ظرفیتهای تبلیغات آنلاین در درآمدزایی برای صداوسیما
🔹مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی پیشنهاد کرده است که درآمدهای ناشی از اجرا و پخش برنامههای تبلیغاتی و آگهیهای بازرگانی باید بهطور مناسبی بین تبلیغات دیجیتال و تبلیغات رادیویی-تلویزیونی تقسیم شود. همچنین در این گزارش گفته شده است که ۴۰ درصد از این درآمد باید از طریق تبلیغات آنلاین صورت بگیرد.
🔹مرکز پژوهشهای مجلس در این بخش به سرویس تلوبیون اشاره کرده که بهدلیل سهم بالای مراجعهکنندگان و ترافیک داخلی، میتواند پتانسیل بالایی در کاهش فشار تبلیغات در آنتن زنده داشته باشد.
🔹با انتقال تبلیغات به بسترهای آنلاین، بستر پخش عمومی رادیو و تلویزیون از آسیبهای فرهنگی مصونیت نسبی پیدا میکنند.
🔹درنتیجه الزام صداوسیما به کسب ۵ درصد از درآمد کل خود از طریق تبلیغات دیجیتال قدمی کوتاهمدت در شیوههای تأمین مالی این سازمان خواهد بود.
🔹این انتقال با هدف کاهش فشار تبلیغات در صداوسیما صورت میگیرد و باید این فشار را در ساعات طلایی پخش کاهش دهد.
https://gerdab.ir/0009RD
@ir_gerdab
معرفی کتاب «چارچوب حسابرسی فناوری اطلاعات»
🔹این کتاب در ۱۴۴ صفحه و با قیمت ۱۰۰ هزار تومان در نشر ترمه راهی بازار کتاب شده است.
🔹در معرفی این کتاب عنوان شده است: در عصر جدیدی که فناوری اطلاعات یکی از بخشهای مهم هر سازمان و نهادی شده است، چارچوب حسابرسی از این بخش در جهان و ایران بسیار اهمیت یافته است.
🔹کتاب «چارچوب حسابرسی فناوری اطلاعات ITAF» ترجمه آخرین نسخه چارچوبی است که در اکتبر ۲۰۲۰ توسط انجمن بینالمللی حسابرسی و کنترل سامانههای اطلاعاتی (ایساکا) انتشار یافته و با کوشش سمیرا ارفعی و میترا یافتیان به زبان فارسی ترجمه شده است.
🔹این کتاب در سه بخش کلی به بررسی استانداردها در حوزه استانداردهای عمومی، اجرایی و گزارشدهی پرداخته و برای هر استاندارد، راهنمای متناسب با آن ارائه کرده است
https://gerdab.ir/0009RJ
@ir_gerdab
تمدید ماموریت کارگروه ویژه برای ارائه راهکارهای ارتقای خدمات شبکه
🔹با دستور رئیس جمهور مقرر شد کارگروه بررسی کیفیت خدمات شبکه تا جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی، ضمن اخذ نظرات تکمیلی متخصصان جهت حل مسائل فنی، به بررسی کیفی شبکه ادامه داده و همزمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات را طراحی و تدوین کرده و اجرای این اصلاحات هم از سوی مسئولان دستگاهها آغاز شود
🔹در گزارش این کارگروه، فرآیند صورت گرفته جهت بررسی ابعاد مختلف شبکه از منظر فنی ارائه و نتایج بررسیها در رابطه با مسائل و مشکلات کیفی شبکه مطرح شد. در این گزارش همچنین برخی راهکارها برای رفع این مشکلات ارائه شده بود.
🔹 با دستور رئیس شورایعالی فضای مجازی، مقرر شد این کارگروه تا جلسه بعدی شورا به فعالیت خود ادامه داده و ضمن اخذ نظرات تکمیلی متخصصین جهت حل مسائل فنی، به بررسی موضوع ادامه داده و بهصورت همزمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات احصا شده را طراحی و تدوین کرده و اجرای این اصلاحات نیز از سوی مسئولین دستگاههای ذیربط آغاز شود.
https://gerdab.ir/0009RK
@ir_gerdab
نبود یکپارچگی در ساختار حکمرانی فضای مجازی
🔹عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ساختار حکمرانی فضای مجازی در کشور یکپارچگی ندارد گفت: در تهیه سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه اصلاً با شورای عالی فضای مجازی مشورت نشده است
🔹محمدحسن انتظاری گفت: تعریف و هویت فضای مجازی حتی در میان تصمیم گیران مختلف در قوه مقننه و دولت یکپارچگی ندارد و این موضوع مانع آن میشود که تصمیم گیریها و قانون گذاریها باهم یکسو نباشند و نتوانند هم افزایی داشته باشند؛ بنابراین مشکل زیادی برای کشور ایجاد کرده و با توجه به قوانینی که جدیداً ارائه میشود مثل برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی و… به نظر میآید این عدم یکپارچگی در حوزه فضای مجازی در حال تشدید است.
🔹انتظاری در ادامه افزود: هدف از ایجاد شورای عالی فضای مجازی این است که حاکمیت ملی، اقتدار ملی و پیشرفت کشور در فضای تمدنی جدید یعنی در حوزه فضای سایبر توسعه و تحکیم پیدا کند.
🔹شورای عالی فضای مجازی برای یکپارچگی حکمرانی فضای مجازی اقدامی کرده و مصوبات خیلی جدی هم در این زمینه دارد و به سه قوه ارسال کرده است.
https://gerdab.ir/0009RM
@ir_gerdab
بیانیه سازمان فناوری اطلاعات درباره امنیت پیامرسان بله
🔹سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: بررسیهای صورت گرفته توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان نهاد تنظیمگر پیامرسانها نشان میدهد امنیت پیامهای خصوصی کاربران در پیامرسان «بله» حفظ میشود.
🔹مدتی قبل تصویری در فضای مجازی منتشر شد که حفاظت از امنیت دادههای کاربران در پیامرسان ایرانی «بله» را با تردید مواجه میکرد.
🔹سازمان فناوری اطلاعات نیز اعلام کرد که به این مساله ورود کرده و پس از بررسیهای انجام شده نتیجه را به مردم اعلام خواهد کرد.
https://gerdab.ir/0009RL
@ir_gerdab
ائتلاف ناشران اخبار برای شکایت از شرکتهای هوش مصنوعی
🔹ناشران اخبار آمریکایی و بینالمللی از این که شرکتهای هوش مصنوعی برای آموزش الگوهای هوش مصنوعی مولد خود از محتوای تولیدشده توسط آنها استفاده میکنند، خوشنود نیستند. این شرکتها با یکدیگر همکاری میکنند تا شکایتی حقوقی علیه این مسئله به راه اندازند.
🔹نیویورکتایمز، نیوزکورپ، اکسلاسپرینگر، داتدشمریدث (مالک IAC) و تعدادی دیگر از ناشران اخبار در فرایند تشکیل یک ائتلاف برای موضعگیری علیه غولهای هوش مصنوعی همچون گوگل و اوپنایآی هستند.
🔹مشکل آنها در استفاده و استخراج بیحد و مرز از محتوای خبرگزاریها توسط شرکتهای هوش مصنوعی برای آموزش مدلهای بزرگ زبانی است. این به یک مشکل مشترک برای ناشران و تولیدکنندگان محتوا تبدیل شده است که باعث شده تا بارها شکایتهایی صورت بگیرد.
🔹گوگل و اوپنایآی پیش از این نیز درگیر چندین پرونده حقوقی مشابه بودند.
🔹در این مورد مسئله جدیتر به نظر میرسد؛ زیرا IAC که اقدامات حقوقی را آغاز کرده است مورد حمایت دو بازیگر اصلی این حوزه یعنی نیویورکتایمز و نیوزکورپ است.
https://gerdab.ir/0009RX
@ir_gerdab
ژاپن ۲۰۰ استارتاپ را به فعالیت در حوزه نظامی تشویق میکند
🔹دولت ژاپن به شکل غیررسمی حدود ۲۰۰ استارتاپ را انتخاب کرده است تا به حوزه دفاعی وارد شوند.
🔹هدف دولت ژاپن این است که از فناوریهای پیشرفته آنها در زمینه نظامی و دفاعی استفاده کند. دولت ژاپن برنامه دارد از تجهیزات دفاعی جدید رونمایی کند و حمایت مالی از این شرکتها بکند و درخواستهای آنها را بشنوند و آنها را به ورود به این حوزه تشویق کند.
🔹وزارت دفاع و وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت این کشور در ماه ژوئن جلسهای با استارتاپهای ژاپنی داشتند و میخواهند جلسات متعدد بیشتری با آنها داشته باشند.
🔹هدف از این برنامه این است که از فناوریهای پیشرفته این شرکتها در حوزههای فضایی، سایبری و ... برای تقویت ظرفیتهای دفاعی این کشور استفاده شود.
https://gerdab.ir/0009RV
@ir_gerdab
آسیبپذیری سامانههای رادیویی بینالمللی در برابر جاسوسی
🔹تحقیقات جدید نشان میدهد که فناوری رادیویی تترا (TETRA) که در زیرساختهای حیاتی کشورهای مختلف مانند پلیس و مدیریت بنادر استفاده میشود، دارای نواقص ساختاری است که هکرها میتوانند از طریق آن به ارتباطات صورتگرفته دست پیدا کنند.
🔹سامانه رادیویی تترا (TETRA) که نهادهای امنیتی، نظامی و کارخانههای بزرگ از آن برای ارتباطات خود استفاده میکند، حداقل دارای ۵ نقص ساختاری است که این سامانه را در معرض خطر قرار میدهد.
🔹سامانه رادیو ترانک (Trunked Radio) به ارتباطات مدیریتشده توسط رایانه اجازه میدهد که کانالهای باز را پیدا کنند.
🔹سامانه بدین شکل دامنه گستردهتری دارد و نیز به پایگاههای مرکزی کمتری دارد و این باعث میشود که استفاده از رادیو ترانک به انتخاب اصلی سازمانهایی تبدیل شود که به دنبال سرعت، اجرای از راه دور و ارتباطات بیاختلال هستند.
https://gerdab.ir/0009RW
@ir_gerdab
هکرهای چینی سفیر آمریکا را هک کردند
🔹هکرهای چینی، حساب ایمیل سفیر ایالات متحده در چین را هک کردند که در این عملیات حداقل صدها هزار از ایمیلهای ایالات متحده در معرض خطر قرار داده است.
🔹به گفته نشریه والاستریتژورنال هکرهای چینی توانستهاند که ایمیلهای سفیر آمریکا در چین، نیکولاس برنز (Nicholas Burns) و دنیل کریتنبرینک (Daniel Kritenbrink) منشی وزارت امورخارجه در زمینه امور آسیای شرقی و اقیانوسیه را هک کردهاند.
🔹وزارت امورخارجه آمریکا حاضر نشده است درباره هک شدن این دو دیپلمات خود هیچ بیانیهای بدهد و یا جزئیاتی درباره فرایند تحقیق و بررسی ارائه کند.
🔹نیکولاس برنز سفیر آمریکا در چین نیز حاضر نشده است درباره این مسئله شفافسازی کند.
https://gerdab.ir/0009RU
@ir_gerdab
دیدار رؤسای رگولاتوری ایران و روسیه
🔹آندری لیپوف رئیس رگولاتوری فدراسیون روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به منظور دیدار و گفتگو با امیر لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تهران آمد.
🔹در نشست مشترکی که برگزار شد، دو طرف از تجربیات خود در حوزه مدیریت طیفهای فرکانسی گزارشی ارائه کرده و مقرر شد در زمینه انتقال دانش بومی این حوزه به همکاری خود ادامه دهند
🔹سفر لیپوف به ایران، دو روزه است و دیدار با تنی چند از مقامات وزارت ارتباطات و برگزاری نشست مشترک با کسب و کارهای ایرانی این حوزه را در برنامه خود دارد.
https://gerdab.ir/0009RT
@ir_gerdab
آمار استفاده دقیق از فیلترشکن استخراج میشود
🔹مسئولان وزارت ارتباطات بر عدم وجود لیست سفید و سیاه اینترنت تاکید و با بررسی گزارشی درباره اختلال اینترنت عنوان کردند: باید این مساله مشخص شود که کدام بخش اختلال بابت تحریم سایتها است.
🔹ارزیابیهای ما نشان میدهد که حدود ۳۰۰ هزار سایت تحریمی داریم؛ بنابراین باید تفکیک صورت بگیرد که کدام بخش از اختلالها ناشی از تحریم و کدام بخش ناشی از اشتباهی است که امکان دارد در شبکه به وجود آمده باشد. این دستهبندی میتواند منجر به مطالبه بینالمللی در این زمینه شود.
🔹قائم مقام وزیر در تمور ارتباطات بیان کرد: ارزیابیهای ما نشان میدهد که حدود ۳۰۰ هزار سایت تحریمی داریم؛ بنابراین باید تفکیک صورت بگیرد که کدام بخش از اختلالها ناشی از تحریم و کدام بخش ناشی از اشتباهی است که امکان دارد در شبکه به وجود آمده باشد. این دستهبندی میتواند منجر به مطالبه بینالمللی در این زمینه شود.
🔹طبق اعلام بنیاد ملی بازیهای رایانهای در ایران ۲۲ میلیون گیمر آنلاین داریم. حساسترین سرویس نسبت به تأخیر و jitter و packet loss گیم است.
https://gerdab.ir/0009Rd
@ir_gerdab
چتبات جدید مجرمان سایبری در دارک وب
🔹یک چتبات جدید با نام FraudGPT در دارک وب شناسایی شده است. این بات به مجرمان سایبری کمک میکند که ایمیلهای فیشینگ تولید کنند، رمزهای عبور را بشکنند و کلاهبرداری از طریق کارت بانکی انجام دهند. از ۲۲ جولای این ابزار هکری برای فروش گذاشته شده است.
🔹هر دوی این باتها از هوش مصنوعی برای تولید متن و کد استفاده میکند. این باعث میشود تبدیل به ابزار بسیار قدرتمندی برای مجرمان سایبری تبدیل شوند؛ زیرا هم میتوانند در اجرای حملات متقاعدکننده فیشینگ بهکار آیند و هم برای تولید سایر انواع جرائم سایبری به کار آیند.
🔹این ابزار خطرناک دارای قابلیتهای هشداردهندهای است از جمله نوشتن کد، تولید بدافزار غیرقابل شناسایی، ساخت صفحات فیشینگ، ابزارهای هکری و شناساییی نقاط آسیبپذیر.
🔹همچنین به مجرمان سایبری کمک میکند که به حسابهای مالی کاربران دسترسی پیدا کنند و اقدام به سوءاستفاده کنند.
https://gerdab.ir/0009Rf
@ir_gerdab