✅نقش عرفان در هنرورزی
🔹حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💠 اگر هنر با زیبایی گره خورده باشد براساس مفهوم زیبایی که در دنباله بحث خواهد آمد برای هنرورزی باید مهارت کشف وحدت در کثرات را فعال کرد. در سوی دیگر، عرفان، دانش کشف وحدت در کثرات و بيان راه و روش وحدتیابی در کثرات است لذا برای هنرورزی باید از مفاهيم عرفان برای توليد محتوا و از تکنيکهای عرفان برای توليد فُرم استفاده کرد.
🆔 @iictchannel
🕋 اظهار عبودیت به درگاه حق همان ایمان عمومی جن و انس است
🖋نوشتاری به قلم حجتالاسلام و المسلمین حسین عشاقی عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه
🔰نحوه آمدن اختیاری {جن و انس} همراه با اظهار عبودیت همان ایمان عمومی و توبه فراگیری است که همه جن و انس و فرشته را فرا میگیرد و به نجات همه مجرمان آنها منجر میشود؛ البته این آمدن اختیاری و عابدانه، برای مؤمنان، در دنیا تحقق مییابد؛ و برای کفار، بعد از تحقق عذاب درخوری در آخرت شکل میگیرد؛ لذا این آمدن عابدانه در آیه{93 سوره مریم} مقید به دنیا یا آخرت نشده است بلکه مطلق آمده است تا مؤمنان دنیوی و اخروی، هر دو را شامل شود.
🆔 @iictchannel
🔴 هم اکنون در حال برگزاری....
🔸 جلسات ۶۲۶ تا ۶۳۰ شورای علمی دانشنامه قرآن شناسی
✅ با حضور حضرات آیات و حجج اسلام والمسلمین سید محمد غروی، #علی_اکبر_رشاد، عبدالکریم بهجت پور، عبدالرحیم سلیمانی بهبهانی، ابوالقاسم مقیمی حاجی، سعید داودی، اکبر زراعتیان و دکتر احمد مهدی زاده؛
📚 بررسی مقالات "آزادگی، عزت نفس و قرآن و منابع علم فقه "
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه(حضوری و مجازی)
#دانشنامه
🆔 @iictchannel
🔰 امام علی عليه السلام:
🔸 در خوبى، پيرو باشى، بهتر از آن است كه در بدى، پيشوا باشى!
📚 غررالحكم حدیث7361
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
◽️راهکارهای همکاری مشترک بین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مرکز تحقیقات کامپیوتری نور
🔸 با هدف بررسی راهکارهای همکاری مشترک در زمینه تدوین دانشنامههای قرآنی حدیثی در رشتههای #علوم_انسانی، نشستی با حضور رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی و مدیر گروه تخصصی علوم انسانی قرآنی پژوهشگاه و مدیر و معاونان مرکز تحقیقات کامپیوتری نور برگزار شد.
▪️در این نشست مقرر شد هر مجموعه دو نماینده را جهت تشکیل کارگروه بررسی تدوین #دانشنامه دیجیتال معرفی نموده و سرفصلهای مباحث از طریق این کارگروه پیریزی گردد.
#همکاری_ها
🆔 @iictchannel
◽️نیازمند نگاهی ویژه به یافته های علوم رفتاری هستیم
🔸 نشست علمی "یافته های علوم رفتاری و تاثیر آن بر سیاستگذاری" توسط هسته علوم شناختی و بینش رفتاری مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه برگزار شد.
▪️تعداد 136 کشور در دنیا از یافته های #علوم_رفتاری در سیاست گذاری های خود استفاده کرده اند. ما اگر بخواهیم در حوزه سیاستگذاری موثر باشیم باید نگاه ویژه ای به یافته های علوم رفتاری داشته باشیم و با توجه به مقتضیاتی که در کشور هست می تواند راهکاری موثر و ارزان باشد.
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
🔸 عبور از محافظهکاری با شجاعت کنشگرانه
🔹 میزگردی با حضور #مهدی_جمشیدی عضو هیأت علمی گروه فرهنگ پژوهی درباره «بازسازی انقلابی» در اندیشه شریعتی
🔖 آنچه در تفکر شریعتی معیارپردازی در باب انقلاب بشمار میآید این است که ساختار «خویشبسنده» و «خودبنیاد» شکل نگیرد؛ نظام برای نظام نشود؛ اگر چنین حالتی پیش آید، محافظهکاری شکل میگیرد و دیگر افراد به ارزشهای اولیه وفادار نیستند....
📣 هم اکنون در صفحه #اندیشه روزنامه #ایران بخوانید:
🌐 b2n.ir/News7934
#در_رسانه_ها
🆔 @iictchannel
🔸کرسی حقوق مترتب بر فضای شهری
🔰 گروه علمی مطالعات پیشرفت ایرانی اسلامی مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن پژوهشگاه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#حمیدرضا_آرامی
#غلامرضا_کامیار
#مسعود_ناری_قمی
#مهدی_جمشیدی_اردشیری
⏰ چهارشنبه یکم تیرماه، ساعت 12
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 join.skype.com/CA4Rn3f0bGBZ
#کرسی
🆔 @iictchannel
✨تحلیلی بر تفکرات اتوماتیک، اجتماعی و ذهنی
💠مطرح شده توسط امیر محمد تهمتن در نـشست عـلمی"یـافته هـای علــوم رفتاری و تاثــیر آن بر ســیاستگذاری" برگـزار شده توسط هسته علوم شناختی و بینش رفتاری مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🖇 تفکر اتوماتیک مبنای اغلب تصمیم گیری ها و علت عدم درک جامع از موقعیت است. همچنین تفکر اجتماعی نیز با توجه به نگاه افراد به یکدیگر بر اساس وزن اهمیت می تواند خوب یا بد باشد که مثالی در زمینه واکسن زدن برای تاثیر در تفکر اجتماعی با انجام مداخله ای در تغییر رفتار مبتنی بر هنجارها نشان داده شد.
💡همچنین تفکر تحت مدل های ذهنی بر مبنای واقعیتی که افراد در محیط خودشون ادراک میکنند میتواند مفید یا مضر باشد. به عنوان مثال در انتقال فقر بین نسل ها نقش دارد. این مدل به گونه فرهنگ هم قابل شناسایی است.
#نشست
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت| نقش اصول در تحقق فقه نظام ساز
💠 سخنرانی آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نخستین همایش ملی فقه نظام ساز
🔹 دانش اصول فقه می تواند داده های بسیاری را در حوزه روش شناسی فقه نظام ساز و فقه نظام دار و نظام پرداز در اختیار ما قرار دهد؛ اما آنچه که هست کفایت نمی کند.
💡یکی از مباحث بسیار مهم که در اصول فقه موجود مطرح می شود، بحث تقسیم احکام است که چنانچه به صورت منسجم و کاربردی تدوین می گردید، معلوم می شد که همین مبحث اصول فقه چقدر میتوانست ما را در تولید فقه نظام توانمند سازد.
🔰یکی از مسئله هایی که باید مورد توجه قرار گیرد، تبیین مدل معرفتی است که ما برای تولید معرفت دینی باید از آن استفاده کنیم.
🌐 rashad.ir/nezamsaaz
🆔 @iictchannel
◽️تاملی در معادله تقابل سنت و مدرنیته: دینِ مدرن یا مدرنیته دینی؟
🔸 در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمین #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی گروه #سیاست پژوهشگاه تبیین شد:
◾️ تبیین و فهم درست ریشههای شکل گیری جریان #مدرنیته در غرب، تا حد زیادی پاسخگوی بسیاری از تفاسیر نادرستی است که دینی نظیر اسلام را در نقطه مقابل مدرنیته و تجدد ارزیابی میکنند.
◾️ از این منظر، پس از فهم عمیق مساله، دوگانهسازی و دوگانهانگاری سنت و مدرنیته نیز خود به معادلهای تبدیل میشود که اساسا از بنیان مفهومی و مصداقی روشنی برخوردار نیست.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◻️ معرفی آثار
◽️ نشر اخبار مرتبط
▫️ دسترسی آسان به دروس، مستندات جلسات و ...
🔸 صفحه رسمی حجت الاسلام #محمد_عرب_صالحی
🔹 دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدرس سطوح عالی حوزه و دانشگاه
◀️ عضویت:
eitaa.com/joinchat/4086890664C92a745ad6a