┄═❁🍃❈🌹🍃❈🍃❁═┄
📜 #خطبه210 : شخصی از احادیث بدعت آور و گوناگونی آن که در بین مردم رواج دارد، پرسید، امیرالمؤمنین فرمودند:
اقسام راويان حديث
🔻افرادی كه حديث نقل می كنند چهار دسته اند، كه پنجمی ندارد.
🔹اول- منافقان نفودی : نخست منافقی كه تظاهر به ايمان می كند و نقاب اسلام بر چهره دارد، نه از گناه می ترسد و نه از آن دوری می جويد و از روی عمد دروغ به پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) نسبت می دهد. اگر مردم می دانستند كه او منافق دروغگو است، از او نمی پذيرفتند و گفتار دروغين او را تصديق نمی كردند، اما با ناآگاهی می گويند: او از اصحاب پيامبر است، رسول خدا را ديده و از او حديث شنيده و از او گرفته است، پس حديث دروغين او را قبول می كنند، در صورتيكه خدا تو را از منافقين آنگونه كه لازم بود آگاهاند و وصف آنان را برای تو بيان داشت، آنان پس از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) باقی ماندند و به پيشوايان گمراهی و دعوت كنندگان به آتش با دروغ و تهمت نزديك شده پس به آنان ولايت و حكومت بخشيدند و بر گردن مردم سوار گرديدند و به وسيله آنان به دنيا رسيدند، همانا مردم هم با سلاطين و دنيا هستند، مگر آن كس كه خدا او را حفظ كند، اين يكی از آن چهار گروه است.
🔹 دوم- اشتباه كار : دوم كسی كه از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) چيزی را به اشتباه شنيده و سخن آن حضرت را درست حفظ نكرده است و با توهّم چيزی را گرفته، اما از روی عمد دروغ نمی گويد، آنچه در اختيار دارد روايت كرده و به آن عمل می كند و می گويد من از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) آن را شنيده ام، اگر مسلمانان بدانند كه او اشتباه كرده و غير واقعی پنداشته از او نمی پذيرفتند، خودش هم اگر آگاهی می يافت كه اشتباه كرده آن را رها می كرد.
🔹 سوم- ناآگاهانی كه حديث شناس نيستند: و سومی شخصی كه شنيده پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) به چيزی امر فرمود، سپس از آن نهی كرد و او نمی داند، يا شنيد كه چيزی را نهی كرد، سپس به آن امر فرمود و او آگاهی ندارد، پس نسخ شده را حفظ كرد ولی ناسخ را نمی داند، اگر بداند كه حديث او منسوخ است تركش می كند و اگر مسلمانان نيز می دانستند روايت او نسخ شده آن را ترك می كردند.
🔹 چهارم- حافظان راست گفتار: دسته چهارم، آنكه نه به خدا دروغ می بندد و نه به پيامبرش دروغ نسبت می دهد، دروغ را از ترس خدا و حرمت نگهداشتن از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) دشمن دارد، در آن چه از پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) شنيده اشتباه نكرده، بلكه آن را با تمام جوانبش حفظ كرده است. و آن چنانكه شنيده بدون كم و كاست نقل می كند، پس او ناسخ را حفظ و به آن عمل كرد و منسوخ را حفظ و از آن دوری جست، خاص و عام، محكم و متشابه را شناخته، هر كدام را در جای خويش قرار داده است.
┄═❁🍃❈🌹🍃❈🍃❁═┄
@nahj_khatm110
iqnanews
🔰بازگشایی مدارس ابتدایی و متوسطه اول از پس فردا (دوشنبه)
🔹سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه منتظریم از اول آذر مدارس ابتدایی و متوسطه اول با برنامه و الگویی که خود مدارس تدوین کردهاند، به صورت حضوری بازگشایی شوند گفت: تفاوتی بین آموزش حضوری و مجازی به لحاظ الزام برای شرکت در کلاس نیست. در این میان اگر دانشآموزی بیمار شد و کسالت داشت میتواند تا زمان بهبودی در مدرسه حضور نیابد.
🌐 iqna.ir
🆔 @iqnanews
🔰حکایت چرخدستی هاتداگی که معروفترین غذای زنجیرهای حلال در جهان شد
🔗 I لینک خبر I
🆔 @iqnanews
🔰موزه توپکاپی و تالاری با نوای قرآن
🔹اشیای تالار منسوب به پیامبر(ص) در موزه توپکاپی توسط سلطان سلیم اول به استانبول انتقال یافته است.
🔹در این تالار طی ۴۰۸ سال حکومت عثمانی بدون وقفه و در تمام بیست و چهار ساعت شبانهروز توسط ۲۴ قاری و حافظ، آیات قرآنی تلاوت میشده است که به نوبت این وظیفه را برعهده داشتهاند.
خبر در iqna.ir
🆔 @iqnanews
🔰سرانه قرآن خواندن در کشور ۱۵ دقیقه در روز است
🔻براساس یک پیمایش، که اخیراً به سفارش شورای توسعه فرهنگ قرآنی انجام شد، میزان قرآن خواندن مردم در کشور به طور میانگین ۱۵ دقیقه در روز است.
🔻بیشترین انس با قرآن را زنان بالای ۵۵ سال با سرانه قرآن خواندن ۲۴۱ دقیقه در هفته معادل ۳۴ دقیقه در روز دارند.
🔻بیشترین میزان حفظ قرآن در گروه سنی زیر ۲۰ سال است.
https://iqna.ir/fa/news/4014665
🆔 @iqnanews
11.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
، 🎥قدمگاه هشتمین خورشید
🔹بنا بر اسناد و آثار موجود، مسیر هجرت امام رضا(ع) از مدینه به مرو در منطقه کویری بخشهایی از استان یزد و محل جلوس و توقف آن حضرت در روز ۳۰ آبان در روستای خرانق به «مشهدُگ» مشهور شده است.
🆔 @iqnanews
🔰نخستین شب مسابقات بینالمللی قرآن بانوان در دبی برگزار شد
🔻نخستین شب از پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن بانوان در دبی با عنوان مسابقات «شیخة فاطمة بنت مبارک» عصر روز گذشته، ۲۹ آبان برگزار شد.
🆔 @iqnanews