درآمد ۸۰ شرکت دانشبنیان بیش از هزار میلیارد تومان است
🔹معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در جمع اصحاب رسانه به تبیین ویژگیها و ابعاد نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان پرداخت
🔹سال ۱۴۰۱ که شروع دومین دهه گفتمان دانش بنیان در کشور و چهارمین دوره معاونت علمی و فناوری بود از سوی مقام معظم رهبری سال دانش بنیان نام گذاری شد
🔹یکدهه اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، موجب شد که کشور به تراز خوبی در رشد شرکتها برسد و آن نهال نوپای روزهای نخست، به یک درخت تنومند در عرصه اقتصاد تبدیل شود
🔹دهه گذشته دهه ترویج، حمایت و کمک به توسعه شرکتهای دانش بنیان بود و دهه جدید، عصر نقش آفرینسازی شرکتهای دانشبنیان در زندگی مردم است
🔹در رویکرد جدید ارزیابی و حمایت از شرکتها، میزان رشد، خروجیها، کارآمدی و اثرگذاری ملاک دانشبنیان بودن یک شرکت است و شرکتها هر چقدر بیشتر در این مسیر حرکت جدی داشته باشند، به میزان بیشتری از حمایتها برخوردار خواهند بود.
https://gerdab.ir/0009RE
@ir_gerdab
ظرفیتهای تبلیغات آنلاین در درآمدزایی برای صداوسیما
🔹مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی پیشنهاد کرده است که درآمدهای ناشی از اجرا و پخش برنامههای تبلیغاتی و آگهیهای بازرگانی باید بهطور مناسبی بین تبلیغات دیجیتال و تبلیغات رادیویی-تلویزیونی تقسیم شود. همچنین در این گزارش گفته شده است که ۴۰ درصد از این درآمد باید از طریق تبلیغات آنلاین صورت بگیرد.
🔹مرکز پژوهشهای مجلس در این بخش به سرویس تلوبیون اشاره کرده که بهدلیل سهم بالای مراجعهکنندگان و ترافیک داخلی، میتواند پتانسیل بالایی در کاهش فشار تبلیغات در آنتن زنده داشته باشد.
🔹با انتقال تبلیغات به بسترهای آنلاین، بستر پخش عمومی رادیو و تلویزیون از آسیبهای فرهنگی مصونیت نسبی پیدا میکنند.
🔹درنتیجه الزام صداوسیما به کسب ۵ درصد از درآمد کل خود از طریق تبلیغات دیجیتال قدمی کوتاهمدت در شیوههای تأمین مالی این سازمان خواهد بود.
🔹این انتقال با هدف کاهش فشار تبلیغات در صداوسیما صورت میگیرد و باید این فشار را در ساعات طلایی پخش کاهش دهد.
https://gerdab.ir/0009RD
@ir_gerdab
معرفی کتاب «چارچوب حسابرسی فناوری اطلاعات»
🔹این کتاب در ۱۴۴ صفحه و با قیمت ۱۰۰ هزار تومان در نشر ترمه راهی بازار کتاب شده است.
🔹در معرفی این کتاب عنوان شده است: در عصر جدیدی که فناوری اطلاعات یکی از بخشهای مهم هر سازمان و نهادی شده است، چارچوب حسابرسی از این بخش در جهان و ایران بسیار اهمیت یافته است.
🔹کتاب «چارچوب حسابرسی فناوری اطلاعات ITAF» ترجمه آخرین نسخه چارچوبی است که در اکتبر ۲۰۲۰ توسط انجمن بینالمللی حسابرسی و کنترل سامانههای اطلاعاتی (ایساکا) انتشار یافته و با کوشش سمیرا ارفعی و میترا یافتیان به زبان فارسی ترجمه شده است.
🔹این کتاب در سه بخش کلی به بررسی استانداردها در حوزه استانداردهای عمومی، اجرایی و گزارشدهی پرداخته و برای هر استاندارد، راهنمای متناسب با آن ارائه کرده است
https://gerdab.ir/0009RJ
@ir_gerdab
تمدید ماموریت کارگروه ویژه برای ارائه راهکارهای ارتقای خدمات شبکه
🔹با دستور رئیس جمهور مقرر شد کارگروه بررسی کیفیت خدمات شبکه تا جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی، ضمن اخذ نظرات تکمیلی متخصصان جهت حل مسائل فنی، به بررسی کیفی شبکه ادامه داده و همزمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات را طراحی و تدوین کرده و اجرای این اصلاحات هم از سوی مسئولان دستگاهها آغاز شود
🔹در گزارش این کارگروه، فرآیند صورت گرفته جهت بررسی ابعاد مختلف شبکه از منظر فنی ارائه و نتایج بررسیها در رابطه با مسائل و مشکلات کیفی شبکه مطرح شد. در این گزارش همچنین برخی راهکارها برای رفع این مشکلات ارائه شده بود.
🔹 با دستور رئیس شورایعالی فضای مجازی، مقرر شد این کارگروه تا جلسه بعدی شورا به فعالیت خود ادامه داده و ضمن اخذ نظرات تکمیلی متخصصین جهت حل مسائل فنی، به بررسی موضوع ادامه داده و بهصورت همزمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات احصا شده را طراحی و تدوین کرده و اجرای این اصلاحات نیز از سوی مسئولین دستگاههای ذیربط آغاز شود.
https://gerdab.ir/0009RK
@ir_gerdab
نبود یکپارچگی در ساختار حکمرانی فضای مجازی
🔹عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ساختار حکمرانی فضای مجازی در کشور یکپارچگی ندارد گفت: در تهیه سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه اصلاً با شورای عالی فضای مجازی مشورت نشده است
🔹محمدحسن انتظاری گفت: تعریف و هویت فضای مجازی حتی در میان تصمیم گیران مختلف در قوه مقننه و دولت یکپارچگی ندارد و این موضوع مانع آن میشود که تصمیم گیریها و قانون گذاریها باهم یکسو نباشند و نتوانند هم افزایی داشته باشند؛ بنابراین مشکل زیادی برای کشور ایجاد کرده و با توجه به قوانینی که جدیداً ارائه میشود مثل برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی و… به نظر میآید این عدم یکپارچگی در حوزه فضای مجازی در حال تشدید است.
🔹انتظاری در ادامه افزود: هدف از ایجاد شورای عالی فضای مجازی این است که حاکمیت ملی، اقتدار ملی و پیشرفت کشور در فضای تمدنی جدید یعنی در حوزه فضای سایبر توسعه و تحکیم پیدا کند.
🔹شورای عالی فضای مجازی برای یکپارچگی حکمرانی فضای مجازی اقدامی کرده و مصوبات خیلی جدی هم در این زمینه دارد و به سه قوه ارسال کرده است.
https://gerdab.ir/0009RM
@ir_gerdab
بیانیه سازمان فناوری اطلاعات درباره امنیت پیامرسان بله
🔹سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: بررسیهای صورت گرفته توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان نهاد تنظیمگر پیامرسانها نشان میدهد امنیت پیامهای خصوصی کاربران در پیامرسان «بله» حفظ میشود.
🔹مدتی قبل تصویری در فضای مجازی منتشر شد که حفاظت از امنیت دادههای کاربران در پیامرسان ایرانی «بله» را با تردید مواجه میکرد.
🔹سازمان فناوری اطلاعات نیز اعلام کرد که به این مساله ورود کرده و پس از بررسیهای انجام شده نتیجه را به مردم اعلام خواهد کرد.
https://gerdab.ir/0009RL
@ir_gerdab
ائتلاف ناشران اخبار برای شکایت از شرکتهای هوش مصنوعی
🔹ناشران اخبار آمریکایی و بینالمللی از این که شرکتهای هوش مصنوعی برای آموزش الگوهای هوش مصنوعی مولد خود از محتوای تولیدشده توسط آنها استفاده میکنند، خوشنود نیستند. این شرکتها با یکدیگر همکاری میکنند تا شکایتی حقوقی علیه این مسئله به راه اندازند.
🔹نیویورکتایمز، نیوزکورپ، اکسلاسپرینگر، داتدشمریدث (مالک IAC) و تعدادی دیگر از ناشران اخبار در فرایند تشکیل یک ائتلاف برای موضعگیری علیه غولهای هوش مصنوعی همچون گوگل و اوپنایآی هستند.
🔹مشکل آنها در استفاده و استخراج بیحد و مرز از محتوای خبرگزاریها توسط شرکتهای هوش مصنوعی برای آموزش مدلهای بزرگ زبانی است. این به یک مشکل مشترک برای ناشران و تولیدکنندگان محتوا تبدیل شده است که باعث شده تا بارها شکایتهایی صورت بگیرد.
🔹گوگل و اوپنایآی پیش از این نیز درگیر چندین پرونده حقوقی مشابه بودند.
🔹در این مورد مسئله جدیتر به نظر میرسد؛ زیرا IAC که اقدامات حقوقی را آغاز کرده است مورد حمایت دو بازیگر اصلی این حوزه یعنی نیویورکتایمز و نیوزکورپ است.
https://gerdab.ir/0009RX
@ir_gerdab
ژاپن ۲۰۰ استارتاپ را به فعالیت در حوزه نظامی تشویق میکند
🔹دولت ژاپن به شکل غیررسمی حدود ۲۰۰ استارتاپ را انتخاب کرده است تا به حوزه دفاعی وارد شوند.
🔹هدف دولت ژاپن این است که از فناوریهای پیشرفته آنها در زمینه نظامی و دفاعی استفاده کند. دولت ژاپن برنامه دارد از تجهیزات دفاعی جدید رونمایی کند و حمایت مالی از این شرکتها بکند و درخواستهای آنها را بشنوند و آنها را به ورود به این حوزه تشویق کند.
🔹وزارت دفاع و وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت این کشور در ماه ژوئن جلسهای با استارتاپهای ژاپنی داشتند و میخواهند جلسات متعدد بیشتری با آنها داشته باشند.
🔹هدف از این برنامه این است که از فناوریهای پیشرفته این شرکتها در حوزههای فضایی، سایبری و ... برای تقویت ظرفیتهای دفاعی این کشور استفاده شود.
https://gerdab.ir/0009RV
@ir_gerdab
آسیبپذیری سامانههای رادیویی بینالمللی در برابر جاسوسی
🔹تحقیقات جدید نشان میدهد که فناوری رادیویی تترا (TETRA) که در زیرساختهای حیاتی کشورهای مختلف مانند پلیس و مدیریت بنادر استفاده میشود، دارای نواقص ساختاری است که هکرها میتوانند از طریق آن به ارتباطات صورتگرفته دست پیدا کنند.
🔹سامانه رادیویی تترا (TETRA) که نهادهای امنیتی، نظامی و کارخانههای بزرگ از آن برای ارتباطات خود استفاده میکند، حداقل دارای ۵ نقص ساختاری است که این سامانه را در معرض خطر قرار میدهد.
🔹سامانه رادیو ترانک (Trunked Radio) به ارتباطات مدیریتشده توسط رایانه اجازه میدهد که کانالهای باز را پیدا کنند.
🔹سامانه بدین شکل دامنه گستردهتری دارد و نیز به پایگاههای مرکزی کمتری دارد و این باعث میشود که استفاده از رادیو ترانک به انتخاب اصلی سازمانهایی تبدیل شود که به دنبال سرعت، اجرای از راه دور و ارتباطات بیاختلال هستند.
https://gerdab.ir/0009RW
@ir_gerdab
هکرهای چینی سفیر آمریکا را هک کردند
🔹هکرهای چینی، حساب ایمیل سفیر ایالات متحده در چین را هک کردند که در این عملیات حداقل صدها هزار از ایمیلهای ایالات متحده در معرض خطر قرار داده است.
🔹به گفته نشریه والاستریتژورنال هکرهای چینی توانستهاند که ایمیلهای سفیر آمریکا در چین، نیکولاس برنز (Nicholas Burns) و دنیل کریتنبرینک (Daniel Kritenbrink) منشی وزارت امورخارجه در زمینه امور آسیای شرقی و اقیانوسیه را هک کردهاند.
🔹وزارت امورخارجه آمریکا حاضر نشده است درباره هک شدن این دو دیپلمات خود هیچ بیانیهای بدهد و یا جزئیاتی درباره فرایند تحقیق و بررسی ارائه کند.
🔹نیکولاس برنز سفیر آمریکا در چین نیز حاضر نشده است درباره این مسئله شفافسازی کند.
https://gerdab.ir/0009RU
@ir_gerdab
دیدار رؤسای رگولاتوری ایران و روسیه
🔹آندری لیپوف رئیس رگولاتوری فدراسیون روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به منظور دیدار و گفتگو با امیر لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تهران آمد.
🔹در نشست مشترکی که برگزار شد، دو طرف از تجربیات خود در حوزه مدیریت طیفهای فرکانسی گزارشی ارائه کرده و مقرر شد در زمینه انتقال دانش بومی این حوزه به همکاری خود ادامه دهند
🔹سفر لیپوف به ایران، دو روزه است و دیدار با تنی چند از مقامات وزارت ارتباطات و برگزاری نشست مشترک با کسب و کارهای ایرانی این حوزه را در برنامه خود دارد.
https://gerdab.ir/0009RT
@ir_gerdab
آمار استفاده دقیق از فیلترشکن استخراج میشود
🔹مسئولان وزارت ارتباطات بر عدم وجود لیست سفید و سیاه اینترنت تاکید و با بررسی گزارشی درباره اختلال اینترنت عنوان کردند: باید این مساله مشخص شود که کدام بخش اختلال بابت تحریم سایتها است.
🔹ارزیابیهای ما نشان میدهد که حدود ۳۰۰ هزار سایت تحریمی داریم؛ بنابراین باید تفکیک صورت بگیرد که کدام بخش از اختلالها ناشی از تحریم و کدام بخش ناشی از اشتباهی است که امکان دارد در شبکه به وجود آمده باشد. این دستهبندی میتواند منجر به مطالبه بینالمللی در این زمینه شود.
🔹قائم مقام وزیر در تمور ارتباطات بیان کرد: ارزیابیهای ما نشان میدهد که حدود ۳۰۰ هزار سایت تحریمی داریم؛ بنابراین باید تفکیک صورت بگیرد که کدام بخش از اختلالها ناشی از تحریم و کدام بخش ناشی از اشتباهی است که امکان دارد در شبکه به وجود آمده باشد. این دستهبندی میتواند منجر به مطالبه بینالمللی در این زمینه شود.
🔹طبق اعلام بنیاد ملی بازیهای رایانهای در ایران ۲۲ میلیون گیمر آنلاین داریم. حساسترین سرویس نسبت به تأخیر و jitter و packet loss گیم است.
https://gerdab.ir/0009Rd
@ir_gerdab
چتبات جدید مجرمان سایبری در دارک وب
🔹یک چتبات جدید با نام FraudGPT در دارک وب شناسایی شده است. این بات به مجرمان سایبری کمک میکند که ایمیلهای فیشینگ تولید کنند، رمزهای عبور را بشکنند و کلاهبرداری از طریق کارت بانکی انجام دهند. از ۲۲ جولای این ابزار هکری برای فروش گذاشته شده است.
🔹هر دوی این باتها از هوش مصنوعی برای تولید متن و کد استفاده میکند. این باعث میشود تبدیل به ابزار بسیار قدرتمندی برای مجرمان سایبری تبدیل شوند؛ زیرا هم میتوانند در اجرای حملات متقاعدکننده فیشینگ بهکار آیند و هم برای تولید سایر انواع جرائم سایبری به کار آیند.
🔹این ابزار خطرناک دارای قابلیتهای هشداردهندهای است از جمله نوشتن کد، تولید بدافزار غیرقابل شناسایی، ساخت صفحات فیشینگ، ابزارهای هکری و شناساییی نقاط آسیبپذیر.
🔹همچنین به مجرمان سایبری کمک میکند که به حسابهای مالی کاربران دسترسی پیدا کنند و اقدام به سوءاستفاده کنند.
https://gerdab.ir/0009Rf
@ir_gerdab
الگوریتم رفاهی بانک جهانی باعث آسیب دیدن اقشار ضعیف میشود
🔹برنامهای که به وسیلهی بانک جهانی مدیریت شده و از تصمیمگیری الگوریتمی برای آزمایش ابزارهای پولی فقرزدایی استفاده میکند، همان افرادی را که قرار است از آنان محافظت کند، در خطر میاندازد.
🔹مشکل صرفاً این نیست که الگوریتم بر دادههای نادرست و غیرقابل اعتماد در مورد امور مالی افراد متکی است. فرمول آن همچنین پیچیدگی اقتصادی زندگی مردم را به یک رتبهبندی خام تبدیل میکند که یک خانواده را در مقابل خانواده دیگر قرار میدهد و به تنشهای اجتماعی و تصورات ناعادلانه دامن میزند.
🔹این برنامه که در اردن به عنوان تکفل شناخته میشود، برای حل یک مشکل واقعی اجرا شده است. در همین راستا بانک جهانی وام چند میلیارد دلاری فقرزدایی را به دولت اردن ارائه کرد، اما غیرممکن است که این وام تمام نیازهای اردن را پوشش دهد.
🔹ایدهی اصلی این است که این الگوریتم با مرتبسازی دادهها و افراد، پول نقد را به آسیبپذیرترین اردنیهایی که شدیداً به آن نیاز دارند هدایت کند.
https://gerdab.ir/0009Rb
@ir_gerdab
اشتباه انسانی؛ عامل خطای هوش مصنوعی
🔹یک سوم مدیران و صاحبان کسبوکارها در صورتی که ماشین اشتباهی کند، معتقدند کارمندان خطا کردهاند.
🔹نرمافزارهای هوش مصنوعی ممکن است باعث شود کارها سریعتر انجام شوند، اما دلیلی نیز برای از کار بر کنار کردن کارمندان به مدیران میدهد.
🔹بر طبق یک پیمایش صورتگرفته یک سوم مدیران معتقدند که اگر هوش مصنوعی کار را خراب کند، مقصر عامل انسانی و کارمندان هستند.
https://gerdab.ir/0009Rh
@ir_gerdab
هکرها سوابق ژنتیک بیماران آمریکایی را به مزایده میگذارند
🔹مرکز پزشکی مکآلستر در اکلاهما هدف حمله باجافزاری قرار گرفته است و بیش از ۱۲۶ گیگابایت اطلاعات این مجموعه که شامل سوابق دیانای بیماران است، به مزایده گذاشته شده است.
🔹گروه باجافزاری با نام کاراکورت (Karakurt) نخستین برنامه خود برای انتشار نمونهها و سپس کل اطلاعات به سرقت رفته از این بیمارستان را منتشر کرد
🔹این گروه هکری میخواهد ۱۱۷ گیگابایت اطلاعات حساس بیمارستان را در در روز دوشنبه اول آگوست منتشر کند. هکرها در سایت دارک وب خود بیانیهای با عنوان «پیشا انتشار» منتشر کردند که در آن گفتند از آنجا که حاضر به مذاکره نشدهاند به زودی به مزایده گذاشته خواهد شد».
🔹محتوای بهسرقترفته ژنتیک میتواند برای مقاصد شوم متعددی بهکار رود، از جمله باجگیری و اخاذی و یا کلاهبرداری از طریق نتایج جعلی ژنتیکی و متهم کردن افراد به این که پدر فرزندی هستند
🔹انتشار بیماریهای فرد یا وضعیت پزشکی او که به محیط کاری او لطمه میزند، از جمله موارد استفاده دیگر هکرها از این سوابق میتواند باشد.
https://gerdab.ir/0009Rg
@ir_gerdab
رواج بدافزار در بین بازیکنان کال آف دیوتی
🔹هکرها بازیکنان کال آو دیوتی (Call of Duty) را با یک بدافزار خود منتشرکننده آلوده میکنند.
🔹هکرها در حال آلوده کردن بازیکنان بازی قدیمی کال آو دیوتی با کرم اینترنتی هستند که بهطور خودکار در فضاهای لابی آنلاین پخش میشود.
🔹در روز ۲۶ ژوئن، کاربری در انجمن استیم به سایبر بازیکنان کال آو دیوتی: مدرن وارفر ۲ هشدار داد که هکرها در حال حمله از طریق لابیهای هکشده هستند و پیشنهاد کرد آنتیویروس خود را به کار بگیرند. بدافزار اشاره شده در این پست از جمله مجموعه بدافزارهای آنلاین ویروس توتال است
🔹این بدافزار که یک کرم اینترنتی است از طریق لابیهای آنلاین بهشکل خودکار پخش میشود و بازیکن آلودهشده آن را به بازیکن دیگر منتقل میسازد.
🔹این بدینمعناست که هکرها باید یک باگ یا نقص ساختاری در بازی شناسایی کرده باشند و از آن سوءاستفاده میکنند تا بتوانند کد مخربی اجرا کنند که بر روی رایانه سایر بازیکنها اجرا میشود.
https://gerdab.ir/0009Ri
@ir_gerdab
سند حکمرانی هوش مصنوعی تدوین میشود
🔹رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی دادهها با تشریح اهداف و آخرین اقدامات این فراکسیون گفت: سند حکمرانی هوش مصنوعی با کمک نخبگان و خبرگان این حوزه تدوین میشود
🔹رضا تقی پور در خصوص هدف از تشکیل فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده گفت: طی سالهای اخیر یکی از فناوریهای نوین که معمولاً از آنها به عنوان فناوریهای تحول آفرین نام برده میشود موضوع هوش مصنوعی است و سال هاست که در کشورهای مختلف بر روی موضوعات علمی و سرمایه گذاری آن کار میشود
🔹بیشترین کاری که قرار است صورت بگیرد فرهنگ سازی، نظرسنجی و پرداختن به مباحث مدیریت کلان این حوزه است و همینطور مطالعات تطبیقی در مقایسه با سایر کشورها و اینکه برای اینکه مواجهه فعال و مبتکرانه با این فناوری داشته باشیم زمینه را برای سرمایه گذاری همه نهادهای مرتبط به خصوص بخش خصوصی فراهم کنیم تا کشورمان نسبت به کشورهای دیگر عقب نماند.
https://gerdab.ir/0009Rl
@ir_gerdab
استفاده عربستان از اسنپچت برای مقابله با مخالفان داخلی
🔹به گزارش گاردین سعودیها متهم شدهاند که از این شبکه اجتماعی برای تبلیغ ولیعهد و مقابله با منتقدان استفاده میکنند
🔹منتقدان میگویند این اپلیکیشن - که بخشی از آن متعلق به یک سرمایه گذار سعودی است – تصویر رسانهای محمد بن سلمان را تبلیغ میکند و چهرهای مثبت از آن به نمایش میگذارد.
🔹گروهی که خود را «ارتش سلمان» مینامند، منتقدان ولیعهد را گزارش میدهند که این کار، بر توانایی آنها برای افزایش دنبال کنندگان تأثیر میگذارد.
🔹عربستان سعودی از برنامه پیامرسان آمریکایی اسنپ چت برای تبلیغ وجهه ولیعهد خود، محمد بن سلمان، سوء استفاده میکند و در عین حال برای کسانی که از این پلتفرم برای انتقاد از پادشاه آینده عربستان استفاده میکنند، احکام سختگیرانهای را تحمیل میکند.
🔹این پلتفرم که به کاربران اجازه میدهد پیامها، عکسها و ویدیوهایی را که پس از مشاهده ناپدید میشوند به اشتراک بگذارند، به قدری محبوب است که یکی از مدیران ارشد اسنپچت اخیراً آن را «بسط دهنده بافت اجتماعی [پادشاهی]) نامیده است
https://gerdab.ir/0009Rc
@ir_gerdab
برگزاری پاویون دانشبنیانهای ایرانی در نمایشگاه پلاست اوراسیا
🔹پاویون شرکتهای دانشبنیان ایران در سی و دومین نمایشگاه پلاست اوراسیا (Plast Eurasia ۲۰۲۳) از تاریخ ۱ تا ۴ آذر ۱۴۰۲ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در استانبول (ترکیه) برگزار میشود
🔹در این پاویون که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری برپا میشود، شرکتهای دانشبنیان ایرانی به عرضه محصولات و نمایش توانمندیهای خود میپردازند.
🔹علاقهمندان برای حضور در پاویون شرکتهای دانشبنیان ایران میتوانند در سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ثبتنام کنند و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۰۲۱۲۲۸۵۵۸۶۲ و ۰۹۰۵۴۲۵۲۸۶۳ تماس بگیرند.
https://gerdab.ir/0009Rn
@ir_gerdab
تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از مرز ۲۲ میلیون نفر عبور کرد
🔹پنجره ملی خدمات دولت هوشمند توانسته است ارائه خدمات الکترونیکی پرکاربرد سازمانهای دولتی و دستگاههای اجرایی را با یک بار احراز هویت برای اقشار مختلف مردم فراهم کند؛ به گونهای که آمارهای واصله تا پایان ماه تیر نشان میدهد تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، بیش از ۲۲ میلیون نفر است.
🔹جمله اهداف دولت سیزدهم میتوان به شکل گیری دولت هوشمند اشاره کرد که بدون مراجعه حضوری، به صورت برخط و بدون ارسال هرگونه مدرکی قابل دریافت باشد؛ بنابراین این دولت اقدامات بسیاری در این زمینه برداشته و آن را به یک تکلیف قانونی برای همه دستگاهها تبدیل کرده است.
🔹بیش از ۱۸ ماه از آغاز به کار پنجره ملی خدمات دولت هوشمند میگذرد و این سامانه توانسته است، ارائه خدمات الکترونیکی پرکاربرد سازمانهای دولتی و دستگاههای اجرایی را با یک بار احراز هویت برای اقشار مختلف مردم فراهم کند؛ به طوری که آمارهای واصله تا پایان ماه تیر نشان میدهد، تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، بیش از ۲۲ میلیون نفر است.
https://gerdab.ir/0009Rr
@ir_gerdab
قطع همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران با سایت طاقچه
🔹در پی انتشار تصویری از کشف حجاب برخی از کارمندان سایت طاقچه در فضای مجازی، خانه کتاب و ادبیات ایران، در نامهای رسمی از قطع همکاری این موسسه با سایت طاقچه خبر داد.
🔹دنبال انصراف برخی از ناشران از همکاری با پلتفرم طاقچه که در پس انتشار تصویری از کشف حجاب برخی از کارمندان این موسسه انجام شد، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز با ارسال نامهای رسمی به مدیریت سایت طاقچه، قطع همکاری این مجموعه فرهنگی با سایت طاقچه را اعلام کرد
🔹همچنین صبح امروز نیز برخی دیگر از ناشران از جمله، انتشارات سمت، نشر شاهد، انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم، دانشگاه امام صادق (ع)، مرکز بینالمللی ترجمه و نشر المصطفی، تلاوت آرامش و کانون مساجد با انتشار نامههایی به صف تحریمکنندگان اپلیکشن طاقچه پیوستند.
https://gerdab.ir/0009Rt
@ir_gerdab
ضروریت تعریف پروژههای پیشران برای توسعه زیستبوم هوش مصنوعی
🔹دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی بر تعریف پروژههای پیشران برای کمک به توسعه زیستبوم هوش مصنوعی تاکید کرد.
🔹فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در ادامه سلسله نشستهای مدیران ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک با مدیران کشور، محسن افشارچی استاندار زنجان میهمان این ستاد بود.
🔹وی، راهبردهای ۹ گانهای نیز برای توسعه هوش مصنوعی در ایران پیشنهاد کرد و افزود: «شناسایی و پشتیبانی ویژه از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی»، «سرمایهگذاری دراز مدت در پژوهشهای بنیادین در هوش مصنوعی» و «توسعه همکاری انسان و هوش مصنوعی» از جمله این راهبردها است.
https://gerdab.ir/0009Ru
@ir_gerdab
آیا همزمانی کشف حجاب برخی پلتفرمها تصادفی است؟
🔹در روزهای گذشته برخی پلتفرمها مثل دیجیکالا، طاقچه و ازکی اقدام به انتشار عکس کشف حجاب دسته جمعی کارکنانشان در محیط کار کرده و آن را در فضای مجازی منتشر کردند.
🔹برخی از این پلتفرمها مهرماه گذشته همزمان با اغتشاشات نیز اقدام به همراهی با اغتشاشگران و حامیان خارجی آنها کردند.
🔹برخی از این پلتفرمها مهرماه گذشته همزمان با اغتشاشات نیز اقدام به همراهی با اغتشاشگران و حامیان خارجی آنها کردند.
🔹با این حال برخی کارشناسان معتقدند جریانی که با پوشش استارتآپ در یک زمان خاص اکوسیستم (تجاری - خدماتی - رسانهای) را بوجود آورده حالا با خط شکنی در کشف حجاب در حال محک زدن مسئولین کشور و نوع مواجهه آنها با این هنجارشکنی است تا گامهای بعدی خود را عملیاتی کند.
🔹مسلماً نوع مواجهه مسئولین با این جریان میتواند زمینه کاهش یا افزایش این اقدامات غیر فرهنگی و ضد امنیتی را فراهم آورد.
https://gerdab.ir/0009Rx
@ir_gerdab
علاقمندی کشورهای دیگر به اتصال متقابل به پیامرسانهای ایرانی
🔹با گذشت چندین ماه از اجرایی شدن قابلیت اینترکانکشن در پیامرسانهای داخلی که به واسطه آن کاربران میتوانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، این قابلیت اخیرا مورد استقبال برخی از کشورها هم قرار گرفته است.
🔹اتصال داخلی میان پیامرسانها (اینترکانکشن) یا MXP به معنای ایجاد امکان ارسال پیام از مبدا یک پیامرسان ایرانی به سایر سکوهای مشابه بومی است که پس از چندین ماه انتظار و مطرح شدن آن، درنهایت ابتدای اردیبهشت ماه امسال اعلام شد که چهار پیام رسان داخلی به یکدیگر متصل میشوند.
🔹کاربران برای استفاده از این امکان کافی است که در بخش تنظیمات هر یک از پیام رسانها در بخش حریم خصوصی و امنیت موافقت خود را برای دریافت پیام از طریق سه پیام رسان دیگر اعلام کنند.
🔹پیامهای مبادله شده بین سرورهای پیامرسانها با استفاده از آخرین فناوریهای موجود بصورت رمزنگاری مبدا به مقصد (end to end encryption) رمزنگاری شده و عملا امکان رمزگشایی آنها در طول مسیر وجود ندارد.
https://gerdab.ir/0009S0
@ir_gerdab
توسعه روابط ایران و سوریه در حوزه ارتباطات بررسی شد
🔹در دیدار وزرای ارتباطات ایران و سوریه، زمینه همکاریهای مشترک دو کشور و توسعه روابط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و بازار سازی برای شرکتهای فناور ایرانی در سوریه بررسی شد.
🔹عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (دوشنبه) در دفتر کار خود میزبان «ایاد الخطیب» وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری عربی سوریه بود.
🔹در این دیدار دو طرف ضمن بررسی توافقات دو کشور در زمینه توسعه همکاریهای مشترک در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر اجرایی کردن یادداشت تفاهم امضا شده وزرای ارتباطات دو کشور در جریان سفر اردیبهشتماه رئیسجمهوری ایران به سوریه تأکید کردند
🔹افزایش همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در زمینه پلتفرمی، دولت الکترونیکی و صنعت فضایی از دیگر موضوعاتی بود که در این دیدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
https://gerdab.ir/0009S6
@ir_gerdab
درخواست افبیآی از کنگره آمریکا برای تمدید قانون شنود
🔹مدیر افبیای میگوید «کنگره باید قدرت جاسوسی ماده ۷۰۲ قانون نظارت اطلاعاتی خارجی را تجدید کند، زیرا از این طریق است که ما تقریباً تمام اطلاعات سایبری خود را به دست میآوریم».
🔹کریستوفر رای ادارهکننده افبیآی میگوید که تقریبا تمام اطلاعات فنی افبیآی درباره مجرمان سایبری و عاملان سایبری مخرب در نیمه نخست سال جاری میلادی از طریق ماده ۷۰۲ جستجوها به دست آمده است.
🔹 به گفته مقامات آمریکایی قدرتهای جاسوسی که ماده ۷۰۲ به افبیآی میدهد نقشی بسیار مهم در جلوگیری از حملات سایبری علیه سازمانها و نهادهای آمریکایی ایفا میکند. این توان شنود و جاسوسی بود که بهطور مثال به افبیآی اجازه داد بتواند مشخص کند چه کسی مسئول حمله سایبری به خط لوله کلونیال بوده است.
🔹در بین قانونگذاران آمریکایی نگرانیهایی درباره سوءاستفاده از این ماده قانونی در زمینه نقض حریم شخصی وجود دارد. به همین خاطر است که مقامات افبیآی مرتب بر خطر چین در زمینه سایبری تاکید میکنند تا اقدامات ناقض حریم شخصی خود را توجیه کنند
https://gerdab.ir/0009S3
@ir_gerdab
افبیآی و جاسوسی از سناتور آمریکایی
🔹این نهاد امنیتی بهشکلی قانونی برطبق ماده ۷۰۲ قانون نظارت اطلاعاتی خارجی اقدام به شنود ارتباطات سناتور آمریکایی کرده است.
🔹افبیآی به شکل عجیبی از یک سناتور آمریکایی، یک قاضی فدرال و مقامات مهم دیگر این کشور جاسوسی کرده است.
🔹این اسناد که بهتازگی از محرمانگی خارج شدهاند، دیدگاه دادگاه نظارت اطلاعاتی خارجی (FISC) را درباره ماده ۷۰۲ جنجالی قانون نظارت اطلاعاتی خارجی نشان میدهد؛ این ماده قانونی به افبیآی اجازه میدهد ارتباطات الکترونیک شهروندان سایر کشورها را شنود کند و از آنها جاسوسی کند.
🔹ماده ۷۰۲ این قانون اجازه نظارت و شنود بیمجوز وسایل و تجهیزات متعلق به شهروندان غیرآمریکایی در خارج از این کشور را میدهد تا از اقدامات مجرمانه و تروریستی جلوگیری شود.
🔹علاوه بر این در اکتبر ۲۰۲۲ نیز متخصصان افبیآی مقررات را زیر پا گذاشتند و «با استفاده از شماره بیمه یک قاضی ایالتی که درباره نقض حقوق شهروندیاش به دست رئیس پلیس یک شهر به افبیآی شکایت کرده بود، هدف جاسوسی قرار گرفت».
https://gerdab.ir/0009S4
@ir_gerdab
شرط فعالیت دوباره پیامرسانهای خارجی در کشور چیست؟
🔹به دنبال اعمال محدودیت برای برخی از پلتفرمهای خارجی و پیگیری جهت استقرار نماینده آنها در کشور، مسئولان کشوری همچنان معتقدند فعالیت این پلتفرمها در کشور زمانی دوباره آغاز میشود که به قوانین ایران پایبند باشند
🔹در این راستا، معرفی نماینده قانونی توسط پیامرسانهای خارجی در کشور چند سالی است که مطرح و از سوی مسوولان بر این موضوع تأکید شده است.
🔹آن جمله رئیس سابق مرکز ملی فضای مجازی بر این باور بود که رسانههای خارجی که بیش از یک میلیون کاربر دارند، باید حتما نمایندههایی در داخل کشور داشته باشد
🔹آنها تاکید داشتند همان قوانینی که در اروپا وجود دارد و اینگونه پیامرسانها حق ندارند اطلاعات مردم اروپا خارج کنند، آنها هم نباید حق داشته باشند که اطلاعات اجتماعی، اقتصادی و حریم خصوصی مردم ایران را از کشورمان خارج کنند. بر این اساس، سیاستشان بر این است که برنامهای مانند اینستاگرام هم باید در کشور نماینده پاسخگو داشته باشد و اطلاعات شهروندان کشور ما را از کشور خارج نکنند.
https://gerdab.ir/0009SG
@ir_gerdab
تصویب قانون جرائم سایبری در اردن
🔹قوانین سختگیرانه اردن برای فعالیتهای آنلاین به عنوان مقررات جدید جرائم سایبری به تصویب رسید. پارلمان اردن در روز پنجشنبه به لایحه جرائم سایبری رای مثبت داد.
🔹قانون به دولت این کشور اجازه میدهد که نظارت بیشتری بر محتوای آنلاین و دیجیتال داشته باشند.
🔹تصویب این قانون باعث ابراز نگرانی آمریکا شده است و نهادهای حقوق بشر غربی درباره زیرپا گذاشته شدن آزادیهای مدنی مردم اردن هشدار دادند.
🔹اکثریت نمایندگان اردن بعد از یک گفتگو ۶ ساعته درباره این لایحه، به آن رای مثبت دادند و در روزهای آینده توسط دولت اجرایی خواهد شد.
🔹واشنگتن نیز با انتقاد از این اقدام اعلام کرده است که جلوی آزادی بیان را میگیرد. ایالات متحده آمریکا شریک راهبردی اردن در منطقه است و سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار به این کشور کمک میکند. آمریکا پایگاههای نظامی در این کشور دارد.
https://gerdab.ir/0009SN
@ir_gerdab