👈 اعلام نتایج #قرعه_کشی
🔶 رشته کلام ناب (طلاب/کارکنان/اساتید)
🔸آزمون سوم
طبق دفترچه راهنما #جشنواره، بعد از پایان هر آزمون، مبلغ 700.000 ریال به قید قرعه به 15نفر که به تمام سوالات آن آزمون پاسخ صحیح داده اند، اهدا می گردد.
کد تحصیلی نتایج قرعه کشی:
1️⃣ 11572 (کارمند)
2️⃣ 12149 (کارمند)
3️⃣ 13186 (کارمند)
4️⃣ 12510395
5️⃣ 11514294
6️⃣ 11513516
7️⃣ 11510989
8️⃣ 1597557
9️⃣ 1596175
🔟 1593811
1️⃣1️⃣ 1257946
1️⃣2️⃣ 1182389
1️⃣3️⃣ 1159701
1️⃣4️⃣ 1158749
1️⃣5️⃣ 1157196
مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان
👈 اعلام نتایج #قرعه_کشی 🔶 رشته کلام ناب (طلاب/کارکنان/اساتید) 🔸آزمون سوم طبق دفترچه راهنما #جشنواره
🌸 فرصت را از دست ندهید.
◀️ آزمون چهارم از 15 آبان ماه آغاز شده است و تا 30 آبان فرصت دارید با شرکت در آزمون ها و کسب امتیاز کامل، شما هم در قرعه کشی بعدی شرکت نمایید.
____________________________
لطفا برگزیدگان، اطلاعات زیر را به مسئول قرآنی واحد آموزشی خود جهت واریز مبالغ هدیه اعلام نمایند:
🔶 شماره حساب
🔶 شماره کارت
🔶 نام بانک
🔶 شماره شبا (غیرضروری)
(حتماً شماره حساب به نام فرد برگزیده باشد)
◀️ پس از تجمیع اطلاعات کلیه طلاب از واحدهای آموزشی مبالغ به حساب اعلام شده واریز خواهد شد.
💠 #حدیث_روز 💠
🌸 اثر قرائت قرآن
🔻امام صادق عليهالسلام:
مَنْ قَرَأَ الْقُرْآنَ فِی الْمُصْحَفِ مُتِّعَ بِبَصَرِهِ وَ خُفِّفَ عَنْ وَالِدَیهِ وَ إِنْ کَانَا کَافِرَینِ؛
❇️ هر که قرآن را از روی آن بخواند از دیدگان خود بهره مند شود، و سبب سبک شدن عذاب پدر و مادرش گردد اگر چه آن دو کافر باشند.
📚 کافی، ج 2 ، ص 613
#روز_قم
۲۳ ربیع الاول، سالروز ورود پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به شهر قم گرامی باد
#سلام_ای_دختر_موسی_بن_جعفر
#بی_لطف_شما_درد_مداوا_شدنی_نیست
🔷🔸💠🔸🔷
کانال رسمی آستان مقدس
#حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
@astanqom
علت ورود حضرت معصومه (سلام الله علیها) به ایران
بیست و سوم ربیع الاول، سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم است که در این مطلب به سؤالی پیرامون علت ورود حضرت به ایران پاسخ خواهیم داد:
علت ورود حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ، به مسئله مهاجرت برادر بزرگوارش حضرت امام رضا ـ علیه السّلام ـ به ایران مربوط است. یعنی در راستای سفر آنحضرت ـ علیه السّلام ـ انجام گرفته.
مأمون در سال ۲۰۰ هـ. ق امام رضا ـ علیه السّلام ـ را به مرو فرا خواند و بنا به نقلی بعد از استقرار آن حضرت در ایران نامهای خطاب به خواهر گرامیاش حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ مرقوم فرمودند و آن را توسط یکی از غلامانش به مدینه منوره ارسال فرموده است. امام ـ علیه السّلام ـ به غلامش دستور داد که در هیچ منزلی توقف نکند تا در اندک زمان ممکن آن نوشته را به مدینه برساند. غلام خود را به مدینه منوره رسانید و نامه امام هشتم را به خدمت حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ تسلیم نمود. و آن حضرت به مجرد رسیدن نامه برادرش خود را آماده سفر نمود. این روایت در کتابهای دست اول و قدیمی ذکر نشده است. [۱]
بنا به نقل دیگر حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ بعد از یک سال از ورود حضرت رضا ـ علیه السّلام ـ به سرزمین خراسان به قصد زیارت و دیدار با برادر خود از مدینه به قصد خراسان حرکت کرد. این روایت معتبر تر است. [۲]
طبق این دو نقل حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ به شوق دیدار برادر و امام زمان خود در سال ۲۰۱ هـ با گروهی از اطرافیان خود از مدینه حرکت کرد و وقتی به ساوه رسید مریض شد. سؤال فرمود: تا قم چقدر راه است؟ گفتند: ده فرسخ، فرمود مرا به قم برسانید. او را به قم رسانیدند. [۳] بنا به نقل دیگر وقتی آن حضرت به ساوه رسیدند عدهای از دشمنان اهل بیت ـ علیهم السلام ـ با اشاره مأمون عباسی راه را بر آنان بستند و در یک درگیری نابرابر، همه برادران و اکثر همراهان مرد آن حضرت را به شهادت رساندند و حضرت معصومه از شدت تأثر و تألمات به سختی بیمار گشتند به نحوی که ادامه سفر برایشان ناممکن گردید. [۴]
اگرچه برخی نقلهای ضعیف این جریان را نقل میکنند ولی این مطالب در منابع معتبری به چشم نمیخورد و هیچ یک از منابع معتبر تاریخی چنین درگیری را گزارش نکردند و همچنین این مطالب با توجه به موقعیت امام رضا ـ علیه السّلام ـ در آن موقع بعید به نظر میرسد.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا مردم قم از آمدن حضرت معصومه به ساوه اطلاع یافته و به استقبال آن حضرت رفتهاند و با تجلیل و احترام به قم آوردند، یا خود او به طرف قم حرکت کرده است؟ طبق نقل کتاب معتبر تاریخ قم، روایت صحیح این است که چون خبر به آل سعد رسید با هم اتفاق کردند که از آن حضرت درخواست کنند به قم بیاید و موسی بن خزرج بن سعد اشعری بیرون آمد و چون به شرف ملازمت حضرت فاطمه رسید زمام ناقه او بگرفت و به جانب شهر بکشید و به در سرای خود فرود آورد. محل و سرای موسی بن خزرج و حجرهای که حضرت معصومه در آن به عبادت پرداخته، اکنون مشخص و زیارتگاه است. [۵]
بنابراین آنچه از منابع معتبر بر می آید اینست که حضرت معصومه برای دیدن برادر خود به طرف ایران حرکت کرده است. شاید وضع نامطلوب مدینه برای زندگی (از جهت آزار و اذیت علویان توسط حکومت) و محدودیتهای آن در مصمم شدن حضرت معصومه تاثیر داشته باشد. همچنین در طول مسیر ایشان به تبلیغ امامت و تشیع نیز پر داخته باشد. ولی عمده دلیل مسافرت حضرت معصومه، زیارت برادر بوده است.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
۱. حضرت معصومه فاطمه دوم، نویسنده: محمد محمدی اشتهاری.
۲. تاریخ قم، نویسنده حسن بن محمد قمی.
۳. فروغی از کوثر، نویسنده الیاس محمد بیگی.
۴. کریمه اهل بیت، نویسنده علی اکبر مهدی پور.
پی نوشت ها:
[۱] . میرعظیمی، بارگاه فاطمه معصومه، انتشارات نهضت، ص ۲۴.
[۲] . ناصرالشریعه، تاریخ قم، کتابفروشی اسلامی، ص ۵۰.
[۳] . همان.
[۴] . فقیه، محمدمهدی، انوار پراکنده، انتشارات مسجدجمکران، ج ۶، ص ۱۲۳.
[۵] . قمی، حسن بن محمد، تاریخ قم، تهران، انتشارات توس، ص ۲۱۳؛ اعیان الشیعه، چاپ بیروت، ج ۸، ص ۳۹۱.
💠 #حدیث_روز 💠
💎 ثواب برآورده ساختن حاجت برادر مؤمن
🔻پيامبر صلياللهعليهوآله:
مَن قضى لأخيهِ المُؤمِنِ حاجَةً كانَ كَمَن عَبَدَاللّه َ دَهرَهُ
❇️ كسى كه حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، مانند كسى است كه عمر خود را به عبادت گذرانده باشد.
📚 الأمالى، طوسى، ص ۴۸۱