#یادداشت
✅#دینشناسی_حضرت_امام _خمینی (ره)
🔶مقام معظم رهبری میفرمایند: «روزی که ما پشت سر امام عزیز و علمدار اسلام ناب شعارهای اسلام واقعی را مطرح میکردیم، میدانستیم که دشمنها و قدرتها و ابرقدرتها در مقابل ما صفآرایی میکنند. در صدر اسلام هم اینگونه بود. آن روزی که یهودیها، منافقان، کفار و مشرکان اطراف مدینه پیامبر(ص) را محاصره کردند و جنگهای احزاب و خندق را به وجود آوردند، مؤمنین واقعی گفتند: «هَذَا مَا وَعَدَ اللَّهُ وَرَسُولِه» (احزاب/ 13) این صحنهای که الان شکل گرفته، خدای متعال قبلاً وعدهاش را به ما داده بود.
🔶پیامبر(ص) به ما وعدهاش را داده بود: «و صدق الله و رسوله» خدا و پیامبر(ص) راست گفتند. بنابراین خود این مقابله و هزینه دادن، یک وعده الهی است. معلوم است که تقابل ایجاد میشود. هر مقدار این تقابل، عمیقتر و شدیدتر شود، نشاندهنده پیشرفت بیشتر اسلام واقعی است، چون وقتی دشمن همه امکاناتش را به میدان میآورد، یعنی شما را خیلی قوی میبیند. وقتی همه فکر و ذکرش میشود این که چگونه با شما برخورد کند و همه احزاب همصف میشوند، یعنی شما قدرت پیدا کردهاید و این نهال، ریشهدار شده است. « هَذَا مَا وَعَدَ اللَّهُ وَرَسُولِه»
🔶«این چیز تازهای نیست. خدا و رسولش به ما گفته بودند که بدها و شریرها و فاسدها علیه شما همدست خواهند شد، بنابراین آنها چون صدق وعدههای الهی را دیدند، ایمانشان قویتر شد.» بنابراین، این مقابلهها و هزینه پرداخت کردنها، ایمان طرف اسلام ناب را قویتر میکند.
🔶مقام معظم رهبری تعبیری را به کار میبرند که مطلب را برای ما کمی روشنتر میکند و آن هم اسلام امام خمینی است. «این خون تازهای که در رگهای امت اسلامی دوید و دشمنان را بسیار دستپاچه و سراسیمه کرد و آنها نیروهایشان را روی هم گذاشتند تا این پدیده عظیم، یعنی اسلام انقلابی که امروز آن را یک ملت فریاد میکند، با او مبارزه کنند و از روز اول تا امروز در طول این ۲۰ سال مبارزه کردهاند، مبارزه با چیست؟ مبارزه با عزت و استقلال ملت ایران، مبارزه با هویت ملت ایران است.»
🔶امروز خیلیها مطرح میکنند که ما اصلاً چرا باید با امریکا مسئله داشته باشیم؟ مسئلهاش این است که او میخواهد هویت ما را از ما بگیرد. عزت و استقلال ما را میخواهد بگیرد. جلوی او نایستیم؟ خیلی بدیهی است. منتهی ابزارهای هنری و تبلیغی چنان مسئله را تغییر میدهند که متأسفانه گاهی قشری از ما همان حرفها را تکرار میکنیم.
🔶«اما چون اسلام است که این عزت را داده و به ملت ایران هویت و قدرت بخشیده است تا بتواند آرزوها و آرمانهای خود را نترسد و از دشمن بگیرد، اینها با اسلام دشمن هستند، چون اسلام است که این اعتبار را به ملت ایران بخشیده است، با اسلام دشمناند.»
🔶همین که این بنده خدا که نه، بنده شیطان میگوید اسلام نمیتواند کشورهای اسلامی را به مدرنیته برساند، بنابراین شما باید با اسلام مبارزه کنید تا بتوانید به مدرنیته و پیشرفت و توسعه برسید.
🔶«دشمنی با اسلام انقلابی، اسلام امام، اسلام زندگیبخش، اسلامی که وقتی پرچماش برافراشته میشود، همه دنیا را به خود متوجه میکند، دشمنی با این اسلام به خاطر این است که اسلام دست بیگانگان را از اینجا کوتاه کرد و منابع این کشور را از دست بیگانگان نجات داد، لذا امروز خدمت به ایران و خدمت به ملت ایران عبارت از خدمت به اسلام است؛ اگر شما حتی انگیزه اسلامی ندارید و اگر شما یک ناسیونالیست دو آتشه واقعی هستید، اگر شما یک ایرانگرای محض هستید، اگر میخواهید مجد و عظمت دوران کوروش را احیا کنید.» همینهایی که رفتند سر قبر کوروش، اگر واقعاً دنبال آن مسیر هستید، باید دنبال خدمت به اسلام باشید، چون اسلام میتواند این کار را انجام بدهد.
🔶در دیدگاه رهبری معظم انقلاب، مردمسالاری و نقش مردم یک امر تشریفاتی و صرفاً برای پیدا کردن مقبولیت نیست، بلکه خیلی بالاتر از این حرفهاست. گویندگان سایر دیدگاهها هم محترم، انقلابی، مجتهد، صاحبنظر و اسلامشناس هستند، ولی من چه دیدگاهی را میپذیرم و شما چه دیدگاهی را میپذیرید؟ باید روی این موضوع بحث و تأمل بشود.
⚜️منبع: دینشناسی حضرت امام خمینی (ره)، درس گفتارهای حجتالاسلام علی ذوعلم، 1395
#تبریک
#عید_فطر
💠🌸پیامبر رحمت (ص): هر كه شب عيد فطر را احيا كند، در آن روزى كه دل ها مى ميرند دل او نميرد.
🍃 اداره #روابط_عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه، حلول ماه شوال و عید با سعادت و پرفضیلت #فطر، عید به ثمر نشستن شکوفههای عبودیت و بندگی خداوند را تبریک و تهنیت عرض می نماید.
🆔 @iictchannel
#قیام_15_خرداد
🔻 ۱۵ خرداد سالروز قیام خونین علیه ظلم ستم شاهیان گرامی باد.
▪️اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶 گفتگو با حجت الاسلام استاد #سید_عباس_موسویان عضو هیأت علمی گروه #اقتصاد_اسلامی پژوهشگاه:
🔰 وجود سازمان ارتباطی میان حاکمیت و حوزه علمیه ضروری است.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/sazman
🆔 @iictchannel
#دیه
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔶 یادداشتی از دکتر #حسینعلی_بای عضو هیأت علمی گروه #فقه_حقوق پژوهشگاه:
🔰 پرداخت دیه از #بیت_المال؛ مبانی، قلمرو و تشریفات #دادرسی؛
⚜️ مشاهده مطلب:
🌐 iict.ac.ir/beytolmal
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶 حجت الاسلام دکتر #سید_سجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده #نظام_های_اسلامی پژوهشگاه:
🔰 هنر امام(ره) افزودن #رویکرد_دینی به ساختارهای مدرنیته بود.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/modernite
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶 حجت الاسلام دکتر #محسن_مهاجرنیا عضو هیأت علمی گروه #سیاست پژوهشگاه عنوان کرد:
🔰 #بیانیه گام دوم؛ جدیدترین نسخه #فقه_حکومتی امام(ره)؛
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/feghhokomati
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#دیه #یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 یادداشتی از دکتر #حسینعلی_بای عضو هیأت علمی گروه #فقه_حقوق پژوهشگاه:
#دیه
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت دکتر #حسینعلی_بای
✅ پرداخت دیه از #بیت_المال؛ مبانی، قلمرو و تشریفات #دادرسی؛
💢 جبران خسارت از بزهدیده، از دیر باز دیر باز مورد توجه جوامع انسانی و نظامهای حقوقی بوده است. در گذشته که سیاست کیفری، بیشتر معطوف به بزه و یا بزهکار بود، جبران خسارتها نیز از جهات متعددی محدودیت داشت زیرا اولا: جبران خسارتها ناظر به خسارتهای مادی (مانند قطع عضوی از اعضای یک شخص) بود ثانیا جبران کننده خسارت تنها شخص بزهکار و نهایتا اقوام او بودند و دولتها و حکومتها در این زمینه مسئولیتی نداشتند و ثالثا جبران خسارت تنها نسبت به شخصی که مستقیما از جرم متضرر شده بود، به عمل می آمد.
🆔 @iictchannel
♨️ در دهه های اخیر ، همزمان با معطوف شدن سیاست کیفری یا جنایی به شخص بزهدیده و پیدایش اندیشه لزوم حمایت هر چه بیشتر از بزهدیده ، قلمرو جبران خسارتهای بزهدیده در تمامی ابعادش توسعه یافت که مهمترین آن امکان – و بلکه لزوم- جبران خسارت توسط دولتها، نهادهای عمومی است . امروزه چنان بر لزوم جبران صدمات جسمی، روحی – روانی و مادی وارده بر مجنی علیه، وفاق و اجماع همگانی به وجود آمده است که سازمانهای مردم نهاد ( ان جی اُ ) متعددی در این زمینه مشغول فعالیتند.
🔰نظام حقوقی اسلام را باید پیش رو در سیاست حمایت از بزه دیدگان – در دستکم در مقررات مربوط به دیه – دانست. نگاهی به مقررات دیه و مسئولین متعددی که اسلام برای پرداخت دیه در چهارده قرن پیش پیش بینی کرده است، پیشگامی و جامع نگری نظام حقوقی اسلام را به رخ هر پژوهشگر و محقق منصفی میکشد. این اهتمام ویژه و نگاه خاص در لزوم جبران خسارتی که بر مجنیعلیه یا خانواده او وارد شده است، ناشی از جایگاه انسان و مقام رفیع او در این آیین نشات گرفته است.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/beytolmal
🆔 @iictchannel