جادهی ابریشم باستانی، نماد ۷۰۰۰ سالهی یکپارچگی فرآوری و ترابری
نمونهای از زنجیرههای ارزش «شیفت» در ایران باستان: ترانزیت مستقیم پارچه ابریشم از چین به اروپا، همزمان با حملونقل نوغان از چین به ایران، فرآوری در هرات و بیرجند، ارسال پارچه ابریشم از ایران به اروپا
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
انواع ارتباطات شهودی و غیرشهودی میان منابع تولید و مصرف ارزش در کلانراهبرد «شیفت»
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری
پیشنیازهای کلان اقتصادی اجرای "شیفت" چیستند؟ جلسه ۴ ساعته معرفی، نقد و تحلیل کلانراهبرد شیفت، شب
سؤال: پیشنیاز کلان اقتصادی راهاندازی زنجیرههای ارزش "شیفت" چیست؟ هدایت سرمایههای مالی جهت توسعهی زنجیرههای آزاد فرآوری-ترابری، چه پیشنیازهایی دارد؟
پاسخ جناب آقای دکتر بخشی، دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان:
مهمترین پیش نیاز، کنترل نرخ رشد نقدینگی و کاهش آن به زیر نرخ رشد دلار یا حداقل متناسب با نرخ رشد دلار
ازطریق:
ممانعت تدریجی از سفته بازی روی طلا
ممانعت تدریجی از سفته بازی روی ارز
ممانعت تدریجی از سفته بازی روی املاک
ممانعت تدریجی از سفته بازی روی اتومبیل و کالاهای قابل نگهداری
کاهش شدید دامنه نوسانات بازار سهام از طریق وضع مالیات های بالاتر بر فروشندگان سهام که در مهلت کمی بعد از خرید، اقدام به فروش کرده اند
کاهش تدریجی نرخ سود سپردههای بانکی به صفر و حتی منفی.
این موارد، پیشنیاز مهم و غیر قابل اغماض برای بهصرفهشدن فعالسازی زنجیرههای ارزش "شیفت" میباشد.
کانال اقتصاد کلان، دکتر بخشی 👇
@drbakhshi_eghtesadekalaan
کانال شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری (شیفت) در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
قانون اساسی.pdf
516.5K
"فصل ۴ قانون اساسی: اقتصاد و امور مالی"
- اصل ۴۳: تبیین کننده هدف اقتصادی
- اصول ۴۴ تا ۴۷: تبیینکنندهی ساختار مطلوب اقتصادی و طرحی که قرار است به آن برسیم
- اصول ۴۸ و ۴۹: تبیینکنندهی فرآیند گذار و راه رسیدن به هدف.
اصل ۴۳) یکی از ضوابطی که اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر آن استوار است:
تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قراردادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد.
اصل ۴۸) در بهرهبرداری از منابع طبیعی و استفاده از درآمدهای ملی در سطح استانها و توزیع فعالیتهای اقتصادی میان استانها و مناطق مختلف کشور، باید تبعیض در کار نباشد، به طوری که هر منطقه فراخور نیازها و استعداد رشد خود، سرمایه و امکانات لازم در دسترس داشته باشد.
#طراحی_شیفت
#عدالت
#قانون_اساسی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
اقتصاد قانون اساسی - حجت الاسلام خاکی.mp3
45.14M
برداشتی از فصل ۴ قانون اساسی: اقتصاد و امور مالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تنظیمگری پسینی در نظام عدالتمحور امیرالمؤمنین (ع) ...
نظام طبقاتی؛ مادر تمام مشکلات اجتماعی برای حکومت حضرت امیر (ع)
چگونه نظام طبقاتی بعد از پیامبر بازتولید شد؟ امام علی چگونه علیه این نظام طبقاتی انقلاب به راه انداخت و صرافی دنیا-عقبی را تعطیل کرد؟!
چه شد خودیهای جامعهی نبوی، دشمنان جامعهی علوی شدند؟!
حجتالاسلام محسن قنبریان
نسخهی کامل:
https://telewebion.com/episode/0x62aa22e
#عدالت
#سیاستگذاری
#حکمرانی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
نشست تخصصی "شیفت" با حضور آقای مهندس صدیقی، کارآفرین و مدیرعامل شرکت خصوصی معادنی و بازرگانی، ۱۴۰۲۰۱۰۹
هزینههای حملونقل در ایران، بالاست. اگر بتوان هزینه حملونقل ریلی را در کشور کاهش داد، میتوان بسیاری از زنجیرههای ارزش را احیا نمود. شکلدهی صحیح به صادرات ریلی گاز ایران به کشورهای اطراف همچون پاکستان از طریق واگنهای مخزن، و نیز ترانزیت گاز مایع از ترکمنستان به عراق و پاکستان، از فرصتهایی است که بخش خصوصی به دلیل موانع اداری دولتی و محدودیتهای زیرساختی، نتوانسته است استفاده نماید.
تمرکز ایران در همکاری با ترکمنستان، میتواند در حوزهی نفت و گاز باشد. از فرصتهای سوآپ گاز ترکمنستان، بسیار بیشتر از وضع موجود میتوان استفاده نمود. تمرکز در همکاری با قزاقستان، در حوزهی معدنی و کشاورزی و دام باشد. فرصتهای فوقالعاده عالی در حوزهی کشت فراسرزمینی در قزاقستان وجود دارد که معطل مانده است.
چین فعالیت شدیدی را در استخراج منابع طبیعی افغانستان دنبال میکند. بسیاری از معادن سنگ آهن و مس و... در مناطق وسیع افغانستان (همچون هلمند) در اختیار چینیها قرار گرفتهاست. چین از اشتراکات فرهنگی و قومیتی میان ایغورها (ساکنان غرب چین) و افغانها، بهرهبرداری اقتصادی قابل توجهی نموده است؛ در حالی که ایران از فرصتهای مشابه و اشتراکات بسیار بیشتر و ارزشمندتر، استفادهی مناسب را به عمل نیاورده است.
ترکیه، فعالیت خود در فرآوری انواع سنگهای افغانستان را بسیار تشدید نموده است و از مسیر ایران، ترانزیت آن را انجام میدهد. پاکستان، از طریق مرز افغانستان، حجم عظیمی از زغال سنگ افغانستان را وارد مینماید. تجهیزات تولید زغال کک در افغانستان وجود ندارد. فرصتهای بسیار مناسب افغانستان، در دسترس ایران است ولی پیگیری ویژهای در این زمینه انجام نمیشود.
بازار سوریه، بازار تشنه ای برای ایران است. در حوزهی صنایع فلزی، ایجاد مراکز بزرگ خدماتی جهت خدمات مختلف فرآوری فولادی در سوریه، و از آن جا بازاریابی و صادرات به کشورهای اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا (۵۶ کشور که سوریه از تسهیلات مالیاتی مناسبی جهت مراوده با آنها برخوردار است) از جمله فرصتهای مغفول است. ترکیه، علیرغم این که در ذهن عمده مردم سوریه، بسیار منفور است، فعالیت بسیار گستردهتر تجاری در بخشهای مختلف با سوریه ایجاد نموده است.
آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم! فرصتهای داخلی زیادی مغفول مانده است. یکی از مهمترین و بزرگترین فرصتهای ایران در حملونقل دریایی ایران، احیای یک شرکت بزرگ قدیمی بینالمللی ... است که برخوردار از استعداد لجستیکی بسیار زیاد و کشتی و بندر و اسکله در چندین نقطهی مهم دنیا بودهاست و هنوز هم هست. این امر، فرصتی طلایی و فوقالعاده است که کمک شایانی به تبدیل ایران به هاب دریایی منطقه خواهد نمود.
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
باز هم وارد کننده بنزین شدیم!
سیکل معیوب افزایش تولید - افزایش مصرف در سایهی سیاستگذاریهای غلط، بیتوجهی به فناوریهای مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر و نسخههای عجیب و غریب برخی دوستان!
اینجا ایران است؛ سرزمینی وسیع و بهرهمند از آفتاب و باد رایگان!
مصرف بنزین کشور به روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر رسیدهاست. دولت، با افتخار از رکوردشکنی در تولید خودروی فسیلی (حدود ۲ میلیون خودرو در سال) سخن میگوید. راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس (تولید ۴۵ میلیون لیتر بنزین در روز)، یک اقدام عظیم بینظیر جهادی بود؛ متأسفانه در سه ماه گذشته، شیرینی این اقدام عظیم از بین رفت و با پیشی گرفتن مصرف از تولید داخل، مجددا ایران به واردکنندهی بنزین تبدیل شد! سوختی که فرآوری آن در داخل کشور و توسط خود مردم، قادر است صدها زنجیرهی ارزش صادراتی را فعال کند، اینگونه غیرعاقلانه در حال منهدم شدن است...
یادی کنیم از مهندس جمشید آرین، تولیدکنندهی "آریانا" خودروی هوشمند الکتریکی، فرصتی طلایی که با خیانت مافیای خودروی فسیلی، از کشور گرفته شد و جمشید آرین با تهدید، تطمیع و تعطیلی کارخانههایش مجبور به ترک کشور شد...
طراحی "شیفت" با توجه ویژه به بهینهسازی مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر و راهکارهای عملیاتی توسعهی انرژیهای تجدیدپذیر، با بهرهمندی از نظرات متخصصین مربوطه دنبال میگردد.
در صورتیکه افراد فعال در حوزه خودروهای غیرفسیلی و انرژیهای تجدیدپذیر را میشناسید، لطفا اطلاع دهید👇👇
@tamannaei_m
#انهدام_منابع_انرژی
#انرژی_تجدیدپذیر
#خودرو_برقی
#شیفت
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
تعاونیها را احیا کنید...
پروفسور مسعود درخشان، استاد اقتصاد:
تعاونیها بهترین بستر برای رشد تولید و نوآوری در صنعت و خدمات هستند.
۱۴۰۲۰۱۲۲
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
۲۰۰ سال پیش:
یعنی در زمان پدربزرگِ پدربزرگِ پدربزرگِ ما
منطقهی ما این شکلی بود.
دو تا کشور پهناور و بزرگ به اسمِ
ایران و عثمانی این منطقه رو تشکیل میدادن.
گذشت تا اینکه حدود
۱۰۰ سال پیش:
جنگ جهانی دنیارو، زیر و رو کرد.
کشور عثمانی طرفِ شکست خوردهی این جنگ بود و بعد از پایان جنگ، بینِ
«انگلیس و فرانسه» تقسیم شد.
اروپاییها نشستن سر میز، خطکش دست گرفتن و سرزمینِ وسیعِ عثمانی رو به دهدوازده کشور کوچیک تبدیل کردن.
عربستان، عراق، سوریه، لبنان، اردن و... اینا همه کشورهایی بودن که همین صدسال پیش توسط اروپاییها ساخته شدن.
یعنی در زمان پدرِ پدربزرگ ما😒😐
اروپاییها وقتی داشتن مرزهای جدید رو تعیین میکردن گفتن فرصت خوبیه که یه پایگاه دائمی برای خودمون اینجا درست کنیم. یه پایگاه که بتونه منافع مارو توی این منطقهی راهبردی و ثروتمند تامین کنه.
صهیونیستهام از اون طرف، سالها بود میخواستن سرزمین فلسطین رو به چنگ بیارن، حتی تلاش کردن از پادشاه عثمانی بخرنش، ولی موفق نشدن.
سرانجام انگلیسیها با صهیونیستها به توافق رسیدن و با پایانِ جنگ جهانی، سرزمینِ فلسطین به صهیونیستها واگذار شد...
✍ عماد داوری دولت آبادی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آیا اقتصاد غرب، آزاد است؟
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
سلام و عرض ادب و احترام
جناب آقای دکتر تمنایی طرح شیفت بسیار طرح جذاب و فراگیری هست که بنده هم موافق هستم و هم اینکه انتقاداتی نیز دارم. جناب دکتر بنده در مقطعی رئیس راه آهن سرخس ایران بودم و در آن مقطع سوآپ نفت کوره (مازوت) انجام میشد و درآمد ارزی بسیاری خوبی برای کشور داشت. این موضوع در دوره ریاست جمهوری بعدی بنا به دلایل زیادی انجام نشد و پیگیریها نیز به سرانجام نرسید. در اوایل دهه هشتاد ایران مقدار زیادی گندم با واگنهای روسی وارد میکرد که این واگنها در سرتاسر کشور برای تخلیه در سیلوها توزیع میشد که بعضا واگنها به مدت ۶۰ روز در داخل ایران بابت تخلیه معطل می ماندند که به ازائ هر ۲۴ ساعت تاخیر در خروج از ایران بایستی ۲۴ دلار پرداخت میشد که هزینه حق توقف واگنها واقعا سرسام آور بود. در جلسه شورای اداری سرخس پیشنهاد کردم که در ایستگاه سرخس یا شهید مطهری محوطه ای را تسطیح بکنیم و واگنها را تخلیه و بلافاصله عودت بدهیم و در مقابل، تسهیلات بانکی در اختیار خانواده های کم بضاعت گذاشته بشود تا کشنده های سنگین خریداری بکنند که هم بارها حمل و هم هزینه ارزی گزاف به کشورهای خارجی نپردازیم و از سوی دیگر معیشت بسیاری ازخانواده جهش چشمگیری خواهد داشت، اما این موضوع و پیشنهاد را اینقدر سنگین تلقی کردند که اجرا شدن آنرا امری محال پنداشتند. بهرحال بازهم دست به ابتکار دیگری زدیم و واگنهایی که حامل کانتینر از قزاق به بندر بودند را در سرخس جابجا و واگنها را کمتر از ۲۴ تحویل میدادیم که از قِبل اینکار، چندین هزار دلار راه آهن منفعت میکرد و این عملیات و منفعت ملی، اینقدر شوق و ذوق داشت که بنده شبها نمی خوابیدم ولی این موضوع هم از سوی مسئولین حمایت نشد و ابتر ماند.
در خصوص شیفت برای محصولات و محمولاتی مانند پنبه که در ایران فرآوری بشوند آیا برای صادرات و بازار هدف پیش بینی شده است؟ باتوجه به تجربه گذشته این موضوع بسیار مهم هست چون که در آن موقع مورد شکایت صاحب کالا و مالک واگن قرار خواهید گرفت .
علی ایحال چنانچه مسئولین همت بکنند و به حضرتعالی کمک بکنند که این طرح عملیاتی بشود ایران در مسیر طلایی حمل ونقل قرار خواهدگرفت و پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت.
مواردی که عرض کردم در بالا تقریبا عملیاتی شبیه طرح شیفت حضرتعالی اما در ابعاد کوچکتر بود. لذا یک تجربه عملی که بنده داشتم شاید بشود از آن بهره ای برد. لذابنده را بر آن داشت که تقدیم شما بکنم
آرزوی موفقیت و سربلندی شما را دارم
ارادتمند
برادرکوچک شما
کلاته
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
نشست تخصصی "شیفت" با حضور آقای رجب قزاق، کارآفرین و مدیرعامل شرکت خصوصی حملونقل بینالمللی در محدودهی ایران و کشورهای CIS، تاریخ ۱۴۰۱۱۲۰۳
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
بخش اول مصاحبه با آقای رجب قزاق: زنجیرههای فرآوری و ترابری چوب
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
فرصتهای ناب "شیفت" - ۴: زنجیرههای فرآوری و ترابری چوب (بخش اول مصاحبه با آقای رجب قزاق)
- جنگلهای تایگا در روسیه، کمربندی طولانی با مساحت حدود ۱۷ میلیون کیلومتر مربع (حدود ۱۰ برابر مساحت ایران!) را شامل میشود. مصرف سالیانه صادراتی چوب تایگا روسیه حدود ۱۵۰ میلیون تن است و ایران، علیرغم مهیا بودن فرصت ژئواکونومی، سهم ناچیزی از این عملیات فرآوری و ترابری پرسود دارد.
- چین از فرصت فرآوری چوب تایگا روسیه استفاده زیادی میکند. در محل ایستگاههای ریلی مابین چین و روسیه، شهرکهای بزرگ صنعتی چین در حوزه صنعت چوب فعال هستند و ضمن فرآوری (گاززنی، شیرهکشی، کندن پوست، صمغگیری، دستگاه خشککن و ...) انواع محصولات چوبی را بصورت انبوه و با قیمت بسیار پایین تولید میکنند.
- لازم است این چوب در ایران، از حداقل ساده ترین فرآوری برخوردار شود و به بازارهای مقصد (همچون عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس) صادر گردد. این چوبها میتوانند جایگزین مصرف چوبهای جنگلهای هیرکانی ایران جهت تولید کاغذ شود.
- در حال حاضر، سازمان محیط زیست ایران، ورود چوبهای روسی به صورت واردات با پوست (اصطلاحاً به صورت گرده بینه) به ایران را ممنوع کردهاست. به جای پاک کردن صورت مسئله، از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنید. بخش خصوصی خود را متعهد میداند با تکنولوژی مورد تایید سازمان محیط زیست ایران، جابجایی استاندارد و فرآوری و تأمین نیاز داخل و صادرات مازاد آن به بازارهای خارجی را انجام دهد و اشتغال و ارزش افزوده و... را نیز مهیا کند.
- در حال حاضر، در شهرکهای صنایع چوبی ایران (همچون شهرک صنعتی خاوران واقع در استان تهران) انواع و اقسام چوب وارداتی از اسکاندیناوی موجود است. جالب آن است که مبدأ چوب اسکاندیناوری، جنگلهای تایگا روسیه (از شرق تایگا، نه از غرب آن!) است که به سوئد وارد میشود و فرآوری و صادر میگردد. فاصله حملشده از شرق تایگا تا سوئد حدود ۱۳ هزار کیلومتر است.
#زنجیره_ارزش_چوب
#سیاستگذاری
#بخش_خصوصی
#فرصتهای_ناب_شیفت
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
زیست توده، چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیا
در جهان، سالانه حدود ۷۴ میلیون تن گاز متان از فضولات دامپروری و ۴۰ میلیون تن از این گاز تنها از زبالههای شهری خود به خود تولید و در جو پراکنده میشود، در حالی که جمع آوری این مواد زائد و تولید گاز متان با استفاده از مکانیزمهای خاص علاوه بر کاهش گازهای گلخانهای و کمک به حفاظت از محیط زیست، سود آوری خوبی برای صاحبان صنایع به وجود بیاورد.
پس از ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی، چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیا متعلق به زیست توده است. در حال حاضر بیش از ۱۱.۵ درصد از انرژی اولیه جهان توسط منابع زیست توده تأمین میشود.
هم اکنون ۷ نیروگاه زیست توده (نیروگاههای بیوگاز)، با فناوریهای متفاوت در ایران حدود ۱۴ مگاوات برق تولید میکنند.
وزارت نیرو، برنامهای را بهمنظور شناسایی و رفع مشکلات نیروگاههای موجود و همچنین احداث نیروگاههای جدید بیوگاز به ظرفیت حداقل ۴۰۰ مگاوات ساعت در دستور کار قرار داده است.
منبع: خبرگزاری مهر
#انرژی_تجدیدپذیر
#بازتخصیص_انرژی
#فعالسازی_زنجیرههای_ارزش
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خصوصیسازی؛ راهکار ناگزیر ادارهی بنگاههای بزرگ
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان و دفاع مجدد ایشان از اصل خصوصیسازی... (۱۴۰۲۰۱۲۹)
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهآهن استراتژیک ایران - روسیه، بازآفرینی رقابت ابرقدرتها
- هدف: شکلدهی به شبکه نوین زنجیره تامین مصون از تحریم، با همراهی اقتصادهای غولپیکر و دارای رشد سریع آسیا
- ایران و روسیه در حال ساخت یک مسیر راه آهن بین قاره ایِ بازرگانی هستند که از لبه شرق اروپا تا اقیانوس هند امتداد یافته است.
- ارسال نفت و سوخت صادراتی روسیه از مسیر ایران به صورت جدی برای نخستین بار در تاریخ
- تجارت بینالملل روسیه با بازار آفریقا و هند و ایران با ورود کشتیهای ایرانی به آبهای سرزمینی روسیه
- شبکه گستردهی تجاری و ترابری دریایی و ریلی از دریای آزوف تا اقیانوس هند، و حذف هزاران کیلومتر تجارت از کریدورهای موجود
- شما میتوانید مسیرهای دریایی را کنترل کنید، ولی مسیرهای زمینی را نه!
منبع: رسانهی انگلیسی بلومبرگ
#رقابت_ابرقدرتها
#رقابت_کریدورها
#منافع_ملی
#فرصت_طلایی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری
سؤال: پیشنیاز کلان اقتصادی راهاندازی زنجیرههای ارزش "شیفت" چیست؟ هدایت سرمایههای مالی جهت توسعه
خلق پول از هیچ، موجب اکل مال مردم به باطل است.
در کشور، روزانه ۶۰۰۰ میلیارد تومان درحال خلق شدن است که ۷۰ درصد آن سهم تنها ۸ دهم درصد از سپردههاست!
ندیدن این رقم عجیب روزانه خلق پول از هیچ و مقصر ندانستنش در تورم میان مدت، کوتاهمدت و حتی روزانه، مقصر ندانستنش در بیکاری و فساد، حقا که نوبر است!
@drbakhshi_eghtesadekalaan
بسمالله الرحمن الرحیم
خلق پول ازهیچ موجب اکل مال مردم به باطل است.
روزانه ۶۰۰۰ میلیارد تومان درحال خلق شدن است که ۷۰ درصد آن سهم تنها ۸ دهم درصد از سپردههاست!
ندیدن این رقم عجیب روزانه خلق پول از هیچ و مقصر ندانستنش در تورم میان مدت، کوتاهمدت و حتی روزانه، مقصر ندانستنش در بیکاری و فساد، حقا که نوبر است!
آنهایی که وام میگیرند قدرت خرید بقیهای که نمیتوانند وام بگیرند را تصاحب میکنند. بانک به همه، آنهم در یک لحظه وام نمیدهد.
سالهاست؛ شاید نزدیک به یک قرن، پول خلق میشود. اوایل شاید هرچند ماه یک بار آنهم بسیار اندک پولی خلق میشد، بعد ماهانه، هفتگی و روزانه و امروزه تقریبا پیوسته، پول ازهیچ درحال خلق شدن است؛ به نفع عدهای و به زیان عدهای کثیر!
چرا این موضوع را آنچنان که شایسته توجه و دیده شدن است، نمیبینیم؟
تصور این همه جابهجایی قدرت خرید در طول سالها و این گستره از اکل مال به باطل، بسیار تکاندهنده است، اما چرا تکان نمیخوریم؟
بانک، نهتنها وامها را ازهیچ خلق میکند، بلکه بهرهای که از وام گیرندگان میگيرد را نیز خودش خلق میکند. بهرهای هم که به سپردهها پرداخت میکند را نیز، خودش باید خلق کند!
آخر کجای این کار، قابل توجیه است؟
با کدام منطق؟ با کدام فقه و کدام دانش ریاضی و آمار میتوان این ظلم پیوسته را ندید؟
درطول این سالها، برخی تلاش کردند وجهی و توجیهاتی شرعی برای این اقدام دست و پا کنند؛ اما، آیا موفق شدهاند؟
برخی کارشناسان در اقتصاد ایران معتقدند خلق پول از باد هوا گسترش دهنده تولید است و باید اعتبار ازهیچ خلق شود و آنرا به تولید هدایت کرد!
برخی میگویند ارجاع دادن مسأله تورم به خلق روزانه ۶۰۰۰ میلیارد تومان پول از باد هوا، آدرس غلط است!!
عجیب زمانهای شده است!
چرا ردپای این شیطان را نمیبینیم؟
نکند خودمان از همین وامهای خلق شده از هیچ که بار آن برگرده محرومان است استفاده میکنیم؟
چه زندگیهایی که از همپاشید
چه زندگیهایی که تشکیل نشد
و چه انگشترها که به دست آن دختران دم بخت نرفت
چه انسانهایی که میتوانستند به دنیا بیایند اما نیامدند!
چه پدرهایی که شرمنده شدند...
چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
دادها از این بیداد
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ
وَ ذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا
إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
زمانه بر سر جنگ است یاعلی، مددی
دکتر رسول بخشی، دانشیار اقتصاد دانشگاه اصفهان
@drbakhshi_eghtesadekalaan
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند "از تورم تا سکس"
تایلند؛ شکست سنگین در جنگ ارزی، با حملات بر پول ملی در اواخر قرن ۲۰ میلادی
پروژه مالیسازی اقتصاد: جایگزینی اقتصاد مولد با بخش غیرتجاری، انحراف سرمایههای مردمی به سمت دلار، شکلگیری ابرطبقهی ثروتمند و نابودی اقتصاد مردم
سقوط از صنایع پیشران به صنعت سکس و خاموشی اقتصاد تایلند برای همیشه
فقر و فروپاشی اقتصادی و اجتماعی؛ ارمغان عمل به دستورالعملهای صندوق بینالمللی پول و جرج سوروس در تایلند...
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404