خیر کثیر در کلام اباعبدالله(ع)
امام حسین(ع) میفرمایند: «خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَکُنْ فِیهِ لَمْ یَکُنْ فِیهِ کَثِیرُ مُسْتَمْتِعٍ: اَلْعَقْلُ، وَ الدّینُ وَ الاَدَبُ، وَ الْحَیَاءُ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ» پنج چیز است که در هر کسى نباشد، خیر زیادى در او نیست: عقل، دین، ادب، حیا، خوشخویى.
📚حیاة الامام الحسین(ع)، جلد ۱، صفحه ۱۸۱
iqna.ir/00HjV7
@iqnanews
آیا لعن پایانی زیارت عاشورا در زمان صفویه اضافه شده است
حجتالاسلام محمودی؛ نویسنده و پژوهشگر حوزه قرآن و حدیث در گفتوگو با ایکنا:
🔹برخی اصل برائت را قبول ندارند و سخنانشان القاء شبهه است؛ ولی برخی عالمان شیعه ضمن قبول اصل برائت، نسبت به این فقره پایانی اشکال داشتند؛ البته وجود این اشکال منحصر به دهههای اخیر نیست.
🔹در مجموعه از نسخهها خطی، به وضوح آثار تقیه را مشاهده میکنیم. مثلا در بعضی نسخهها شاهد هستیم عبارت فقره پایانی با مرکب سیاه شده یا آن عبارات تراشیده شده است. در بعضی نسخهها، نسخه، کامل و سالم است ولی برگههای مشتمل بر زیارت عاشورا در میان آن وجود ندارد که به احتمال بیشتر به این دلیل بوده است که در قرنهای گذشته شیعیان مجبور بودهاند صفحات زیارت عاشورا را از میان نسخه بردارند.
iqna.ir/00HjZk
@iqnanews
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) به پزشکیان
🔹پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) در روز عاشورای حسینی به «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور منتخب ملت اهدا شد.
iqna.ir/00Hjdc
@iqnanews
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لحظات پایانی زندگی اباعبدالله(ع) در مقتل خوارزمی
🔹در مقتل الحسین خوارزمی آمده است که ظهر عاشورا تیر سه شعبه مسمومى آمد و به سینه امام حسین(ع) فرو نشست؛ آنگاه امام فرمودند: «یا رَسُولَ اللَّهِ قَتَلَنی فُلانٌ وَ فُلانٌ».
▪️قسمت دهم مجموعه #نسل_نمیران با کلام حجتالاسلام سیدحسین مؤمنی
iqna.ir/00HjXq
@iqnanews
سیدالشهدا(ع) برگزیدهای در عالم زر و روز آخرت برای شهادت است
محمود مهدوی دامغانی، قرآنپژوه و مترجم قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا:
🔹گروهی که پنداشتهاند قیام سیدالشهدا(ع) برای تشکیل حکومتی به هر نام که فکر میکنند بوده است، بسیار غافلاند. هر واقعه جانسوز بزرگی همواره مورد سوءاستفاده بداندیشان قرار گرفته است.
🔹سیدالشهدا(ع) برگزیدهای در عالم زر و روز آخرت برای شهادت است. هرگاه که بنده توفیق تشرف به کربلا داشتهام، عرض کردهام که «السلام علی من شرفهالله بشهادته قبل ولادته؛ سلام بر بزرگی که خداوند او را پیش از تولدش به شهادت سرافراز فرموده است.»
iqna.ir/00HjcK
@iqnanews
مقاومت؛ فرهنگ نشئتگرفته از قیام عاشورا
🔹حجتالاسلام محمودی، معاون حقوق و امور مجلس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: دنیای استکبار با اسلام اموی مشکلی ندارد ولی با اسلام عاشورایی و کربلایی مشکل دارد و با آن مقابله میکند؛ زیرا در اسلام اموی مقاومت و ایستادگی مقابل استکبار و ظلم جایی ندارد و فاقد معناست ولی در اسلام عاشورایی مقاومت دارای ارزش و جایگاه است. امروز مقاومت از فرهنگ عاشورا نشئت گرفته و باورهای عاشورایی در آن نهادینه شده است.
iqna.ir/00Hjd3
@iqnanews
تأثیر لقمه حرام در فجایع روز عاشورا
✍ آيت الله ناصری: حضرت زینب سلام الله عليها روز عاشورا به حضرت اباعبدالله عليه السلام عرض کرد: برادر! شما خودتان را به این قوم معرفی کنید.
▫️ حضرت فرمودند: "خواهر جان معرفی کردم لکن شکمهایشان پر از حرام است. قلبهایشان را ظلمت گرفته و نوری در آن نیست. لذا حق اثر نمیکند."
کلام امام نور است؛ اما چون در قلب سنخیت نیست قبول نمیکند. غذاها برای سالم نگهداشتن این روح خیلی مؤثرند. اعمال و رفتار خیلی مؤثر هستند. نگاهها خیلی مؤثر هستند.
iqna.ir
@iqnanews
🎥 تشرف به اسلام مرا واداشت که بدانم حسین(ع) کیست
🔹ایکر اسکلادونوک، زائر اوکراینی: زمانی که به زیارت امام حسین(ع) مشرف شدم چیزی را در درون خود یافتم که مرا به تشرف به دین اسلام ترغیب کرد و واداشت که بدانم امام حسین(ع) و آن طفل شیرخوار کیست و مصیبتهایی که در حین جنگ بر آنها گذشت چه بوده است.
iqna.ir/00HjDz
@iqnanews
علت بیوفایی مردم کوفه از دیدگاه حضرت سیدالشهدا(ع)
🔹حجتالاسلام محمدباقر علوی تهرانی؛ استاد حوزه علمیه: حضرت امام حسین(ع) فرمودند روزگار عوض شده است، امر به معروف دیگر نیست و منکر جایگزین آن شده و از اسلام، چیزی غیر از اسم آن باقی نمانده است، به حق عمل نمیشود اما در این شرایط، اهل ایمان، راغب و مشتاق به لقای الهی هستند بنابراین من مرگ را سعادت و زندگی با ظالم را ذلت میدانم. اگر وضع مردم کوفه عوض شده به این دلیل است که برده دنیا شدهاند. بنابراین باید دنیازدگی را عوض کرد.
iqna.ir/00Hjda
@iqnanews
لزوم خوانش ویژه کودکان از عاشورا در هیئتهای مذهبی
🔹هانی چیتچیان، کارشناس و مدرس قرآن: بیان موضوعات و پردههایی از صحنه عاشورا که به دلیل عدم درک صحیح ایراد میشود و به جای شجاعت، ترس و به جای عاطفه، تنفر و به جای عقلانیت، حالتی از طغیان را ایجاد کند، آسیبزا خواهد بود. در این صورت اگر این چارچوبها به خوبی در هیئتهای مذهبی رعایت شده و هیئتها روایت داستانی از کربلا به کودکان ارائه داده و سعی کنند تا این روایات را با درک کودکان همراه کنند، میتوانند بستری از تربیت صحیح را برای ایشان ایجاد کنند.
iqna.ir/00Hjbi
@iqnanews