت گرفتند و فکر می کنند هر چه کمتر حرف بزنند بین اطرافیان عالم تر و دانا تر نشون داده میشن
برادر و خواهر ایمانی از این جَو بیا بیرون..
حوادث چند روز گذشته رو دیدید؟
دیدید چقدر از قشر مذهبیه طرفدار نظام راه رو گم کردن؟
بچه انقلابی باید سیاست بدونه، باید اقتصاد بدونه، باید هنر بدونه، باید رسانه بشناسه،
اصلا تو شرایط فعلی بچه انقلابی باید بدونه عرضه و تقاضا چیه؟
بچه انقلابی باید بدون یارانه و کارکردش چیه؟
بچه انقلابی باید بدونه اقتصاد بازار آزاد یعنی چی؟ یارانه پنهان به چی میگن؟
بچه انقلابی باید بدونه ارز ترجیحی بودنش یا حذفش چه معایب و فوائدی داره..
بچه انقلابی باید تحلیل کنه که وضعیت اقتصاد جهان چه تاثیری بر اقتصاد کشورش داره میزاره؟
بچه انقلابی باید بفهمه رمز ارز چیه و نقاط تقابلش با مکتب اقتصادی اسلام کجاست؟
بچه انقلابی باید بره مقالات علمی و اقتصادی رو از گوگل دربیاره، اگه زبانش خوب نیست جمله به جمله تا نصف شب تو گوگل ترانسلیت ترجمه کنه..
بچه انقلابی باید بفهمه که اگر الان جای رئیس جمهور یا وزیر یا معاون وزیر یا نماینده شهرشون بود دقیقا چه کاری می خواست انجام بده،، بچه انقلابی برای چیزی که بهش انتقاد میکنه باید طرح و ایده داشته باشه..
بچه انقلابی باید محل سوال و محل رجوع خانواده و فامیل و اطرافیان باشه.. بچه انقلابی باید دایرکت اش پر از سوال های مخاطبینش باشه.. بچه انقلابی باید بتونه حداقل چهار نفر از اعضای خونواده و فامیل و دوستانش رو اقناع کنه که در اقتصاد و تورم و گرونی و نون و گندم و یارانه و سیاست و روابط خارجی و هسته ای و بسته ای موشکی و پوشکی، دقیقا چه اتفاقی داره میافته..
بچه انقلابی اگه دستش نمیرسه فیلم بسازه، اگه دستش نمیرسه مستند بسازه، اگه دستش نمیرسه بره تو صداوسیما برنامه بسازه، اگه روی جلوی دوربین اومدن نداره، حداقل باید بتونه بنویسه، تولید محتوا کنه، مقاله چاپ کنه
نگید چقدر توقع رو بردی بالا!!
چون بچه انقلابی رو تقلیل دادیم به کسی که زیارت میره و شب تا صبح پای منبر حاج فلانی و حاج بهمانی سینه میزنه،، الان فکر می کنیم اینها توقعات زیادیه
اما در حوادث واقعه مشخص میشه، چه کسی، عیارش چقدره
بچه انقلابی ساکت و آروم نمیخوایم.. بچه انقلابی یعنی میثم تمار که انقدر در دفاع از علی حرف زد که زبونش رو از پشت سرش کشیدن بیرون.. بچه انقلابی یعنی جناب ابوذر که انقدر حرف زد که تبعیدش کردن..
ما که نه زبونمون رو قراره بکشن بیرون، نه تبعیدمون کنن.. نهایتش چهارتا بد و بیراهه اونم بصورت مجازی.. پس سکوت برای چیه؟
مگر اون کسی که ادعا میکنیم (واااای اگر حکم جهادم دهد) نفرمود که اگر شما برای مردم روایت نکنید که چه اتفاقی در حال رخ دادنه،، دیگران روایت میکنن! به شیوه ی خودشون هم روایت میکنن!
عرصه ی امروز، عرصه تبیین اقتصاده..اقتصاد.. اقتصاد
بس کنیم این انقلابی گری های دوزاریِ پر از شک و شبهه ی آسه برو آسه بیا که گربه شاخت نزنه رو..
در قیامت، همونقدر که برای حرفامون مسوولیم، برای سکوت مون هم مسوولیم
پاورقی: در پست بعدی انشالله حوادث اقتصادی چند وقت اخیر رو با نگاهی تحلیلی بررسی میکنم..
✍️ ا. انصاری زاده
🌐 @a_ansarizadeh
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بخشی از اسناد #بچههای_شیکاگو
🔹هری ترومن در انتخابات ۱۹۴۸ برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شد. وی نطق افتتاحیه دور دوم ریاستجمهوری خود را در ابتدای سال ۱۹۴۹ ایراد کرد. نطق افتتاحیه وی شامل چهار اصل سیاست خارجی ایالات متحده بود؛ ولی اصل چهارم آن بیش از باقی اصول شهرت یافت و عامل مهمی در گسترش سیاست خارجی و همچنین برنامه کمکهای خارجی آمریکا شد.
🔸آمریکا به دنبال اجرای طرحهایی برای مقابله با کمونیسم در نقاط مختلف جهان و وابسته کردن اقتصاد کشورها به خود بود و در این راستا طرح مارشال را برای کمک به توسعه اقتصادی و صنعتی اروپا و اصل چهار ترومن را برای کمک به کشورهای توسعهنیافته به اجرا درآورد.
🔹این طرح دو هدف عمده داشت: نخست ایجاد ثبات اقتصادی برای جلوگیری از رشد کمونیسم و دوم کمک به اقتصاد آمریکا از طریق قادر ساختن اروپاییان و کشورهای توسعه نیافته به خرید کالاهای آمریکایی. یعنی کشورهای هدف بازار مصرفی آمریکا شوند!
🔸وزارت خارجه آمریکا با پیگیری و اجرای این طرح در ایران، اقتصاد ایران را به شدت به آمریکا وابسته کرد.
🔹در دوران اوباما، هیلاری کلینتون با ارائه طرح IDEP در امتداد اصل چهار ترومن، از کمک فنی به توسعه برخی کشورها سخن گفت. پوشش این طرح، کمک به توسعه و اقتصاد سایر کشورهاست اما هدف اصلی، وابستگی آنان و طراحی ساختارهای اقتصاد این کشورها متناسب با ارزشهای نئولیبرالی است.
🔸برای پیشبرد این اهداف، بنیادهایی راهاندازی شد که یکی از این بنیادها، بنیاد HAND است که توسط نوشین هاشمی و همسرش مدیریت میشود. رسالت اصلی این بنیاد، بورسیه کردن افرادی است که به دانشگاه شیکاگو رفته و در رشته اقتصاد (نئولیبرالی) تحصیل کرده و سپس به ایران بازگشته و در مراکز مهم به تصمیمسازی و ارائه طرحهای کلان اقتصادی مشغول شوند!
🔹با کمال تاسف، این افراد از سه سال قبل به سازمان برنامه و بودجه وارد شدند و تاکنون اقداماتی چون سند اصلاح ساختار بودجه کشور و افزایش قیمت حاملهای انرژی(#بنزین #آبان۹۸) انجام دادهاند و حالا سیاست #حذف_ارز_ترجیحی در دولت رئیسی جزو همان سیاستهای تعدیل اقتصادی است که در دست اجرا قرار گرفته.
🔻سند ارتباط خانم نوشین هاشمی رئیس بنیاد HAND با پروژه IDEP و وزارت خارجه آمریکا:
👇👇
https://2009-2017.state.gov/secretary/20092013clinton/rm/2012/07/195479.htm
🔻سند بورسیه تعدادی از دانشجویان ایرانی توسط بنیاد HAND در دانشگاه شیکاگو:
The HAND Foundation Announces 2009 Economics Scholarship Awards
05/13/09
👇👇
http://www.payvand.com/news/09/may/1132.html
🔻لیست برخی افراد که توسط بنیاد HAND بورسیه شدند:
thehandfoundation.org/fellows.php
🔻حضور نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جشن تولد نوشین هاشمی:
https://www.sfgate.com/style/article/Noosheen-Hashemi-honors-women-s-rights-4358042.php
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
با ارشد "ریاضی" بورسیهاش کردن شیکاگو رایگان اقتصاد بخونه!
فقط با دوسال درس خوندن شده دکترای اقتصاد!!!
قبل از برگشت به ایران مُهر استخدام و هیئتعلمی دانشگاهی که تحت مالکیت یک بانک خصوصی زده شده!
مدام هم رسانههای خصوصی روش مانور میدن!!!
اینا هنر فردی یا سیستمی؟
#بچههای_شیکاگو
@hzamanim
فیالحال لیبرالها با رسانههای اختاپوسی و جریانی خود کاری کردند که دغدغه دولتِما از مبارزه با فساد، رونقتولید و کنترل تورم برسد به تامین بودجه دولت!!!
#بحران_نیلی
@hzamanim
هدایت شده از کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📌توییت حکیم دکتر روازاده درباره پایان کار لیبرال های اقتصادی در گام دوم انقلاب اسلامی:
« افشاگری جوانانِ انقلابی از نفوذ فکری اقتصادی #بچههای_شیکاگو طلیعه #گام_دوم انقلابسلامی در عرصه اقتصادی و افول حاکمیت لیبرالهای اقتصادی در ایران است...
دولت انقلابی هم انشاالله به زودی سراغ اقتصاددانان انقلابی خواهد رفت.»
🇮🇷 برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
⬅️ سروش:
🆔 splus.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ ایتا :
✴️ http://eitaa.com/hamiyanekeshavarzi
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته
#احیای_سلامت #طب_اسلامی_ایرانی #سبک_زندگی #دکتر_روازاده #دولت_انقلابی #اقتصاد_اسلامی #لیبرال_اقتصادی #دولت_انقلابی #گام_دوم
آقا (دیدار اخیر دانشجویان) درباره #استعمار_فرانو فقط یه لفظ #بچههای_شیکاگو رو نگفت:
در قرن بیستم یعنی بعد ازحدود سه،چهار قرن استعمار، به این نتیجه رسیدند که استعمارِ مستقیم دیگر جواب نمیدهد؛ یک سیاست جدیدی به وجود آمد و آن سیاست این بود که درکشورهای هدف، افرادی را تربیت کنند...
تا آن افراد همان کاری را انجام بدهند که استعمارگر بنا بود انجام بدهد، همان حرفی را بزنند که او بنا بود بزند، همان اقدامی را در کشور انجام بدهند که استعمارگر بنا بود انجام بدهد؛ اصلاً هدف این است. پس نگاه به دانشگاه و نخبهپروری و نخبهشناسی در کشورهای هدف برای غربیها این بود..
@hzamanim
حسین زمانی میقان
مقصر این #مخرج_مشترک کیه؟ @hzamanim
شرقِ اصلاحطلب هم برای حمایت از سیاستهای اقتصادی دولت تیتر زد✋
تیتر هم یک آدرس غلط اقتصادیست که دولت گرفتارش شده...
#بحران_نیلی
@hzamanim
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✅ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان
✳️یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
❇️ در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانشبنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
✅ ما می توانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانههای روغنی را با فعال کردن شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلار ی آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.
✅ این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانشبنیانی است.
❇️در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرفکننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث می شود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تامین گندم، دانههای روغنی و نهاده دارو بدهیم.
✅ ترکیه در برههای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی میداد.
✳️ در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهادههای دامی، دانههای روغنی و نهاده دارو.
✅ ما می توانیم، اگر بخواهیم!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 سوال؛ آیا حمایت رهبر انقلاب از طرح بنزین روحانی در #آبان۹۸ به معنای این بود که این طرح کامل و بی نقص است و جای انتقاد ندارد؟
🔹معلوم است که به این معنا نیست. حمایت کلی رهبر انقلاب از کلیت برنامههای اقتصادی دولت #رئیسی، طبیعی است و به معنای تعطیل کردنِ نقدها به برخی موارد و تصمیمات نیست. نقدها کمک به دولت است.
🔸این حمایتها در زمان دولت سازندگی و سیاستهای تعدیل وجود داشت، در زمان خاتمی، در زمان احمدینژاد، در زمان روحانی و حالا دوره رئیسی کاملاً طبیعی است.
🔹وظیفه و جایگاه رهبری ایجاب میکند که از دولتها حمایت کند چه تیمهای مذاکره کننده چه تیمهای اقتصادی.
🔸اما این به معنی تعطیلی عقل و نقد مردم و کارشناسان و نخبگان نیست.
🔹ما از کلیت دولت و کابینه و راهبرد تغییر به نفع مردم حمایت میکنیم. از نقاط قوت حمایت میکنیم و از نقد نقاط ضعف دریغ نخواهیم کرد.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
حسین زمانی میقان
به ریال رحم کنید... @hzamanim
بنزین ۱۰۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و این آخری ۳۰۰۰ تومانی هم قرار بود جلوی قاچاق رو بگیره....
باور کنید سیاستهای #جهانی_سازی دور باطل برای تضعیف ریال است✋
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 در روزهایی که هنوز دولت سابق سر کار بود یکبار مطلبی نوشتم که واویلا اگر دولت ما مدعیان انقلابی سرکار بیاید؛ اگر نقدی کردیم تکفیر خواهیم شد!
🔹این چند روز که علیه #حذف_ارز_ترجیحی نوشتیم، برخی از این دوستان حزباللهی، طلبه و غیرطلبه، انواع برچسب را به ما زدند: ضدانقلاب، ضدولایت فقیه، #مخرج_مشترک، خارج از عالم دیانت، بیدین، خوارج، بی بصیرت، آلبانینشین، منافق، عامل دشمن، تضعیفکننده دولت و نظام و ... ! (البته همه را هم حلال کردم.)
🔸الحمدلله همیشه سعی کردهام نه زمانیکه به اصلاحطلبان و دولت سابق نقد میکردم، به تحسین و تقدیر برخی از این دوستان دل ببندم و نه زمانیکه به اصولگرایان و نهادهای انتصابی نقدی کردهام از تکفیر این عزیزان، دلگیر شوم.
🔹ولی بدانید در جامعهای که جلوی آزاداندیشی و انتقاد به سیاستهای نظام و دولت و مجلس گرفته شود و عدهای برای رضای خدا، افراد را برچسبباران کنند، وضع جامعه همین خواهد بود.
🔸رهبر انقلاب میگوید طرف امر و نهی شما میتواند هر کسی باشد ولو از بنده مهمتر باشد! در امر و نهی با خواهش نباید حرف زد، اگر نقدها را نگوئید من ناراحت میشوم و ...، ولی این جماعت مدعی حزباللهی، در هر عصر و زمانهای چه دوره هاشمی باشد چه احمدی نژاد چه رئیسی، میخواهند دهان هر منتقدی را گل بگیرند و منتقدین را منافق و دشمن پیغمبر و دشمن رهبری و ... بنامند!
خوب بخوانید:
🔻"طرف امر به معروف و نهی از منکر فقط طبقهی عامهی مردم نیستند؛ حتی اگر در سطوح بالا هم هستند، شما باید به او امر کنید؛ نه اینکه از او خواهش کنید؛ باید بگویید: آقا! نکن؛ این کار یا این حرف درست نیست. امر و نهی باید با حالت استعلاء باشد. البته این استعلاء معنایش این نیست که آمران حتماً باید بالاتر از مأموران، و ناهیان بالاتر از منهیان باشند؛ نه، روح و مدل امر به معروف، مدل امر و نهی است؛ مدل خواهش و تقاضا و تضرّع نیست. نمیشود گفت که خواهش میکنم شما این اشتباه را نکنید؛ نه، باید گفت آقا! این اشتباه را نکن؛ چرا اشتباه میکنی؟ طرف، هرکسی هست بنده که طلبهی حقیری هستم از بنده مهمتر هم باشد، او هم مخاطب امر به معروف و نهی از منکر قرار میگیرد."
19/4/1379
❇️ در موضوع سیاست #حذف_ارز_ترجیحی حرف زیاد دارم. به آینده این سیاست خوشبین نیستم. خود آقایان دولت هنوز نمیدانند چه اتفاقی قرار است بیافتد. تصمیمشان مبهم است. طرح آماده و مکتوبی ندارند که در اختیار مردم و رسانهها قرار دهند. هنوز نمیدانند قرار است تا کی پول دهند، زیرساختها آماده نیست، نظارتی بر بازار و قیمتها نیست. مبلغی به مردم میدهند ولی قیمتها سر به فلک میکشد. تا جائیکه آرزو میکنند کاش به دوران یارانه ۴۵ تومانی برگردند و ...! گوششان در دست #بچههای_شیکاگو است!
❇️ ولی خب نظام و مجموعه حاکمیت اراده کرده که آن را انجام دهد. انشاءالله پیشبینی ماها غلط از آب درآید و به وعدهها و نتایج گفته شده برسند. انشاءالله حرفهای ما غلط باشد، اشتباه باشد. امیدواریم آقایان در این راهی که برگزیدند موفق باشند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✳️روزنگاشت اولین جراحی قیمتی قرن جدید
✳️برای ما اقتصادی ها تبیین و پیشبینی واقعیتهای اقتصادی پس از اجرای یک سیاست بسیار حیاتی است.
❇️ می خواهم روزنگاشت هایی داشته باشم برای ثبت واقعیت های عینی و قضاوت در مورد اینکه ببینیم سیاست اخیر که بسیار شبیه جراحی قیمتی اوئل دهه ۹۰ است چه نتایجی دارد.
✅ فعلآ خط اول روزنوشت ما با نگاهی به تقویم تاریخ
⏳امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ سیاست حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی به مراحل پایانی خود نزدیک شد. دولت تصمیم گرفت بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتومان یارانه برای دو ماه بدهد و پس از آن کالابرگ الکترونیک بدهد. در مقابل ارز تخصیصی به اقلامی مثل آرد..... را حذف کند.
1⃣ ۴ سال پیش روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۷، ارز ۴۲۰۰ تومانی موسوم به ارز جهانگیری در دولت دوازدهم متولد شد، زمانی که ترامپ تصمیم گرفته بود از برجام خارج شود. ابتدا گفتند بدون هیچ محدودیتی آن ارز را برای واردات همه کالاها تخصیص می دهند، نرخ دلار بازار آزاد حدود ۶ هزارتومان بود.
2⃣کمتر از سه ماه بعد پس از آنکه کنترلی روی نرخ ارز آزاد نکردند و شکاف ی بین دلار ۴۲۰۰ تومانی و دلار آزاد افزایش یافت، گفتند نه فقط ارز ترجیحی را به قلم به ۲۵ قلم می دهیم.
3⃣ ۲۵ قلم به تدریج آب رفت و به قول رییس جمهور سابق بدون اینکه کسی بفهمد از لیست حذف شدند از کود و سم گرفته تا گوشت قرمز و....( هرچند که نتایج آن را همه به تدریج حس کردند)
4⃣ چرخ چرخید تا ارثیه دولت قبل شامل ۵ تا ۶ قلم مشمول ارز ترجیحی (گندم، دانههای روغنی، نهاده دامی، نهاده دارو ...) به دولت سیزدهم رسید، حالا نرخ دلار آزاد به حدود ۲۵ هزارتومان رسیده بود و فاصله آن با ارز ترجیحی به بیش از ۲۰ هزارتومان رسیده بود.
ادامه دارد...
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2