هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
در 9دی 323 ام می خوانید:
💠 شفافیتِ سانسورشده!
🔸چرا فهرست همه دریافت کنندگان ارز دولتی منتشر نشد؟
🔹نخستین دور انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی که در پی اعلام نام 40 شرکت واردکننده گوشی تلفن همراه صورت گرفت، به مطالبه عمومی برای شفاف سازی های بیشتر انجامیده است.
🔹نوسان شدید قیمت ها در بازار تلفن همراه و لوازم دیجیتال سبب شد شماری از فعالان این عرصه برای پایان دادن به برخی سوء استفاده ها و همچنین به ثبات رساندن شرایط، دست به کار شوند و واحدهای کسب و کار در برخی مرکزهای عرضه تعطیل شد؛ امری که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به پاساژ علاءالدین کشاند.
🔹«آذری جهرمی» در گام بعدی برای مقابله با سودجویان فهرست برخی شرکت ها را منتشر کرد که به آنها ارز 4200 تومانی تخصیص داده شده بود.
🔹حسن روحانی نیز دستور داد «وزارت صنعت، معدن و تجارت در ثبت سفارش ها و بانک مرکزی در تخصیص ارز موظفند جزییات را اعلام کنند تا مردم بدانند چه کسی و برای چه کاری، ارز رسمی دریافت کرده است».
🔹البته در آغاز وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد انتشار نام این افراد به بخش خصوصی آسیب می زند اما در پی فشار افکار عمومی، نهادهای صنفی و مقام های دولت از موضع خود عقب نشست.
🔹سرانجام دهم تیرماه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مطابق با کالاهایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست کرد، نخستین فهرست واردکنندگان اقلام خوراکی و کشاورزی، لوازم خانگی، تلفن همراه، کالای مرتبط با فناوری اطلاعات و کامپیوتر، تایر، کاغذ و غیره را منتشر کرد.
🔹بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی و نمایندگان اصناف و بخش خصوصی از این اقدام استقبال و بر تداوم شفاف سازی در بخش های دیگر تاکید کردند.
🔹در فهرست نخستین بانک مرکزی، نام بسیاری از شرکت های واردکننده خودرو، قطعات، لوازم صوتی و غیره دیده نمیشود؛ در حالی که بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی، در 2 ماه نخست امسال 2 هزار و 957 دستگاه انواع خودرو و 500 میلیون دلار قطعه خودرویی وارد کشور شد.
🔹ناهمخوانی ماموریت و اساسنامه برخی شرکت ها با کالاهای وارداتی و شیوه اعطای مجوز به آنها در کنار بهره مندی برخی شرکت های تازه تاسیس از ارزهای دولتی از دیگر ابهام های فهرست نخست است.
🔹اکنون انتظار می رود با شفاف سازی بیشتر در زمینه شرکت ها و افراد دریافت کننده ارز دولتی، ریشه برخی سوء استفاده های ناشی از ضعف نظارت، خلاء های قانونی یا دیگر موارد احتمالی، برکنده شود.
🔰انتشار فهرست نصفهونیمه ارزبگیران جنگ با شفافیت است
🔹فعال بخش خصوصی با بیان اینکه انتشار فهرست ناقص ارزبگیران که فقط ۲۵درصد دریافتکنندگان را شامل میشود بهمعنای ایجاد شفافیت نیست، گفت: وزارتخانههای ذیصلاح باید فهرست اسامی مونتاژکاران و ارزبگیران کرهای را نیز افشا کنند.
🔹مجید رضا حریری با بیان اینکه در حال حاضر از 10 میلیارد یورو تخصیص ارز انجامشده تنها اطلاعات 2.5 میلیارد یورو ارز تأمینشده در اختیار عموم قرار گرفته است، گفت: این روش که به شفافیت نصفهونیمه مشهور است اتفاقاً به سدی در برابر شفافیت تبدیل خواهد شد و در واقع جنگ با شفافیت است.
🔰فقط 25درصد ارزبگیران افشا شدند
🔹حریری افزود: فهرستهای منتشرشده از سوی بانک مرکزی تنها شامل 25 درصد ارزبگیران میشود و ما همچنان منتظر اطلاعات دریافت ارز شرکتهای لوازم خانگی کرهای که اتفاقاً در روزهای اخیر بازار این حوزه التهابات عجیب و غریبی را میگذراند هستیم. همچنین مونتاژکاران نیز ارقام قابل توجهی ارز دولتی دریافت کردهاند و باید ارز دریافتشده از سوی شرکتهای مشهور خودروسازی نیز برای مردم ایران شفاف شود.
🔹با انتشار لیست کامل ارزبگیران مردم بازوهای نظارتی دولت میشوند
وی ادامه داد، با انتشار کامل لیست ارزبگیران یا افرادی که درمقیاس بالا سکه و ارز دریافت کردهاند میتوان به مبارزه هدفمند با فساد امیدوار شد. وقتی این گزارشها بهاطلاع افکار عمومی برسد مردم به دستهای نظارتی دولت تبدیل میشوند و تخلف برای واردکننده یا صادرکننده بهشدت سخت میشود. در سهماهه نخست سال حداقل 700 میلیون دلار به واردات قطعات منفصله اتومبیل اختصاص داده شده و نام این شرکتهای ارزبگیر و مونتاژکار باید برای مردم افشا شود.
🔰همه صادرکنندگان باید به مردم پاسخگو باشند
🔹بهگفته حریری، در حال حاضر 90 درصد منابع ارزی کشور بهواسطه فعالیت شرکتهای دولتی یا خصولتی در اختیار دولت است، دولتها از مردم رأی میگیرند تا این شرکتها را مدیریت کنند. مردم بهعنوان سهامداران اصلی باید این حق را داشته باشند که بدانند داراییشان چگونه درحال مصرف شدن است.
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
مدیر مسئول 👇
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
📍علت التهابات اقتصادی، نقدینگی است نه FATF
🔻روزنامه #دروغ_معاش آرمان در مطلبی نوشت:
🔹با توجه به قفل بودن FATF در نهادهای قانونی...اخلالگران بازار طلا، ارز و سکه همچنان در حال دمیدن در حباب قیمتها هستند...هنوز 15 مرداد و در ادامه 13 آبان نرسیده که شوک پیاپی قیمتها بازار را قفل و سرگردان کرده است
🔸روزنامههای #دروغ_معاش اینگونه تحمیل میکنند که علت اصلی گرانیهای اخیر، خروج آمریکا از برجام و تصویب نشدن FATF است. این در حالی است که علت اصلی التهابات بازار ارز، سکه، خودرو و مسکن، حجم نقدینگی و عدم مدیریت صحیح دولت در این خصوص است
🔹چندی پیش همین روزنامه #دروغ_معاش با اعتراف به ارتباط گرانیهای اخیر با موضوع نقدینگی نوشته بود:
🔸اگر یک آسیبشناسی واقع گرایانه نسبت به تحولات اقتصادی چند وقت گذشته صورت دهیم، به نظر میرسد وفاق اصلی وجود دارد که ریشه اصلی و متغیر کلیدی گرانیهای اخیر در حوزههای سکه، ارز، خودرو، مسکن و در آینده نزدیک سایر کالاهای حتی فیزیکی که میتواند به این گروه بپیوندد، در حجم نقدینگی است. کارشناسان اقتصادی مستقل و دور از گرایشات حزبی و گروهی از مدتها قبل این پیام را به دولت، بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی مطرح کرده و در مصاحبهها اعلام خطر شد که دولت آقای روحانی نقدینگی را از ۴۶۰ هزار میلیارد تومان به حدود هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسانده و این پیام از سالهای گذشته که به (هزار هزار)میلیارد تومان رسید نیز مخابره شده بود که یک روز سرریز و به اقتصاد آسیب جدی خواهد رساند
🔹ولی حالا چه شده است که حرف دیروز خودش را نقض میکند؟ نکند برای چاپ دروغ های بیشتر درباره fatf وعده شهریه بیشتر گرفته است؟
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
⭕️دکتر مصدق پس از محاکمه در دادگاه نظامی پس از کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ تا سـال ۱۳۴۵ و زمـان فوت در حبـس خـانگی بـه سر بـرد.
#عبرت_بگیریم
⭕️در صحبت های #پمپئو یک کلید واژه توی صحبت هاش با سایر دشمنان ایران مشترک بود؛۴۰ سالگی نظام | در زمان حضرت موسی خبر دادن به فرعون عمر تو به زودی رو به پایانه؛ حالا فراماسون ها خبر دادن به صهیونیست ها که عمر شما با ۴۰ سال شدن جمهوری اسلامی رو به پایانه| پارسیان، اندکي صبر سحر نزديک است ...
"نازنین کمالی"
📍فیلتر
✍روح الله مومن نسب
1⃣ در گزینش رسانهها، حاکمیت و مخاطبان مسئولیت دارند و هر طیف باید به مسئولیت خود عمل کند
2⃣ بنده صراحتاً مخالف این مطلب هستم که فیلترینگ بدلیل اینکه همه مردم به سراغ فیلترشکن رفتند، شکست خورد. بلکه وزیر اطلاعات رسماً اعلام کرد خود ما فیلترشکن ساختیم و وقتی میگوید طلاگرام و هاتگرام را ساختهایم، در واقع میخواهند فیلترینگ شکست بخورد.
3⃣ وقتی شبکههای اجتماعی ایرانی ۱۰ سرور در اختیار دارند و به طلاگرام و هاتگرام ۲۰۰ سرور میرسد، یعنی فاصله عددی مشخص [و معنادار] میان آنها وجود دارد.
4⃣ این سخن غلط است که فیلترینگ به صورت مطلق شکست خورده است.
5⃣ در حوزهٔ فیلترینگ نمیتوان گفت جامعه مدیریت نشود؛ چراکه مفهوم حاکمیت زیر سوال می رود.
6⃣ قانونگریزی عدهای در کشور بدترین نوع تحجر است زیرا قوانین و مقررات حتی در قبایل سرخپوستی هم وجود داشته و مردمِ خود را به برخی موارد تشویق و برخی موضوعات را ممنوع میکردند و همه خود را ملزم به اجرای قانون میدانستند؛ در فضای مجازی هم همین روند وجود دارد.
هدایت شده از صحیفه نور امام خمینی (ره)
همه نیروها،همه قدرت ها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرت رضا سلام الله علیه هستند.
#امام_خمینی
صحیفه نور،جلد 16،صفحه 231
👥 @sahifeh_noor