🔷اتفاق نظر اندیشمندان مکاتب مختلف بر سر اهمیت و ضرورت خودشناسی نشان میدهد که نوع بشر به وجود حقیقتی به نام «من» یا «خود» پی برده است. اما بر سر اینکه این خود کیست و کدام بخش از وجود انسان را تشکیل میدهد، اختلاف عقیده وجود دارد.
وقتی میگوییم خودت را بشناس دو سؤال مهم ایجاد میشود:
👤این خود کیست؟
با چه روشی شناخته میشود؟
پاسخ سؤال دوم وابسته به پاسخ سؤال اول است.
اگر طبق نظر فلاسفۀ غرب و مکاتب مادی فرض را بر این بگذاریم که انسان موجودی تکساحتی بوده و چیزی غیر از جسم نیست، آن وقت «خود» معادل جسم در نظر گرفته میشود و منظور از خودشناسی، شناخت مقولههای وابسته به جسم از فیزیولوژی بدن و ژنتیک گرفته تا مسائلی مانند هیجانات، یادگیری، هوش، علائق، استعدادها، باورهای شخصی، ویژگیهای اخلاقی و رفتاری و… خواهد بود.✒️🎖
(البته لازم به ذکر است که بسیاری از این مقولهها تنها به جسم مربوط نیستند، بلکه مرتبط با ساحتی غیرمادی اند؛ اما مکاتب مادیگرایانه همۀ آنها را به جسم نسبت دادهاند .)
از آنجا که مکاتب غربی همه چیز را منحصر به عالم ماده میدانند، هدف غایی خودشناسی در علوم غربی نیز تنها در کسب منافع مادی خلاصه میشود.
در واقع شخص با کشف و بهرهبرداری از استعدادها و تواناییهای فردی تلاش میکند، دنیای بهتر و راحتتری برای خود رقم بزند و لذت بیشتری از زندگی ببرد.( با استفاده از استعداد ها کسب درآمد کنه و اوج آمال لامبورگینی و ویلای استخر دار تعریف شده😂 )