اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
⭕️ مهد دموکراسی و تکنولوژی که از دهان برخی غربگرایان داخلی آب راه انداخته و مدام القاء میکنند که باید مثل غرب شویم تا موفقیت کسب کنیم!!
🔺اینجا، فرانسه پس از قهرمانی در جام جهانی!
🔸تعداد قابل توجهی از مغازه ها غارت شدند، بیش از ۵۰۰ نفر بازداشت شدند، ۸۴۵ دستگاه خودرو به آتش کشیده شد. ۱۱ هزار پلیس در فرانسه آماده باش بودند.
⬇️
⭕️ آیا عقل ما سهمی در تصمیم گیری ها دارد؟!
🔸دیشب بعد از پیروزی تیم ملی فرانسه در جام جهانی فوتبال، عده ای به خیابان ها آمده و به اموال عمومی و شخصی مردم آسیب رساندند. به ۴۸۵ خودرو آسیب وارد شد، ۵۰۰ مغازه غارت شد، شورش و اغتشاش به حدی بود که ۱۱ هزار پلیس به حالت آماده باش درآمدند.
⏮ در این بین اما در هیچ رسانه ای هشتگ حمایت از اغتشاشگران ترند نشد، بی بی سی فارسی این خبر را در سایت خود درج نکرده است، کسی به فکر براندازی نیست، حکومت فرانسه که نیروهای ضدشورش را به خیابان فرستاده مستحق برخورد و فعال کردن اپوزیسیون بر علیه آن نیست، شورشیان مردم بی گناه نیستند، متهم به خرابکاری اند، مستحق برخورد و بازداشت و محاکمه اند.
🔰 این جمله : "حمله نیروهای خودسر فرانسه به مردم بی گناه" تیتر رسانه ها نشد!
🔺همه این موارد فقط و فقط به این دلیل است که این اتفاق در ایران رخ نداده و حکومت، در فرانسه اسلامی نیست! به این دلیل است که فرانسه سر در آخور آمریکا دارد و با هم بر سر یک سفره نشسته اند!
🔘 و شاید به این دلیل باشد که انقلابیون دنیا در صدد مقابله به مثل با غرب نیستند تا در یک کار رسانه ای هماهنگ و سراسری هشتگ های براندازی و اغتشاش و آشوب را در سطح وسیع و با کاربران فیک و غیر واقعی ترند کنند.
🔸در ایران اما کافیست یک شخص به دلایل متعدد شخصی محکوم و بازداشت شود تا سریعا او را بعنوان مدافع حقوق بشر معرفی کرده و کمپین حمایت راه بیاندازند تا زمینه آشوب اجتماعی در کشور را فراهم کنند، چه بسیار افرادی که در یک منازعه شخصی و دونفره کشته شده اند اما در رسانه های غربی مخالف حکومت معرفی شده که توسط نیروهای خودسر سپاه کشته شده است!
✅ در این دنیای بی در و پیکر مجازی به جای این همه اعتماد و تکیه به منابع خبری و تحلیلی فاسد و مغرض، کمی به عقل و منطق برگردیم، اجازه ندهیم فضای مجازی به جای ما تصمیم بگیرد، اجازه ندهیم در این جنگ ادراکی مغلوب دشمن شده و چیزی را باور کنیم که او میخواهد، از خود یک سوال مهم بپرسیم که :
"آیا عقل ما هم سهمی در تصمیم گیری های ما دارد؟!"
✍حمید قدیری
♦️مخالفت خدا با برجام موشکی و منطقه ای ♦️
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهررابی
🔵دشمنان اسلام در تلاشند به هدفی که با تحمیل جنگ و کودتا نتوانستند به آن برسند، با شگرد « #فشار_از_پایین_و_چانه_زنی_از_بالا » انجام بدهند . این بار با تحریک افکار عمومی بویژه احساسات جوانان به نظام«فشار» بیاورند تا با همراهی و «چانه زنی » مسئولین غربزده، نظام ج.ا.ا، از تقویت قدرت دفاعی( پذیرش برجام موشکی) و پیشگیری از تهدید و دفاع از امنیت خویش در ورای مرزها ( قبول برجام منطقه ای)به نفع دشمنان، چشم پوشی کند.لذا شعار ها و سخنانی را در فضای مجازی به دهان برخی بازی خوردگان می اندازند مثل:
🔸 « فکری به حال ما کن سوریه را رها کن»
🔹« نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» ،
🔸 «چرا به جای ساخت موشک، مشکلات معیشتی مردم را حل نمی کنید» و...
به این نوع عملیات روانی (که در تاریخ سابقه دارد ) از نظر عقلی ، تجربی ، قرآنی و روایی می توان پاسخ داد .
☄پاسخ مختصر به هر دو شبهه از نظر قرآن :
✅#موشک_بسازید_و_نگران_هزینه_اش_نباشید
خداوند در سوره انفال آیه 60 به ما امر فرموده اند که :
«و اعدوا لهم ما استطعتم من قوهً ... تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُم و....» یعنی:
☄هر نوع توان دفاعی خود را مهیا و تقویت نمایید
☄تا دشمنان ( آشکار و پنهان ) از حمله و جنگ با شما بترسند
☄هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) هزینه کنید، بطور کامل به شما بازگردانده میشود، و به شما ستم نخواهد شد!
(وَما تُنفِقوا مِن شَيءٍ في سَبيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيكُم وَأَنتُم لا تُظلَمونَ)
⬅️بر اساس این آیه شریف، هزینه کردن برای تهیه سلاح های دفاعی برای پیشگیری از جنگ، واجب است و خداوند تضمین داده است که همه این مخارج را از طریق دیگری جبران می کند.
✅#در_خارج_مرزها_با_دشمن_مقابله_کنید
خداوند درسوره نسا آیه 71 می فرماید: «يا اَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ فَانْفِرُوا ......» آمادگي خود را در برابر دشمن حفظ كنيد و برای مقابله با دشمن به صورت فردی یا گروهی( یگان منظم ) به سوي دشمن حركت نماييد».
«فَانْفِرُوا » یعنی كوچ كردن و به سمت دشمن رفتن. پس مسلمانان نبايد بنشينند تا دشمن در خانه و کشور خود بر آنها هجوم ببرد؛ بلكه بايد به استقبال دشمن بروند و پيش از تهاجم، به مقابله برخیزند.
⬅️پس امر خداست که ما برای مقابله با داعش و اسراییل، در عراق و سوریه و لبنان ( حداقل) حضور مستشاری داشته و در مقابله با دشمنان خونخوار به آنان کمک کنیم، جلو خطر را از آنجا بگیریم و از کشیده شدن جنگ به داخل ایران جلو گیری کنیم .
❌از یوگسلاوی تا ایران❌
✍جنگ داخلی تقریباً یازده ساله یوگسلاوی (ده سال و هفت ماه و یک هفته و ۵ روز) یا جنگهای بالکان (۱۹۹۱- ۲۰۰۱)، که برای اینکه با جنگهای اول و دوم بالکان در اوائل سده بیستم میلادی اشتباه نشود آن را «جنگهای یوگسلاوی» میخوانند، عظیمترین عملیات مشترک سرویسهای اطلاعاتی غرب، بویژه سیا آمریکا و امآیسیکس بریتانیا، بود پس از پایان جنگ ده ساله علیه ارتش شوروی و دولت مارکسیستی در افغانستان (۱۹۷۹- ۱۹۸۹) و فروپاشی و سپس انحلال رسمی اتحاد شوروی (۲۶ دسامبر ۱۹۹۱).
✍اهمیت سرویسهای اطلاعاتی غرب در جنگهای بالکان در حدی است که در بسیاری از فیلمها و سریالها مأموران اطلاعاتی در سوابق خود به آن اشاره میکنند.
✍هدف این بود که پس از انحلال «بلوک شرق» یوگسلاوی بعنوان قدرت درجه اول اقتصادی اروپای مرکزی و غربی وجود نداشته باشد. در نهایت چنین شد و یوگسلاوی به ۵ کشور کوچک تقسیم شد؛ از جمله کرواسی که توانمندی تیم فوتبالش را در بازی با انگلستان در جام جهانی ۲۰۱۸ دیدیم.
✍البته، «مجتمع نظامی- صنعتی» نیز در جنگ بالکان بسیار ذینفع بود. برای مثال، آمریکا روزانه بین ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار فقط خرج بمباران خاک یوگسلاوی کرد.
✍مهمترین اقدام سرویسهای اطلاعاتی غرب اعزام گروههای «مجاهدین» بود که، از شش ماه قبل از ورود ارتش سرخ به افغانستان (طبق گفتههای اواخر عمر برژینسکی)، با بودجه سیا سازماندهی و تسلیح شدند و با پایان جنگ افغانستان (۱۹۸۹) باید از وجودشان استفاده میکردند. از اواخر ۱۹۹۲ اعزام انبوه این نیروها به بوسنی شروع شد. از جمله باید اشاره کنم به شخص بنلادن.
✍این «مجاهدین» نیز، مانند صربها، جنایات زیادی کردند و درواقع مکمل هم بودند برای نابود کردن کشور یوگسلاوی و کشت بذرهای نفرت و تخاصم.
✍تجارب جنگ داخلی بالکان و تجزیه کشوری پهناور و قدرتمند مانند یوگسلاوی میتواند الهامبخش و مورد استفاده در طرح تجزیه ایران باشد.
عبدالله شهبازی
📘📗📕بدانیم...
📜منطقه ای که ما در آن زندگی میکنیم درغرب قاره آسیا واقع شده است ولی در اصطلاح با عنوان "خاورمیانه" از آن یاد میشود.
📜اصطلاح خاورمیانه به علت اینکه از قاره اروپا به آن نگریسته می شد، نه خاور نزدیک به حساب می آمد و نه خاور دور.
📜واژه "خاورمیانه" در سال ۱۲۸۱شمسی/۱۹۰۲میلادی توسط یک افسر نیروی دریایی آمریکا به نام "آلفرد تایر ماهان" برای توصیف منطقه بین خاور دور و نزدیک مطرح گشت. وی نویسنده کتاب معروف "تأثیر و قدرت دریایی در تاریخ" است.
📜او نام خاورمیانه را طی مقاله ای پیرامون دشواری های خلیج فارس برای نفوذ انگلیس در نشریه "نشنال ریویو" مطرح نمود.
📜ماهان در نوشته ی خود، که آثار جغرافیایی نفوذ روسیه در ایران و نقشه آلمان برای ساختن یک خط آهن از برلین به بغداد را بررسی کرده بود، این نام را وارد ادبیات سیاسی، بین المللی و جغرافیایی کرد.
📜هرچند "لُرد کورزن" پیش از این، این اصطلاح را درباره ی سرزمین های فراتر از محدوده خلیج فارس به کار برده بود، اما کاربرد گسترده آن درهنگامی رایج گردید که ماهان با یک زمینه دانشگاهی، نظامی و حکومتی آن هم در مقیاس جهانی، منطقه را به این اسم نامگذاری کرد.
📜واژه "خاورمیانه" بعدها توسط خبرنگار روزنامه"تایمز لندن" در تهران به نام"چپرول" در یک سلسله مقالات مورد استفاده قرار گرفت.
📜در سال ۱۹۱۱ میلادی مجلس لُردهای انگلستان هم اصطلاح "خاورمیانه" را به طور رسمی موردپذیرش قرارداد.
📜مدتی بعد این واژه توسط دولت های انگلستان و آمریکا در جنگ های اول و دوم جهانی، استفاده شده و در بین سایر دولت ها و ملت های دنیا فراگیر نمودند.
📜البته این را هم بدانیم که گستره خاورمیانه در زمان های مختلف(بنا به اقتضائاتی که شرح آن در اینجا نمیگنجد)، بصورت کوچکتر یا وسیعتر از آنچه که"آلفرد ماهان" در نظر داشته، تعریف شده است.
📜خلاصه بدین ترتیب منطقه ای که ما در آن زندگی میکنیم(غرب آسیا)، از منظر اروپا و آمریکا نشین ها، به خاورمیانه معروف شد.
#بدانیم
📮تا حالا دقت کردین...
📨مدتی پیش یکی از نمایندگان مجلس گفته بود که حسین فریدون(برادر رئیس جمهور) با تقلید صدای رئیس جمهور ایران، بصورت غیرقانونی از گمرک
کالا ترخیص کرده،
و بعد از این افشاگری، همین حسین فریدون دوئیدش رفت از نماینده ای که پته ش رو ریخت رو آب شکایت کرد ولی نماینده مجلس تبرئه شد
✅حالا به این هم دقت کنید که👇
اگر نماینده مجلس تبرئه شده یعنی اینکه راست گفته؛
بنظرتون اشکالی نیست خدایی نکرده اگر جسارتاً جسارتاً جسارتاً از قوه قضائیه بپرسیم که پس چرا با حسین فریدون بابت این جرائم وحشتناکش برخورد نمیشه؟!!!😳
#تا_حالا_دقت_کردین
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
در شماره 322 ام نه دی می خوانید:
🔰 پوشال توتال
🔸تنها چیزی که از قرارداد نفتی با شرکت های اروپایی نصیب ما شد!
🔸خسارت میلیاردی ناکارآمدی زنگنه و ظریف/ توتال فرانسه به احترام آمریکا ایران را ترک کرد
✍اواخر هفته گذشته شرکت فرانسوی توتال 10 روز قبل از پایان مهلت زمانی 60 روزه برای اخذ معافیت از تحریمهای آمریکا، اعلام کرد ایران را ترک میکند تا تمام رؤیاهای بیژن زنگنه نقش بر آب شود.
✍شرکت توتال که با اصرار بیژن زنگنه توانست پس از برجام پروژه نانوآبدار فاز 11 پارس جنوبی را با وجود توان شرکتهای داخلی، به دست بگیرد، سرانجام از این پروژه کنارهگیری کرد تا مورد تحریمهای آمریکا قرار نگیرد.
✍9 خردادماه امسال بیژن زنگنه، وزیر نفت با بیان اینکه توتال فرایند خروجش را از ایران به ما اعلام کرده است گفت: توتال برای خروج از ایران و کسب مجوز از امریکا ۶۰ روز فرصت دارد که ده روز آن گذشته است و توتال هنوز 50 روز برای خروج از ایران و کسب مجوز از امریکا فرصت دارد. اگر در این مدت بتواند از آمریکا مجوز بگیرد که احتمالش زیاد نیست، در ایران میماند اما اگر مجوز تهیه نشود جایگزینش معرفی میشود که یک شرکت چینی است.
✍مطابق اظهارات زنگنه، توتال حدوداً تا پایان تیرماه فرصت داشت تا تکلیف خود در پروژه پارس جنوبی را معین کند اما 10 روز زودتر از مهلت فوق، مدیرعامل شرکت توتال گفت: این شرکت به دلیل عدم امکان معافیت از تحریمهای جدید دولت آمریکا، از طرح پارس جنوبی ایران خارج میشود.
✍به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پاتریک پویان، در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی اف ام فرانسه، با تاکید بر اینکه راه دیگری جز خروج از این پروژه نداشته است گفت: شما نمیتوانید بدون دسترسی به سیستم مالی آمریکا در 130 کشور جهان فعالیت داشته باشید؛ بنابراین در حقیقت ما قوانین آمریکا را اجرا میکنیم و مجبوریم ایران را ترک کنیم.
✍وی افزود: شرکتی مثل ما باید به قوانینی که در موردش به اجرا گذاشته میشود احترام بگذارد بنابراین ما باید از ایران خارج شویم.
🔰توتال دروغ گفت یا ...؟
توتال در حالی به احترام تحریمهای آمریکا از ایران خارج میشود که پیش از این بیژن زنگنه بارها گفته بود توتال اعلام کرده فقط در صورت بازگشت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، ایران را ترک میکند.
✍به عنوان مثال ۲۷ آبان ۱۳۹۶ زنگنه، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنسرسیومی به رهبری توتال را قرارداد معتبری عنوان کرد و گفت: این شرکت در شرایط عادی نمیتواند از این پروژه کنار برود.
✍وزیر نفت با بیان اینکه متأسفانه عدهای میخواهند که توتال از این پروژه کنار برود تا بگویند پیشبینی ما درست از آب در آمد، افزود: یک عده هم مرتباً خبرهای مربوط به حضور توتال در ایران را غلط ترجمه میکنند تا نگرانی ایجاد کنند؛ آدم که از ترس مرگ خودکشی نمیکند.
✍27 بهمن 1395 زمانی که مذاکرات وزارت نفت ایران با توتال ادامه داشت، زنگنه گفت: توتال اعلام کرده است در صورت وضع تحریمهای جدید علیه ایران از سیاستهای اتحادیه اروپا پیروی میکند.
✍30 مهر 1396 وزیر نفت درباره قرارداد توتال گفت: توتال نگفته که اگر آمریکاییها اقدامی کنند، ادامه کار نمیدهیم بلکه گفته اگر نظام بینالملل تصمیمی گرفت، از آن تبعیت میکنیم که این موضع خوبی است. لذا توتال اجرای قراردادهای خود را شروع کرده و قراردادهای دیگر نیز در دستور کار است. زنگنه با تقدیر از موضعگیری خوب مدیرعامل توتال در قبال اظهارات رئیسجمهور آمریکا، تاکید کرد: توتال اعلام کرده که تابع آمریکا نیست و قراردادش را طبق زمانبندی با ایران جلو میبرد.
✍1 آذر 1396 زنگنه گفت: تاکنون شرکت توتال 56 میلیون یورو تعهد کرده و بر اساس آن در حال پیشروی است. قرارداد توتال بر اساس CPM(مدیریت برنامهریزی تلفیقی) به پیش میرود و حتی یک روز هم عقب نیست؛ اما (عدهای) صحبتهای مدیرعامل توتال را به خوبی ترجمه نمیکنند.
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
مدیر مسئول 👇
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
در 9دی 322 ام می خوانید:
💠اروپای سیاه!
🔸پدیده حضور پررنگ آفریقایی ها در تیمهای ملی کشورهای اروپایی
🔸زنگ خطر انقراض نسل اروپایی ها به صدا درآمده است/ فروپاشی خانواده و عدم تمایل به فرزندآوری در اروپا
⚽️ اگر نام تیم را از کنار تصاویر تیم ملی فوتبال فرانسه برداریم،فردی که آشنایی چندانی با تیمهای ورزشی خارجی ندارد به احتمال زیاد تصاویر را متعلق به تیم یک کشور آفریقایی خواهد دانست.
⚽️ وقتی داور اروگوئه ای بازی فرانسه بلژیک سوت پایان بازی را در دقیقه 96 به صدا درآورد، «خروسها» موفق شدند با گل دقیقه 51 ساموئل ام تی تی کامرونی راهی فینال شوند. اما این صعود با صعودهای قبلی فرانسه به فینال کمی فرق داشت؛ «شیرهای» آفریقایی موفق شدند تیم خروسها را فینالیست کنند.
⚽️ فرانسه؛ کشوری است که از گذشته در معرض مهاجرت آفریقایهای بسیاری بوده است و همواره در تیم ملی فوتبال این کشور، سیاه پوستان آفریقایی نقش ویژه ای داشته اند؛ اما هیچگاه حضور آفریقاییها در تیمهای ملی یک کشور اروپایی تا این اندازه پررنگ نبوده است. 15 بازیکن از 23 بازیکن تیم ملی فوتبال فرانسه در جام جهانی 2018 را بازیکنان آفریقایی الاصل تشکیل می دهند. کیمپمبه (کنگو)، اومتیتی (کامرون)، پوگبا (گینه)، امباپه (کامرون پدر، مادر الجزایر)، دمبله (مادر موریتانی، پدر سنگال)، تولیسو (توگو)، کانته (مالی)، ماتویدی ( پدر آنگولا، مادر کونگو)، انزونزی (کونگو)، مانداندا (جمهوری دموکراتیک کنگو)، فکیر (الجزایر)، سیدبه (مالی)، مندی (سنگال)، لمار (نیجریه)، عادل رامی (مراکش)
🏀وضعیت تیم ملی بسکتبال فرانسه از این هم جالب تراست؛ 10 بازیکن از 12 بازیکن!
⚽️وقتی به آمار بازیکنان ملی پوش فرانسه در گذشته نگاه می کنیم، در بین 10 نفری که بیشترین بازی ملی را برای فرانسه انجام داده اند نام 6 بازیکن آفریقایی الاصل به چشم می خورد جالب تر آنکه 5 بازیکن اول این فهرست، همگی آفریقایی الاصل هستند. برترین گلزن تیم ملی فوتبال فرانسه هم تیری آنری بازیکن مسلمان آفریقایی الاصل است.
⚽️اگر در گذشته نه چندان دور، آفریقایی ها را به تعداد انگشتان دست، در تیمهای ملی فوتبال فرانسه، هلند و انگلستان می دیدیم، اما امروز کمتر کشور اروپایی پیدا می شود که بازیکن سیاه پوست نداشته باشد. همین تیم بلژیک در جام 2018، 8 بازیکن آفریقایی الاصل داشت؛ در تیمهای ملی فوتبال آلمان، ایتالیا و سوئیس هم بازیکنان آفریقایی الاصل حضور دارند.
مثلا یک نمونه جالب، برادران بواتنگ هستند؛ یکی از این برادران در تیم ملی فوتبال آلمان و دیگری در تیم ملی فوتبال غنا بازی می کند.
✍به نظر می رسد سبک زندگی ای که سالهاست اروپاییها گرفتار آن شده اند، نشانه های بحرانش دیگر قابل کتمان نیست؛ اگر این روند ادامه پیدا کند روزی خواهد رسید که نسل اروپایی های بلوند چشم آبی با رنگ پوست سفید متمایل به قرمز را فقط باید در عکسهای تاریخی و موزه ها ببینیم.
✍منفی شدن نرخ رشد جمعیت در اغلب کشورهای اروپایی به دلیل سیاستهای فرهنگی ضد خانواده که فرزندآوری را امری دور از ذهن برای جوانان کرده است، خطری است که نسل اروپایی ها را تهدید می کند.
تیمهای ملی کشورها همیشه نماد فرهنگ مردم و جامعه آن کشور بوده اند؛ این روزها وقتی به تیم ملی فوتبال یا بسکتبال فرانسه نگاه می کنیم کمتر نشانه ای از فرهنگ و نژاد بومی فرانسه به چشم می خورد.
✍کشورهای دیگر اروپا هر چند با وضعیت عجیب فرانسه روبرو نیستند اما نشانه زوال نسل در آنها هم دیده می شود، در انگلستان چندی قبل وزارت تنهایی تشکیل شد تا شاید بتواند بحران میلیونها انسان تنها را مدیریت کند. تشکیل وزارت تنهایی یعنی میخ آخر بر تابوت فمینیسم، همجنس بازی، آزاد بودن روابط جنسی، رهایی پوشش و ....
✍پایان اسف بار مسیری که غربیها در نگاه به زن و خانواده و مسائل جنسی در پیش گرفته اند، اکنون در حال نمایان شدن در برابر چشمان همه دنیاست؛ فرانسه به عنوان مهد دموکراسی و آزادی و نماد دنیای مدرن برای روشنفکرهای داخلی، حالا باید به مدد سیاهپوستانی که روزی مستعمره و تحت ظلم همین فرانسویها بودند، فینالیست شود.
✍نسل اروپایی ها در مسیر انقراض است؛ سیاهان تیم ملی فوتبال فرانسه فقط یک نشانه اند؛ علتش را باید در نرخ منفی رشد جمعیت، افزایش همجنس بازی، فروپاشی خانواده و فراموشی «مادری» و «همسری» در زنان اروپایی جستجو کرد.
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
مدیر مسئول 👇
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
در 9دی 322 ام می خوانید:
💠 یک تغییر نگاه و این همه جذابیت؛ به همین سادگی!
🔸به وقت جام؛ نگاهی متفاوت به تیمهای حاضر در جام جهانی
🔹در ایام پخش مسابقات جام جهانی فوتبال 2018 از شبکه سه، مستندی پخش می شد که به معرفی برخی از کشورهای حاضر در جام جهانی می پرداخت. اما آنچه این مستند را جذاب و متفاوت از سایر برنامه های مشابه ورزشی کرد، زاویه نگاه متفاوت آن به کشور مد نظر بود. به وقت جام، از فرهنگ، تاریخ، سیاست، ورزش، اقتصاد و مردم کشورها حرف زد اما جنس حرفش با انچه رسانه های غربی دوست دارند از کشور خودشان یا دیگر کشورها به مردم دنیا القا کنند تفاوت داشت.
🔹به وقت جام، وقتی درباره کره جنوبی سخن گفت در کنار بیان پیشرفتهای صنعتی و ورزشی اش، هم از اجبار دختران کره ای به فاحشه گری برای سربازان آمریکایی گفت و هم از تکیه کره ای ها به توان داخلی شان در اقتصاد؛ وقتی از ژاپن می گفت هم از برنامه ریزی دقیق برای فوتبالشان گفت هم از اول بودن آمار خودکشی ژاپنیها در جهان. یا وقتی مصر را معرفی می کرد از بلایی که ارتباط مصر مبارک و مصر مرسی با آمریکا، بر سر مردم مصر آورده سخن گفت. از تاریخچه استعمارگری اسپانیا و حال و روز این روزهای این کشور هم سخن گفت.
🔹به وقت جام تلاش کرد، واقعیتهای کمتر گفته شده کشورها را به ما نشان دهد؛ در این مسیر از کارشناسان کاربلدی هم استفاده کرد. دکتر شهریار زرشناس در این مستند با استناد به تحلیلها و آمار خود غربیها تلاش کرد واقعیت حاکم بر این کشورها و نتایج واقعی ارتباط با آمریکا را در برخی از کشورها نشان دهد. استفاده از کارشناسان بومی هر کشور نیز از دیگر نقاط قوت این مستند جذاب بود.
🔹در ادامه صحبتهای مدیر تولید به وقت جام آمده است:
«سیدحسن موسویفرد»، مدیر تولید مجموعه به وقت جام گفت: این مستند نگاهی دارد به سبک زندگی، تاریخ، فرهنگ، اقتصاد و سیاست تیمهایی که در جا م جهانی 2018 روسیه حضور دارند.
🔹وی درباره ایده تولید مجموعه مستند «به وقت جام» نیز عنوان داشت: در حقیقت ما در مجموعه خودمان چند ایده در حد معرفی کشورها و فرهنگهایشان داشتیم و در این حیطه به کشورهای مختلف نیز میپرداختیم اما تلاش کردیم در این مجموعه اطلاعات بیشتری به مخاطبان بدهیم. واقعیت این است که خیلی از مردم کشورها را نمیشناسند و شناختشان بسیار کلی است. فکر میکنند همه این کشورها مثل هم هستند ولی آنها در جزء، تاریخچه و آداب و رسوم بسیار با هم متفاوت هستند و ما تلاش کردیم در همان زمان کوتاهی که هر مستند در اختیار دارد به این تفاوتها بپردازیم. کار با فشار شروع شد و فرصت کمی برای تولید داشتیم. به وقت جام در ماه رمضان نهایی شد و برای تولید با فشار بالایی مواجه بودیم. خوشبختانه بخشی از پژوهشها از قبل صورت گرفته بود و در مدت یک ماه تولید شروع شد و توانستیم به آنتن برسیم.
🔹وی همچنین درباره تولید این آثار نیز تاکید کرد: مجموعه به وقت جام مستندهایی تلفیقی از مصاحبه، آرشیو و ... است.بخشهایی از آن نیز مصاحبهها با افرادی است که در کشورهای موضوع مستند زندگی کردهاند و یا از لحاظ تاریخی آشنایی کامل با آن کشور دارند. جز روسیه که دوستان سفری به آن کشور داشتند و تصاویری برای ما تهیه کردند که از آنها استفاده کردیم. همچنین سعی کردیم در هر مستند بالانسی بین موضوعات مختلف از نظر مسائل سیاسی، فرهنگی، قومیتی، سبک زندگی و آداب و رسوم داشته باشیم.
🔹وی در پاسخ به این سوال که جایگاه سیاست در این مستندها چقدر بوده نیز تصریح کرد: قطعا در به وقت جام در کنار مسائل فرهنگی و اقتصادی، مسائل سیاسی را هم مورد توجه داشتیم و نسبتشان هم با ایران در نظر گرفتیم. این موضوع مهمی است که بسیاری از مخاطبان ما در جریان نسبت سیاسی این کشورها با ایران نیستند. در مواجهه با مسائل دیگر نیز تلاشمان این بود که از مواردی استفاده کنیم که به درد مخاطب ایرانی بخورد و فقط صرفا جذاب نباشد. همچنین برخی تجربه های موفق در سایر کشورها می تواند برای کشور ما مفید باشد و همچنین برخی تجربه های منفی نیز در تاریخ، اقتصاد و فرهنگ کشورها می تواند برای ما درس های خوبی داشته باشد.
🔹سعی کردیم همه عناصر جذابیت را استفاده کنیم. کار ریتم تندی داشته باشد و موضوعات متنوع باشد و حتما خاطره، قصه و مشاهده عینی داشته باشیم و برای همه حرفهایمان سند تاریخی داشته باشیم که کار از حیث محتوا و جذابیت کامل باشد. تا به حال نیز بازخوردهای خوبی داشتهایم و طبیعتا برخی مخالف هم شاید وجود داشته باشد. خدا را شکر کار متفاوت بود و دیده شد البته عموم قسمتها یک بار پخش شده و اگر تکرار شود، بیشتر دیده میشود.
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
مدیر مسئول 👇
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
معاون وزیر بهداشت گفته اگر مردم ندارند بخورند چرا چاق هستند!
آره آقای معاون، مردم ندارند،مسکن ندارند،کار ندارند،پول ندارند،رفاه اجتماعی ندارند. حالا بگو ببینم امثال شما چی ندارید که اینقدر چاق شدید؟! شرف و غیرت رو میدونم، دیگه چی!!
#دولت_اصلاحات
+ژان والژان+