📍 نگرانی تلآویو از کشف ذخایر لیتیوم در ایران
🔹«آنات ماروم» کارشناس مسائل ژئوپلیتیک به روزنامه صهیونیستی «معاریو» گفته کشف منابع لیتیوم در ایران میتواند به تغییر موازنه قدرت منطقهای منجر شود و یک موقعیت بیسابقه ژئوپلیتیکی و اقتصادی را به تهران بدهد.
🔹معاریو مینویسد: ایران دارای ۱۰ درصد از ذخایر طلای سفید جهان است. این اکتشاف که میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد و ظاهراً اثربخشی تحریمها را باطل کند، یک کارت برنده برای این کشور به حساب میآید.
🔹کشف این معدن لیتیوم به دلیل ارزش و اهمیت بالای این فلز در تولید باتری برای صنایع مختلف الکترونیکی و همچنین برای اهداف ذخیرهسازی انرژی، به منزله «جواهری در تاج» است.
✍️ با بد سرزمینی درگیر شدید هیچ چیز اتفاقی نیست در پشت این طرح پلان جانمایی سرزمین های مقاومت یک مهندسی با فراهوش بشری نهفته است .
┄┅┅❅❁❅┅┅┄
✍️سالار کریمی
📍 نکاتی مهم در خصوص خبرهای اخیر در خصوص توافق موقت
1⃣ پیشبرد دیپلماسی پنهان میان ایران و آمریکا در نیویورک و مسقط نه مربوط به امروز که حداقل از اسفندماه در مسقط با محوریت دفتر وزیر مشاور امور خارجی عمان و یکی از هتلهای مسقط در جریان بوده است که فقط یکی از آنها مذاکرات غیر مستقیم باقری - مک گورک است. نکته اینجاست که در مذاکرات مسقط فقط در خصوص مسائل هستهای صحبت نشده بلکه مواردی برای حفظ آستانه تنش در خصوص مسائل نظامی منطقه و همکاریهای دفاعی ایران و روسیه و جنگ اوکراین مطرح بوده است.
2⃣ باید توجه کرد که این پیشنهاداتِ اخیرا مطرح شده در رسانهها قبلا هم ارائه و بررسی شده است اما تهران این پیشنهادات را رد کرده است بلکه اکنون طرح جدید گام به گامی روی میز است که سلطان هیثم نیز حامل پیام آن بود.
3⃣ خط خبری توافق موقت میان ایران و آمریکا که برای اولین بار توسط هارآتص کلید زده شد و میدل ایست آی به آن ضریب داد، در یک چارچوب هدفمند صورت میگیرد. در فضایی که دیپلماسی منطقهای جمهوری اسلامی ایران به دستاوردهای راهبردی نائل آمده است، ناگهان این خبر منتشر میشود؛ در اینجا طبیعتا بازارهای مالی و ارز و ... به آن واکنش نشان داده و کاهشی میشوند، حال با توجه به امید ایجاد شده، برخی مردم از مقامات انتظار دارند هر چه زودتر این توافق اعلام رسمی شود، ناگهان چند موج خبری منفی مانند تحریمهای جدید، تهدیدات اسرائیل، بیانیه تروئیکای اروپایی و البته پیشنهاد نمایندگان کنگره برای کلید زدن مکانیسم ماشه، مجددا بازارهای داخلی ایران را با شوک و جهش قیمتی مواجه میکند و البته همزمان بازی مقصرنمایی مقامات ایرانی با توجه به برجامیزه کردن فضا توسط یک جریان سیاسی داخلی در کلاب هاوس و اینستاگرام، فشار به تصمیمگیران ایرانی را افزایش میدهد. مشابه این طرح در بهمن ماه ۱۴۰۰ نیز اجرا شد. در حالی که فضای مذاکرات مثبت بود، غرب که به امتیازگیری خارج از میز مذاکره با فعال کردن اهرمهای سیاسی و رسانهای خود عادت دارد، چنین بازی را دقیقا با همین کلید واژه توافق موقت کلید زد. شروع چنین بازی مزورانهای در حالی که جو مذاکرات پنهانی مثبت است برای آگاهان معانی متعددی دارد. فعالسازی لابی صهیونیسیتی در واشینگتن برای ممانعت از هرگونه توافق نیمبندی مانند تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی (که جداگانه و بیشتر از کانال دوحه پیگیری میشود) یکی از اهداف است.
4⃣در این بین متاسفانه شاهد ضربه از خودیها نیز هستیم. ضریب دادن به این اخبار توسط رسانههایی که آرزوی افزایش نرخ دلار را دارند و برجامیزه کردن فضا توسط جریاناتی که هم به دنبال فشار بر مقامات هستند و هم در صورت توافق به دنبال زدن این دستاورد به نام خود هستند نمونههایی از این عملکرد است.
5⃣به هر روی تنها راهکار، تلاش حداکثر دولت در جهت کاهش هر چه بیشتر تاثیرپذیری بازارها از اخبار توافقات و ... است. این امر با توجه به حاکم بودن چنین روندی در سالهای گذشته علیالخصوص ۸ سال دولت وقت، بسیار دشوار اما شدنی است که البته تا حدودی نیز کارگر افتاده است. البته سطحی از تاثیر طبیعتا همیشه وجود دارد و انتظار صفر شدن این اثرات نمیرود.
13.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور: دشمنان بیست سال است برای ما چالش هستهای درست کردهاند چون میدانند که حرکت در صنعت هستهای در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی کشور است/ بهانهی سلاح هستهای دروغ است و خودشان هم میدانند/ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود جلویش را نمیتوانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند
دشمنان بیست سال است برای ما چالش هستهای درست کردهاند چون میدانند که حرکت در صنعت هستهای در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی کشور است/ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود جلویش را نمیتوانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند
رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور: بیست سال است ما چالش هستهای داریم. چرا این چالش را دشمنان ایجاد کردند؟ مگر در هستهای فقط ما در دنیا داریم کار میکنیم؟ البته آنها میگویند از سلاح هستهای میترسند، دروغ میگویند. میدانند که ما دنبال سلاح هستهای نیستیم. این را جامعه اطلاعاتی آمریکا بارها تا حالا تصریح کرده که ایران دنبال تسلیحات هستهای نیست. همین چند ماه پیش هم دو مورد اعتراف کردند و گفتند هیچ نشانهای از حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هستهای دیده نمیشود. راست هم میگویند. این البته از ترس آنها و به خاطر آنها نیست. ما عقیدهمان این است که سلاح هستهای برای کشتار دستهجمعی به کار میرود. ما با کشتار دستهجمعی مخالفیم. خلاف دین و خلاف اسلام است. چه اتمیاش، چه شیمیاییاش، چه انواع و اقسام دیگری که ممکن است. در جنگهای زمان پیغمبر و امیرالمؤمنین و صدر اسلام سفارش میشد که مواظب باشید آب روی مردم بسته نشود. آن وقت حرکت عمومی علیه عامه مردم بستن آب بود، شیمیایی و این حرفها نبود.
ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود و میخواستیم برویم، جلویش را نمیتوانستند بگیرند. همچنانی که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند و نخواهند توانست بگیرند. اگر میخواستیم سلاح هستهای درست کنیم، میکردیم. آنها هم میدانند این را. پس بهانهی سلاح هستهای دروغ است. این نیست. یک چیز دیگری مطرح است . آنها میدانند که حرکت در صنعت هستهای در واقع در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی در بخشهای متعدد کشور است، این را نمیخواهند.
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در چالش بیست ساله هستهای فهمیدیم چه کسانی قابل اعتمادند و چه کسانی قابل اعتماد نیستند/ خیلی جاها به خاطر اعتمادهای بیجا ضربه خوردیم
رهبر انقلاب: حقیقت دیگر، نامطمئن بودن طرفهای ما و مخالفین ما در وعدههایشان است. تا حالا در این سالهای متمادی-حالا آنهایی که از شماها سابقهی بیشتری در این هستهای دارید، توجه دارید که به چه چیزهایی من اشاره میکنم- وعدههای زیادی در بخشهای مختلف، چه دولتهایی که طرف مذاکرهی ما بودند، چه خود آژانس، وعدههایی دادند و به آن وعدهها عمل نکردند، بارها، وعدههای غیرقابل تحقق، بیاعتمادی؛ پس بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیستساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعدههای اینها، به حرفهای اینها نمیشود اعتماد کرد. اینها دستاوردهای مهمی است، اینها را مهم بدانید. ما خیلی جاها ضربه خوردیم برای خاطر همین اعتمادهای بیجا. اینکه یک ملت، مسئولین یک کشور، بدانند، بفهمند، که کجا باید اعتماد کنند، کجا نباید اعتماد کنند، این خیلی مهم است؛ این را ما فهمیدیم، ما در این بیست سال، فهمیدیم که چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی قابل اعتماد نیستند.
📩 رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور:
👈 هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد
✏️ صنعت هستهای یکی از مؤلفههای اساسی و مهم قدرت کشور و اعتبار کشور و قوّت و قدرت کشور است. اگر شما ایران قوی میخواهید، هر کس ایران را دوست دارد، هر کس جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کس ملت را دوست دارد و قوّت این کشور را میطلبد بایستی به این بخش از تلاش و فعالیت علمی و تحقیقاتی و صنعتی و کاری که اینجا انجام میگیرد اهمیت بدهد و برایش اعتبار قائل بشود. علت تمرکز دشمنان روی انرژی هستهای هم همین است.
7.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور: همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود. از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد.
📩 رهبر انقلاب حقایق ناشی از چالش هستهای کشور با دشمنان را تبیین کردند:
پیشرفتهای هستهای در شرایط تهدید و ترور نشان داد توانایی جوانان ایرانی خارقالعاده است / مخالفین ما زورگویی میکنند و به وعدههایشان هم عمل نمیکنند
✏️ این چالشی که بیست سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیهی هستهای داریم حقایقی را هم روشن کرد این چالش بیست ساله، چند حقیقت را روشن کرده؛ اولین حقیقت این است که توانایی و استعداد خارقالعادهی جوانهای ما را نشان داد.
✏️ اینها همه در حال تحریم انجام گرفته، در حال تهدید انجام گرفته، دائماً دانشمندان ما تهدید شدند، دانشمندان ما ترور شدند، بعضیها ترور شدند بعضیها تهدید به ترور شدند در عین حال این پیشرفتها حاصل شده پس ما از لحاظ منابع انسانی فوقالعادهایم.
✏️ حقیقت دیگری که [در چالش بیست ساله هستهای] دیده شد منطق غیر انسانی و غیر منصفانه و زورگویانهی مخالفین ما بود. یعنی فراتر از قراردادهای پادمانی رائج در دنیا توقعات دارند از کشور ما، زورگویی میکنند. فلان کار را نکنید، فلان کار را نکنید. از سطح زمین، آنطرفتر نروید برای تشکیلاتتان؛ خب، چرا؟ اگر شما مرض ندارید، غرض ندارید، تهدید نمیخواهید بکنید چرا میترسید از اینکه ما در فلان نقطهی آسیبناپذیر تأسیسات داشته باشیم؟
✏️ یک حقیقت دیگر نامطمئن بودن طرفهای ما و مخالفین ما در وعدههایشان [است]
وعدههای زیادی در بخشهای مختلف، چه دولتهایی که طرف مذاکرهی ما بودند چه خود آژانس، دادند [اما] به آن وعدهها عمل نکردند.
بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعدههای اینها و حرفهای اینها نمیشود اعتماد کرد.
📩 رهبر انقلاب با اشاره به استضعاف فرهنگیِ ملت ایران در دوران طاغوت و تحول فرهنگی ناشی از انقلاب اسلامی:
👈 غربگراها به ملت تلقین کرده بودند که ایرانی نمیتواند / امروز ملت با پیشرفتها، غربگراها را تحقیر میکند
✏️ یک استضعاف این است که یک قدرتی یک ملتی را عقب نگه دارد. چیز بدی است چیز خطرناکی است. از این خطرناکتر نوع دوم استضعاف است. آن، این است که یک ملت خودش باور کند که ضعیف است. باور کند بیعرضه است.
✏️ ما در دورهی قبل از انقلاب هر دو جور استضعاف را داشتیم. هم ما را ضعیف نگه داشته بودند، یعنی [مانند] همین جوانی که در دورهی انقلاب مثل رضایینژاد، مثل شهریاری، مثل فخریزاده تولید شد؛ تربیت شد؛ این در قبل از انقلاب هم بود، اما به این رتبه نمیرسید، نمیگذاشتند. تحقیر میکردند ملت ایران را؛ مانع پیشرفت ملت میشدند.
✏️ این روحیهی امروز، این امید امروز، این شوقی که امروز به کار وجود دارد، این توانایی بروز یافتهی امروز را مقایسه کنید با آن وضعی که آن روز [قبل از انقلاب] وجود داشت. آن روز غربگراها ملت را تحقیر میکردند، امروز ملت غربگراها را تحقیر میکنند. امروز ملت ما کسانی که دارای آن فکر و آن توهمات هستند، آنها را دارد تحقیر میکند. با چه تحقیر میکند؟ با همین ساخت و سازهایی که شما اینجا به ما نشان دادید. این تحقیر غربگراهاست. این نشان دادن خطای بزرگ آنهاست که میخواستند بباورانند که ملت ایران توانایی ندارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب اسلامی، صبح امروز در دیدار مسئولان صنعت هستهای: توافق اشکالی ندارد اما زیرساختهای صنعت هستهای نباید دست بخورد
📩 جوانان مؤمنِ ما علم و معنویت را به هم آمیختهاند / خطِ تقابل علم و دین که از دوران رنسانس به وجود آمده در جمهوری اسلامی بیمعنا شده است
✏️ رهبر انقلاب: در حادثهی رنسانس اساسیترین خطی که وجود داشت، تقابل علم و دین بود. یعنی میخواستند بگویند اگر میخواهید از لحاظ علمی پیشرفت کنید دین و معنویت و اینها را بگذارید کنار. این مهمترین یا یکی از مهمترین خطوط اصلی حرکت غربیها در رنسانس بود. چهارصد، پانصد سال میگذرد از این حادثه. امروز در کشور جمهوری اسلامی که کشور معنویت است، جمهوری اسلامی است. مهمترین کارهای علمی دارد انجام میگیرد در رقابت با کسانی که سالهای متمادی است در این رشتههای علمی دارند کار میکنند. چه کسانی دارند این کار را پیش میبرند؟ جوانان مؤمن. فخریزاده و شهریاری نماز شب خوان، اینها دارند پیش میبرند کار را. یعنی علم و معنویت اینجور به هم آمیخته شده. ۱۴۰۲/۰۳/۲۱