هدایت شده از باستان نامه
🔻
☑️ مصدق در 2 دقیقه
«میرزا محمدخان مصدق السلطنة» مشهور به دکتر محمد مصدق
متولد 1258 خورشیدی، تهران
درگذشت: 14 اسفند 1345 در تهران
دکتر مصدق از طرف مادر، جزو شاهزادگان قاجار بود و پدرش هم از نزدیکان دربار قاجار شمرده میشد.
مصدق، در 19 سالگی با دختر میرزا زینالعابدین طهرانی امام جمعه تهران ازدواج کرد.
او نمایندهٔ هشت دوره مجلس شورای ملی در دوره قاجار و پهلوی بود.
او نخستین ایرانی دارندهٔ مدرک دکترای رشته حقوق بود.
وی در سوییس درس خوانده بود.
از منتقدان جدی رضاشاه و محمدرضاشاه بود.
چند بار به زندان افتاد و تبعید شد.
در سال 1330 (در زمان محمدرضا پهلوی) با رای نمایندگان مجلس شورای ملی، نخست وزیر ایران شد.
اتحاد او و آیت الله کاشانی منجر به ملی شدن صنعت نفت در ایران شد.
شاه به کمک امریکا و انگلیس، در کودتای 28 مرداد 1332 مصدق را از نخست وزیری عزل و پس از بازداشت و مدتی زندان، در نهایت او را به احمدآباد کرج تبعید کرد.
@ir_bastan
🔻
نوروز امروز، نوروز باستانی نیست 1️⃣
نوروز باستانی، جشن ستایش اَشَوَهیشتَه (نام یک جن) بود. اما نوروز امروز: اکثر مردم آن را با نام الله و دعای «یا مقلب القلوب» جشن میگیرند.
🔘 مری بویس، زرتشتیان آداب و باورهای دینی آنها، ترجمه ع.بهرامی، تهران: نشر ققنوس، 1391 (ویراست دوم)، ص 59. مشاهده اسکن از متن کتاب
#نوروز
#نوروزتان_پیروز
#عید
@ir_bastan
🔻
نوروز امروز، نوروز باستانی نیست 2️⃣
نوروز باستانی به صلاحدید اشراف مستبد و بعضاً کودن، گاهی در پاییز و گاهی در بهار برگزار میشد. آنان برای تحمیل نظر خود به جامعه به زور متوسل میشدند. اما در دوران اسلامی، نوروز به مردم بازگشت و همواره در آغاز بهار برگزار میشود.
🔘 سند: مری بویس، زرتشتیان آداب و باورهای دینی آنها، ترجمه ع.بهرامی، تهران: نشر ققنوس، 1391 (ویراست دوم) ص 20-59-160-136. مشاهده اسکن از متن کتاب
#نوروز
#نوروزتان_پیروز
#عید
@ir_bastan
🔻
نوروز امروز، نوروز باستانی نیست 3️⃣
نوروز باستانی جشنی بود که در آن پادشاهان، عظمت ظاهری خود را به رخ ملّتها کشیده؛ هدیه (باج) میگرفتند. اما نوروز ایرانی، نوروز عامه مردم ایران است. روزی که بهار در آن موضوعیت دارد. سرزندگی و بیداری طبیعت پس از یک خواب سنگین در آن جلوه دارد. برخلاف شاهان و موبدان که هنگام خواب طبیعت هم نوروز میگرفتند.
@ir_bastan
🔻
واقعه غدیر خم در نوروز رُخ داد!
عید غدیر خم در تقویم قمری از 18 الی 20 ذی الحجة رخ داد. با محاسبات نجومی، این روز مصادف با 28-29 اسفند و 1 فرورین میشود. یعنی 11/1/1 خورشیدی. چنانکه علامه شعرانی (رحمة الله علیه) نیز از زیج محمد شاه هندی، تقارن روز عید غدیر و نوروز را به دست آورده بودند. مهمتر از همه این که احادیثی از امام جعفر صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: «نوروز، همان روزی است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) در غدیر خم برای امیرالمومنین (علیه السلام) عهد [بیعت] گرفت و مسلمانان به ولایت ایشان اقرار کردند و خوشا به حال کسیکه بر این عهد ثابت قدم ماند و وای بر کسیکه این عهد را شکست. هیچ نوروزی نیست، جز اینکه ما در این روز انتظار فرج را داریم.»
مشاهده اسناد:
https://www.adyannet.com/fa/news/33086
@ir_bastan
باستان نامه
🔻 واقعه غدیر خم در نوروز رُخ داد! عید غدیر خم در تقویم قمری از 18 الی 20 ذی الحجة رخ داد. با محاسب
🔻
واقعه غدیر خم (18 ذی الحجة سال 10 هجری قمری) مصادف با 1 فروردین سال 11 خوشیدی بود. به عبارتی، نوروز، سالروز خورشیدی عید ولایت (عید غدیر خم) هست. بر همه عزیزان مبارک 💕
@ir_bastan
🔻
☑️ نوروز، لقب امیر المؤمنین علی (ع) است.
نوروز در سرزمینهای شرق فلات ایران (در افغانستان و تاجیکستان و... به صورت نَئوروز خوانده میشود. عربها نیز که نام نوروز را شنیده بودند، آن را به صورت نَیروز میخواندند. شاذان بن جبرئیل (از علمای شیعه) در کتاب «الفضائل» در حدیثی از پیامبر مینویسد: «نوروز، نام علی بن ابیطالب در آثار ایرانیان باستان است».
مشاهده سند + اسکن:
https://www.adyannet.com/fa/news/33086
#ir_bastan
777777.jpg
208.8K
☑️ کوروش هخامنشی تو را بیچاره کرد!
موهان گوروسوامی (Mohan Guruswamy) اندیشمند نامدار هندی، در یک نامه انتقادی به رهبران هندوستان نوشت: توهمات کوروشپرستانه و باستانگرایانه، شاه ایران را بدبخت کرد. شاه در خیالات خود، برای احیای امپراتوری باستانی بر پایه اندیشههای ناسیونالیستی، دست به دامن بیگانه شد و بسیار اسلحه خرید. اما از درون پوچ شد. شما راه شاه را ادامه ندهید.
این نامه دکتر Mohan Guruswamy در تاریخ 4 مارس 2021 در سایتهای مختلف، با عنوان «India must learn from Chanakya, not a Shah» منتشر و بازخورد بسیاری در هندوستان داشت.
#کوروش_هخامنشی #باستانگرایی #هندوستان #پهلوی #نقد_پهلوی #کوروش_پرستی
@ir_bastan
#پایان_تاریخ
🟣 آیا امام مهدی (عج) همان سوشیانت (منجی زرتشتیان) است؟
▪️ طبق اسناد زرتشتی، زرتشت، در پایان زندگی، نطفه خود را درون دریاچـه #کیانسیه (احتمالا دریاچه هامون) ریخت. طبق باور زرتشتی، سه هزار سال پس از زرتشت میبایست یک دختر #باکره وارد این دریاچه شده، نطفه زرتشت در بدن او وارد شود. این دختر از زرتشت باردار شده، فرزندی متولد میشود که همان #سوشیانت منجی موعود #زرتشتیان است.[۱]
هنگامی که سوشیانت، به سن جوانی برسد، خورشید ۳۰ روز در وسط آسمان متوقف میشود و این علامت ظهور #منجی زرتشتیان است. در ابتدای #ظهور سوشیانت، یکی از پیروان او به نام #بهرام_ورجاوند، به یاری لشکری از هند و چین، به ایران میتازد و مَزگِتها (مسجدها؟) را ویران و به جایشان #آتشکده بنا میکند.[۲]
قرار بود سوشیانت هزار سال پس از سقوط #ساسانیان ظهور کند. یعنی چهارصد سال پیش، در زمان #صفویه... [۳] این وعده، #دروغ از آب درآمد و ضربهای سخت بر پیکره دین زرتشتی وارد شد.
در اعتقادات شیعه درباره امام مهدی (عج) آمده: «السَّلاَمُ عَلَى الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ بِهِ الْأُمَمَ». خداوند، مهدی (عج) را به همه امتها وعده داده است. یعنی ممکن است سوشیانت موعود زرتشتیان همان مهدی آل محمد باشد، ولی قطعاً سران دین زرتشتی، در توصیف سوشیانت (سِئوشیانس) به دروغ و تحریف اقدام کردند.
🔻 پینوشت:
[۱]. ابراهیم پورداود، یشتها، تهران: نشر اساطیر، ۱۳۷۷، ج ۲، ص ۱۰۰-۱۰۱.
[۲]. بنگرید:
Dhabhar, Ervad Bamanji Nusserwanji. THE PERSIAN RIVAYATS of Hormazyar Framarz And others, Published by the K.R. Cama Oriental Institute, Bombay, 1932, Chapter 447.
[۳]. مری بویس، زرتشتیان باورها و آداب دینی آنها، تهران، نشر ققنوس، ۱۳۹۱، ص ۲۱۴-۲۱۶.
Dhabhar, Ervad Bamanji Nusserwanji, THE PERSIAN RIVAYATS..., Ch 447.
▪️ باستاننامه:
@ir_bastan
shahnameh.mp3
8.47M
🔻
☑️ تاریخ تکرار شد!
داستان سند همکاری ایران و چین در شاهنامه و تلاش یهودیان برای بر هم زدن این همکاری!
پژوهش و ارائه: مهدی رستمی، ادمین ir_bastan
#چین #قرارداد_25_ساله
@ir_bastan
39.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻
مناظره درباره کوروش هخامنشی
آنچه پیش روی شماست، مناظره آقای علی عزیزی (از طلاب حوزه علمیه قم، و پژوهشگر تاریخ ایران باستان)، با یک باستانگرای برانداز به نام آقای مازیار است.
اینکه حرف کدام درست است، یک بحث دیگر است. اما عرض من این است که به رفتارها نگاه کنیم. آقای عزیزی: آرام، مؤدب، منطقی، اهل مطالعه. در مقابل، آقای مازیار: پرخاشگر، بیادب، فاقد مطالعه و با خندههای عصبی که میکوشد طرف مقابل را تحقیر کند...
☑️ همواره گفته ام، باستانگرایان برانداز که امروز قدرتی ندارند، پر از تعصب و کینه، به خون مخالفین تشنه اند. فردا روزی "اگر" قدرت را به دست بگیرند، آیا به مخالفین خود رحم خواهند کرد؟
@ir_bastan
باستان نامه
🔻 مناظره درباره کوروش هخامنشی آنچه پیش روی شماست، مناظره آقای علی عزیزی (از طلاب حوزه علمیه قم، و
🔻
دوستان پرسیدند چرا مناظره ناقص هست؟
پاسخ اینکه اولا همین مقدار به دستم رسید و ثانیا محتوا مد نظرم نبود. بلکه نوع برخورد، سطح اخلاق و ادب را مد نظر داشتم.
@ir_bastan