✳️ #شاه در سفر به آمریکا : ماموریت تاریخی ما دفاع و نگهبانی از اصول تمدن و فرهنگ غربی است!/ متفقین ما هم پیش بینی می کنند که ایران وضع قابل انفجاری دارد!/ایران را از دست بدهید به هیچ قیمت جبران نخواهد شد!/ در خوب و بد غرب شریک شده ایم!
#روزشمار
#25_فروردین_1341
در ساعت هشت و چهل و پنج دقیقه بعد از ظهر دیروز شاهنشاه در باشگاه ملی مطبوعات ایالات متحده حضور یافته و طی سخنانی گفت ؛
اگر به نقشه جغرافیا نگاه کنید فورا درک خواهید کرد که ایران از نظر موقعیت خود کلید تمام منطقه ای است که خاور میانه و شبه قاره هندوستان و آفریقا را شامل می شود و این وضعیت نه فقط مربوط به امروز است بلکه در تمام تاریخ مملکت ایران همین موقعیت حساس جغرافیائی را داشته و همواره شاهراه ارتباط شرق و غرب بوده است . اکنون یکبار دیگر تاریخ و سرنوشت چنین خواسته اند که کشور ما ماموریت تاریخی خود را به عنوان کلید استقلال و موجودیت سراسر این منطقه جغرافیایی و به عنوان مدافع و نگهبان اصول تمدن و فرهنگ غربی که خود در طول تاریخ سهم درجه اولی در پیدایش و تکمیل آن داشته است عهده دار گردد. ما اکنون سنگر مقدم تمدن غرب در این قسمت حساس از جهان هستیم و همچنان که در طول تاریخ ممتد خود هرگز از قبول این مسئولیت خطیر سرباز نزده ایم امروز نیز به هیچ قیمت این پرچم را زمین نخواهیم گذاشت.
برای مطالعه متن کامل #روزشمار این روز
بر لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/LRNps
@iichs_ir
✳️ شاه تحت تاثیر پیشرفت های آمریکا قرار گرفت / پهلوی به جای کیهان نوردی به فکر حفر چاه های عمیق! / اطمینان داریم آمریکا به نیازمندانی مانند ما کمک خواهد کرد!
#روزشمار
#27_فروردین_1341
✅ شاه تحت تاثیر پیشرفت های آمریکا قرار گرفت! / پهلوی به جای کیهان نوردی به فکر حفر چاه های عمیق!
«آسوشیتد پرس» ، «رویتر» ، «یونایتد پرس» و «خبر گزاری فرانسه» نیز گزارش دادند : دیروز شاهنشاه ایران از مرکز عظیم پرتاب موشک های فضانورد آمریکائی در کیپ کاناورال دیدن کردند و اظهار داشتند که فوق العاده تحت تاثیر اکتشافات آینده فضائی قرار گرفته اند.
اما هنگامی که پرسیده شد که آیا ایران نیز روزی در نظر دارد شروع به تجسسات فضائی کند شاهنشاه تبسمی کردند و جواب دادند «نه» خیلی بیشتر ایجاب می کند که به جای رفتن به فضای کیهانی چاه های عمیق حفر کنیم.
✅ آرزوی شاه برای پیشرفت های علمی آمریکا!
شاهنشاه سپس با یک هواپیمای نیروی هوایی به پایگاه نیروی هوایی آمریکا نزدیک فورت براک در شمال کالیفرنیا رفتند و هنگام عزیمت از کیپ کاناورال اظهار داشتند : آرزو می کنم که برنامه تجسسات فضائی آمریکا قرین کامیابی گردد و برای تمام کسانی که در این رسالت بزرگ علمی شریک وسهیم هستند آرزوی بهترین موفقیت ها را دارم.
شاه که روز شنبه واشنگتن را برای بازدید دو روزه از تاسیسات دفاعی آمریکا ترک کرده بود اظهار داشت که در مورد ماموریت وی به ایالات متحده هیچ چیز مخفی وسری وجود نداشته است .
✅ اطمینان داریم آمریکا به نیازمندانی مانند ما کمک خواهد کرد!
این که این ماموریت حیاتی چه اندازه موفقیت آمیز بوده شاهنشاه شخصا به این سئوال پاسخ فرموده به دین راسک گفتند : ما اطمینان حاصل کردیم که کشور آمریکا نه تنها به اجرای تعهدات پیمانه ای خود ادامه خواهد داد بلکه در انجام تعهدات ووظائفی که خود شما آزادانه برای کمک به سایر کشور های نیازمند به عهده گرفته اید به کارخود ادامه خواهد داد.
برای مطالعه متن کامل #روزشمار این روز
بر لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/vDozL
@iichs_ir
✳️ شاه در سفر به آمریکا : سرنوشت خود را با غرب گره زده ایم / تا زمانی که به دنبال شما هستیم می توانید به ما کمک کنید / برای بهبود وضع مردم ایران احتیاج به کمک خارجی داریم!
#روزشمار
#28_فروردین_1341
✅ برای بهبود وضع مردم ایران احتیاج به کمک خارجی داریم!
شاه ایران دیروز در ضیافتی که از طرف گروپ مطبوعات خارجی در هتل والدورف آستوریا به افتخار ایشان داده شد گفتند: ایران برای بهبود وضع قسمتی از مردم کشور خویش احتیاج به سرمایه و کمک فنی خارجی دارد، ما همواره با مردم و دولت امریکا علاقه و حسن تفاهم داشته ایم.
شاهنشاه برنامه اقتصادی و اجتماعی بلند پروازانه ای برای کشور خود مطرح ساختند و گفتند که این برنامه طی دوران سلطنت ایشان به موقع اجرا گذاشته خواهد شد. شاهنشاه گفتند: علاوه بر منابع معدنی غنی ما از نیروی انسانی مقتدری در کشور خود بهره مند هستیم.
✅ رفورم های اجتماعی که از 20 سال پیش به اجرا گذاشته شده را مردم قبول کرده اند!
شاهنشاه گفتند یک سلسله رفورم های اجتماعی از ۲۰ سال پیش در ایران به موقع اجرا گذاشته شده و از طرف مردم مورد قبول قرار گرفته زیرا به نفع اکثریت مردم بوده است.
شاهنشاه بار دیگر تاکید کردند برای اجرای برنامه های خویش به پول کافی نیازمندیم.
✅ با فقر ، بی سوادی ، کمونیسم و امپریالیسم مبارزه می کنیم!
شاهنشاه ایران در ضیافت شامی که از طرف بنیاد خاور نزدیک به افتخار وی داده شد اظهار داشت ایران با فقر ، جهل و بی سوادی، کمونیسم و امپریالیسم به هر شکل و نوعی که ظهور کند مخالفت خواهد کرد و در برابر آن خواهد ایستاد .
شاهنشاه در اجتماعی که مستمعین وی غالبا رهبران بازرگانی، صنعت و کشاورزی ایران و آمریکا بودند گفت ما با کمونیسم و امپریالیسم مخالفیم چه هر یک از آنها به نحوی آزادی و استقلال مارا تهدید می کنند .
✅ خوشوقتیم که از کمک شما برای بهبود سطح زندگی دهقانان ایرانی بهره بردیم!
شاهنشاه خطاب به لیل هایدن مدیر هیئت اجرائیه و کلولند دوج رئیس هیئت مدیره بنگاه خاور نزدیک گفت : ما خوشوقتیم که از کمک شما برای بهبود شرایط زندگی کشاورزی و بالا بردن سطح زندگی دهقانان خویش بهره مند شدیم. برنامه هفت ساله سوم ایران با تاکید بیشتر بر روی احتیاجات کشاورزی به زودی آغاز خواهد شد. برنامه قبلی مربوط به تحولات صنعتی ، اقتصادی و کشاورزی بوده و برنامه دوم هم اکنون پایان یافته است و در سومین برنامه کمک بنیاد خاور نزدیک از لحاظ استفاده ما از منابع طبیعی و انسانی خویش ارزش فراوان خواهد داشت.
ایران اکنون با وظیفه عظیم تبدیل به یک اجتما ع مدرن و امروزی مواجه است و اجرای این امر حداقل به ۲۰سال وقت نیازمند است.
✅ طبق برنامه جدید رشد اقتصادی ما دو برابر سرعت رشد اقتصادی آمریکا خواهد بود/ نباید اکثریت مردم ایران کار زراعتی کنند!
ما احتیاج به سرمایه، کارگران ورزیده و مدارس جدید داریم ، رشد اقتصادی ایران طبق برنامه جدید در حدود 6 درصد در سال خواهد بود که معادل صنعتی ترین کشورهای اروپای غربی می باشد و سرعت آن تقریبا دو برابر سرعت رشد اقتصادی آمریکا است .
اکنون 75 درصد از مردم ایران در کشاورزی و 25 درصد در صنایع به کار اشتغال دارند. طی ۲۰ سال آینده این نسبت باید معکوس شود و بیشتر از 25 درصد از اهالی کشور در کار های زراعتی مشغول نباشند.
طبق برنامه عمرانی پنج ساله آینده در آمد سرانه افراد بایستی بالا رفته وسطح زندگی آنها همپایه سطح زندگی کشور های اروپائی شود. وظیفه ما آن است که در صدد توسعه و ترقی کشور برآئیم، ثروت های ملی را استخراج کنیم و از آنها بر اساس عدالت اجتماعی بین همگان توزیع نمائیم.
✅ تا زمانی که به دنبال شما هستیم می توانید به ما کمک کنید!
شاهنشاه یک بار دیگر تصمیم ایران را مبنی بر همکاری با غرب مورد تاکید قرار داد و گفت تصمیم ما آن است که روش های مترقی غرب را اخذ کنیم و از قافله تمدن عقب نمانیم و تا زمانی که چنین سیاستی را داریم شما می توانید بما کمک کنید.
✅ سرنوشت خود را با غرب گره زده ایم!
به سبب چنین تجاربی در مبارزه میان شرق و غرب تصمیم گرفتیم به طور رسمی و آشکار سرنوشت خود را با سرنوشت ملل غربی گره بزنیم و با آنها متحد شویم، مللی که در آینده و در کنار آنها برای بهره مند شدن از سرنوشت بهتری گام برخواهیم داشت. تاکید می کنم که همگامی ما با ملل غربی آینده هیچ وقت یک آینده بدتر نخواهد داشت، چون هدف اتحاد کنونی ملل غرب تنها تحصیل کامیابی های بزرگتر و باز هم بزرگتری است.
http://yon.ir/6viu9
@iichs_ir
#شاه : سرنوشت خود را با غرب گره زده ایم / تا زمانی که به دنبال شما هستیم به ما کمک کنید / برای بهبود وضع مردم ایران به کمک های خارجی نیاز داریم
yon.ir/6viu9
@iichs_ir
✳️ از خرید 24 هزار گوسفند از اسرائیل تا پیام حسنی مبارک برای شاه!
#تقویم_تاریخ
#28_فروردین
✅سال 1333
دومین جلسه کنفرانس نفت با حضور دکتر امین، بیات، نوری اسفندیاری، مهندس نفیسی و فؤاد روحانی نمایندگان ایران و آقایان هاردن، لودون، اسنو، لوبیچ و بیکی نمایندگان کنسرسیوم نفت در کاخ ابیض تشکیل شد.
هفت نفر از دانشمندان و خاورشناسان شوروی برای شرکت در جشن هزاره ابوعلی سینا وارد ایران شدند. قبلاً نیز عده ای از دانشمندان و ایرانشناسان کشورهای اروپا و آسیا و آمریکا برای شرکت در این مراسم وارد تهران شده بودند.
✅سال 1340
ساختمان بنای راکتور اتمی دانشگاه تهران آغاز شد.
✅سال 1341
طوفان هولناکی در تهران روی داد که خسارات زیادی به بار آورد. 9 کیلومتر از جاده چالوس بر اثر ریزش کوه بسته شد.
✅سال 1344
مولا عبدالله برادر پادشاه مراکش وارد تهران شد.
✅سال 1345
به دنبال مرگ رئیس جمهور #عراق، در جلسه شورای وزیران #عبدالرحمن_عارف برادر متوفی به اتفاق آراء به ریاست جمهوری انتخاب شد.
✅سال 1351
ایران از #اسرائیل 24 هزار گوسفند خریداری کرد.
✅سال 1352
شرکت سهامی فروشگاه فردوسی منحل شد و بجای آن سازمان تعاون مصرف شهر و روستان تشکیل شد.
✅سال 1353
وزیر خارجه ایران به نطق تهدید آمیز #کیسینجر وزیر خارجه #آمریکا نسبت به افزایش بهای نفت پاسخ داد و اظهارات او را سفسطه دانست.
✅سال 1356
#حسنی_مبارک که حامل پیامی از جانب #انورسادات رئیس جمهوری #مصر برای #شاه بود وارد تهران شد.
✅سال 1357
جناح سازنده حزب #رستاخیز در میان تظاهرات همه روزه مردم در تمام ایران ضمن بیانیه ای علل نارضائیهای عمومی را تشریح کرد و نوشت مزایای بیش از حد بعضی از گروهها وجود تبعیض، مسائل شهری، تورم و گرانفروشی و عقب ماندگی دستگاه بوروکراسی از تحولات کشور را از عوامل نارضائیها خواند.
دبیر کل سازمان ملل از ایران درخواست کرد یک گردان دیگر از نیروی نظامی ایران به لبنان اعزام شود.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ مردم ایران از وضع کشورشان اطلاعی ندارند !
#روزشمار
#28_فروردین_1340
✅صادرات افزایش می یابد ؟!
مهندس بلور فروشان عضو هیئت مدیره #بانک_صادرات_و_معادن ایران در مورد #صادرات کشور و افزایش آن و مقررات جدید صادرات اظهار داشت در مقررات جدید بازرگانی خارجی که برای افزایش و توسعه صادرات پیش بینی هایی شده و هدف این است که صادرکنندگان اجازه صدور انواع کالا را داشته باشند مقررات مزبور مورد تأیید می باشد ولی اصل آزادی صادرات اگر توام با تشویق های چند جانبه نباشد نتیجه ای نخواهد داشت.
وی گفت : آزاد گذاردن صادرات و وضع مقررات مربوط به آن در افزایش صادرات تاثیری نخواهد داشت مگر آن که صادر کنندگان به انواع وسائل به صدور کالا تشویق شوند و مشکلات صادرات از جمله موانع اعتباری از بین برود .
✅مردم ایران از وضع کشورشان اطلاعی ندارند !
روزنامه #اطلاعات به نقل از یک خبرنگار خارجی نوشت : من از شما ایرانی ها تعجب می کنم : شما ها درباره زندگی و مسائل اروپا و آمریکا بیشتر علاقمند هستید تا درباره خودتان ! یک جوان متوسط باسواد حتی می تواند محله های نیویورک را هم نام ببرد ، با کمک مطالبی که خوانده و شنیده کافه های پاریس را شماره کند و از جزئیات زندگی ستارگان سینما گزارش کند اما او نه تنها از وضع شهرستان های وطنش بلکه حتی درباره مسائل زندگی خود و هم وطنانش کمتر مطالعه دارد .
این روزنامه نگار افزوده است : رادیوهای شما ، تلویزیون شما ، روزنامه های شما در خصوص ضرب المثل های خارجی ، مد لباس و آرایش های پاریس ، زندگی در پاریس و لندن و نیویورک و داستان ها و تفسیرهایی در خصوص مردم اروپا و آمریکا مطالب بیشتری می گویند و می نویسند تا در مورد مسائل زندگی پیر و جوان ایران. مسابقات رادیو بخوبی نشان می دهد که اطلاعات عمومی در خصوص ایران به مراتب کمتر است تا در مورد مطالب غیر آن .
✅توهم روزنامه آلمانی در مورد ایران ؛ #شاه دمکرات ایران !
روزنامه ایندووستری کوریر چاپ دوسلدورف #آلمان مقاله ای زیر عنوان شاهنشاه و دمکراسی ایران منتشر کرده و در آن اوضاع ایران را مورد بررسی قرار داده است .
این روزنامه می نویسد : ایران از حوادثی که در سال های اخیر در کشورهای خاورمیانه روی داده است برکنار خواهد ماند چون مردم این کشور مرحله انقلاب را قبل از دولت های دیگر خاورمیانه پیموده و آن را پشت سر گذاشته اند .
مفسر این روزنامه آلمانی اضافه می کند شاهنشاه یک رهبر روشن فکر و مدبر هستند که هم می توانند سلطنت را اداره کنند و هم اطلاعات کافی و اساسی از اوضاع داخلی ایران دارند و می دانند چه نوع اصلاحاتی برای این کشور ضرورت دارد .
✅مخالفت اللهیار صالح با اعتبار نامه یک نماینده
ساعت ده صبح امروز کمیسیون تحقیق مجلس شورای ملی به ریاست فلسفی نائب رئیس تشکیل گردید و در این جلسه #اللهیار_صالح نماینده کاشان پیرامون مخالفت خود در مورد اعتبار نامه جمال اخوی وکیل اول تهران توضیحاتی داد.
صالح در این مورد گفت : ایشان رئیس انجمن انتخابات تابستانی بودند و آن انتخابات مورد اعتراض قاطبه مردم بوده است و با وجودی که تمام مردم تهران به آن انتخابات اعتراض کردند معهذا ایشان حاضر نشدند ابطال آن انتخابات را اعلام نمایند و تا دقیقه آخری که رئیس انجمن بودند از صحت و درستی آن انتخابات بر خلاف میل مردم تهران و ایران دفاع کردند و بعد هم به جای اعلام ابطال انتخابات فقط از سمت خود استعفا کردند.
وی افزود : اما در مورد انتخابات زمستانی با این که ایشان به علت طرفداری از انتخابات باطل و فاسد گذشته مورد بغض مردم بود بدون این که خود را کاندیدا کنند و پروپاگاندا بنمایند آراء نماینده اول تهران را به دست آوردند در حالی که خود انتخابات چون با ارعاب و تهدید و فشار انجام گرفته غیر قانونی است بنا بر این از لحاظ اقدام در انتخابات باطل اولی و شرکت در انتخابات توام با ارعاب دومی ایشان وکیل مردم تهران نیستند.
اخوی در پاسخ گفت : صحیح است که بنده خودم را کاندیدا نکردم ولی بعد از این که انتخاب شدم وظیفه اجتماعی بنده بود که اگر بتوانم خدمتی برای این ملت و مملکت انجام دهم مضایقه نکنم !
در خاتمه جلسه کمیسیون به اتفاق آرا انتخاب جمال اخوی را صحیح دانست و اعتبار نامه وی را تصویب کرد!
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ #موسسه_مطالعات_تاریخ_معاصر_ایران را در پیام رسان های داخلی دنبال کرده و به دوستان خود نیز معرفی کنید ؛
#آیتا
http://eitaa.com/iichs_ir
#سروش
http://sapp.ir/iichs.ir
#آی_گپ
https://iGap.net/iichs
✳️ شاه گفته است کمک های آمریکا باید ایران را به کشوری نمونه تبدیل کند! / نخست وزیر هم برای دریافت کمک به آمریکا می رود!
✅ موافقت مردم آمریکا با ادامه کمک ها به ایران!
یک روزنامه معروف و معتبر آمریکایی به نام «اگزامینر» در شماره اخیر خود اعلام کرده است که اکثریت مردم غرب ایالات متحده پشتیبان ادامه کمک های امریکا به ایران است.
نظرسنجی شماره پنج این روزنامه مربوط به ایران است و خوانندگان آن بیش از پیش از برنامه هفت ساله ایران و ادامه کمک های آمریکا به ایران حمایت کرده اند . رفراندم مربوط به ایران به طور انحصاری و اختصاصی توسط روزنامه «اگزامینر» و با همکاری انجمن سیاست خارجی و اتاق بازرگانی سانفرانسیسکو به عمل آمده است.
در این نظرسنجی موضوعی که نظر مردم آمریکا در باره آن خواسته شده بود از این قرار بود : آمریکا چه سیاستی را باید در قبال ایران تعقیب کند ؟
قریب 84 در صد رای دهندگان در پاسخ سوال«اگزامینر» تاکید کرده اند که نه تنها با ادامه سیاست کنونی آمریکا به ایران موافقند بلکه معتقدند که ایالات متحده باید کمک های خود را برای اجرای برنامه هفت ساله جاری ایران و برنامه آینده آبادانی این کشور افزایش دهد و کمک موثر و قابل توجهی به عنوان کمک نظامی ایران بکند.
اکثریت رای دهندگان آمریکایی در پاسخ های خود تاکید کرده اند که کمک اقتصادی آمریکا به ایران باید به طور موثر و جدی آن قدر افزوده شود تا ایران در میان کشور های غیر کمونیست به یک کشور نمونه تبدیل گردد.
✅ شاه گفته است کمک های آمریکا باید ایران را به کشوری نمونه تبدیل کند!
روزنامه «اگزامینر» نوشته است که این قسمت از پاسخ رای دهندگان آمریکایی در حقیقت موافق با نظریات شاهنشاه ایران است که گفته بود : دولت آمریکا باید کمک های اقتصادی خود را در ممالکی مانند ایران متمرکز سازد تا ایران به صورت کشور نمونه ای در خارج از دنیای کمونیزم در آید.
نکته مهم دیگری که بیش از پیش مورد حمایت رای دهندگان آمریکایی قرار گرفته موضوع افزایش کمک نظامی آمریکا به ایران است. رای دهندگان آمریکایی اظهار نظر کرده اند که باید تجهیزات مدرن تری در اختیار ارتش ایران قرار داده شود و نیز عده زیادی از رای دهندگان از سرمایه گذاری های خصوصی در ایران پیشتیبانی کرده اند.
در این رفراندم فقط 6/16درصد رای دهندگان نظریات منفی داده اند.
برای مطالعه متن کامل #روزشمار این روز
بر لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/RN3ue
@iichs_ir
✳️ وضعیت اقتصادی کشور در آستانه انقلاب 57
#نکته_ها_و_اشاره_ها
سهشنبه 17 اکتبر 1978 [25 مهر 1357]
"امروز دکتر فلاح (یکی از مقامات عالیرتبه شرکت ملی نفت ایران) که بار دیگر به لندن آمده، ناهار میهمانم بود. او که اخیراً با شاه ملاقاتی داشته، میگفت: شاه لاغر شده، ولی روحیهاش نسبت به گذشته کمی بهتر است.
دکتر فلاح ضمن صحبت، پس از اشاره به این که شاه در ملاقاتش با او مسائل و مشکلات مالی کشور را مطرح کرده است، افزود: «... به نظر نمیرسد کسی تا کنون آثار حاصل از انباشتگی و افزایش بیحدّ و حساب تعهدات مالی کشور در طول چند سال گذشته را محاسبه و یا پیشبینی کرده باشد. برای حل سریع مسائل ناشی از کسر بودجه امسال ــ که افزون بر 15 میلیارد دلار خواهد بود ــ نیز گرچه اقداماتی مثل لغو برنامه تأسیس نیروگاههای اتمی و یا کاهش خریدهای تسلیحاتی در نظر گرفته شده، ولی باید دانست آثار چنین اقداماتی هرگز تا قبل از سال 1981 ظهور نخواهد کرد. و این در حالی است که شریف امامی هماکنون در بنبست عجیبی گرفتار آمده و ناچار شده برای خاموش کردن فریادهای ملتی که به صورتی بیسابقه علاج سریع تمام گرفتاریها و رسیدگی به شکایات طولانی مدت خود را طلب میکنند، بدون قید و شرط مبالغ گزافی به حقوق و دستمزدهایشان بیافزاید. و این روالی است که اگر ادامه پیدا کند، مسلماً در عرض 18 ماه آینده نرخ تورم کشور را به 150 درصد خواهد رساند...».
دکتر فلاح معتقد بود: «... دولت شریف امامی برای پرداخت مبالغی که تعهد کرده، ابتدا از ذخیره شش هفت میلیارد دلاری کشور برداشت خواهد کرد. و بعد از آن هم ناچار دست به چاپ مقدار زیادی اسکناس خواهد زد تا بتواند به تعهدات خود جامه عمل بپوشاند». و میگفت: «... برای رهائی از این مشکل غیر قابل حلّ فقط یک راه امیدوار کننده وجود دارد، و آن هم مسئلهای است مربوط به کمپانیهای نفتی. بدین معنی که کمپانیهای نفتی با توجه به احتمال افزایش بهای نفت از سوی اوپک، در نظر دارند میران استخراج را افزایش دهند. و حالا هم من به این خاطر به لندن آمده ام تا راجع به بالا بردن میزان استخراج نفت ایران با کمپانیها گفتگو کنم...»."1
1. پرویز راجی، #خدمتگزار_تخت_طاووس ، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، صص281-282.
http://yon.ir/kPZEz
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ وضعیت اقتصادی کشور در آستانه انقلاب 57 #نکته_ها_و_اشاره_ها سهشنبه 17 اکتبر 1978 [25 مهر 1357]
#محمدرضا_پهلوی و دکتر رضا فلاح مشاور شاه در امور نفتی (نفر اول از چپ)،درضیافتی خارج از کشور
شماره آرشیو: 1086-۱۱ع
http://yon.ir/kPZEz
@iichs_ir
✳️ قزاق رشید و ضد بیگانهای که انگلیسیها آوردند!
چهارم اردیبهشت ۱۳۰۵ هجری شمسی « #رضاشاه پهلوی» طی مراسمی در کاخ گلستان تاجگذاری کرد و وزیرمختار انگلیس بهعنوان «شیخالسفرا» به وی تبریک گفت. «رضاخان» که دارای دربار شده بود «عبدالحسین تیمورتاش» را وزیر دربار خود کرد. در آن زمان، «محمدعلی فروغی» نخستوزیر بود. مجلس موسسان در ۲۲ آذر سال ۱۳۰۴ چهار اصل از اصول متمم قانون اساسی را اصلاح، رضاخان را شاه و سلطنت را در خاندان او موروثی کرده بود. برای بررسی ابعاد مختلف این واقعه و تبیین نقش انگلیس در آن و چگونگی انتخاب رضا قلدر به عنوان کودتاگر، گفتوگویی با دکتر « #موسی_حقانی » محقق و پژوهشگر و رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران ترتیب دادیم؛ آنچه از نظر میگذرانید بخش اول این گفتوگو است.
برای مطالعه متن کامل بخش اول این گفت و گو بر لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/cn4Bs
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ دلارهای نفتی در حساب شخصی #رضاشاه
بانک وست مینستر با مسئولیت محدود
اداره شعبه خارجی
شماره 378
تاریخ 25 آگوست 1932 [3 شهریور 1311]
بدین وسیله اعلام میشود مبلغ یکصد و پنجاه هزار دلار از اعلیحضرت رضاشاه پهلوی به بستانکاری حساب سپرده نزد بانک وست مینستر با مسئولیت محدود به مدت شش ماه تا تاریخ 25 فوریه 1933 با نرخ بهره 1/5 درصد در سال دریافت گردید.
[امضا] صندوقدار، گاس حیسون
شماره آرشیو: 6592
http://yon.ir/eE5lJ
@iichs_ir
✳️ تصاویر / #رضاشاه در تبعید
25 شهریور 1320ش رضاشاه پهلوی به کنارهگیری از سلطنت وادار شد و به جای او فرزندش محمدرضا پهلوی بر تخت سلطنت جلوس نمود. سپس رضاشاه مجبور به ترک تهران و عزیمت به سوی اصفهان شد، پس از آن از طریق یزد و کرمان وارد بندر عباس شد و روز پنجم مهرماه با کشتی محقر پستی به نام «بندرا» به اتفاق خانواده، عدهای خدمه و منشی مخصوص خود، علی ایزدی خاک ایران را ترک کرد. روز دهم مهر ماه به ساحل بمبئی نزدیک شد ولی به دستور دولت انگلستان به جای توقف در بمبئی با کشتی دیگری به نام «برمه» عازم موریس شد، پس از ده روز دریاپیمایی کشتی در بندر «لویی » لنگر انداخت، سپس رضاخان به اتفاق همراهان با چندین دستگاه اتومبیل به محلی که برای آنان درنظر گرفته شده بود به « مُکا» انتقال یافت. آب و هوای گرم و شرجی موریس روز به روز رضاخان را ناراحت و بیمارتر میکرد، رضاخان درخواست سفر به امریکای جنوبی و سپس به کانادا را نمود ولی انگلیسیها از خیال فرستادن او به کانادا منصرف شده و تنها موافقت کردند به آفریقای جنوبی و بندر دوربان یا #ژوهانسبورگ سفر کند.
پس از مدتی اقامت در دوربان عازم ژوهانسبورگ شدند. رضاخان پادشاه مستعفی، در ژوهانسبورگ آخرین ماههای زندگی خود را با اندوه و تلخکامی سپری کرد و با بیماری قلبی که عارض او شده بود بالاخره در 4 مرداد ماه 1323 درگذشت. تصمیم گرفته شد جنازه وی مومیایی شود و به جای ایران به مصر انتقال یابد. بدین ترتیب جنازه وی مدتی در خاک مصر به صورت امانت نگهداری شد و در اردیبهشت 1329 به تهران انتقال یافت و در مقبرهای که در جوار حضرت عبدالعظیم شهرری احداث گردیده بود دفن شد.
http://yon.ir/jdjfX
@iichs_ir
جنازه #رضاشاه پهلوی در مسجدالنبی مدینه قبل از انتقال به ایران از راست : مرتضی یزدانپناه، عبدالله هدایت و منصور مزین
yon.ir/jdjfX
@iichs_ir
هیئت انتقالدهنده #جنازه_رضاشاه پهلوی از مصر به ایران ردیف اول از راست: غلامرضا پهلوی، مرتضی یزدانپناه و عبدالرضا پهلوی. ردیف دوم : محسن صدر (صدرالاشراف)
yon.ir/jdjfX
@iichs_ir
#محمدرضا_پهلوی و تاجالملوک پهلوی در کنار #جنازه_رضاشاه پهلوی در حرم حضرت عبدالعظیم در شهرری
yon.ir/jdjfX
@iichs_ir
✳️ از محاکمه قاتلان نخست وزیر تا ترمیم کابینه هویدا !
#تقویم_تاریخ
7 اردیبهشت
✅سال 1333
#مجلس شورای ملی با 107 رأی موافق از 110 نفر عده حاضر دولت را تأیید کرد.
✅سال 1334
قرارداد تکمیل و تجهیز بنادر #خلیج_فارس بین وزارت راه و کمپانی کامپساکس امضاء و مبادله شد.
✅سال 1340
نهمین اجلاسیه شورای وزیران پیمان مرکزی ( #سنتو) در آنکارا گشایش یافت.
✅سال 1342
هیئت وزیران فروش سهام کارخانه ها را به مالکان روستاها تصویب کرد.
کمیته نظامی سنتو با شرکت رؤسای ستاد پنج کشور عضو تشکیل شد.
✅سال 1343
دادگاه عادی شماره دو دادرسی ارتش پرونده 16 نفر را که دستگیر شده بودند مورد رسیدگی قرار داد و در نتیجه سه نفر از آنان محکوم به اعدام و 10 نفر را به حبس و 3 نفر را تبرئه کرد.
✅سال 1344
پروفسور چراولی، ایرانشناس معروف ایتالیائی وارد تهران شد.
محاکمۀ 13 نفر متهمان به قتل #حسنعلی_منصور در دادگاه نظامی آغاز شد. این عده عبارتند از: #محمد_بخارائی، #مرتضی_نیک_نژاد، رضا صفار هرندی، صادق امانی همدانی، هاشم امانی همدانی، امید عراقی، حمید ایپکچی، محی الدین انواری، ابوالفضل حیدری، محمدتقی کلافچی، حبیب الله عسگر اولادی، احمد شاهید اوغلو و عباس مدرسی فر، دادستان ارتش برای هر 13 نفر تقاضای اعدام کرده بود.
✅سال 1346
بیماری مننژیت مدارس کرج، شهریار و اطراف تهران را تعطیل کرد.
✅سال 1349
هوشنگ انصاری در رأس یک هیئت اقتصادی به عربستان سعودی رفت.
✅سال 1350
بین ایران و مالزی عهدنامه مودت امضاء و مبادله شد.
کنگره جهانی سعدی و حافظ در شیراز افتتاح شد.
✅سال 1353
امیرعباس #هویدا، کابینه خود را ترمیم کرد و 11 تن وزرای جدید معرفی نمود. وزرای جدید به شرح زیر است:
دکتر #جمشید_آموزگار وزیر کشور، هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارائی، همایون جابر انصاری وزیر مسکن و شهرسازی، عبدالحسین سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، شجاع الدین شیخ الاسلام زاده وزیر رفاه و احتماعی، رضا صدقیانی وزیر تعاون و امور روستاها، کریم معتمدی وزیر پست و تلگراف، احمد هوشنگ شریف وزیر آموزش و پرورش، ایرج وحیدی وزیر نیرو، غلامرضا کیانپور وزیر اطلاعات، فرخ نجم آبادی وزیر صنایع و معادن و فریدون مهدوی وزیر بازرگانی. نام وزارت آب و برق به وزارت نیرو تبدیل شد.
در اثر انتصابات جدید این افراد از کابینه خارج شدند: محمد سام، کورس آموزگار، دکتر منوچهر شاهقلی، عبدالعظیم ولیان، فتح الله ستوده، خانم فرخ رو پارسای و حمید رهنما. در این تغییرات سه وزارتخانه جدید تأسیس شد که عبارتند از: وزارتخانه های رفاه اجتماعی، صنایع و معادن و بازرگانی وزارت اقتصاد ملی نیز بین سه وزارتخانه ادغام گردید.
✅سال 1355
سیل در خراسان شهرهای قوچان، شیروان، بجنورد و دره گز را ویران کرد و خسارات زیادی به بار آورد.
✅سال 1356
رئیس جمهوری #ونزوئلا جهت موضعگیری پیرامون رویه اوپک وارد تهران شد.
✅سال 1357
در مجلس عوام انگلیس پرده از فروش 600 میلیون پوند اسلحه به ایران برداشته شد. وزیر کشور انگلیس از این معامله ستایش کرد و اضافه نمود معامله اسلحه تا 3 میلیارد پوند بالغ خواهد گردید.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از بازداشت تمام قصاب های اراک تا تمدن کاباره ای که نسل جوان را منحرف می کند!
#روزشمار
#7_اردیبهشت_1340
✅ نخست وزیر : اجازه نمی دهم به اسم آزادی هرج و مرج کنند !
ساعت 5 بعد از ظهر دیروز جلسه فوق العاده مجلس شورای ملی درباره لایحه بودجه کل کشور به ریاست دکتر عمید نائب رئیس تشکیل شد .
#شریف_امامی نخست وزیر در این جلسه اظهار داشت : کمال بی انصافی است که گفته شود در ایران آزادی وجود ندارد ، مگر آزادی چه معنایی دارد ، از پشت این تریبون هر یک از آقایان آن چه که می خواستند گفتند مگر آن چه که گفته می شود منعکس نمی گردد ، چرا آزادی نیست ؟ آن چه که آقایان مایل بودند فرمودند و آن چه نیز مایل هستند می فرمایند و دولت هم هیچ گونه نگرانی ندارد .
وی ادامه داد : حدود آزادی برای هر کس باید به اندازه ای باشد که به آزادی دیگران لطمه ای نزند ، من به عنوان رئیس دولت اجازه نمی دهم که در این مملکت به عنوان آزادی هرج و مرج بوجود آید و به آزادی دیگران تجاوز و تخطی شود . دولت حاضر طرفدار آزادی است ولی نه آن آزادی که حیثیت و شرف و آبرو و عرض و ناموس دیگران را مورد تجاوز قرار دهد .
نخست وزیر همچنین با اشاره به محصولات داخلی مدعی شد : در مورد کارخانجات ارقامی هست که بخوبی نشان داده می شود که محصولات کارخانجات بوجود آمده تا چه میزان ما را از واردات مستغنی کرده است!
وی همچنین به تهیه برنامه اقتصادی با کمک کارشناسان خارجی اشاره کرد و گفت : برای این که وضع اقتصادی بر اساس صحیح مستقر شود برنامه ای با کمک کارشناسان خارجی تهیه شد.
✅تمام قصاب های اراک بازداشت شدند
قصاب ها و کشتارکنندگان اراک برای افزایش نرخ گوشت از کشتار گوسفند و فروش گوشت خودداری می کردند که به این دلیل به دستور سرهنگ رحیمی رئیس شهربانی و محمد بیک لیک شهردار اراک قصاب های این شهرستان دستگیر شدند .
✅شورای وزیران #سنتو در #آنکارا افتتاح شد
پیش از ظهر امروز نهمین دوره اجلاسیه شورای وزیران سازمان پیمان مرکزی با نطق افتتاحیه جمال گورسل در مقر دبیرخانه سنتو در آنکارا گشایش یافت .
وزیران خارجه ایران ، ترکیه ، پاکستان ، انگلیس و آمریکا در جلسات شورای وزیران شرکت دارند .
✅تمدن کاباره ای نسل جوان را منحرف می کند
محمد رضا اسپهبد دانشجوی رشته زیست شناسی دانشکده علوم در مقاله ای نوشت : تمدن کاباره ای نسل جوان را منحرف می کند .
وی افزود : ما چرا نبایستی از تمدن واقعی ملت های مترقی جهان بهره مند گردیم تا ناگزیر شویم که صفات زشت و به اصطلاح کاباره ای آن ها را تقلید کنیم ، یک روز در روزنامه می خواندم که عده ای فرانسوی از زن و مرد برای اجرای رقص و نمایش های دیگر به یکی از کافه های معروف جنوب شهر وارد شده اند ، تصادفا روز بعد این عده را که زن و مرد جوانی بودند و هر یک به طور مضحک و سینمایی خود را آراسته بودند در خیابان های تهران رژه می رفتند مشاهده کردم . عده کثیری به خیال این که این نوع پوشش مد هست دور آن ها حلقه زده بودند و استقبال می کردند .
نویسنده افزود : در روزهای بعدی جوانان در اطراف سینماها و کافه ها خود را به شکل آن بازیگران خارجی در آورده و در این کار آن چنان مبالغه می کردند که تمیز دختران از پسران مشکل می شد .
نویسنده نتیجه گرفت : بی پرده باید گفت که این طرز زندگی جوانان ایرانی و تقلید غلط آن ها از تمدن کاباره های مردم غرب نسل جوان ما را ریشه کن نموده و رو به اضمحلال خواهد کشاند و برای صحت این مدعا هر روز عصر به سینما و کافه هایی که در خیابان های شمالی تهران است سری بزنید .
iichs.ir
@iichs_ir
❇️ «جستارهایی در نگاه #شهید_آیت_الله_مدرس به جمهوری خواهی رضاخانی»درگفت وشنود با محمد مدرسی
جمهوری رضاخانی مفهومی جز دیکتاتوری مطلق نداشت
#سوال : برای بسیاری ازمحققان در حوزه زندگی شهید آیت الله مدرس،این پرسش مطرح است که چرا ایشان با تغییر سلطنت قاجار مخالف بود و برای این مخالفت خود چه دلایلی را ذکر میکرد؟
#جواب : طبق اسناد تاریخی، #رضاخان عامل دستنشانده انگلیسیها بود و از سوی آنها پشتیبانی و هدایت میشد. روزنامههای مزدور او و انگلیس هم مینوشتند: قاجار اقتدار ندارد و ما به یک دولت مقتدر نیاز داریم و صدراعظم مقتدر میخواهیم! منظورشان این بود که رضاخان، سردار سپه یا همان وزیر جنگ شود که بالاخره فرمانش را از احمدشاه گرفتند. در بهمن سال 1302 رضاخان مسئله جمهوریت را مطرح میکند و روزنامهها و طرفدارانش هم حسابی سر و صدا راه میاندازند. عدهای از سیاسیون و منورالفکرها که خیلی هم زیاد نبودند، کاملاً متوجه بودند که رضاخان با طرح جمهوری، در واقع در پی کسب بالاترین جایگاه قدرت است، از جمله مرحوم میرزاده عشقی که ذاتاً جمهوریخواه و طرفدار جمهوری بود، اما معنی جمهوری رضاخانی را خیلی خوب میفهمید و لذا با او به مخالفت پرداخت و به آن شکل ناجوانمردانه هم کشته شد.
بسیاری از مبارزین واقعی بابرقراری جمهوریت موافق بودند، اما میدانستند جمهوریت رضاخانی یعنی دیکتاتوری مطلق! اکثر مردم هم این موضوع را میفهمیدند و فقط عدهای نظامی، قزاق و بوروکرات- که ادارات را در دست داشتند- طرفدار رضاخان بودند. نکته جالب این است که با اینکه مردم غالباً بیسواد بودند، شمّ سیاسی بسیار بالایی داشتند که متوجه جریان دیکتاتوری رضاخان بودند و به همین دلیل از دربار قاجار، با همه بیلیاقتی و بیکفایتیشان و با همه ظلمهایی که از حکام قاجار دیده بودند، دفاع میکردند و حاضر بودند همان دربار و همان شاه قاجار بماند، اما دیکتاتوری نظامی رضاخان که روس و انگلیس پشت سرش ایستاده بودند، سر کار نیاید!
برای مطالعه متن کامل این گفت و گو به لینک زیر مراجعه کنید ؛
http://yon.ir/a739t
@iichs_ir
گفت و گوی عبدالله شهبازی با محمد قلی مجد.pdf
281.6K
گفت وگوی #عبدالله_شهبازی با محمدقلی مجد
اسناد علنی شده دولت آمریکا، تاریخ پهلوی، و لابی سانسور-بایکوت در حوزه تاریخنگاری معاصر ایران
@iichs_ir
❇️ نقد و درآمدی بر تاریخنگاری انگلیس برای رضاخان در گفتوشنود با دکتر موسی فقیه حقانی
از دلاکی در حمام تا زمینخواری!
اینکه جریانی به تطهیر چهرههای منفور نزد مردم ایران و به تعبیر جنابعالی «احیای موات» روی آورده است، پدیده جدیدی نیست، بلکه ادامه دروغهای 92 ساله است؛ یعنی دروغهایی که جریان تاریخنگاری مولود کودتا، از سال 1300 به بعد به آن اهتمام داشته است. البته این جریان کار خود را از قبل از کودتا شروع کرده بود، اما با حمایتهایی که در دوران پهلوی از آن شد، بال و پر گرفت و تبدیل به یک رویکرد در تاریخنگاری شد که میتوان از آن به عنوان «جریان سلطنتطلب» در تاریخنگاری یاد کرد.
ما اساتیدی را داریم که حتی در دوره #پهلوی هم کارشان تدریس تاریخ بود و تحت فشار رژیم شاهنشاهی هم بودند، اما درعین حال با این جریان مخالفت میکردند، اما بااینهمه، این نوع تاریخنگاری در دانشگاههای ما هم جای خود را باز کرد و هر قدر جلوتر آمدیم با آدمهای بیسوادتری مواجه شدیم که کارشان تکرار ساختههای تاریخی دو دهه اول پهلوی بود.
با وقوع انقلاب اسلامی، مردم خاندان پهلوی را از کشور بیرون انداختند و یک جریان تاریخنگاری جدید در کشور ما شکل گرفت که بنا داشت فارغ از فضای سلطنتطلبی به بررسی تاریخ دوره پهلوی و حتی دوره قاجار بپردازد؛ چون این جریان تاریخنگاری در دوره پهلوی دو کار را انجام داد: یکی اینکه تاریخ دوره قاجار را بهشدت سیاه نشان میداد و دوم اینکه نداشتههای دوره پهلوی را به رخ کشید و به او داد! البته کارهای دیگر هم کرد، از جمله دینستیزی، باستانگرایی و غربگرایی که در تاریخنگاری دوره پهلوی بارز است.
به نظر من بعد از انقلاب ما نتوانستیم در سیستم آموزشی کشور آن طور که باید و شاید به رفع این نواقص بپردازیم. به هر حال عدهای از کسانی که در بدنه آموزش و پرورش مشغول تدریس تاریخ بودند، در آن دوره آموزش دیده بودند و بهنوعی هنوز تحت تأثیر فضای پهلوی بودند.
متن کامل این گفت و گوی مبسوط را در لینک زیر و پایگاه اطلاع رسانی #موسسه_مطالعات_تاریخ_معاصر_ایران مطالعه کنید
http://yon.ir/c1Swc
@iichs_ir
✳️از تشکیل کنگره ای برای شبیخون زدن به قانون اساسی تا سفر صدام به ایران!
#تقویم_تاریخ
9 اردیبهشت
✅ سال 1336
# شاه فرمان تشکیل کنگره را برای شبیخون زدن به قانون اساسی صادر کرد. [لازم به توضیح است که #سیدحسن_تقی_زاده در 24 فروردین 1336 مجدداً برای مدت یک سال به ریاست #مجلس_سنا انتخاب گردیده بود و قصد داشت به خدمت ادامه دهد ولی بطور ناگهانی امر صادر شد که کنگره دو مجلس را به ریاست خود تشکیل داده و در متمم قانون اساسی تغییراتی دهد و تقیزاده به هیچوجه به این امر راضی نبود و آن را به صلاح مملکت و شاه نمیدانست. چون نمیتوانست شاه را از این فکر منصرف سازد لذا پس از سیزده روز که از تجدید انتخاب او میگذشت استعفا داد. پس از استعفای تقیزاده شاه نظر به سید محمد صادق طباطبائی داشت. و از طرفی عدلالملک دادگر عدهای را به دور خود جمع کرده و میخواست ریاست مجلس سنا را به دست بیاورد. سرانجام صدرالاشراف برنده شد و جای تقیزاده را گرفت و کنگره را هم تشکیل داد و به خواستههای شاه جامه عمل پوشانید.]
✅سال 1338
دبیر کل #پیمان_بغداد اعلام کرد از این پس مرکز دائمی پیمان در آنکارا پایتخت #ترکیه خواهد بود.
✅سال 1340
#سنتو با تشکیل فرماندهی مشترک نیروهای نظامی موافقت کرد.
✅سال 1347
رسیدگی به شکایات مردم از کارکنان مؤسسات دولتی به بازرسی شاهنشاهی محول شد.
✅سال 1349
شاهزاده حسن ولیعهد #اردن به تهران آمد.
✅سال 1354
#صدام حسین نایب رئیس جمهوری #عراق در رأس هیئتی وارد تهران شد.
✅سال 1357
حجم معاملات ایران و #انگلستان به یک میلیارد لیره افزایش یافت.
حضرت #آیت_الله_خمینی به مناسبت چهلم شهدای یزد پیام فرستادند.
iichs.ir
@iichs_ir