پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 یادداشتی از دکتر #حسین_رمضانی مدیر مرکز مطالعات بینارشته ای و عضو هیأت علمی
#یادداشت_هفته
#گفتمان_پیشرفت
✒️ مختصری از یادداشت دکتر #حسین_رمضانی
✅ گفتمان #پیشرفت_اسلامی_ایرانی به مثابه عهد فراتاریخی و حوالت تاریخی ما ایرانیان؛
💢انقلاب اسلامی، خیزش آگاهی ملت ایران است. خیزش آگاهی این ملت، در صورت تاریخیِ نوین خود، به سوی بازسازی هویت معرفتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی و… سوق یافت. خیزشی بسیار پرقدرت که از ایمان و عزم ملتی سرچشمه گرفته است که در صدد است دین و دولت، و فرهنگ و نظامات اجتماعی را در مستوای تجارب بینشی، منشی و کنشی روزگار خودش و به دست خودش بازسازی نماید. این بازسازی، خودآگاهانه است؛ عزم آن، ناشی از عقلانیتی ایمانی و وحیانی است؛ متکی و مبتنی بر معارف فراتاریخی و میراث تاریخی اولیای الهی است؛ و در مقام تحققبخشی به هویت وجودی انسان، جامعه و تاریخی است که نسبت به عهد فراتاریخی انسانیت در وضعیت تاریخی جامعۀ معاصر بصیرت دارد.
🆔 @iictchannel
♨️ تاریخ معرفتی تفکر شیعی، تاریخی پویا و در جهت تکامل است. هویت برآمده از این تفکر، در صورت تاریخیاش افت و خیز داشته است لکن بحمدالله غروب، نه. ملت خودآگاه و بصیر ما، قدرت حفظ و بازسازی هویت خود را داشته و دارد؛ و این معنا در برهههای سهمگین هجوم و تاراج بارها نشان داده است.
🔰انقلاب اسلامی در ایران، اما، خیزش بیداری این ملت است. این بیداری در کنار بازاحیای بینش، منش و کنش اسلامی ایرانی در تاروپود عملکرد دولت و ملت ایران، در حال بازسازی هویت معرفتی، اخلاقی، فرهنگیـاجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و البته علمی و صناعتی است. در این راه باید بر جهل و غفلتمان از توان معرفتیمان جهت بازسازی و تدبیر و مدیریت ساختارهای نهادی منتج به پیشرفت اسلامی ایرانی فائق آییم؛ باید ازخودبیگانگیها، خیانتها، کژیها و ناراستیهای آسیبزننده به توسعه و تعالی کشور را برطرف نماییم؛ و باید در مقابل هژمونی و ارادۀ استعماری دول غربی و هر آن قدرتی که عزت و عظمت ملت ما را نمیخواهد مقاومت نماییم.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/pishraft
🆔 @iictchannel
📢 سخننگاشت | فلسفه فقه، باید جزو دروس حوزه باشد
🔻 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در همایش #تحصیل_اجتهاد_محور:
🔹 امروز فلسفه دین در جهان جای کلام را میگیرد و درعینحال معاندان از پایگاه فلسفه دین به دین نگاه میکنند و موافقان لاجرم و بهناچار از پایگاه فلسفه دین از دین دفاع میکنند؛
🔹 البته از پایگاه کلام باید از دین دفاع کرد چراکه رسالت و هویت #کلام همین است. اینکه برخی میگویند که کلام عهدهدار رسالت دفاعی نیست، حرف سستی است. اما در حال حاضر کلام کفایت نمیکند و ما به #فلسفه_دین و دانشهای دیگر جدید در حوزه دینپژوهی نیاز داریم. 98/2/14
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 در یادداشتی از حجت الاسلام دکتر #محمد_رضا_جباران عضو هیأت علمی گروه #اخلاق
#یادداشت_هفته
#همسانی_زن_و_مرد
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام دکتر #محمد_رضا_جباران
✅ #همسانی زن و مرد در بعد انسانی و مسئولیت؛
💢از نگاه قرآن کریم و سایر آموزههای دینی زن و مرد به رغم پارهای تفاوتها که به زودی در باره آنها سخن خواهیم گفت از نظر گوهر انسانی و مسئولیتهای فردی و اجتماعی یکسانند. خداوند متعال زن را آفرید تا به مثابه یک انسان مورد احترامش باشد، خطابش را بشنود، تکلیفش را دریافت کند و با سعی و تلاش خود به کمالی که هدف آفرینش اوست برسد. به همین دلیل قرآن کریم در ابعاد و شؤون مختلف با زن و مرد یکسان مواجه شده است. برخی از این ابعاد را نام میبریم:
🆔 @iictchannel
♨️ 1-1. اصل یگانه
از نگاه قرآن کریم اولین زن و مرد از یک اصل و یک عنصر آفریده شده و همه زنان و مردانی که از آن پس پا به عرصه وجود میگذارند طی فرایند یکسانی پدید میآیند. در باره تساوی عنصری اولین زن و مرد میفرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن نَّفْس وَاحِدَه وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا، اى مردم، از پروردگارتان که شما را از «نفس واحدى» آفرید و جفتش را [نیز ] از او آفرید، پروا کنید». در باره تساوی در فرایند پیدایش انسانها میفرماید: «أیَحْسَبُ الإنسَانُ أَن یُتْرَکَ سُدًى * أَلَمْ یَکُ نُطْفَهً مِّن مَّنِیّ یُمْنَى * ثُمَّ کَانَ عَلَقَهً فَخَلَقَ فَسَوَّى * فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَیْنِ الذَّکَرَ وَالأنثَى، آیا انسان گمان مى کند بى هدف رها مى شود؟! آیا او نطفه اى از منى که در رحم ریخته مى شود نبود؟! سپس بصورت خون بسته در آمد، و خداوند او را آفرید و موزون ساخت و از او دو صنف مرد و زن آفرید»!
🔰1-2. هدف یکسان
قرآن کریم برای انسان به دو صورت هدفگذاری کرده است: معرفی هدف نهایی و معرفی اهداف میانی برای تسهیل رسیدن به هدف اصلی. مقصد نهایی انسان – چه زن و چه مرد- رسیدن به قرب ذات اقدس الاهی است. میفرماید: «یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَى رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ، اى انسان، حقاً که تو به سوى پروردگار خود بسختى در تلاشى، و او را ملاقات خواهى کرد». این آیه کریمه مقصد نهایی انسان را معرفی میکند. از مهمترین اهداف میانی انسان چه زن و چه مرد عبادت خدا و آبادسازی زمین است. میفرماید: «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ و جن و انس را نیافریدم جز براى آنکه مرا بپرستند». و: « هُوَ أَنشَأَکُمْ مِنْ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا، او شما را از زمین پدید آورد و آبادیش را از شما خواست».
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/zanmard
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#نشست
🔶 توسط #کانون_اندیشه_جوان پژوهشگاه برگزار شد:
✅ اولین نشست از مجموعه نشستهای #تجربه_نگاری_فرهنگی؛
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/tajrobe
🆔 @iictchannel
#رهیافت
#کانون_اندیشه_جوان
📟 ویژه برنامه رادیویی #رهیافت
📌 کاری از کانون اندیشه جوان پژوهشگاه و رادیو گفت و گو
🔶 با حضور کارشناسان و پژوهشگران برجسته، در حوزه دین و دینداری
🗓 ایام ماه مبارک #رمضان
🕠 ساعت 18:30
📣 #رادیو_گفت_و_گو موج FM ردیف ۱۰۳٫۵ مگاهرتز
🆔 @iictchannel
📢 #عکس_نوشت | تولید علوم انسانی اسلامی نرم افزار تمدن نوین اسلامی است
🔻حجت الاسلام #سید_سجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی:
🔹 #انقلاب_اسلامی فرآیند فراگیر همه جهانی ذات و ماهیت، نرم افزارش علوم انسانی اسلامی و راه رسیدن به تمدن #نوین_اسلامی تلاش است؛
🔹 باید #علوم_انسانی_اسلامی با رویکرد تمدنی تولید کنیم و در سبک زندگی ما وارد شود؛ منطق ما #اسلام است، باید نرمافزارسازی کنیم #تمدن_سازی و نمادسازی داشته باشیم و گرنه باقی نخواهیم ماند و مجبور خواهیم شد که #سکولار شویم و از ذاتمان تهی باشیم. 98/2/19
🆔 @iictchannel
#پیام_تبریک
🔶 پیام تبریک آیتالله #علی_اکبر_رشاد در پی انتصاب آیتالله حاج #سید_علیرضا_حائری به سمت ریاست مرکز دائرة المعارف فقه اهل بیت:
✅ اولویت #نظام_پردازی_فقهی، مطابق اقتضائات اجتماعی ـ سیاسی عصری/ آمادگی حوزهی تهران برای مساعدت در این زمینه
⚜️ مشروح خبر:
🌐iict.ac.ir/nezamfeghhi
🆔 @iictchannel
#هم_اندیشی
✅ هم اکنون...
📸 دومین هم اندیشی اعضای #پژوهشکده_فرهنگ و مطالعات اجتماعی در سال جدید با حضور ریاست پژوهشگاه آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📌 تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برجام #یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 یادداشتی از حجت الاسلام دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه #سیاس
#یادداشت_هفته
#برجام
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام دکتر #محمد_ملک_زاده
✅ تاملی بر #پاسخ_برجامی ایران؛
💢پس از گذشت یکسال از خروج دولت آمریکا از برجام و بدعهدیها و رفتارهای تحکم آمیز کشورهای اروپایی در قبال پایبندی ایران به مفاد عهدنامه برجام، دولت بالاخره تصمیم گرفت واکنشی نه چندان قاطع نسبت به عهدشکنیهای طرفهای مقابل ایران در برجام اتخاذ نماید. این واکنش که شامل تعلیق بخشی از فعالیتهای داوطلبانه ایران در برجام میباشد گرچه بعد از مدتها انفعال و عدم واکنش جدی به دشمنیها و تهدیدها میتواند اقدامی جدید و درخور توجه به حساب آید، اما به لحاظ زمان انجام و ماهیت آن نمیتواند پاسخی مناسب به رفتارهای قلدرمابانه آمریکا و اروپا در برابر تعهد کامل ایران به مفاد برجام تلقی گردد.
🆔 @iictchannel
♨️ زیرا اولا ماهیت پاسخ مبنی بر دو اقدام مشخص اعلام شده، به نوعی استفاده از مهره سوخته و از بین رفته است و همانگونه که شخص وزیر محترم امور خارجه هم تاکید کرد دو اقدام ایران در پاسخ به نقض عهدهای پی در پی آمریکا و اروپا قبلا به دلیل تحریم آمریکا، اساسا امکان اجرایی شدن نداشت و حتی اگر ایران نیز تصمیم به عدم فروش آب سنگین و اورانیوم غنی شده مازاد را نمیگرفت به دلیل تحریم آمریکا نمیتوانست آنها را بفروشد.
🔰ثانیا تاخیر زمانی طولانی در اعلام واکنش ایران به عدم پایبندی به برجام از سوی طرفهای مقابل ایران، اثر آن را به حداقل رساند. از این رو همچنانکه انتظار میرفت طرف اروپایی نیز اقدام ایران را جدی نگرفت و حتی با گستاخی ایران را تهدید به بازگرداندن تحریمهای گذشته در صورت عدم اجرای کامل مفاد برجام نمود. تحریمهایی که به دلیل خروج آمریکا از برجام و عدم واکنش جدی اروپا به این نقض عهد آشکار عملا پیش از این بازگشته بودند.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/barjam
🆔 @iictchannel
#آپارات
🎞 #ببینید
✨ #روزه_داری
💯 #پیشنهاد_ویژه
📽 #کلیپ_تصویری
✅ #روزه داری و سیر و سلوک
📌 ویژه برنامه تلویزیونی #قرار با حضور حجت الاسلام دکتر #محمدجواد_رودگر مدیر گروه #عرفان پژوهشکده حکمت و دین پژوهی
🔶 هم اکنون در #آپارات به روز هستیم...
👇👇👇👇👇
📽aparat.com/iictchannel
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
✅ #کارگاه آموزشی #معنا_شناسی و قرآن کریم
🔶 مباحث نوین معناشناسی و فهم قرآن
🎙با تدریس:
حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا / مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه
📅 10 جلسه از تاریخ 28 اردیبهشت ماه 98
🕠 ساعت 22 تا 23
🏬قم، پژوهشکده ادیب فقه جواهری
🆔 @iictchannel