#اطلاعیه_تمدید
✳️ تمدید ثبت نام مقطع کارشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ویژه طلاب
✅ دوره حضوری در 13 رشته ویژه برادران
✅ دوره نیمه حضوری در 7 رشته ویژه برادران و خواهران
🗓 زمان ثبت نام: تا 1399/10/30
📕 آزمون کتبی: جمعه 17 بهمن 1399
☎️ تماس: 32113628 – 32113683- 02532113664
🌐 ثبت نام در نشانی زیر👇👇👇
http://paziresh.iki.ac.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⚫️ آئین نکوداشت مقام علمی، اخلاق و شخصیت بین المللی فقیه و حکیم مجاهد مرحوم آیت الله علامه مصباح یزدی (رضوان الله علیه)
سخنرانان:
🔸 آیت الله رمضانی؛ دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام)
🔸 آیت الله رجبی؛ قائم مقام موسسه امام خمینی(ره)
🔸 حجت الاسلام و المسلمین عباسی؛ رئیس جامعة المصطفی العالمیة
✅ با حضور علماء، شخصیت های علمی و جمعی از شاگردان و ارادتمندان آن فقیه مجاهد
🔹 زمان: پنجشنبه 99/10/25 ⏰ 10
🔹 مکان: قم، میدان جهاد، مجتمع امام خمینی(ره)، سالن قدس
مجازی و حضوری (با رعایت پروتکل های بهداشتی)
🌐 لینک ورود https://vcpro.ir/nekodasht
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مصباح انقلاب(2)
❇️ ویژگی های شخصیتی حضرت علامه آیت الله محمدتقی مصباح یزدی(رضوان الله علیه)
✳️ از زبان آیت الله عباس کعبی
⬅️ اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری
#عمار_انقلاب
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴 اختلاف میان آیت الله مصباح و شهید بهشتی
✍️ دکتر علیرضا جوادزاده
❇️ يکي از اتهاماتي که نسبت به آيتالله مصباح مطرح شده و ميشود، ادعاي اختلافات اساسي ميان ايشان و شهيد بهشتي است. منشأ اين اتهام نيز مربوط ميشود به اختلاف ديدگاهي که ميان شهيد بهشتي و آيتالله مصباح در روش برخورد با برخي از انديشههاي غير اصيل دکتر شريعتي وجود داشته است.
✅ ديدگاه آيتالله مصباح و استاد مطهري درباره دکتر شريعتي، تقريبا شبيه هم بود. اما مواضع شهيد بهشتي در مقابل اشتباهات دکتر شريعتي، آرامتر و ملايمتر از آن دو بزرگوار بود. لکن عدهاي اختلاف روش در اين موضوع را به معناي اختلافات اساسي ميان شهيد بهشتي و استاد مصباح معنا کرده، سعي در متقابل جلوه دادن اين دو شخصيت در زمينههاي فکري و عاطفي داشته و دارند. در حالي که
🔸اولا روابط ميان شهيد بهشتي و آيتالله مصباح از جهت فکري و عاطفي بسيار نزديک و صميمانه بود و «يکي از صميمانهترين دوستيها را» اين دو با هم داشتند؛
🔸 ثانيا شهيد بهشتي، نسبت به آثار دکتر شريعتي منتقد بوده و اشتباهات دکتر را زياد و مهم ميدانست؛
🔹به عنوان نمونه شهيد بهشتي در جلسهاي كه درباره انديشه و آثار دكتر شريعتي تشكيل شده بود، ميگويد: «... [شريعتي] خاميهاي فراوان دارد و كار تحقيقي مستندش از كار قريحهاي و ذوقياش بسيار كمتر است. من ميدانم كه او در اين برداشتهاي سليقهاي و ذوقي كه ميتواند با خطاها و اشتباهات و انحرافات همراه باشد، ضررها هم زده و يا ميزند. اما در كنار اين ضرر زدنها، سودها و جاذبههايي براي عده زيادي از افراد دختر و پسر جوان به سوي اسلام و تشيع داشته و دارد. آيا از اين ضرر و سود كدام بيشتر است؟ نميدانم. اين مسأله به آمارگيري احتياج دارد. در دايره آگاهي من، كساني كه به وسيله كتابها و سخنرانيهاي شريعتي با اسلام آشناتر شدهاند و به اسلام رو آوردهاند، فراوانند؛ اما كساني كه منحرف شده باشند و انحرافشان مستند به اين نوشتهها باشد، در دايره شناسايي من، چندان نيست. ولي اين شناسايي من است؛ ممكن است شناسايي آقاي مصباح عكس اين باشد، ممكن است شناسايي دوستان ديگر عكس اين باشد ...» (شريعتي جستجوگري در مسير شدن، ص 63ـ64).
🔶 آري، اختلاف شهيد بهشتي با شخصيتهايي چون آيتالله مصباح و شهيد مطهري، نه در اصل اشتباه و مردود بودن بخشي از آثار دکتر شريعتي،بلکه در برآيند مثبتات و منفيات نشر انديشه و آثار دکتر شريعتي و پارهاي از شيوههاي برخورد با اشتباهات بوده است. انتقادهاي آيتالله مصباح و شهيد مطهري نسبت به افکار و آثار دکتر شريعتي نيز تنها براي جلوگيري از انحراف جامعه و اصلاح اشتباهات وي بوده است. تا حدي که پس از شنيدن خبر وفات دکتر شريعتي، آيتالله مصباح ميگويند: «من درتمام اين سالها تلاش ميکردم تا با اشتباهات و انحرافات دکتر مقابله کنم و آرزويم اين بود که ايشان اصلاح ميشود و قلم و بيان او در خدمت اسلام و قرآن قرار ميگرفت» (براي تفصيل بحث درباره نقدهاي آيتالله مصباح به انديشه و آثار دکتر شريعتي، و برخي اختلافهاي روشي ميان آيتالله مصباح و شهيد بهشتي در اين موضوع، همچنين اطلاع از شواهد و نمونههاي متعدد از روابط بسيار نزديک ميان آيتالله مصباح با شهيد بهشتي، ر.ک: گفتمان مصباح، فصل چهارم: آيتالله مصباح، دکتر شريعتي و شهيد بهشتي، ص 199ـ293؛ مصباح دوستان، ص127ـ196).
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
❇️ حیرت در حیرت
🔸 قسمت اول
✍️ حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جعفری؛ عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
👈 مهدی نصیری دریادداشتی در مورد رحلت آیت الله مصباح چنین نوشته است:
«آن مرحوم از حیث رعایت زیّ روحانیت و تواضع رفتاری و مهربانی در تعاملات شخصی نیز زبانزد بود اما غفلت از یک نکته یعنی امکان خطای عالمان و مجتهدان و صاحب نظران دینی در عصر غیبت به دلیل عدم امکان دسترسی به معلم و مفسر معصومِ قرآن و سنت، ایشان را نسبت به پاره ای از دیدگاهها و نظرات خود ـ که حتما احتمال خطا در آنها راه داشته و نمی توانسته به عنوان معرفت و اسلام ناب قلمداد شود ـ آن چنان راسخ و صاحب حق می کرد که به خود اجازه می داد بعضا مخالفان خود را به جهل و کفر و فسق و خیانت و ارتداد و ...متهم کند و چهره ای خشن و مهاجم از خویش در طیفی از افکار عمومی و نخبگان ترسیم کند».
✅ نکاتی چند در این باره را با ایشان در میان می گذارم:
🔸 1. امکان خطای عالمان و مجتهدان در عصر غیبت، امری است کاملا پذیرفته اما ما محکمات و مسلّماتی در عرصه دینداری داریم که مبنای دیانت است و طبعا انکار آنها، چیزی از اسلام باقی نخواهد گذاشت . طبعا هر عالم اسلام شناسی و از جمله حضرت آیت الله مصباح (رحمت الله علیه) می تواند در این مورد خود را راسخ و صاحب حق بداند و البته آن آموزه ها را هم به عنوان معرفت ناب و اسلام حقیقی، معرفی نماید. اگر جز این باشد، ما می مانیم و یک تکثر معرفتی و نسبیت فکری و دیگر هیچ!
🔸 2. آقای نصیری در ادامه می نویسند: «ما گریزی از به رسمیت شناختن اجتهادات و قرائت های روشمند گوناگون دینی نداریم و مجاز به تکفیر و تخطئه شخصیتی و نسبت دادن انحراف و بددینی به صاحب نظران نیستیم مگر آن که ثابت شود که اوّلاً اجتهاد آنها غیر روشمند است... ». جمله اخیر ایشان را باید به فال نیک گرفت که مرز میان خودشان و نظریه قرائت های مختلف از دین را ابراز کردند. بله باید کسی که در مقام استنباط احکام دین قرار می گیرد، اجتهاد روشمند را در پیش بگیرد و الا می توان او را تخطئه نمود.
حضرت استاد مصباح در سیره علمی خویش، دقیقا تابع همین نگرش بود و بس. تاریخ پنجاه ساله نوشته های ایشان گواه این مدعاست. هر جا ایشان، نویسنده یا تفکری را نقد می کند بر همین اساس بوده است که این نوع برداشتها از اسلام، نا روشمند و مخالف با مبانی استنباط و منطق فهم دین است و زمینه انحرافات جدی را در تفکر دینی فراهم می نماید. اگر نبود روشنگری امثال ایشان و شهید مطهری، معلوم نبود که التقاط و تفکر نسبی گرایانه، دیگر برای دین، حتی محکماتی باقی بگذارد. اگر سیره استاد مصباح در تخطئه نظریه یا صاحب نظر نادرست است، پس باید اساسا سیره امام خمینی(ره) و شهید مطهری را هم نادرست خواند که از اسلام سُرایی عده ای از نویسندگان به جای اسلام شناسی سخن می گفتند.
🔸 3. اما مقوله تکفیر، خود تهمتی است ناروا. ای کاش جناب نصیری، دست کم نمونه ای خُرد از رویکرد تکفیری استاد نشان می دادند. هر آن که با آثار گفتاری و نوشتاری، ایشان آشنایی اجمالی داشته باشد، در بیان ایشان جز منطق و خردورزی مشاهده نمی کند. گویا سابقه ژورنالیستی آقای نصیری باعث شده که در امتداد جریان شارلاتانیسم رسانه ای دوم خرداد که آیت الله مصباح را به واسطه طرح بحث جهاد، «تئوریسین خشونت» معرفی می کردند، چهره ای خشن و مهاجم از ایشان به تصویر بکشد. بله استاد مصباح، بر روی تفکرات التقاطی و لیبرالی و رحمانی از اسلام خط بطلان می کشید و البته طبیعی است که این به ذائقه فکری روشنفکران دینی و طرفداران آنها خوش نیاید و حضرت ایشان را به خشونت طلبی متهم نمایند. گویا آقای نصیری تصور می کنند که خوانندگان اصلاح طلب نشریه ارزش مدار و اصول گرای صبح در دهه هفتاد، امروزه چهره رحمانی از ایشان در ذهن دارند!!
🔸 4. ناگفته هایی باقی ماند که به قسمت بعدی این قلم، موکول می کنم. این یادداشت را با این جمله به پایان می برم که صاحب «عصر حیرت»، که خود در حیرتی عمیق، نسبت به مواضع گذشته معرفتی و سیاسی فرو افتاده است، از سویی نابیّت فکری و اعتقادی را در اختیار معصوم می داند و بس و از سویی پلورالیسم مدرن و نسبیّت حقیقت را نفی می کند! این دو را چگونه می توان جمع نمود جز با حیرت در حیرت؟!
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
18.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
,🎥 ببینید: ضرورت الگوگیری از زندگی امام خمینی (ره) در تعلیم و تربيت اسلامی در کلام علامه مصباح يزدي (ره)
#علامهمصباحيزدي
#علومتربيتي
#خوسازي
#الگویتربیتی
#تعليم_تربيت_اسلامي
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مصباح انقلاب(3)
❇️ ویژگی های شخصیتی حضرت علامه آیت الله محمدتقی مصباح یزدی(رضوان الله علیه)
✳️ از زبان آیت الله عباس کعبی
⬅️ اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری
#عمار_انقلاب
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⚫️ گرامیداشت دانش آموختگان طرح ولایت از حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی (رضوان الله علیه)
سخنرانان:
🔸 آیت الله رجبی؛ قائم مقام موسسه امام خمینی(ره)
🔸 سردار سلامی؛ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر حاجی صادقی
✅ به همراه حضور فرزندان حضرت علامه و با نوای امیر عباسی
🔹 چهارشنبه 99/10/24 ⏰ 9:30
🔹 تهران، طالقانی، مجتمع دانشجویی فرهنگی 13 آبان (لانه جاسوسی سابق)، تالار بصیرت
🔻مجازی و حضوری (با رعایت پروتکل های بهداشتی)
🌐 پخش زنده www.tvelayat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
,🎥 ببینید: ضرورت جهاد علمي در کلام حکيم مجاهد علامه مصباح يزدي رضواناللهتعاليعليه
#علامهمصباحيزدي
#علومتربيتي
#جهادعلمي
#تعليم_تربيت_اسلامي
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴 پاسدار مکتب و شهید آبرو
💠 يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (مائده ۵۴)
🔆 ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﻫﺮ ﻛﺲ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺩﻳﻨﺶ ﺑﺮﮔﺮﺩﺩ [ﺯﻳﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻧﻤﻰﺭﺳﺎﻧﺪ] ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺭﺍ ﻣﻰﺁﻭﺭﺩ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻢ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ؛ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎن ﻓﺮﻭﺗﻦﺍﻧﺪ، ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺳﺮﺳﺨﺖ ﻭ ﻗﺪﺭﺗﻤﻨﺪﻧﺪ، ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ، ﻭ ﺍﺯ ﺳﺮﺯﻧﺶ ﻫﻴﭻ ﺳﺮﺯﻧﺶ ﻛﻨﻨﺪﻩﺍی ﻧﻤﻰهراسند. ﺍﻳﻦ ﻓﻀﻞ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﻣﻰﺩﻫﺪ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻋﻄﺎﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ.
✴️ با بررسی سیره علمی و عملی حضرت علامه #مصباح یزدی، به حق میتوان گفت: مفاهیم و عناوین آیه شریفه مزبور همچون:
🔸 1. محبت الهی؛
🔸 2. فروتنی در برابر مومنان؛
🔸 3. شدت در برابر دشمنان دین و انقلاب؛
🔸 4. جهاد فکری و عملی در راه خدا؛
🔸 5. عدم ترس و سستی در برابر سرزنش ملامتکنندگان
در وجود حضرت علامه مصباح یزدی رضوان الله علیه، بروز و ظهور داشت.
🔺 اساسا چنانکه گفتهاند: آیت الله مصباح یزدی، #شهید آبرو است. این مرزبان مکتب و دیدهبان حریم دین در مقابله و مبارزه با جریانهای سهمگین "التقاط، لیبرال، سکولار و دگراندیش" از جان و دل مایه گذاشتند و جهت درک و بینش صحیح راجع به حقایق و تعالیم دینی و آرمانهای انقلاب اسلامی، آبروی خود را کف دست گرفته و در این مسیر هزینه کردند.
🔻 لذا طرفداران جریانهای مزبور و در واقع، زخمخوردگان شمشیر بصیرت، تیزبینی و روشنگری #عمار انقلاب، مواضع ایشان را به هیچ وجه برنتافته، به گونهای که هم در زمان حیات و هم پس از ارتحالشان، اهانتها، بداخلاقیها و افترائاتِ برخاسته از بغض و دشمنیشان را بر مقام شامخ ایشان وارد آوردهاند. البته پوشیده نیست که این شیوه در طول تاریخ، از جمله دستاویزهای پلید افراد تهی از منطق برای از میدان به در کردن و به محاق بردن نور حق و حقیقت بوده است.
🔅 اما زهی خیال باطل که باید گفت: مصباحی که فروغش متبلور از مشکات الهی باشد، خاموشناشدنی است و این، آن حقیقتی است که بیگانه با ذهن و ضمیر این گروههای خلع سلاح شدهی زخم خورده و دنبالهروهایشان است. چه خوش گفتهاند:
❇️ چراغی را که ایزد بر فروزد / هر آنکس پُف کند ریشش (ریشهاش) بسوزد
💠 يرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ (صف ٨)
🔆 ﻣﻰﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﻧﻮﺭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻫﺎﻥﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻛﻨﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻛﺎﻣﻞ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻧﻮﺭ ﺧﻮﺩ ﺍﺳﺖ، ﮔﺮﭼﻪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺧﻮﺵ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
🌷 رضوان خداوند بر این عالم سترگ و وظیفهشناس که عاش سعیدا و مات سعیدا.
✳️ ان شاءالله رهروان و شاگردانی راستین، جهت پیگیری و تحقق اهداف و آرمانهای این مرد عرصه علم و عمل باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین علی قربانی کلکناری
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
💠دیدار مسئولان ستاد دوره طرح ولایت استان گیلان با آیت الله فلاحتی؛ نماینده ولی فقیه در استان
💠به گفته مسئولان استانی دوره طرح ولایت استان گیلان با همکاری موسسه امام خمینی(ره) و حضور اساتید طرح ولایت کشوری به کتاب چهارم (فلسفه اخلاق) رسیده است.
🔸️از ابتدای بهمن ماه دوره در شهرستان انزلی آغاز و طبق برنامه ریزی انجام شده سال آینده در اکثر شهرستانها برگزار می گردد.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir