باستان نامه
#تاریخ_باستان 🔶 جسد مومیایی چند هزار ساله یکی از کاهنان مصر باستان 🔘 چگونه مومیایی میکردند؟ ابتد
#هویت
🔶 مومیاییها در مصر باستان و جایگاه تقریباً هیچ مردم
👈🏻 یک عبرت از تاریخ هخامنشی
در مصر باستان، عامه مردم، #مومیایی نمیشدند. در باور آنان، مردم باید به یک زندگی دنیایی کمینِگی (حدّاقلی) رضایت میدادند. باور داشتند که آیندهی #تاریخ، از آن #فراعنه و #کاهنان است و مردم، نقشی در تاریخ ندارند، الّا اینکه بَردگان فراعنه و ابزاری برای ترقی آنان باشند.
پندی حکمتآمیز وجود دارد که میگوید: برای کسی بمیر که اقلاً به خاطر تو تَب کند!
شوربختانه بسیاری از مردم #مصر، به ویژه جوانان، واردِ وادیِ #فرعون_پرستی و افتخار به فراعنه شدهاند. حال آنکه اگر اینها در مصر باستان میبودند، جز عنوان #بردگی چیزی نصیبشان نبود. مشابه این سخنان درباره پادشاهان هخامنشی هم صِدق میکند. نه از بابت مومیایی... بلکه از جهت #جهان_بینی آنان.
پادشاهان #هخامنشی، همچون فراعنه، خود را اصیل و مالک تاریخ شمرده؛ مردم را اسباب ترقی خود میپنداشتند. در عصر هخامنشی، مردم ایران #بنده ی پادشاه شمرده میشدند:
📚 والتر هينتس، داريوش و ايرانيان، ترجمه پرويز رجبی، تهران: نشر ماهی، ۱۳۹۱، ص ۲۶۱.
چنان که داریوش هخامنشی در کتیبه بیستون، مردم را «بندگان من» (به پارسی باستان: manâ badakâ âhatâ) نامید:
📚 The Behistun inscription (translation), by L.W. King and R.C. Thompson, Column 1, Chapter 6-7 & Column 4, Chapter 1-2
کمبوجیه دوم (پسر کورش) مردمان سرزمینهای تحت تصرف خود را بردگان موروثىِ پدر خود میدانست:
📚 تاريـخ هـرودت، ترجمه و پژوهش هادى هدايتى، تهران: مؤسسه انتشارات و چاپ دانشـگاه تهـران، ۱۳۸۲، ج ۲، ص ۱۰۴.
علی سامی (یکی از سران باستانگرایی و از مسئولین فرهنگی عصر پهلوی) نیز با افتخار میگفت که هخامنشیان مالکُ الرِّقاب همه کشورها بودند:
📚 علی سامی، پاسارگاد، قدیمی ترین پایتخت کشور شاهنشاهی ایران، ص ۶-۷.
رِقاب جمع رَقَبة است به معنی بردگان، و #مالک_الرقاب یعنی مالک بردگان. به عبارتی، سامی با افتخار میگوید که هخامنشیان، همه کشورها را در بردگی خود داشتند و همگان بنده و بردهی پادشاهان هخامنشی بودند.
اکنون به دوستداران سلسله #هخامنشی عرض میکنیم که این عزیزان اگر در دوران هخامنشیان میزیستند، جز عنوان بردگی چیزی نصیبشان نبود.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
#اوستا
🔶 چاپ ۲۴ ـُم اَوِستا کتاب دینی زرتشتیان
یکی از دوستان، مدتی پیش گفتند: کتاب اَوِستا به گزارش جلیل دوستخواه، توسط انتشارات مروارید به چاپ چندم رسیده و این نگران کننده است!
پاسخ دادم که اَوِستا در آبان ۱۴۰۲، به چاپ ۲۴ ـُم رسیده و این جای نگرانی ندارد. چون اولاً اکثر کسانی که این کتاب (دوره دو جلدی) را به قیمت ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان (به نرخ آبان ۱۴۰۲) میخرند، به خاطر جلد قطور، زیبا و خوش رنگش میخرند (به عنوان دکور و زیبایی منزل!) و ثانیاً هر کس یک دور اوستا را بخواند، محال است که زرتشتی شود.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
باستان نامه
#اوستا 🔶 چاپ ۲۴ ـُم اَوِستا کتاب دینی زرتشتیان یکی از دوستان، مدتی پیش گفتند: کتاب اَوِستا به گزار
پیرامون اَوِستا
🔶 چرا کمتر کسی میتواند اَوِستا را از ابتدا تا انتها بخواند؟
اوِستا کتاب دینی #زرتشتیان اکنون حدود ۸۳ هزار واژه و نسخه رایج آن نزدیک به ۱۳۰۰ صفحه است. اما در پاسخ به این پرسش میتوان گفت:
⭕️ نخست: بخشی از اَوِستا نامفهوم است
بخشی از اَوِستا، مربوط به دورانی بسیار کهن است که دست بلند تاریخ، به آستان آن نمیرسد. موبدان زرتشتی به این گمان که واژگان اَوِستایی کهن، عباراتی و رمزآلود هستند، الفاظ را از بَر میکردند، اما معنای آن را نمیفهمیدند. برخی اَوِستاشناسان هم باور دارند که بخشی از عبارات اَوِستا، سخنانی بیمعناست که سراینده در حالت مَستی و نشئگی سروده است. [برای مشاهده اسناد، کلیک کنید]
⭕️ دوم: کتابی سَرد و بیروح
سالهاست که پیرامون دین زرتشتی مطالعه میکنم، مینویسم و سخن میگویم. در این مدت، همواره شاهد آن بوده (و هستم) که موبدان زرتشتی و سرکردگان نوزرتشتی، سخنانی میگویند که عموماً در تضاد با متن #اوستا است. پس از چندی، به این نقطه و نکته رسیدم که اکثر قریب به اتفاق آنان، اصلاً اَوِستا را نخواندهاند و با تعالیم واقعی اوستا آشنا نیستند. بلکه آنچه از دوران کودکی از خود یافتهاند و آنچه از اشعار عاشقانه خواندهاند را یکسره به دین زرتشتی نسبت میدهند. به عبارتی چون اَوِستا نخواندهاند، پس میکوشند که این تُهیگی (خلأ) را با سخنانی رمانتیک و جذاب پُر کنند.
اما چرا آنها اَوِستا نخواندهاند؟ این همان پرسشی است که نخست پرسیدیم. به عنوان کسی که اوستا را یک دور خوانده و نکتهبرداری کردم، عرض میکنم که 👈🏻 اوِستا، کتابی به غایت، سَرد و بیروح است.
سالها پیش در مدت حدود یک سال، هر روز چند ساعت (بین ۲ الی ۶ ساعت) اوستاخوانی کردم. ناچار به خواندن آن بودم. چون شاهد هجمههای ناجوانمردانه زرتشتیان / نو زرتشتیان علیه پیامبر و اهلبیت (علیهم السلام) بودم. انگیزه دفاع از مکتب #اسلام، مرا به نقطهای رساند که خود را ناگزیر از آن دیدم که بنشینم و اَوستا را بخوانم و هر سختی و رنجی را تحمل کنم. انصافاً هم بسیار رنج کشیدم. خواندن اوستا برای من چنین بود که هر روز به مدت چند ساعت، به پاره سنگی سخت و بیروح نگاه کنم، همین قدر خستهکننده و #ملال_آور. تنها آنجایی که نکتهای به منظور دفاع از اسلام مییافتم، به وجد میآمدم.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#غزه
🔶 دروغ میگویند...
شعار میدهند: «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»، اما جانشان را فدای ایران نمیکنند، حتی حاضر نیستند اندکی از منافع خود چشمپوشی کنند.
در جنگ گذشته، تربیتشدگان مکتب امام حسین (علیهالسلام) به جبهه رفتند، اما بسیاری از مدعیان میهنپرستی و باستانگرایی، فرار را بر قرار ترجیح دادند. در جنگ آینده (اگر نبردی رخ دهد) باز هم روشن خواهد شد که چه کسی جان خود را فدای این سرزمین خواهد کرد.
☑️ باستاننامه:
@ir_bastan
31.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تاریخ_باستان
🔶 شکوه و زیبایی معدن سنگ تخت جمشید
در نزدیکی #تخت_جمشید، معدنی وجود داد که بناهای هخامنشی با سنگهای آن ساخته شدند. این سنگها توسط #اسیران یونانی و بینالنهرینی که توسط هخامنشیان مجبور به کار بودند، تراشیده و بُرِش خوردند. [بنگرید]
🔰 باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هویت
🔶 نمایش رقص باله "کوروش" در تاجیکستان
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شورَوی، #تاجیکستان به عنوان یک کشور مستقل اعلام موجودیت کرد. اما پیش و پس از آن با یک #چالش هویتی مواجه بود. بحث پیرامون "چیستی" و "کیستی" قوم #تاجیک موجب شد که سَردَمداران سیاسی و فرهنگی تاجیکستان، خود را با یک تُهیگی (خلأ) رویارو ببینند، پس کوشیدند که این کاستی را بپوشانند. انصافاً بسیار هم کوشیدند.
⭕️ اما لغزش ایشان، آنجا بود که نشان پدران خود را از بیگانه جُستند. این ناکَسان هم (خاورشناسان اجنبی را میگویم)، نشانی نادرست به مردم تاجیک دادند و اکنون قوم تاجیک، از خلأ هویتی به گردابِ #واژگونگی هویتی افتاده است.
اینک، تاجیکها خود را از تبار #کوروش و #هخامنشیان میپندارند، حال آنکه چنین پیوستگی و پیوندی شایسته و بایسته پذیرش نیست. چه اینکه به نظر میرسد تاجیکها، به #قاتل کوروش نزدیکتر باشند، تا به کوروش. میدانیم که به گفته هرودوت (Herodotus) مورخ یونانی، کوروش پس از تاختن به سرزمین #ماساگِتها، به دست آنان کشته شد:
📚 تاريخ هردوت، ترجمه هادى هدايتى، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، ۱۳۸۲، ج ۱، ص ۲۷۹-۲۸۶.
و سرزمین ماساگتها، شامل بخشهایی از #تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان و... بود. از همین روی میگوییم که تاجیکها از حیث #جغرافیایی و از منظرگاهِ #چهره و ریخت، ربطی به هخامنشیان ندارند، بلکه به دشمنانِ هخامنشیان نزدیکتر و شبیهترند.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هندوستان
🔶 پیرامون دین جِین (Jainism)
دین جین، یکی از ادیان اقوام #آریایی است. مؤسس این دین، #مهاویرا (Mahavira) نام داشت که در حوالی سال ۶۰۰ پیش از میلاد زندگی میکرد.
یکی از اصول دین #جین، آهیمسا (ahiṃsā) است یعنی پرهیز تمامعیار از #خشونت و تنفر. (حتی کشتن پشه و مگس را هم گناه میشمارند). البته این شعار، گاهی منطقی و سازنده نیست. چون خشونت خردمندانه، لازمه زندگی بشر است، مانند تنبیه مُجرِمان و نااهلان. اما از جهت احساسی، شعارهای این دین زیباتر از شعارهای برادرش دین #زرتشتی است.
🔘 از کسانی که معتقدند باید پیرو دین اصیل آریایی باشیم، میپرسیم: چرا دین جِین را برنمیگزینند؟ البته شرط ورود به این دین، برهنه شدن است. در واقع، کسی که پیرو جِینیسم میشود باید همه چیز خود را به سران آن ببخشد و برای اثبات عدم تعلق و وابستگیاش به دنیا، برهنه جلوی چشم دیگران حاضر شود، چون لباس را نماد تعلق به دنیا میپندارند.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زرتشتیان_معاصر
☑️ دین و جامعه زرتشتی رو به نابودی
گزارشگر سازمان ملل متحد، گزارش کرد: شواهد نشانگر آن هستند که جامعه زرتشتیان هندوستان در آیندهای نه چندان دور، نابود و منقرض خواهد شد.
🔰 ادمین باستاننامه:
از مهمترین علل این مسئله، یکی کمتوانی و شاید ناتوانی دین زرتشتی در پاسخگویی به نیازهای معنوی جامعه است. دیگری اصرار سران زرتشتی بر خلوص نژادی (یعنی فقط کسی میتواند زرتشتی باشد که پدر و مادر و اجداد پدری و مادریاش همگی زرتشتی باشند).
🔘 در نتیجه بسیاری از زرتشتیان و زرتشتیزادگان، از روی اختیار یا ناگزیر، دین و جامعه زرتشتی را رها کردند. به نظر میرسد که وضعیت زرتشتیان ایران سختتر از زرتشتیان هندوستان باشد.
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
#تاریخ_معاصر
🔶 شهدا پرورشیافتهٔ مکتب امام خمینی بودند، یا مَسلَکِ شاه؟
❌ گفت: شهدای دفاع مقدس، تربیتشدگانِ #شاه بودند!
☑️ در پاسخ گفتم:
- این سخن نادرست، مانند آن است که کسی بگوید حضرت موسی (علیه السلام) تربیت شدهی فرعون بود. یا کسی بگوید جوانانی که علیه #ضحاک قیام کردند، تربیتشدگان ضحاک بودند! همینقدر پوچ و بیهوده.
- شاه در دوران خوشی، اهل #عیش بود و در دوران سختی، اهل #گریز. پرورشیافتگانِ او نیز همچون خودِ او بودند. چنان که دیدیم بسیاری از دوستدارانش به ایران پُشت کرده؛ گریختند، به امریکا و اروپا پناهنده شدند.
👈🏻 شهدای دفاع مقدس، آنانی بودند که #مرگ_بر_شاه گفتند و با لگد، او را از تخت پادشاهی به زیر کشیدند. اگر وصیتنامههای شهیدان، این جوانان غیور را بخوانیم، در خواهیم یافت که نام نامیِ #امام_حسین (علیه السلام) و #امام_خمینی (رحمة الله علیه) بیشترین بسامد واژگانی را دارد. به دیگر سخن، آنان، امام خمینی (ره) را آموزگار و مُراد خود نامیدهاند. امام از سال ۱۳۴۲، نهضتی را آغاز و به تربیت جوانان پرداختند.
به راستی، این جوانان اگر تربیتشدهی شاه بودند، پس چرا علیه شاه قیام کردند؟!
🔶 اینک میبینیم که بخشی از جامعه ما هر چند در دوران نظام #ولایت_فقیه زندگی میکنند، اما با تاریکی دشمنانِ #اسلام و #ایران خو گرفتهاند. وگرنه پرورش یافتگان غیور نظام ولایت فقیه، کم نیستند و یقیناً جزو بهترینها و پاکترینها هستند. همچون شهدای #مدافع_حرم که از هر جهت همانند شهدای دفاع مقدس و بلکه در مرتبه، والاتر از ایشاناند.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
اندرز حکیم ابوالقاسم فردوسی ...jpg
301.6K
#موعظه
جهان را چو باران به بایستگی
روان را چو دانش به شایستگی
🔰 حکیم ابوالقاسم فردوسی
یعنی همانگونه که باران، طبیعت را زنده نگه میدارد، دانش هم جانِ انسان را شایسته و سربلند میکند.
#وضعیت
#داستان
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حیا
🔶 نیش و کنایهی هموطن زرتشتی به اسلام
بسیاری از ایرانیان مسلمان، روی درب خانههایشان دو #کوبه کار میگذاشتند. یکی برای خانمها و کوبهای با صدای درشت برای مردان. یعنی اگر یک مرد پشت در حضور میداشت، خانمِ خانه برای باز کردنِ درب، نمیرفت تا با #نامحرم، رخ به رخ نشود.
این مسئله، خردمندانه و از سر #پاکدامنی بوده، اما متأسفانه این هموطن #زرتشتی از این امر مثبت، تعبیر منفی کرده؛ آن را #تبعیض در حق خانمها نامید 😐 و در ادامه گفت: چون در دین زرتشتی، زن و مرد برابر هستند، پس درب خانه #زرتشتیان، فقط یک کوبه داشت.
در پاسخ میگوییم:
۱. روشن است که مردان و زنان از جهت #تَن و #روان، برابر نیستند. از همین روی به باور منِ مسلمان، بایسته است که زن و مرد، هر یک حق و حقوق شایستهی خود را داشته باشند. در برخی امور، زنان حق بیشتری دارند و در برخی دیگر، مردان.
۲. قصد بدگویی از دین #زرتشتی را ندارم. اما چون این هموطن به #اسلام کنایه زده، ناگزیر پاسخ میدهم: در دین زرتشتی، نه #برابری زن و مرد وجود دارد و نه #عدالت. قوانین زرتشتی درباره زنان، بسیار تحقیرآمیز است. چنان که دکتر جمشید کرشاسپ چوکسی، اندیشمند زرتشتی و استاد تاریخ دانشگاه ایندیانای آمریکا نوشتند: پس از ورود اسلام به ایران، زنان زرتشتی رغبت داشتند با مردان مسلمان ازدواج کنند. چون در دین زرتشتی، قوانین مربوط به زنان، بسیار سخت و طاقتفرسا است. اما در اسلام، زنان، آزادی و احترام بیشتری دارند.
📚 جمشید چوکسی، ستیز و سازش، ترجمه نادر میرسعیدی، تهران: ققنوس، ۱۳۸۱، ص ۱۵۳ [مشاهده اسکن متن کتاب]
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هنر_منهای_هویت
🔶 رونمایی از مجسمه شگفتانگیز کوروش در ایالات متحده
#رضا_پهلوی در آبان ۱۴۰۲ از تندیس کوروش در آتلانتای ایالات متحده رونمایی کرد. چهره کوروش در این تندیس، شبیه #مغول ها به نمایش درآمد، از همین روی، اعتراض بسیاری از ایرانیان را به دنبال داشت.
▪️ باستاننامه:
@ir_bastan
هدایت شده از باستان نامه
#آرامش
🔶 راه عاقبتبخیری و برکت در زندگی خودمان و فرزندانمان
🔰 امام جعفر بن محمد الصادق (علیهالسلام) فرمودند:
«إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِتَسْبِيحِ فَاطِمَةَ اَلزَّهْرَاءِ عَلَيْهَا السَّلاَمُ كَمَا نَأْمُرُهُمْ بِالصَّلاَةِ فَالْزَمْهُ فَإِنَّهُ لَمْ يَلْزَمْهُ عَبْدٌ فَشَقِيَ».
ترجمه:
ما فرزندان خود را به تسبيح مادرمان فاطمه زهرا (سلام الله علیها) امر میکنیم. همانگونه كه آنان را به نماز فرمان مىدهيم. بر آن مداومت كن؛ زيرا هرکس به آن مداومت كند، بدبخت و عاقبتبهشر نخواهد شد. (به روایت محمد بن یعقوب کُلَینی، در الكافی)
🔰 تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟
هر شب قبل از خواب: ۳۴ مرتبه الله اکبر، ۳۳ مرتبه الحمد لله، ۳۳ مرتبه سبحان الله.
(پس از هر نماز هم بسیار عالی است. اما اصل آن مربوط به شبها: قبل از خوابیدن است).
این تسبیح، یک معجزه زنده است و کسانی که بر آن مداومت دارند، به خوبی میدانند که چه برکتی به زندگی و چه آرامشی به قلب انسان میدهد.
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هخامنشیان
🔶 تورج دریایی: هخامنشیان یکتاپرست نبودند
دکتر تورج دریایی استاد تاریخ دانشگاه UCI ایالات متحده میگویند: هخامنشیان #خدایان را میپرستیدند. به عبارتی، آنان، چندگانه پرست بودند.
🔷 شوربختانه اکنون در رسانهها، #هخامنشیان با عباراتی غالباً #دروغین ستایش میشوند. ما با هخامنشیان (به مثابه بخشی از تاریخ ایران باستان) دشمنی نداریم. ولی با نگاه خیالانگیز به تاریخ، ستیز داریم. بسیاری از رسانهها همواره به مردم ما دروغ میگویند که هخامنشیان یکتاپرست بودند و در اثر تکرار این دروغ، برخی از هموطنان عزیز ما به یک شناخت نادرست دچار شدند و این مقدمهای برای برخی لغزشهای پَسین است.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_باستان
#فرعون
🔶 بازسازی چهره فراعنه مصر باستان
آخناتون [Akhenaten]
رامسِس دوم [Ramses II]
آمِنهوتِب اول [Amenhoteb I]
آمِنهوتِب سوم [Amenhoteb III]
استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشهای تاریخ باستان در حال رشد است و این موجب افزایش جذابیت مطالعه تاریخ میشود. از سویی، امکان تقلب و دستبردن در حقایق تاریخی هم افزایش مییابد. چون هوش مصنوعی (Artificial intelligence) به معنی واقعی، #مصنوعی است!
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
Iranian-Islamic architecture.jpg
608.6K
کجای تاریخ ایستادهایم؟
🔶 مسجد امام اصفهان را ببینیم، اگر جریانهای ضد اسلام، یک صدمِ این جلوه و جلال را داشتند، با همان، دنیا را فتح میکردند. ما با چنین #میراث گرانقدری چه کردیم؟
همواره بر جریان #باستانگرا خُرده گرفتیم، یک بار هم خود را سرزنش کنیم. بهترین تواناییها را داریم، جذابترین آثار فرهنگی و تمدنی را داریم، اما رمق و انگیزهی حرکت نداریم.
در اصطلاح روانشناسان، شاید به سندروم Amotivational دچار باشیم که در آن، شخصِ مبتلا، #بیانگیزه بوده، سُستی و تنآسایی را بر هر امری ترجیح میدهد!
📎 #تمدن_اسلامی
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیوند_زناشویی
🔶 آریاییهای باستان اینگونه پیمان همسری میبستند
#هندوها به عنوان یکی از اصیلترین مردمان آریایی، رسم کهن جشن ازدواج را نگه داشتهاند. پس از خواستگاری و... عروس و داماد به گرد آتش طواف کرده و عاقد با آوردن نام #خدایان، آن دو را زن و شوهر اعلام میکند.
اما آنچه امروز در ایران به عنوان #عقد_آریایی مشهور شده؛ هیچ سند و ریشه تاریخی ندارد.
🔘 چند نکته:
- مردمان آریایی در دوران #باستان، در جشن عروسی، جاده را مسدود نمیکردند و مزاحم دیگران نمیشدند. عربده کشی نمیکردند، #آسایش دیگران را سلب نمیکردند.
- چشمچرانی نمیکردند. مهمتر آنکه #خیانت را بسیار زشت میشمردند.
- عروس، در پوشش و رفتار، #با_وقار و باشخصیت بود.
خلاصه اینکه برای #آریایی بودن، راههای درست زیادی وجود دارد!
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
🔶 کوروش در متون زرتشتی | گفتاری از حجةالاسلام نوادری
حجة الاسلام غلامرضا نوادری، چندی پیش در مصاحبه با یکی از رسانهها، به درستی پیرامون جایگاه #کوروش_هخامنشی در روایات ایرانی سخن گفتند. اینکه در هیچ منبع #زرتشتی اسمی از #کوروش وجود ندارد (با اینکه در متون زرتشتی از بسیاری جزئیات تاریخی و شخصیتهای درجه چندم نام بُرده شده).
پس از آن برخی رسانههای داخلی و خارجی، به تحریف سخنان ایشان پرداخته؛ برخی دوستداران کوروش هخامنشی هم مانند همیشه لب به #گفتار_نیک باز کردند و انواع توهینها را نثار ایشان کردند!
🔷 اکنون پاسخ حجة الاسلام نوادری به تحریف سخنانشان توسط برخی رسانهها:
باسمه تعالی
بعد از درج متن مصاحبه این جانب در برخی از خبرگزاریها متوجه شدیم که متن مصاحبه با صوت جلسه متفاوت است و سخنان بنده، توسط این رسانهها تحریف شده است. این واقعه نشان داد که مدافعان آزادی بیان با هر سخنی که در تعارض با منافع آنان باشد، با تمام توان به مقابله برمیخیزند و دشنام و ناسزا کمترین رفتاری است که برای خاموش کردن صدای مخالف، مرتکب میشوند.
این جانب به عنوان منتقد جریان باستانگرایی، بدون واهمه از توهینها و تهمتها از همه کسانی که گمان میکنند در موضوعات زیر پاسخی برای عرضه دارند دعوت به گفتگو و مناظره میکنم.
۱. ادعای فتح مسالمتآمیز کشورها توسط کورش هخامنشی
۲. انتساب نخستین منشور حقوق بشر به موسس سلسله هخامنشی
۳. ادعای لغو بردهداری توسط کوروش
۴. ادعای یکتاپرستی کورش هخامنشی
۵. ادعای تطبیق ذوالقرنین با کوروش
اللهم صل علی محمد و آل محمد
غلامرضا نوادری
🌾 انتشار توسط باستاننامه:
@ir_bastan
#تمدن_نوین_اسلامی
🔶 هنری کیسینجِر درگذشت
کسی که هُشدار میداد به زودی رژیم ولایت فقیه یک امپراتوری شیعه برپا خواهد کرد!
🔘 #هنری_کیسینجر (Henry A. Kissinger)، وزیر خارجه اسبق آمریکا و نظریه پرداز مطرح روابط بینالملل گفته بود: «به نظر میآید یک کمربند شیعه از تهران تا بغداد و تا بیروت به وجود آمده است. این موضوع به ایران این فرصت را داده است تا امپراتوری باستانی خود را این بار با برچسب #شیعه در خاورمیانه بازسازی کند».
متن انگلیسی سخنان وی چنین است:
There have come into being a kind of a Shia-belt from Tehran through Baghdad to Beirut. And this gives Iran the opportunity to reconstruct the ancient Persian Empire, this time under a Shia label.
📚 Washington Post, 2014/09/09, By Jennifer Rubin
این سخن هِنری کیسینجر، تصریحی است به قدرت معنوی مکتب تشیع، که اگر ایران بخواهد به اوج برسد، زیر پرچم اسلام شیعه چنین خواهد شد.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صهیونیسم
🔶 غارت آثار باستانی ایران توسط اسرائیل
دکتر موسی حقانی:
در دوران پهلوی، بسیاری از آثار باستانی ایران، توسط رژیم موقت صهیونیستی غارت شد. دو سفیر اسراییل در ایران، مئیر عزری (Meir Ezri) و یوری لوبرانی (Uri Lubrani) از عوامل اصلی این غارت بودند.
🔘 پینوشت:
اکنون بسیاری از این آثار، در موزه مرکزی اسرائیل (The Israel Museum, Jerusalem) قرار دارد. اینجانب، ادمین باستاننامه، این سخن را راستیآزمایی کردم و درستی آن را تأیید میکنم. در سایت موزه مرکزی اسرائیل جستجو کردم و تعداد بسیاری از آثار ایران باستانی و ایران عصر اسلامی را یافتم که از ایران، دزدیده شده و به اراضی اشغالی منتقل شده است.
#پرونده_اسرائیل
@ir_bastan
#باستانگرایی
🔶 آیا کوروش میتواند عامل اتحاد ایرانیان باشد؟
در پاسخ میگوییم:
⭕️ خیر.
به چند دلیل:
1️⃣ تجربه #دفاع_مقدس نشان داد که کوروش و دیگر پادشاهان باستانی، ظرفیت آن را ندارند که عامل اتحاد ایرانیان باشند. پیش از انقلاب اسلامی، با تلاش حکومت پهلوی، صدها کتاب و مقاله در تمجید از کوروش نوشته شده بود تا #کوروش به عنوان نماد #هویت_ملی به مردم معرفی شود. اما پس از انقلاب اسلامی، هنگامی که جنگ تحمیلی آغاز شد، دیدیم که در #سنگرها ابداً نام و یادی از #کوروش و #هخامنشیان در میان نبود. اساساً کوروش و دیگر شاهان هخامنشی، در روزهای خوشی (و مَستی) با ما همراهند. در سختیها با ما نبوده و نیستند. میدانم که آنچه گفتم، برای برخی هموطنان عزیز، ناراحتکننده است و از این بابت، دلگیر هستم. اما این واقعیتی است که باید گفته و شنیده شود. در دفاع مقدس دیدیم نام #محمد و آل محمد (علیهم السلام) به رزمندگان ما، آرامش و قوّت میداد. اما نام کوروش کجا بود؟ کِی و کُجا یاد شاهان هخامنشی به داد ما رسید؟
2️⃣ بسیاری از ایرانیان امروز، هیچ گونه پیوندی با کوروش ندارند. هموطنان #عرب و #تُرک (آذری) ما، از هیچ زاویهای، پیوند و محبتی به کوروش ندارند (مگر به استثناء). از میان مردمان #بلوچ هم ندیدم کسی که محبتی از کوروش در دل داشته باشد (مگر به ندرت). بسیاری از ایرانیانِ #مذهبی نیز، کوروش را مظهر هویت خود نمیدانند.
3️⃣ کوروش دوستی / کوروش پرستی از دید ما اساساً یک مسئله #ضد_ایرانی است. به عبارتی روشنتر، کوروش پرستی (شاید بهتر باشد بگوییم کوروشدوستی) قرار است همان بلایی را بر سر ما بیاورد که #فرعون_پرستی بر سر #مصر آورد. جریان جهانی غارت (چپاولگران در استعمار نو)، به جوان مصری گفتند: برای سربلندی، باید به تمدن باشکوه #مصر_باستان برگردی و اسلام را رها کنی، با همین ترفند، عدهای مصریِ بختبرگشته را فریب دادند و در نتیجه، اکنون بسیاری از مصریها به تاریخ باستان خود میبالند و به فخرفروشی سرگرم اند. ولی همه چیز خود را از دست دادند. قدرت سیاسی، نظامی، دینی و حتی شرف خود را از کف دادند، چنان که میبینیم اکنون مصر به یک کشور ضعیف ذلیل تبدیل شده که بدون رخصت اسرائیل، جرئت ندارد یک قطره آب به مردم غزه برساند. جریان جهانی غارت، عیناً همین طرح را برای ایران نیز در نظر داشتند. اینک اگر ما عبرت نگیریم، عبرت دیگران خواهیم شد.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
#خاندان_پهلوی
🔶 ایمان پهلوی (دختر رضا پهلوی) با دوستپسرش bradley sherman اعلام نامزدی کرد.
🔘 اما دو نکته:
👈🏻 #ایمان در فرهنگ ایرانی، نامی #پسرانه است، اما در کشورهای #عربی، نامی #دخترانه. شاهزاده رضا پهلوی با تبعیت از فرهنگ عربی نام دختر خود را ایمان گذاشت.
👈🏻 در فرهنگ ایرانی از دوران باستان تاکنون، ابتدا دختر و پسر، به همسری یکدیگر درمیآیند و سپس زندگی مشترک را آغاز میکنند. اما خانم ایمان پهلوی و دوستپسرش آمریکاییاش Bradley Sherman پس از سالها زندگی مشترک، به تازگی اعلام نامزدی کردند. چنان که در dailymail آمده است:
The couple first met in 2017 through mutual friends, EUROdayFR, reports and are understood to have moved in together during the Covid-19 pandemic. The outlet also says Bradley is originally from Chicago. And while details of the upcoming nuptials are yet to emerge, Iman's family has a history of elaborate celebrations.
این شاید در غرب معاصر، عادی شده باشد، اما درباره کسی که هوادارانش او را #شاهدُخت و پدرش را #کوروش_زمان نامیده و در انتظار آن هستند که این خاندان از آسمان بیایند و ایران را نجات دهند، حتماً غیر عادی است. خانوادهای که تا این حد به فرهنگ و سنتهای اصیل ایرانی پُشت کرده اند.
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
The modesty of the sisters....jpg
524.9K
#حیا
🔶 حجاب و حیای شاهدختهای ایران به روایت شاهنامه
دختری که سر برهنه باشد، همان بهتر که بمیرد!
حکیم ابوالقاسم فردوسی در #شاهنامه میگوید: دختران #گشتاسپ پادشاه ایران (خواهران #اسفندیار) هنگامی که به اسارت تورانیان درآمدند، ناله میکردند که سرِمان برهنه است و اگر از این ننگ، بمیریم، جا دارد.
🔘 در فرهنگ ایران باستانی؛ برهنه بودن سر برای دختران ایران، مایه سرافکندگی بود. سزاوار است که دختران ما به اصالت خود وفادار باشند و بازیچه رسانههای ابلیس نشوند.
✍🏻 مهدی رستمی | باستاننامه:
@ir_bastan
Taz and Siamak.jpg
430.4K
🔶 تازیان از نسل تاز نوه سیامک
❌ گفت: عرب هر چه باشد مرا دشمن است.
☑️ در پاسخ گفتم:
عرب 👈🏻 هر چه باشد 👉🏻 یعنی حتی اگر انسان خوبی باشد، باز هم باید با او دشمنی کنیم؟ نه...روشن است که برخی عربها حقیقتاً افرادی رَذل و پَست هستند (همچون آل سعود و...) اما برخی حقیقتاً انسانهای خوبی هستند.
در دوران دفاع مقدس، بسیاری از شیعیان از کشورهای عربی، از جمله بحرین و حتی برخی شیعیان عراق به ایران پیوستند و تعدادی هم شهید شدند، از جمله ۱۱ شهید بحرینی...
👈🏻 نکته دیگر اینکه در روایات زرتشتی آمده که تازیان (عربها) به این سبب #تازی نامیده شدند که از نسل #تاز نوه سیامک و از تبار ایرانی هستند!
📚 فَرنبَغ دادگی، بُندَهِش، ترجمه مهرداد بهار، تهران، توس، ۱۳۹۵، ص ۸۳.
🔘 باستاننامه:
@ir_bastan