⚡️مجمع تشخیص و صیانت از سیاستهای نظام
یک اتفاق مبارک در مجمع تشخیص مصلحت نظام افتاده است و آن، ورود مجمع به انجام وظیفه قانونی خود درباره صیانت از سیاستهای کلی نظام است.
تاکنون معالاسف در انجام این وظیفه قانونی کوتاهی شده بود و عملا به سیاستهای کلی نظام از سوی دستگاهها بیاعتنایی میشد. دولتی بر سر کار میآمد و طریقی میرفت، دولتی دیگر دور میزد و صراطی دیگر میگزید!
بر اساس بند دوم اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام از اختیارات رهبر انقلاب است که حضرت آیت الله خامنهای این مهم را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض کردهاند.
بنابراین، آقایان حقوقدان اشتباه نکنند! ورود مجمع به ماجرای کنوانسیون پالرمو و اعلام عدم انطباق آن با سیاستهای کلی نظام، نه از موضع نهاد مجمع تشخیص مصلحت، بلکه از موضع رهبر نظام و در راستای اجرای بند ۲ اصل ۱۱۰ است.
مدتهاست مردم ما سوال میکنند که چرا به رهبری در مدیریت کشور بیاعتنایی میشود؟ مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد شده است تا به این بیاعتنایی پایان دهد. جمهوری اسلامی یک نظام لیبرال دموکراسی نیست که هر کسی به قدرت میرسد هر آنچه میل و هوسش ایجاب میکند انجام دهد. کسانی که نامزد پستهای انتخابی میشوند، باید بدانند که باید در چارجوب سیاستهای کلی نظام عمل نمایند.
سال گذشته طی سرمقالهای در روزنامه قدس، خواهان احیای این جایگاه نظارتی مجمع شده بودم که علاقمندان میتوانند آن را در لینک زیر مطالعه بفرمایند.
سید یاسر جبرائیلی
https://www.mashreghnews.ir/news/763856/
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
📚سواد سیاسی📚 📙❓ استراتژی چیست؟ 📝استراتژی در زبان فارسی با عنوان "راهبرد" رایج است. 📝واژه استراتژ
📚💡📚سواد سیاسی📚💡📚
📙❓"تاکتیک" چیست؟
📙❓"تاکتیک" با "استراتژی" چه تفاوتی دارد؟
📝تاکتیک در گذشته صرفا یک مفهوم نظامی داشت و به معنای کاربرد سلاحها در جنگ بود. اما معنای تاکتیک مانند استراتژی تغییر یافته است.
📝امروزه تاکتیک به روش هایی گفته میشود که به وسیله آن، استراتژی به اجرا در میآید تا به هدف های موردنظر برسد.
📝تاکتیک، جزئی از استراتژی و در خدمت آن است.
📝استراتژی یک هدف کلی، کلان، بلندمدت، عمیق و گسترده است که در درازمدت قابل دسترسی است.
اما
📝تاکتیک به صورت مقطعی و در افق زمانی کوتاهتر و با حوزهی اثر کوچکتر مورداستفاده قرار میگیرد.
📝تاکتیک در کوتاه مدت تحقق می یابد.
📝شما یک "هدف استراتژیک" تعریف میکنید و در مقاطع مختلف "تاکتیکهای متفاوتی" را انتخاب میکنید تا به آن "هدف" نزدیک شوید.
📝اگر چه بسیاری از تاکتیکها همسو با استراتژی هستند، اما بعید نیست در یک مقطع زمانی به علت چالشها و محدودیتها، تاکتیکی را انتخاب کنید که ظاهراً با استراتژی شما همسو نیست.
📝اگر رسیدن به قله کوه را استراتژی خود بدانید، هر گام که برای رسیدن به قله برمیدارید یک تاکتیک محسوب میشود.
📝نکته مهم:
گامها عموماً رو به سوی قله هستند، اما اگر مانع یا مشکلی باشد، بعید نیست گامهایی بردارید که در ظاهر شما را به قله نزدیک نمیکنند(تاکتیک)، اما درنهایت، با دورزدن موانع موجود کمک میکنند تا شما به قله(استراتژی مدنظرتان) برسید.
📝از انتخابات در کشور"یوژوپیس" هم مثالی میزنیم.
فرض کنید آقای "آرسِن" در کشور"یوژوپیس" استراتژی خود را پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال2016 این کشور تعیین کند، اما تاکتیک های مختلف اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، لابی گری و...خود را از سال2002 آغاز میکند.
در ادامه تاکتیک ویژه اش را هم مثلا در انتخابات2012 بکارمیگیرد و پس از عرض اندام در انتخابات درنهایت با مظلوم نمایی کناره گیری از انتخابات میکند و پس از آن با بکارگیری تاکتیک های مختلف عملیات روانی تلاش میکند تا انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را فتح کند.
📝آقای "آرسِن" درظاهر از انتخابات سال2012 عقب کشید و قدرت را نخواست و از دست داد ولی درواقع با این عقب نشینی خیز برداشت برای کسب قدرت در سال2016.
📝در مثال بالا "استراتژی" کسب قدرت در سال2016 است، ولی "تاکتیک"های مختلف(تبلیغاتی،اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عملیات روانی، لابی ها و...) را در طی 14 سال پیاده سازی میکند.
#سواد_سیاسی
کواکبیان: با این وضعیت اقتصادی خجالت میکشم که بگویم از این دولت حمایت کردم.
پروانه سلحشوری: بخاطر حمایت از روحانی، از روی مردم شرمنده ام و خجالت میکشم.
- یه موقعی کارگزاران به هاشمی میگفتن سردار سازندگی. حالا اینجوری که داره پیش میره، به حسن روحانی باید بگن سردار شرمندگی!
فرید ابراهیمی
⭕️ علیرغم مخالفت شورای نگهبان و مجمع تشخیص، افساد طلبان برای حمایت از #FATF دست به کار شدند.
عارف: فراکسیون امید از لوایح ۴ گانه FATF حمایت می کند.
✍ بنا بر تجربه 30 سال است که اصلاح طلبان قوانینی را دوست دارند که نظام را تضعیف و یا زیر سوال ببرد! و بطور کلی ماهیت #اصلاح_طلبان اینگونه است!
📍 #معیارهای_انقلابی
✍محمود باقری
🔹چند وقتی است در اندیشه این هستم که خلاء برخی معیارها و قوانین انقلابی در کشور وجود دارد و آسیب این خلاءها سالیان سال است که گریبان انقلاب و مردم را گرفته است.
مثلا:
🔺چرا قوانینی وجود ندارد تا کسانی که فرزندانشان در خارج زندگی میکنند و شهروند بیگانه شده اند در کشور محدودیتهایی برای رسیدن به پستهای حساس داشته باشند؟!
🔺چرا برای دو تابعیت ها چنین محدودیتی نیست؟!
🔺چرا ژنهای خوبی که الان در غرب تحصیل میکنند بتوانند با استفاده از رانت و هزینه به سمتهایی از این قبیل برسند؟!
🔺چرا میزان دارایی و درآمد یکی از ملاکهای انتخاب نمیشود که کسانی که درد مردم را ندارند با سرمایه گذاری کلان نتوانند بر مدارج سیاسی دسترسی پیدا کنند؟! و تبعات اجتماعی اقتصادی و سیاسی آن را بر جامعه تحمیل کنند؟!
👈 توضیح یشتر:
🔸1. امیرالمومنین(ع) یکی از ملاکهای انتخاب را فهم درد طبقه ضعیف میدانند و این با تفکری که میگوید( به این شکم سیرها رای بدهیم که سیر هستند و میروند کار میکنند! و نه اونهایی که گرسنه هستند و تا برسند و بخورند وقتشون میگذره!) تناقض آشکار دارد و نتیجه اش همین است که مردم بیکارند و درد اقتصاد دارند اما مسئولین دغدغه کنسرت و ورزشگاه آزادی و گردش توچال آنهم با پوششی مملو از برندهای بیگانه؟!
وقتی در خانه های آنچنانی می نشینند و درآمد روزانه شان با درآمد یکماهه چندین و چند کارگر برابری میکند درد فقر را نمیفهمند ونمیدانند مستاجری و نداری و شرمندگی زن و بچه چه معنا دارد درست مثل شاهزاده ای هستند که وقتی شنید مردم اعتراض دارند که نان ندارند بخورند! گفت بروند کیک بخورند؟!
🔹2. کاین پاول گفته بود این فرصت مغتنمی است که سران کشورهای جهان سوم در آمریکا تحصیل کرده باشند!!!.(نقل به مضمون)
🔸3.آنچه آنها یاد میگیرند اگر طب و مهندسی است که بیایند طبابت کنند و اختراع و اکتشاف ولی اگر علوم انسانی و مدیریت کلان و تصمیمهای سرنوشت ساز است که باید بر اساس آموزه های وطنی اقدام کنند و نه آموزه های غربی که نگاهشان مبتنی بر غلبه و تحقیر است، همین درس آموخته غربی است که می آید و میگوید که ایرانی لولهنگ نمیتواند بسازد یا توانایی اداره کارخانه سیمان ندارد و یا صنعتی که دارد آبگوشت بزباش است؟ و یا آمریکا با یه موشک تمام سیستم دفاعی را فلج میکند؟!(کار دست اینها بیفتد چه میشود)(حواسم نیست که افتاده و چه شده؟!)
🔹4. آنچه آنها از مراودات بین المللی میفهمند #وادادگی است تصویب موافقتنامه های کمتر از نیم بندی چون #برجام و تعطیلی جامعه تا عنایت استکبار است؟! #خودسپاری به تعهدات بی سر و تهی چون #fatfو #2030 که نه تنها دوای درد جامعه ما نیست بلکه یکی پس از دیگری ما را وابسته تر به تعهداتی میکند که هیچ آورده ای جز ضرر و زیان و خسارت ندارد.
👈ولی قبل از اینکه قوانینی بخواهد تصویب بشود، معیارها در جامعه باید تغییر کند و اما این #ما هستیم که در #انتخابات این معیارها را تعیین میکنیم.
🔰پرسش یکی از مخاطبین :
✅سلام و عرض ادب
وقتی سخن از پیشرفت میکنیم و میگوییم نظام حمهوری اسلامی استقلال و پیشرفت دارد اما عملا بسیاری از مردم نظام فعلی را با حکومت های حوزه خلیج فارس بعد و پس از انقلاب مقایسه میکنند و زمانی این همه مدرنیته را در دبی می بینیم چگونه پیشرفت در ایران را توجیه کنیم حتی در دوره پهلوی نیز پیشرفت خوبی در صنعت و راه اهن داشتیم؟
✅جواب :
نجفی:
با تشکر از پرسشگر گرامی از طرح پرسشی که متاسفانه امروز در خیلی از اذهان ساده رسوخ نموده است ، اما به نظر قبل از جواب به این سوال بایستی بگویم خود این پرسش دقیق نبوده و دارای نکات انحرافی و غلط اندازی می باشد ۰
یک نکته این است که کسانی که اینگونه به مسائل نگاه میکنند چه" عیاری" و چه خط کشی برای بررسی دارند ؟ اصولا در حرفهای کلی و نقل های بدون عدد و رقم می شود هر چه خواست ، گفت و چون سند و آمار و میزانی نیست ، کسی هم پاسخگو نیست !
کشور عربستان و سایر کشورهای خلیج فارس چه پیشرفت واقعی و دست آورد علمی و دانشگاهی داشته و دارند!! که بخواهند با ایران مقایسه شوند! کدام صنعت مادر و یا زیر ساخت ملی پیشرفته ای داشته اند که بتوان به آنها حسرت خورد ؟!
پیشرفت و توسعه یکی از ابعادش اقتصاد است ولی ابعاد مهمتر توسعه در سیاست و فرهنگ هم متجلی است : حتی برخی صاحب نظران موفقیت در توسعه اقتصادی را معلول توسعه سیاسی و فرهنگی می دانند ؛ کدامیک از این کشورهایی که حسرت مدرنیته شان را می خورند مشارکت سیاسی در حد و اندازه ایران دارند؟ اکثر این کشورها دارای رژیم های پادشاهی و امیر نشین های قرون وسطی هستند و مطبوعات آزاد و یا نهادهای مستقل مدنی که لازمه توسعه است را دارا نمی باشند۰
ایران فعلی علیرغم همه آسیب های مدیریتی و بین المللی و مشکلات عدیده داخلی هنوز هم قدرت اول منطقه است و عربستان و اسرائیل هر زمانی که بخواهند کمی با ایران سرشاخ و یا رویارویی نمایند خیلی زود به دامن بزرگترشان یعنی امریکا فرار میکنند۰ انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرا منطقه ای و یک عامل تاثیر گذار جهانی است و شما این عظمت را در سطح دشمنی با ایران میتوانید مشاهده کنید ۰
🔴البته باز تاکید میکنم عظمت ذاتی و تاریخی انقلاب اسلامی دلیلی بر ضعف مدیران و توحیه برخی سیاست های غلط فعلی نیست و اصولا این خبط ها عرضی بوده و به ذات انقلاب اسلامی مربوط نمیشود ۰ نکته آخر این است که بین پیشرفت و توسعه با تکامل و رشد بایستی تفاوت قائل شد.
دکتر موسی نجفی
هوش سفید
ادامه فعالیت هاتگرام و طلاگرام تعیین تکلیف شود
🔻چهار پیام رسان ایرانی سروش، گپ، ایتا و بیسفون در بیانیه مشترکی از مرکز ملی فضای مجازی خواستند، وضعیت تداوم حضور یا عدم حضور دو نسخه غیر رسمی تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) روشن شود.