معرفی کتاب «درآمدی بر ایده علوم انسانی اسلامی» نوشتهی دکتر سید محمدتقی موحد ابطحی استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
این کتاب مدتی است که به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با همکاری مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
لینک معرفی:
https://scih.ir/vjUDg
تهیه کتاب از فروشگاه صدرا:
https://book.sccsr.ac.ir
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
نشست تخصصی سیاستهای ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم چهارشنبه 10 اسفندماه از ساعت 8:30 صبح در خانه اندیشهورزان آغاز به کار خواهد کرد.
این نشست که چهارمین نشست اساتید و محققان اقتصاد اسلامی است، به همت اندیشکده حکمرانی اسلامی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و با همکاری پژوهشکده امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی و خانه اندیشهورزان برگزار خواهد شد.
زمان: چهارشنبه 10 اسفند 1401، ساعت 8:30 تا 18
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
مهلت ثبتنام و ارسال چکیده برای هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی تا 31 فروردین 1402 تمدید شد
هفتمین کنگرهی بینالمللی علوم انسانی اسلامی، پاییز 1402 در تهران و قم با تشکیل 15 کمیسیون «فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی»، «مدیریت تحول علوم انسانی»، «آیندهپژوهی علوم انسانی»، «قرآن و علوم انسانی»، «سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی»، «تمدن نوین اسلامی»، «علوم انسانی اسلامی در حوزه دفاعی ـ امنیتی»، «اقتصاد اسلامی»، «تعلیم و تربیت اسلامی»، «ارتباطات و جامعهشناسی اسلامی»، «روانشناسی اسلامی»، «علوم سیاسی اسلامی»، «فقه و حقوق اسلامی»، «مدیریت اسلامی» و «معماری و شهرسازی اسلامی» برگزار خواهد شد.
راههای ارتباط با دبیرخانه کنگره:
آدرس سایت کنگره:
www.icih.ir
ایمیل:
congress@sccsr.ac.ir
تلفن:
32938562 و 32936578 – 025
09935404617 در پیامرسانهای بله و ایتا
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
نشست تخصصی «آینده علوم انسانی» به همت کمیسیون آیندهپژوهی علوم انسانی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و با همکاری دانشگاه امام صادق(ع) و مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار خواهد شد.
سخنرانان این نشست:
دکتر غلامرضا گودرزی: «پرسشگری از آینده علوم انسانی»
دکتر محمدهادی همایون: «جایگاه دانشگاه امام صادق(ع) در آینده علوم انسانی اسلامی»
حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی: «روششناسی آینده پژوهی علوم انسانی اسلامی»
دکتر رضا بنی اسد: «پژوهش و آموزش در آیندهپژوهی با هوش مصنوعی و چت جی پی تی(ChatGPT)»
دکتر سید محمدتقی موحد ابطحی: «آینده علوم انسانی اسلامی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»
زمان: یکشنبه 14 اسفند/ ساعت 9 تا 11
مکان: تهران، بزرگراه شهید چمران، پل مدیریت، دانشگاه امام صادق(ع)، سالن شهید مطهری
لینک مجازی نشست:
https://vc.isu.ac.ir/ch/19gm-c1
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
یازدهمین عصرانه از سلسله عصرانههای علوم انسانی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی با حضور و سخنرانی دکتر عبدالحسین کلانتری، دکتر نعمت الله کرم اللهی و خانم دکتر فاطمه فلاحنژاد به بررسی اندیشهها و خدمات علمی استاد پارسانیا اختصاص یافته است.
برنامه عصرانههای علوم انسانی هر ماه یک بار برای بررسی آرا و اندیشهها و نیز تقدیر از یکی از محققان علوم انسانی و اجتماعی کشور برگزار میشوند. دبیر علمی این مراسم را دکتر مالک شجاعی بر عهده دارند.
آدرس: تهران، پاسداران، خیابان مؤمننژاد(گلستان یکم)، پلاک ۱۲۴، مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
زمان: دوشنبه 15 اسفند از ساعت 15 تا 18
پخش مجازی: b2n.ir/iscs
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
تقدیر از پنج شخصیت برجسته فارابی شناس در کنگره جهانی فارابی
در اختتامیه کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی که از ۱۰ تا ۱۲ اسفند در موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، از سوی وزیر محترم علوم و رئیس کنگره، از پنج شخصیت برجسته فارابی شناس تقدیر به عمل آمد. استاد دکتر داوری اردکانی، استاد عبدالله انوار، استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا، پروفسور ترِنس کِلِوِن و مرحوم استاد دکتر علیرضا صدرا.
متن کامل خبر:
https://scih.ir/juAd8
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
گزارشی از نشست تخصصی «الزامات نظریهپردازی در تعلیم و تربیت اسلامی»
در این نشست تخصصی که به همت کمیسیون تعلیم و تربیت اسلامی هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و با حضور اساتید و دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شده بود، آقایان دکتر حسن ملکی، دکتر احمد سلحشوری و دکتر مهدی رضایی و خانمها دکتر ایراندخت فیاض و دکتر شیرین رشیدی به بحث و تبادل نظر درخصوص موضوع نشست پرداختند.
گزارش کامل نشست + تصاویر
http://icih.ir/?page_id=9231
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
کتاب «انسانشناسی نوصدرایی و علوم انسانی» اثر دکتر مهدی عاشوری استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ۷۰۱ صفحه و با قیمت 220 هزار تومان توسط انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شد.
آشنایی با کتاب و دریافت صفحات ابتدایی:
http://icih.ir/?page_id=9243
تهیه کتاب از فروشگاه صدرا:
https://book.sccsr.ac.ir/
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
ویراست دوم کتاب روششناسی علوم انسانی اسلامی تالیف استاد دکتر احمدحسین شریفی از سوی مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شد.
شایان ذکر است، پیش از این، کتاب مبانی علوم انسانی اسلامی و نیز نظریه پردازی اسلامی در علوم انسانی، از دکتر شریفی تالیف و از سوی مرکز پژوهشهای صدرا منتشر شده است که هر سه کتاب مزبور، برای آشنایی مناسب اساتید با تز علوم انسانیِ اسلامی بسیار راهگشاست.
آشنایی با کتاب و دریافت صفحات ابتدایی:
http://icih.ir/?page_id=9251
تهیه کتاب با قیمت 160 هزار تومان از فروشگاه صدرا:
https://book.sccsr.ac.ir/
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
هواللطیف
فرارسیدن بهار طبیعت و عید نوروز و تقارن آن با بهار قرآن و ماه میهمانی الهی را خدمت همکاران گرامی و خانوادهی محترمشان تبریک و شادباش عرض میکنم. از خداوند مهربان سالی بسیار خوب، پرنعمت و شاد توأم با معنویت و تعالی را برای همگان مسئلت دارم.
دوستدارتان ـ رضا غلامی
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
🔴 بدون پرداختن به فلسفه علوم انسانی، اظهارنظر درباره مسائل آنها غیرموجه است.
📌 فلسفههای مضاف در واقع حد واسط بین فلسفه مطلق (متافیزیک یا هستی شناسی) و علوم دیگرند، و با توجه به سلسله مراتبی که پیدا میکنند، میتوانند از عام به خاص منظم شوند. فلسفههای مضاف یا هستیشناسی مضاف هستند یا معرفت شناسی مضاف، و این دو دروازة ورود به علوم انسانی را تشکیل میدهند.
برای نظریهپردازی در علوم انسانی اسلامی، اگر بخواهیم یک روند منطقی را طی کنیم و از شالوده یک بنا آغاز کنیم و سپس کاخ علوم انسانی را روی آن بنا کنیم بهگونهای که در مقابل زلزلههای فکری تاب مقاومت داشته باشد، باید از فلسفه علوم انسانی شروع کنیم. بدون پرداختن به این سلسله مسائل مبنایی، ورود در علوم انسانی و اظهار نظر درباره مسائل آنها غیرموجه است.
مطالعه کامل گفتوگو
🔷 کانال رسمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح:
🆔 @alimesbah_ir
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
پیام دکتر رضا غلامی، رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی به مناسبت درگذشت دکتر عماد افروغ
كُلُّ نَفۡسٖ ذَآئِقَةُ ٱلۡمَوۡتِ ثُمَّ إِلَيۡنَا تُرۡجَعُونَ
از خبر درگذشت جامعهشناس آزاداندیش استاد دکتر عماد افروغ عمیقاً متاثر شدم. مرحوم عماد افروغ در طول عمر خود تلاش های علمی موثری داشت و آثار علمی ممتاز و پرثمری را ارائه نمود که هر یک در جای خود برای رشد جامعهشناسی و پاسخگویی به مسائل علمی پرثمر تلقی میشود. افروغ در جامعه شناسی نه مقلد بود و نه مرعوب تابوهای علمی میشد لذا در تابوشکنی و قرار گرفتن در مسیر حقیقتگرایی جسورانه ظاهر میشد. افروغ متفکری دردآشنا و دلسوز بود که مسائل اجتماعی را زودتر از سایرین و عمیقاً درک می کرد و دغدغه اصلاح جامعه را داشت. عماد افروغ یک دانشمند انقلابی و مجذوب نهضت امام خمینی (ره) بود اما در آسیب شناسی حرکت انقلاب اسلامی و کوشش برای رفع این آسیب ها زبانی صریح و همتی والا داشت. افروغ وامدار هیچ گروه و جریان سیاسیای نبود و در بیان واقعیت ها و به نقد کشیدن امور کشور خط قرمزی برای خود قائل نبود. اینجانب به سهم خود درگذشت غمبار این دانشمند و متفکر گرانمایه را به اصحاب علوم انسانی و اجتماعی و به خانواده عزیز آن فقید سعید تسلیت عرض میکنم. رحمت الله علیه.
یادش گرامی و راهش پررهرو باد.
رضا غلامی ۲۵ فروردین ۱۴۰۲
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch