⭕️ همان مذاکرات همیشگی؛
همان تحولات بازار دلار و خودرو!
♦️برخی مدیران و رسانه های همسو، سالهاست به جای تاکید بر تدابیر درون زا و مدیریت میدانی، "مذاکره درمانی اقتصاد" را پیشه خود کرده اند! درست در مقاطعی که آمریکایی ها با بی اعتنایی برخورد می کنند، اینها خبر خوش توافق منتشر می کنند تا مثلا به بازار آرامش بدهند(!)
🔹گاهی اوقات هم، مقادیری ارز و سکه طلا در بازار تزریق می شود، یا سهام برخی شرکت ها عرضه می شود و... اتفاقاتی تدارک می شود که حس "حال خوب"(!) را به بازار تزریق می کند. بعدش هم می گویند؛ دیدید مذاکره چه قدر مهم و تاثیر گذار است، بازار واکنش مثبت نشان داد؟!
♦️اقتصاد را شرطی سازی می کنند، بی آن که به ظرفیت های داخلی رونق تولید، افزایش عرضه، مبارزه با سوداگری کاذب و تنظیم واقعی بازار اهتمام کنند. عملا با معتاد سازی و سلب اختیار ملی در برخی مدیریت ها مواجهیم.
🔹جزو همان فضا سازی ها، کاهش مختصر قیمت دلار و خودرو در بازار طی چند روز اخیر بود. همزمان گفته شد، چون دورنمای مثبتی در مذاکرات پدیدار شده، بازار هم واکنش مثبت نشان داده است!
♦️اهل فن "سیاست، دیپلماسی و امنیت ملی"می دانند که انگاره سازی های وابسته گرایانه و شرطی کننده، چه قدر برای کشور آن خطرناک است. اما نگاه عوامانه به ماجرا هم، تعجب و تردید مخاطب را بر می انگیزد.
🔹درست در روزهایی که القا می شد قیمت دلار و خودرو پایین آمده، خودرو رسما گران شد! شورای رقابت که اکثریت اعضای آن، دولتی هستنند، دیروز قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا را ۸/۲ و ۸/۹ درصد گران کرد. شورا، هر سه ماه یکبار، درباره افزایش قیمت تصمیم می گیرد.
♦️اگر واقعا توافقی به نفع کشور در وین پدید آمده بود ، و توافق کذایی هم باید جور تدابیر درونزای دولت را بکشد، چرا قبل از همه، شورای دولتی، چنین انگاره ای را باور نکرده و بر خلاف لوازم آن (کاهش قیمت) عمل نمود؟!
🔹می گویند خروس قصه ها، تا روباه را دید که نزدیک می آید، بالای درخت پرید. روباه گفت "چرا ترسیدی؟ مگر نشنیده ای که شیر دستور داده، حیوانات با هم دوست باشند و به هم آسیب نزنند؟ حالا شرایط فرق کرده. دیگر روزگار، روزگار گفتمان است. بیا پایین، گفت و گو کنیم؛ گل بگوییم و گل بشنویم"!
♦️خروس، به انکار و تردید پرداخت و روباه، مشغول توجیه شد. اما خروس، گردن کشیده بود و به دور دست نگاه می کرد. روباه پرسید "به کجا نگاه می کنی؟". خروس گفت "از دور حیوانی به این سو می دود و گوشهای بزرگ و دم دراز دارد . نمی دانم سگ است یا گرگ". روباه گفت "با این نشانه ها، حتما سگ گلّه است؛ من زودتر بروم".
🔹خروس پرسید "مگر نگفتی که روزگار آینده، روزگار رفاقت و گفتمان است و همه با هم رفیق و فامیل شده اند؟!". روباه پاسخ داد "چرا، همین طور است؛ اما می ترسم سگ چوپان هم مثل تو در بیابان بوده و از تحولات جدید بی خبر باشد"!
محمد ایمانی
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جواب محکم و کوبنده "حجت الاسلام مهدوی ارفع "به فریدون و دهباشی!
🔹دولت فریدون به هر طلبه ۲ میلیون تومان برای ماه رمضان پول داده (جمعا ۴۰۰ میلیارد تومن!)، خیلی از طلاب عزیز این پول رو خرج امور خیریه کردن، اما سوال اینجاست روحانی این پول کلان رو از کجا داده؟
🔸نکنه پولهایی که تو بورس از مردم بالا کشیدن یا با افزایش قیمت دلار به جیب زدن رو دارن خرج انتخابات میکنن؟ چرا قوه قضاییه و مجلس ورود نمیکنن تا قضیه روشن بشه؟
🔹آیت الله اراکی عضو شورای عالی حوزههای علمیه با صدور بیانیهای خاطر نشان کرد: «از ابتدای پیدایش حوزههای مقدسه علمیه بنا نبوده و نیست که طلاب جیرهخوار دولتها باشند، در شرایطی که مردم در فشار سخت اقتصادی قرار دارند اگر دولت امکاناتی برای کمک به قشر مستضعف جامعه دارد بهتر است به عامه مردم رسیدگی کند و طلاب با همه شرایط سختی که بر آنها میگذرد همراه مردم و همدرد مردمند و نیازی به این هدایای مشکوک ندارند.»
16.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 همه افاضات و وعدههای پوچ جهانگیری، معاون اول روحانی در چند دقیقه
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
🎥 همه افاضات و وعدههای پوچ جهانگیری، معاون اول روحانی در چند دقیقه
⭕️ دکتر امیر سیاح، تحلیلگر مسائل اقتصادی :
تعیین ارز ۴۲۰۰ تومانی در جلسه ۲۰ فروردین سال ۹۷ انجام شد که تعدادی از وزرا و مشاوران رئیسجمهوری آنجا حضور داشتند و اظهارات #جهانگیری مبنی بر اینکه سران قوا هم در تعیین این نرخ نقش داشتند نادرست است.
در آن جلسه حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، محمدباقر نوبخت، محمود واعظی، ولیالله سیف، بیژن زنگنه، مسعود کرباسیان، عبدالرضا رحمانیفضلی، حسامالدین آشنا، مجتبی خسروتاج، مجید تختروانچی، مرتضی بانک، محمد نهاوندیان، محمود حجتی، مسعود نیلی، محمد شریعتمداری، احمد عراقچی، و رضا ویسه حضور داشتند و سران قوا در آن زمان جلسهای تشکیل نداده بودند.
هیچ نهاد و ارگان و قوهای به اندازه قوهمجریه اختیار ندارد و همه امور تحت ید این قوه است. گرانیها مستقیم متوجه سیاستگذاریهای #دولت است و بخشهای دیگر نسبت به این موضوع دخالتی نداشتند. همچنین دخالت بخشهای دیگر در مورد سقوط #بورس درست نیست و سازمان بورس زیر مجموعه وزارت اقتصاد، سیاستگذار اصلی بورس است.
⭕️ حسن سبحانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران :
طرح قانون بانک مرکزی، یکی از بزرگترین فاجعههایی است که در اقتصاد ایران رخ خواهد داد، زیرا همه انحرافاتی که در مسائل پولی و بانکی در این سی و چند سال گذشته در اقتصاد ایران رخ داده است را این طرح به قانون تبدیل خواهد کرد.
طرح قانون بانک مرکزی برای اقتصاد اسلامی فاجعهبار است، بارها اعلام کردهام که مجلسیها مواظب باشند این طرح، اقتصاد ایران را از اصلاحات دور خواهد کرد، با اینکه کسانی که دنبال این موضوع هستند افراد موجهی هستند اما به نظر من آنها به پیچیدگیهای مسائل پولی و بانکی توجهی ندارند، هر اقدامی برای متوقف کردن این طرح از سوی هر کسی رخ دهد، اقدامی مبارک است و من هم با طرح قانون بانک مرکزی به شدت مخالف هستم.
9.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 چه کسانی به روحانی مشاوره میدادند؟
📑 مستندات تکان دهنده استاد رائفیپور از نقش دانشگاه #سواز در مهندسی افکار عمومی مردم ایران در انتخابات
⭕️ در مورد سفیر مفلوک ایران در باکو پیش از این بارها نوشتم و افسوس که برخی کارهایی که خواست انجام دهد و با هوشیاری ایراندوستان موفق به آن نشد را نمیتوانم اینجا بنویسم ...
سفرای ایران در خارج کشور در 90درصد موارد فقط به منافع کشور ضرر میزنند.
طرف رفته به یک ژنرال «پولاد اسرائیل اغلو هاشموف» ارتش الهام علیف مدال شجاعت داده است!
با کدام استدلال؟
با کدام منطق؟
📌نباید این سفیر را پس گردنی از باکو تا خود تهران برگرداند؟
در طول چند ماه گذشته میخواستم در این حوزه سکوت کنم و چیزی ننویسم، اما وقتی این رفتارهای زشت، زننده، بچهگانه و به دور از منافع ملی را میبینم سکوت خیانت است.
طرف کم مانده ناموس کشور را هم دو دستی به پانترکهای بیشرف و بیوطن بدهد ... کسی که 80درصد فالوورهایش پانترکها هستند سفیر آنها است نه سفیر ایرانیها ... حالا کی باشد این بابا آبروریزی بزرگتری کند، خدا داند ...
📌نکته ظریف آنکه، خانواده این ژنرال باکویی جایزه را هم پس دادهاند ... این هم هتک حرمت سردار سلیمانی با درایت آقای سیدعباس موسوی ...
K.j
⭕️ هواپیمای رادارگریز، زیردریایی انگلیسی برای جنگ با داعش!
🔻کشورهای اروپایی در کنار امریکا برای تقویت حضور خود در عراق و منطقه آسیای غربی، بهانهای دارند به اسم داعشی که خودشان ساختهاند. در روزگاری که داعش شهرهای عراق و سوریه را یکی پس از دیگری اشغال میکرد و به پیش میرفت، کسی صدایش در نمیآمد و این کشورها تماشاگر بودند و روزی وارد میدان شدند که نیروهای مقاومت سازمان دیده، برای نبرد تجهیز شدند.
🔻اما حالا سالها پس از نابودی داعش، انگلیسیها برای به قول خودشان جنگ با این عناصر، میخواهند تجهیزاتی را وارد معرکه کنند که از همین ابتدا هم مشخص است که هدف و نیت، داعش نیست. فرمانده نیروی هوایی انگلیس روز سهشنبه از اعزام نیروهای نظامی برای مشارکت در عملیات مقابله با تروریستهای داعش در سوریه و عراق خبر داد.
🔻به گفته مایکل ویگستون، لندن ناو هواپیمابر الیزابت را به همراه چند ناو دیگر، یک زیردریایی و ۱۴ جنگنده و بالگرد به منطقه اعزام خواهد کرد. هشت جنگنده رادار گریز نیروی هوایی انگلیس و ۱۰ فروند هواپیما F35B متعلق به تفنگداران دریایی از طریق کشتی الیزابت ارسال خواهند شد. این تجهیزات به همراه شش ناو نیروی دریایی انگلیس، یک زیردریایی، ۱۴ بالگرد و تفنگداران دریایی به آسیا عزیمت خواهند کرد.
🔻ویگستون گفت، بدون تردید افراط گرایی خشن و ایدئولوژی سمی که داعش بر آن بنا شده هنوز در منطقه ریشه دارد. ما برای حمایت از دولت عراق و مبارزه با بقایای داعش در عراق و سوریه عملیاتی را انجام خواهیم داد و درگیری را به مخفیگاههای آنها منتقل میکنیم؛ جاییکه هیچ راه فراری برای آنها وجود ندارد. داعش دیگر مانند سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ یک نیروی زمینی و یک نیروی اشغالگر نیست.
🔻حالا سوال این است که برای جنگ با داعش چه نیازی به جنگنده رادارگریز است؟ این گروهک مگر نیروی هوایی دارد یا به اس400 یا سامانههای پاتریوت یا رادارهای چند بعدی مجهز است؟ اصولا داعشی که به صورت پراکنده در عراق و سوریه فعالیت میکند، چه نیازی به ارسال زیردریایی و چند رزمناو دارد؟ مگر داعش نیروی دریایی دارد؟ ارسال این همه تجهیزات پیشرفته آیا واقعا برای جنگ با این عناصر است؟
🔻مگر دولت عراق نگفته بود که هیچ نیروی رزمی خارجی در این کشور مستقر نخواهند شد؟ مگر قرار نبود که هیچ پرواز رزمی بر فراز عراق انجام نشود؟ انگلیسیها چگونه میخواهند با این تجهیزات با داعش مقابله کنند؟ در حالی کشورهای عضو ناتو در یک توافق آشکار در حال ارسال نیرو به منطقه غرب آسیا هستند، که عدهای ابله سیاسی در کشور ما هنوز دنبال این هستند که ما نیروی زمینی روسیه بودیم یا روسها نیروی هوایی ما !!
🔻البته یک کودن سیاسی دیگر هم به تازگی پیدا شده و پس از حرفهای گز نکرده و ناشیانه سردار چهارباغی در مورد سوریه که نیمی از آنها اشتباه بود، دنبال این است که اول ما به سوریه رفتیم، بعد داعش درست شد!! در حالی که داعش سه سال است که نابود شده اروپاییها و امریکاییها به بهانه جنگ با این گروهکی که زیرزمینی شده، دارند ناو هواپیمابر، زیردریایی، جنگنده رادارگریز و رزمناوهای چند هزار تنی میفرستند!
🔻در حالی که ما باید حواسمان به غضنفرهای داخلی باشد تا بیش از این به کشور و منافع ملی مردم ایران ضربه نزنند و برای آنها توضیح دهیم که 9 سال پیش در سوریه چه گذشته است، انگلیسیهای ورشکسته نظامی و اقتصادی برای اینکه جای پای 500 ساله خود در منطقه را حفظ کنند، حتی اگر شده به اندازه مساحت یک زیلو میخواهند حضور فیزیکی داشته باشند. این را باید چگونه توضیح داد و چگونه حرفها را در گوش پر از پنبه عدهای خواب، فرو کرد؟
🔻به صورت مشخص، کشورهای غربی در حال تقویت حضور خود در آسیای غربی هستند. آنها هر چند به دلیل ضرر سنگین حضور در افغانستان این کشور را ترک میکنند اما تلاش دارند فعلا با پرداخت هزینههای حضور، در دو کشور سوریه و عراق حاضر باشند تا در چانهزنی با ایران و روسیه قدرت لازم را داشته باشند. برای آنها نه عربستان و نه کشورهای عربی مهم است. آنها دنبال منافع چند دهه آینده خود هستند.
🔻این کشورها به وضوح میدانند که اگر در منطقه حضور فیزیکی نداشته باشند، در ترتیبات آینده منطقه و جهان هم نمیتوانند نقشآفرین باشند و به همین دلیل لولوی داعش را دوباره بزرگ کرده و با باد کردن این بادکنک که بندش دست خودشان است، تلاش دارند تا زمینههای حضور فیزیکی را فراهم کنند. با این حال، ما در کشورمان گروهی داریم که باوجود ادعای بسیار هنوز نظم حاکم بر رفتارهای جهانی را نمیشناسند و مانند زنبور بیعسل فقط صدای بالشان به گوش میرسد و متاسفانه خیلی اوقات نیش هم میزنند.
K.j
⭕️ ژرژ کلمانسو نخست وزیر فرانسه در پایان دوره جنگ جهانی اول بود. او در مورد اهمیت جنگ گفته بود :
«جنگ، خطیرتر از آن است که به سیاستمداران سپرده شود.»
بعدها در سال ۱۹۳۹ که هیتلر معاهده آشتی با انگلیس که توسط چمبرلن هم به امضا رسیده بود را نقض کرد و جنگ جهانی دوم آغاز شد، چرچیل نخست وزیر انگلیس جمله ی کلمانسو را تغییر داد و اینگونه گفت :
«جنگ خطیرتر از آن است که به دست نظامیها سپرده شود.»
بعد از دو جنگ جهانی گسترده با میلیونها نفر تلفات، بسیاری از اندیشمندان غرب فهمیدند که نه چرچیل درست میگفت و نه کلمانسو؛ بلکه کلازویتس درست میگفت.
کلازویتس ژنرال ارتش پروس بود که استاد دانشگاه جنگ این کشور شد و کتابی نوشت به نام «در باب جنگ».
کلازویتس در این کتاب جملهای در مورد جنگهای ناپلئونی بیان کرده بود که امروز اساس فلسفه نظامی غرب برشمرده میشود. او گفته بود :
📌«جنگ ادامهی سیاست است، اما به شکلی دیگر.»