🔹 نشست هفتگي همانديشي اعضاي محترم هيئت علمي موسسه پيرامون علوم انسانياسلامي با موضوع " آموزش پژوهشگر محور و ضرورت آن در فرايند توليد علوم انساني اسلامي" برگزار شد.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی ویژهبرنامه به مناسبت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی برگزار میکند
🌹 سیری در دیدگاههای اندیشهای و سیاسی علامه طباطبایی ره و پاسخ به شبهات پیرامون آن
📋 چهارشنبه 1402/8/24 از ساعت 18:30
🗂 موضوع:
🔴 نگاهی بر حیات فکری و سیاسی علامه طباطبایی
💡 کارشناس: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی امیدی؛
استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
📡 رسانه شوید
🔶 نشانیهای ورود به جلسه👇
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🌐 https://www.aparat.com/dpfqom/live
📢 همچنین میتوانید این برنامه را از طریق برنامه «باد صبا» بخش «هیئات مذهبی»، «پخش زنده هیئات شاخص کشور»، «دفتر ارتباطات فرهنگ» از روی گوشیهای تلفن همراه، نیز ملاحظه فرمایید.
🆔 @difqom
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✳️ رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران برگزاری کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) تأکید کردند:
پایگاه فکری مستحکم با آرایش تهاجمی، نیاز امروز/علامه طباطبایی(ره)، پدیده کم نظیر حوزههای علمیه
✅تربیت شاگردان عالِم و اندیشمند و تاثیرگذار همچون شهید مطهری و شهید بهشتی و مرحوم مصباح یزدی در هیچ عالِم دیگری تا به این حد دیده نشده است و اکثر شاگردان مرحوم علامه نیز جزو نقش آفرینان انقلاب اسلامی بودند.
1️⃣ قسمت اول
🔹 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دستاندرکاران برگزاری کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) که در تاریخ چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ برگزار شده بود، مرحوم علامه را پدیدهای کم نظیر در حوزههای علمیه در قرنهای اخیر خواندند و گفتند: یکی از کارهای مهم آیتالله سید محمد حسین طباطبایی(ره) در بحبوحه تهاجم اندیشههای وارداتی و بیگانه، جهاد فکری و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم و با آرایش تهاجمی بود، کاری که امروز به آن نیاز داریم.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ویژگیهای برجسته و ممتاز مرحوم علامه طباطبایی همچون «علم»، «پارسایی و پرهیزگاری»، «مَلَکات اخلاقی»، «ذوق هنری و شعر و ادبیات» و «صفا و رفاقت و وفاداری»، افزودند: در بُعد علمی ایشان جنبههای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها تنوع علمی کم نظیر آن مرحوم است.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
2️⃣قسمت دوم
🔹 حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تسلط علامه طباطبایی در علومی همچون «فقه»، «اصول»، «هیئت و ریاضیات»، «تفسیر»، «علوم قرآنی»، «شعر و ادبیات» و «اَنساب» خاطرنشان کردند: در کنار این تنوع علمی عجیب، عمق علمی و فکری ایشان در علوم مختلف نیز بسیار قابل توجه است به گونهای که یک اصولی صاحب مبنا و یک فیلسوف نوآور و یک مفسر شگفتیساز بود.
🔹 انتشار اکثر آثار علمی علامه طباطبایی در دوران حیات و شاگرد پروری ایشان از دیگر جنبههای علمی مرحوم علامه طباطبایی بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند و افزودند: تربیت شاگردان عالِم و اندیشمند و تاثیرگذار همچون شهید مطهری و شهید بهشتی و مرحوم مصباح یزدی در هیچ عالِم دیگری تا به این حد دیده نشده است و اکثر شاگردان مرحوم علامه نیز جزو نقش آفرینان انقلاب اسلامی بودند.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای دو ویژگی برجسته علامه طباطبایی را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: یکی از این ویژگیها، جهاد علمی کم نظیر و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم با رویکرد تهاجمی، در بحبوحه تهاجم اندیشههای وارداتی و بیگانه و شبهه افکنیها بود که دو اثر «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و «تفسیر المیزان» نمونههایی از این جهاد علمی هستند.
🔹 ایشان تفسیر المیزان را دریایی از معارف اجتماعی و سیاسیِ روز در کنار مبانی فکری و حِکَمی و جنبههای خاص تفسیری برشمردند و گفتند: امروز نیز ما نیازمند پایگاه فکری تهاجمی هستیم که پاسخگوی نیازهای روز و شبهات باشد و این کار را باید از مرحوم علامه طباطبایی یاد بگیریم.
🔹 رهبرمعظم انقلاب اسلامی، عمل به معارف اخلاقی و سلوکی و بسنده نکردن به ارائه صِرف مطالب اخلاقی را دومین ویژگی برجسته علامه دانستند و خاطرنشان کردند: مرحوم علامه طباطبایی با آن همه وجوه علمی، هیچ هویتی برای خود قائل نبود و در برخوردهای رفاقتی و عمومی یک انسان نرمخو، صاحب حِلم و متواضع و گرم و گیرا و دلچسب و خوش بیان بود.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در پایان تأکید کردند: علامه طباطبایی آنقدر که اکنون شناخته شده است در زمان حیات، شناخته شده نبود و به برکت اخلاص ایشان، روز به روز شخصیت و آثار علامه در سطح کشور و دنیا، بیشتر شناخته خواهد شد.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✳️ کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) در قم افتتاح شد
✅ آیین افتتاحیه کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) در محورهای قرآن و حدیث، حکمت عملی، اخلاق و عرفان، حکمت نظری، فقه و اصول، کلام و ادیان از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری جمعی از مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) با حضور حضور طلاب، اساتید و علما برگزار شد.
🔹 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، آیین افتتاحیه کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) در محورهای قرآن و حدیث، حکمت عملی، اخلاق و عرفان، حکمت نظری، فقه و اصول، کلام و ادیان از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری جمعی از مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) با حضور حضور طلاب، اساتید و علما برگزار شد.
🔹 بر اساس این گزارش: پخش سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای کنگره، سخنرانی آیت الله آملی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و قرائت پیام های آیات عظام جوادی آملی و سبحانی از برنامه های افتتاحیه این کنگره بود.
🔹 خاطرنشان می شود: این مراسم از شبکه قرآن و معارف سیما، شبکه نور، رادیو معارف و تلویزیون اینترنتی حوزه های علمیه نیز به صورت زنده پخش شد.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
✳️ رئیس کنگره بین المللی علامه طباطبایی:
تقوا اساس سعادت آدمیست/ در مسیر خدمت به دین با اخلاص عمل کنیم
✅باید در مسیر خدمت به دین و سربازی مولایمان حضرت ولی عصر(عج) همچون اساتیدمان با اخلاص باشیم و در این راه جدّیت داشته و درست عمل کنیم.
1️⃣قسمت اول
🔹به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، آیت الله غلامرضا فیاضی امروز در آیین افتتاحیه کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) در محورهای قرآن و حدیث، حکمت عملی، اخلاق و عرفان، حکمت نظری، فقه و اصول، کلام و ادیان که از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری جمعی از مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) برگزار شد، ضمن خبر مقدم به حضور طلاب، اساتید و علمای حاضر در کنگره بین المللی علامه طباطبایی، به بیان خاطره ای از علامه حسن زاده آملی و علامه طباطبایی پرداخت و ابراز داشت: تقوا اساس سعادت آدمی است که در کنار کسب علوم باید به این مهم توجه داشته باشیم.
🔹 وی ضمن اشاره به آیه شریفه ««وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَا»، با بیان این که خداوند متعال عهد نموده تا کسانی که عمر خود را در راه بندگی الهی قرار می دهند را بدون تردید هدایت نماید، اظهار داشت: آنچه را که برای رشد عملی لازم است را باید آغاز و از همان ابتدا به آنچه علم دارد عمل نماید،مرحوم آیت الله العظمی بهجت نیز همواره بر توجه به یقینیات تأکید داشتند می فرمود، هرکسی به آنچه یقین دارد عمل کند مشمول هدایت الهی قرار خواهد گرفت.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
2️⃣قسمت دوم
🔹 رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی هدایت را وظیفه ای الهی در گرو خواست انسان توصیف دانست و ابراز داشت: «یُضِلُّ مَنْ یَشَاءُ وَ یَهْدِی مَنْ یَشَاءُ»، خداوند متعال کسی را هدایت می کند که بخواهد هدایت شود، هدایت مشمول انسان هایی است که در راه هدایت قدم بردارند و در این مسیر جدّیت داشته باشند.
🔹وی ضمن تأکید بر این که انسان هدایت جو، همواره در مقابل حق خاضع بوده، باید پای بر هوای نفسش قرار میدهد، اظهار داشت: اگر انسان در مقابل حق استکبار کند، در مسیر گمراهی قرار خواهد گرفت.
🔹 رئیس کنگره بین المللی علامه طباطبایی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به سیره علمای تراز جهان اسلام به ویژه شخصیت هایی چون علامه طباطبایی تصریح کرد: باید در مسیر خدمت به دین و سربازی مولایمان حضرت ولی عصر(عج) همچون اساتیدمان با اخلاص باشیم و در این راه جدّیت داشته و درست عمل کنیم.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📢 علامه طباطبائی انصافاً فیلسوفسازی کرد
✏️ رهبر انقلاب: شاگردپروریِ مرحوم آقای طباطبائی چیز عجیبی است. این یکی از هنرهای هر عالِمی است؛ در بین علما داریم کسانی که شاگردپرورند و شاگردهای زیادی دارند؛ مرحوم آقای طباطبائی از این قبیل آدمها است...
✏️ تربیتِ شاگردِ فیلسوف مثل شهید مطهّری، مثل شهید بهشتی، مثل مرحوم آقای مصباح و دیگران، و مثل بعضی از بزرگانی که امروز هستند، تربیت امثال اینها را به تعدادی که از درس مرحوم آقای طباطبائی استفاده کردند، بنده هیچ سراغ ندارم در هیچ کس دیگری... ایشان زنده کرد فلسفه را و انصافاً فیلسوفسازی کرد.
✏️ بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت علامه طباطبائی. ۱۴۰۲/۸/۱۷
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📜اگر علامه طباطبایی نبود...
علامه مصباح رضوان الله تعالی علیه :
در یک جمله شخصیت علامه طباطبایی و جایگاه ایشان را در این می توان فهمید که اگر علامه نبود و تفسیر المیزان و کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم نوشته نمی شد، شاگردانی مانند علامه مطهری و بزرگان دیگر در حوزه پدید نمی آمدند و حوزه از برکات بزرگی محروم می شد.
📌دیدار با میهمانان خارجی همایش اندیشه های علامه طباطبایی (ره)، که در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۳
🔹نظرات فلسفی آیت الله مصباح 🔹
@PhilosophyofAyatollahMesbah
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
22.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_منتخب #پاسخ_به_شبهات
#پرسمان_خانواده
👈آیا رئیس بودن پدر در خانوده به معنای زن ستیزی است؟⁉️🧐
کارشناس شبکه معاند: فرهنگ مدیر بودن پدر در خانواده یکی از نشانه های نابرابری زن و مرد میدونه و میگه باید با فرهنگ سازی کاری کنیم تساوی و برابری زن و مرد در خانواده اتفاق بیفته‼️
و اما استاد دکتر مهکام پاسخ می دهند آیا اساسا زن و مرد با هم تفاوتی ندارند؟ آیا برابری به نفع زنان است؟
توضیحات استاد دکتر مهکام از دست ندید👌
🎙استاد#دکترمهکام
#تاریخ_پخش : 1402.08.21
☑️کانال رسمی شبکه جهانی ولایت👇
🔰 @velayattv
🔰 @mahkam_reza
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی به مناسبت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی ره برگزار میکند:
🌹 "سیری در دیدگاههای اندیشهای و سیاسی علامه طباطبایی ره و پاسخ به شبهات پیرامون آن"
📋 پنجشنبه 1402/8/25 از ساعت 18:30
🗂 موضوع:
🔴 نگاهی بر حیات فکری و سیاسی علامه طباطبایی قسمت دوم
💡 کارشناس: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی امیدی؛
استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
📡 رسانه شوید
🔶 نشانیهای ورود به جلسه👇
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🌐 https://www.aparat.com/dpfqom/live
📢 همچنین میتوانید این برنامه را از طریق برنامه «باد صبا» بخش «هیئات مذهبی»، «پخش زنده هیئات شاخص کشور»، «دفتر ارتباطات فرهنگ» از روی گوشیهای تلفن همراه، نیز ملاحظه فرمایید.
🆔 @difqom
https://eitaa.com/difqom
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir