بسمالله الرحمن الرحیم
🔸پیش ثبتنام «راهیان نور» دانشپژوهی (اسفندماه۱۴۰۲)
🔶لطفا بادقت بسیار بالایی نکتههای زیر را مطالعه بفرمائید👇
۱. تاریخ برگزاری اردو در بازه ۱۷ تا ۲۱ اسفندماه است.
۲. این اردو اختصاص به دانشپژوهان درحال تحصیل دارد.
۳. ثبتنام مخصوص افراد درجه یک خانواده است (والدین عزیز مجردها، با وجود ظرفیت شامل تعرفه آزاد میشوند.)
۴. هزینه برآورده شده برای اردو حداکثر ۲ میلیون تومان به ازای هر نفر است که احتمالاً از این هزینه حدوداً یکسوم آن را طلبهها میپردازند.
۵. لطفا از طریق لینک زیر پیشثبت نام خود را انجام دهید👇
https://formafzar.com/form/wkoyc
۶. برای اطلاع از اخبار راهیاننور در کانال زیر عضو شوید👇
https://eitaa.com/RAHYANNOR_Ik
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📌دینداران به ویژه مسلمانان به استناد دین، ظلمها کردهاند و جنگهای فراوانی با غیردینداران و یا با هم داشتهاند، حال آنکه، دین انسانیت که بر ارزشهای انسانی تأکید دارد، از هر جنگ و ظلمی نهی میکند. با این وصف، آیا آیین انسانیت بهتر از دینهای موجود نیست؟
👈پاسخ توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین فاریاب، عضو هیئت علمی گروه کلام و فلسفه دین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
1️⃣ آیین انسانیت، یعنی آیینی که بر ارزشهای انسانی تأکید و ریشۀ انسان محوری به جای خدامحوری دارد. ولی دو نوع اشکال بر آن وارد است:
2️⃣ اشکالات مبنایی: چه کسانی و بر چه معیاری باید ارزشهای انسانی را تعیین کنند؟ آیا لازم است همه انسانها بر ارزش بودن چیزی توافق کنند؟ اگر توافق اکثریت لازم است، چرا اقلیت باید آن چیزی را که قلباً ارزش نمیدانند، ارزش تلقی کنند؟ آیا امکان نظرسنجی از تمام دنیا برای تعیین ارزشهای انسانی وجود دارد؟
3️⃣ اشکالات وقوعی: امور فراوانی است که میان انسان ها دربارۀ ارزش بودن آنها، اختلاف است. مجازات اعدام، تروریسم دولتی، رباخواری،همجنسگرایی، حجاب، روابط آزاد با جنس مخالف، آزادی بیان به طور مطلق و ... . در این موارد چه باید کرد؟
4️⃣ با وجود آنکه، تفاوتهای روحی و جسمی فراوانی میان مرد و زن وجود دارد، اما آیین انسانیت، بر تساوی مرد و زن در حقوق و تکالیف تأکید دارد. مثلاً مرد، وظیفۀ تأمین اقتصادی زن را ندارد و زن همچون مرد باید کار کند.
5️⃣ دین همان آموزههایی است که خداوند از طریق رسولانش به بشر داده تا با انجام آن به سعادت برسند. دین حق است، چون از طرف خداوند است، دین را باید از منابعش شناخت (یعنی قرآن، روایات و عقل قطعی) نه از عمل دینداران.
6️⃣ عمل دینداران لزوماً موافق با دین نیست. بنابراین، همیشه نمیتوان عمل دینداران، را به پای دین گذاشت؛ چنانکه نمیتوان عمل انسانها را به به پای انسانیت آنها گذاشت.
7️⃣ دین برای بالابردن ارزشهای حقیقی انسانی آمده و بر آنها تأکید کرده. افزون بر آن، سطح فکر انسانها را بالا برده است. ارزشهایی را شاخص کرده که به فکر بشر نمیرسد. این قسمت را در یادداشت آینده مطرح میکنم ان شاءالله.
✅ کانال دکتر فاریاب (یادداشت های اعتقادی)
https://eitaa.com/Faryab110
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📌اسلام یا انسانیت؟
👈پاسخ توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین فاریاب، عضو هیئت علمی گروه کلام و فلسفه دین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
✅ در قسمت پیشین، گفته شد که دوگانۀ میان اسلام و انسانیت صحیح، ساختگی است؛ چراکه اسلام برای ارتقای انسانیت آمده است. چند نمونه:
1️⃣ انسانیت، دفاع از خاک و وطن را یک ارزش میداند؛ اسلام آن را ارتقا داده و بر جهاد در راه خدا تأکید دارد که هستی انسان از اوست. کدام یک باارزش ترند؟ جان برای خاک دادن یا جان برای جان آفرین دادن؟
2️⃣ آیین انسانیت، احترام و تشکر از والدین را به رسمیت میشناسد؛ ولی اسلام میگوید انسان حق ندارد به والدینش حتی یک اف بگوید. (اسرا، 23)
3️⃣ آیین انسانیت، از احترام به همنوعان خبر میدهد، در اسلام، هیچ انسانی بر هیچ انسانی شرافت ندارد، مگر به واسطۀ تقوا و قرب به خدا.
4️⃣ اگر آیین انسانیت امروزه به رعایت حقوق یکدیگر توصیه میکند، امام علی علیه السلام 1400 سال قبل فرمود: هرچه را برای خود دوست داری، برای دیگران هم دوست بدار و هرچه برای خود دشمن میداری، برای دیگران هم دشمن بدار. (نهج البلاغه، نامه 31)
5️⃣ آیین انسانیت کمک به همنوعان را توصیه میکند؛ اسلام میگوید: كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق مىكنند، همانند بذرى هستند كه هفت خوشه بروياند كه در هر خوشه، يكصد دانه باشد و خداوند آن را براى هر كس بخواهد، دو يا چند برابر مىکند.(بقره، 261)
6️⃣ آیین انسانیت، شعار دفاع از حقوق حیوانات را سر میدهد؛ اسلام از 1400 سال قبل، طرفدار حقوق حیوانات بود تا آنجا که پیامبر فرمان میدهد هنگام دوشیدن شیر شتر، ناخن خود را کوتاه کنید تا مبادا پستان شتر خراش بردارد. (الطبقات الکبری، ج7، ص48)
7️⃣ آیین انسانیت شعار دفاع از محیط زیست را داده است. پیامبر اسلام (ص) 1400 سال قبل فرمود: درختان سرزمين دشمن را قطع نكنيد؛ نسوزانيد و با جريان سيل آساى آب، آنها را از ميان نبريد. (وسائل الشیعۀ، کتاب الجهاد)
✅ کانال دکتر فاریاب (یادداشت های اعتقادی)
https://eitaa.com/Faryab110
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✳️ علی خضریان در نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
✅ کلید مشارکت مردم در انتخابات اعتماد عمومی است/ عدم مسئولیت پذیری باعث کاهش مشارکت میشود
🔷 کلید مشارکت مردم در انتخابات اعتماد عمومی است و عدم مسئولیت پذیری احزاب و گروههای سیاسی باعث آسیب رساندن به اعتماد عمومی میشود و اگر اعتماد عمومی آسیب ببیند مشارکت مردم نیز کاهش پیدا میکند.
🔷 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قدسسره با موضوع «انتخاب مقاومت و مقاومت در انتخاب» که در سالن همایشهای موسسه برگزار شد در سخنانی گفت: این موسسه مفتخر است که عمار انقلاب در اینجا افرادی را پرورش داده که قرار است یاری رسان امام جامعه یعنی مقام معظم رهبری باشند.
🔷 وی با اشاره به اهمیت انتخابات در کشور و لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات گفت: مشارکت در انتخابات سه سطح دارد، یک حکومت، دوم مردم و سوم نیز سطح نخبگانی و گروههای سیاسی و احزاب، باید بررسی شود که شورای نگهبان چه نقشی دارد در مشارکت سیاسی؛ امروزه کسانی که سالها در قدرت بودهاند، حکومت را متهم میکنند به کاهش مشارکت و یا به مردم اتهام بی بصیرتی میزنند که چرا ما رأی نیاوردهایم.
👈👈مشروح خبر
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✅ گزارش تصویری از مراسم انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🗓 جمعه 1402/10/29
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✳️ مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار میکند
✅ دوره اعتبارنامه عالی حکمرانی
🗓 مهلت ثبت نام: 10 بهمن 1402
✅ پذیرش دانشجوی دوره دکتری تخصصی حکمرانی
🗓 ثبت نام تا 7 بهمن 1402
👈اطلاعات بیشتر
https://govemanceschool.ir
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
#کرسی_علمی_ترویجی282
✳️ گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری دبیرخانه کرسیها برگزار میکند
✅ موضوع: روششناسی آیتالله مصباح یزدی(ره) در حکمتپژوهی با تأکید بر کتاب «آموزش فلسفه»
👤 سخنران: حجت الاسلام دکتر #محمدعلی_محیطی_اردکان
👤 ناقد: حجت الاسلام استاد #اکبر_میرسپاه
👤 مدیر کرسی: حجت الاسلام دکتر #محمدحسن_عالم_چاهوکی
🗓 شنبه 30 دی 1402 ⏰ 15
🏢 مکان: بلوار جمهوری اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، طبقه پنجم، سالن اندیشه
🌐 حضور مجازی👇
🌐 iki.ac.ir/live
#کرسی_علمی_ترویجی #کرسی
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
!گنج ناشناخته.mp3
1.15M
💠گنج ناشناخته!
حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره)
🔹اگر بیست سال یا سى سال پیشتر یا حتی صد سال پیشتر به ما میگفتند كه آدم میتواند این جا كه نشسته است با آن طرف كره زمین ارتباط برقرار كند و با هم حرف بزنند و صورت هم دیگر را ببینند ما باور میکردیم؟!
🔸در عالم معنا و مسائل روحى و معنوى هم روابطى هست که من و شما نمیدانیم. اینها واقعیت دارد. روح آدم میتواند با روح علىعلیهالسلام ارتباط پیدا كند. خیلى مهم است. این مهمتر است یا رابطه برقرار كردن با یک شخصی که فرض کنید در آمریكا یا در کره مریخ زندگى میکند؟! حالا با یك آدمى كه در آن جا زندگى میکند ارتباط برقرار کردی؛ ثم ماذا؟! اما اینکه انسان بتواند این جا كه نشسته است با علىعلیهالسلام ارتباط پیدا كند! با آن كسى كه وصل به ساحت قدس الهى است؛ عَلِی مَمْسُوسٌ فِی ذَاتِ اَللَّهِ تَعَالَى. این ارتباط چقدر مهم است؟!
🔹براى برقراری این ارتباط، شما احتیاج ندارید كه با شبكه كامپیوترى ارتباط داشته باشید. كلیدش دست خود شما است، بدون هیچ مؤونهای؛ همینکه توجه پیدا كنید و كلید دل را بزنید ارتباط برقرار میشود. حالا میارزد این ارتباط را داشته باشید یا نه؟!
🔸و بالاخره امروز شما در هر كجا که باشید و در هر حالى، میتوانید با ولى الله الأعظم، حضرت صاحب الأمرعجلاللهفرجهالشریف این ارتباط را برقرار كنید. میارزد یا نمیارزد؟! ببینید چه گنجى در اختیار ما است و ما نمیشناسیم و قدرش را نمیدانیم!
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی ویژهبرنامهای را به مناسبت بصیرتافزایی و انتخابات پیشرو برگزار میکند
🌹 در این برنامههای گفتگومحور، کارشناسان و صاحبنظران ضمن پاسخ به شبهات انتخاباتی، مشارکت حداکثری را تبیین میکنند
📋 از یکشنبه 1402/11/1 ⏰ 18:30
🗂 موضوع: جایگاه مردم در اندیشه علامه مصباح(ره)
💡 کارشناس: حجتالاسلام دکتر قاسم شباننیا
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔶 نشانیهای ورود به جلسه مجازی👇
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🌐 https://www.aparat.com/dpfqom/live
📢 همچنین میتوانید ما را از طریق برنامه «باد صبا» بخش «هیئات مذهبی»، «پخش زنده هیئات شاخص کشور»، «دفتر ارتباطات فرهنگی» با گوشیهای تلفن همراه، نیز دنبال کنید.
🆔 @difqom
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔹 فیلم میزگرد «عقل و دین» با حضور اساتید مسلمان و مسیحی را میتوانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
https://www.aparat.com/v/05cSQ
1️⃣ پروفسور چارلز تالیافرو، فیلسوف دین مشهور
2️⃣ آیتالله سید یدالله یزدانپناه، استاد برجسته فلسفه و عرفان
3️⃣ پروفسور محمد لگنهاوزن، استاد تمام فلسفه
4️⃣ پروفسور کلی جیمز کلارک، استاد دانشگاه گرند ولی
5️⃣ دکتر محمد فنایی اشکوری، استاد تمام فلسفه
🎙سخنرانیهای انگلیسی این میزگرد توسط استاد لگنهاوزن ترجمه شده است
🔹 این میزگرد در خردادماه سال ۱۳۹۳ در جریان همایش بینالمللی اندیشههای فلسفی استاد مطهری برگزار شد.
📗 متن این میزگرد توسط انتشارات «ندای فطرت» وابسته به بنیاد شهید مطهری در کتاب عقل و دین منتشر شده که علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک تهیه کنند:
B2n.ir/t88611
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
#مجازی
✅ انجمن کلام اسلامی حوزه؛ پژوهشگاه قرآن و حدیث و مرکز آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می کند.
💠📣 یازدهمین جلسه از سلسله نشستهای "دین و چالش های روز" ویژه برنامه "چهارشنبههای اعتقادی"
↙️ موضوع این هفته:
"آسیب ها و چالش های معنویت های سکولار در سبک زندگی"
🔸ارائه کننده:
🎙 حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جعفری هرندی (مدیر گروه کلام و فلسفه دین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره)
🗓 چهارشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۲ ⏰ ۲۱ تا ۲۲
🟣 حضور مجازی
https://www.aparat.com/el_balagh/live
✔️ مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی
💠 https://eitaa.com/joinchat/315686930C4d8d228136
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.🎥 بیانات امیدوار کننده مقام معظم رهبری
♻️ آینده روشن جمهوری اسلامی ایران
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
#کرسی_علمی_ترویجی282 ✳️ گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری دبیرخانه کرسیها
✳️ در یک کرسی علمی ترویجی؛
روش آیتالله مصباح یزدی(ره) در حکمتپژوهی با تأکید بر کتاب«آموزش فلسفه» بررسی شد/ دفاع علامه مصباح یزدی(ره) از سنگرهای ایدئولوژیک و مبانی فکر اسلامی
✅ عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت: حقیقتا علامه مصباح یزدی(ره)جامع معقول و منقول بود و نه تنها به حوزههای فکریِ گوناگون تسلط داشت، بلکه در آنها صاحب نظر بود، آشناییِ اجمالی با آثار ایشان برای پی بردن به این حقیقت کافی است.
🔷 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، حجت الاسلام دکتر محمد علی محیطی اردکان، در کرسی علمی ترویجی" روششناسی آیتالله مصباح یزدی(ره) در حکمتپژوهی با تأکید بر کتاب «آموزش فلسفه»" که به همت گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) وهمکاری دبیرخانه کرسیها در سالن اندیشه موسسه برگزار شد در سخنانی گفت: پژوهشهای فلسفی، در میان اندیشمندان اسلامی معاصر جایگاه ویژهای دارد و دفاع عقلانی از بنیانهای نظری دین در گروِ آن است.
🔷 وی افزود: بیتردید در صورتی حکمتپژوهی در این راستا موفق میشود که روشمند بوده و براساس عیار پژوهش در این حوزه علمی باشد، آیتالله مصباح یزدی ـ فیلسوف برجسته دوران معاصر جهان اسلام ـ در آثار گفتاری و نوشتاریِ فلسفیِ خویش، روشی بدیع و کارآمد را در پژوهشهای حِکمی بهکار گرفته است.
حجت الاسلام دکتر محیطی اردکان خاطرنشان ساخت: براساس یافتههای پژوهشی، مراحل حکمتپژوهیِ روشمند بدین شرح است: توجه به خلأها یا بنبستها در مباحث فلسفی، تبارشناسی مسأله، بررسی پیشینه، تحلیل واژگان، فهم، تقریر و تحلیل دقیق مسأله، بررسی دیدگاههای مطرح و یا قابل طرح درباره مسأله، توجه به لوازم دیدگاهها، توجه به فایده بحث، تقریر دقیق دیدگاه رقیب و ادله آن، توجه به خاستگاه نظریه، نقد و بررسی دیدگاه رقیب و ادله آن، ارائه دلیل معتبر برای دیدگاه برگزیده، پاسخگویی به نقدهای مطرح و یا قابل طرح درباره ادله دیدگاه برگزیده، پاسخگویی به شبهات مربوط، ملاحظه نتیجه، رعایت سیر تدریجی طرح و تحلیل عمیق و منظومه وار فلسفی و تطبیق قواعد کلی بر مسائل علومِ دیگر.
🔷 عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت: آثار و برکات وجودی عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، علامه مصباح یزدی ره در جهان اسلام، در عرصه ملی و بینالمللی فراوان و کمنظیر است؛ آثاری که در حال حاضر، برخی از آنها در قالب مقالات و کتب راهگشا، برخی در قالب سخنرانی و مناظره، برخی در قالب تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار و برخی در مجموعههای بنیاننهاده شده توسط ایشان ظهور یافته است.
🔷 حجت الاسلام دکتر محمد علی محیطی اردکان ابراز داشت: حقیقتا علامه مصباح یزدی ره جامع معقول و منقول بود و نه تنها به حوزههای فکریِ گوناگون تسلط داشت، بلکه در آنها صاحب نظر بود، آشناییِ اجمالی با آثار ایشان برای پی بردن به این حقیقت کافی است، در این میان، از یک نظر آثار فلسفی ایشان اهمیت بیشتری دارد و کتاب «آموزش فلسفه» ایشان به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد، مشهورترین اثر به حساب میآید، این کتاب که در برخی مراکز آموزشی بهعنوان متن درسیِ فلسفه اسلامی برگزیده شده است، اشارات ارزشمند و دلالتهای آشکار و نهان فراوانی دارد، حکمتجویان نهتنها میتوانند از پژوهشهای فلسفیِ این کتاب بهره گیرند، بلکه با نگاهی درجه دو میتوانند روش حکمتپژوهی را نیز بیاموزند.
🔷 وی گفت: آیتالله مصباح ره که نسبت به مسائل دینی حساس و دغدغهمند بود، همواره در پی رصد مهمترین و بنیادیترین مسائل فکری جامعه بود و تلاش میکرد از سنگرهای ایدئولوژیک و مبانی فکر اسلامی دفاع کند، وی با طرح روشمند مسائل فلسفی، در این راه به توفیقات بزرگی دست یافت.
🔷 حجتالاسلام والمسلمین استاد میرسپاه، از شاگردان علامه مصباح و استاد برجسته آموزش فلسفه، به عنوان ناقد کرسی، ضمن تأیید مراحل شانزده گانهٔ استنباط شده از این کتاب به توضیح نکاتی دربارهٔ موضوع مورد بحث پرداختند و نکاتی تکمیلی در این خصوص ارائه کردند.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
💠 آغاز درس #اقتصاد_جامعه_اسلامی، خوانشی از کتاب #الاسلام_یقود_الحیاه
👈👈 شروع از ۸ بهمن ۱۴۰۲ روزهای یکشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۱ تا ۱۲
🌏 مکان: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)
✅ کتاب الاسلام یقود الحیاه آخرین کتابی است که شهید صدر در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی نوشت، ایشان خلاصه کتاب اقتصادنا را به روشی جدید در این کتاب مطرح میکند که در نوع خود بینظیر است.
❇️ در این کتاب شهید صدر حتی در مورد پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار نظر میکند.
♦️ ارایه اصول کلی اقتصاد اسلامی در قالب ۱۳ قاعده نیز از نوآوریهای شهید صدر در این کتاب است.
✍️ کانال دکتر توکلی
https://eitaa.com/eqmoq2
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir