ظرفیت شبکه انتقال در کشور، ۴۵ ترابیت بر ثانیه است
🔹مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: ظرفیت شبکه انتقال در کشور ایران، ۴۵ ترابیت بر ثانیه است که با قرار داد با یک شرکت ایرانی ۲۰ ترابیت بر ثانیه نیز به این ظرفیت اضافه میشود.
🔹محمد جعفرپور، معاون وزیر، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت امروز صبح در دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری عربی سوریه و هیئت همراه به معرفی شرکت پرداخت و گفت: با توجه به ارتباطات نزدیک دو کشور ایران و سوریه، در زمینه زیرساخت و ارتباطات نیز میتوانیم، همکاریهای خوبی داشته باشیم
🔹اپراتورهای مخابراتی ثابت و همراه، مشتریان شرکت ارتباطات زیرساخت هستند و حجم قابل توجهی از پهنای باند را، در اختیار میگیرند.
🔹وی در ادامه با تاکید بر اینکه حجم قابل توجهی از اینترنت عراق توسط ایران تأمین میشود، افزود: آمادگی داریم در زمینه ترافیک دیتا، با کشور سوریه همکاریهای دو جانبه، داشته باشیم و شرکتهای خصوصی نیز در این زمینه علاقهمند هستند
https://gerdab.ir/0009SO
@ir_gerdab
آخرین وضعیت اجرای قانون مدیریت داده
🔹رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی دادهها با اشاره به قانون «دوام» گفت: قانون حکمرانی داده به موضوع تکالیف و الزامات نهادها و سازمانهای دولتی میپردازد.
🔹رضا تقی پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی دادهها گفت:در حکمرانی دادهها نیاز به قوانین زیادی در حوزههای مختلف داریم قانون دوام که به عنوان اولین قانون از این سری قوانین مربوط به حکمرانی داده به تصویب رسیده است و در آبان ماه سال گذشته ابلاغ شد، بیشتر به مباحث تکالیف و الزامات نهادها و سازمانهای دولتی و حکومتی میپردازد.
🔹یکی از وظایف فراکسیون هوش مصنوعی مجلس پیگیری اجرای این قانون نیز است
🔹استفاده بهینه از دادههایی که در کشور تولید و جمع آوری میشود طبیعتاً میتواند منشأ بسیاری از کسب و کارهای داده محور باشد یا اساساً یک پایه و رکن برای اقتصاد و کسب و کارهای دیجیتال است.
https://gerdab.ir/0009SU
@ir_gerdab
طاقچه با پادرمیانی وزیر ارتباطات رفع فیلتر شد
🔹مشاور وزیر و رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات گفت: با پادرمیانی وزیر ارتباطات و تضمین سکوها به التزام به قانون «طاقچه» رفع فلیتر شد
🔹محمد احسان خرامید مشاور وزیر و رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات با انتشار پستی در فضای مجازی گفت: پس از درخواست نظام صنفی رایانهای از وزیر ارتباطات برای رفع فیلتر پلتفرم طاقچه، پس از تشکیل جلسه فوق العاده با کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با همراهی اعضای دولت، طاقچه رفع فیلتر شد
🔹رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با ارسال نامهای به «عیسی زارعپور «وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور خواست، همانطور که تاکنون در مواقع حساس حامی کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال بوده، در شرایط کنونی نیز برای رفع این مشکل پادرمیانی و برای حل مشکلات بوجود آمده برای برخی پلتفرمهای کشور اقدام کند.
🔹در پی این درخواستها، وزارت ارتباطات درخواست تشکیل جلسه فوق العاده با «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» را داد و با همراهی اعضای دولتی این کارگروه، پلتفرم طاقچه رفع فیلتر شد
https://gerdab.ir/0009ST
@ir_gerdab
برگزاری دومین نشست کاری مشترک وزارت ارتباطات و سازمان بازرسی
🔹عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه معاونانش، میزبان نشست مشترک کاری با ذبیح الله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان بود.
🔹این نشست مشترک کاری که دومین نشست ظرف کمتر از یک ماه اخیر بود، در ابتدا به گزارش کاری از ماموریت ها، برنامهها و اقدامات انجام گرفته در ۲۲ ماه گذشته و از ابتدای دولت سیزدهم در وزارت ارتباطات اختصاص داشت.
🔹زارع پور در این جلسه ابزار امیدواری کرد که با تعامل میان وزارت ارتباطات و سازمان بازرسی، موانع برای توسعه دولت هوشمند در کشور و توسعه زیرساختهای ارتباطی برطرف شود و با ارائه خدمات فناورانه و نوآورانه گره از کار مردم باز شود.
🔹در پایان این نشست نیز رئیس سازمان بازرسی کل کشور به همراه وزیر ارتباطات از مرکز ملی تبادل اطلاعات دولت الکترونیکی بازدید کرد و در جریان این بازدید گزارشی از میزان تبادل، اشتراک گذاری اطلاعات، استعلامها و خدمات الکترونیکی بین نهادها و دستگاههای دولتی و خدمات ارائه شده به بخش خصوصی ارایه شد.
https://gerdab.ir/0009SV
@ir_gerdab
افزایش حملات سایبری به تلفنهای همراه
🔹هکرهایی که از طریق دستگاههای موبایل کاربران را هدف قرار میدهند، در حال افزایش هستند. حمله به آسیبپذیریهای موجود در اپلیکیشنها و افزایش تعداد حملات فیشینگ پیامکی از جمله موارد خطرناک است.
🔹به گزارش موسسه امنیت موبایل زیمپریوم (Zimperium) که در گزارش سالانه خود با عنوان خطرات جهانی موبایل (۲۰۲۳) مشخص شده است که تعداد بدافزارها در سال ۲۰۲۲، ۵۱ درصد رشد داشته است و اکنون حدود ۷ هزار بدافزار یکتا بهطور ماهانه کشف میشود.
🔹بهطور مجموع آمار دستگاههای در معرض خطر قرار گرفته حدودا ۳ برابر شده است و این نشان میدهد تاکتیکهای مورد استفاده هکرها جواب میدهد. بهطور میانگین در هر دستگاه چهار لینک مخرب فیشینگ کلیک میشود.
🔹روند افزایش بدافزارها در تلفن همراه به خاطر افزایش استفاده کارمندان، افراد وشرکتها از تلفن همراه برای انجام کارهای خود است.
https://gerdab.ir/0009SY
@ir_gerdab
رئیسی: اعمال محدودیت برای سکوهای فناوری راهحل صحیح مواجهه با تخلفات نیست
🔹رئیسجمهور گفت: برخورد با تخلف ضروری است، اما اعمال محدودیت برای سکوهای فناوری راهحل صحیح مواجهه با تخلفات نیست. مشکلات ایجاد شده در ارتباط با این سکوها میبایست از طریق مراجع ذیربط با همراهی معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات پیگیری شود.
🔹با توجه به برخی گزارشها درباره طولانی شدن فرآیند اجرای برخی قراردادها در مجموعه شرکت نفت، ضروری است تمهیدات لازم برای کوتاهتر شدن این فرآیند اندیشیده شود
🔹رئیسی همچنین با اشاره به برخی مباحث مطرح شده در ارتباط با سکوهای فناوری، با بیان اینکه برخورد با تخلف ضروری است، اما اعمال محدودیت برای این سکوها راهحل صحیح مواجهه با تخلفات نیست، تصریح کرد: مشکلات ایجاد شده در ارتباط با این سکوها میبایست از طریق مراجع ذیربط با همراهی معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات پیگیری شود.
https://gerdab.ir/0009Sb
@ir_gerdab
آمریکا چین را به حملات سایبری ویرانگر متهم کرد
🔹مقامات اطلاعاتی آمریکا چین را متهم کردند که در حال آمادهسازی برای حملات سایبری ویرانگر به زیرساختهای نظامی و شهری آمریکا است.
🔹آمریکا مدعی است برای انجام این کار مراکزی در چین در حال توسعه بدافزار و انجام کمپینهای تعبیهسازی عمیق بدافزار در تاسیسات انرژی، آب و ارتباطات هستند که توسط مراکز نظامی آمریکا در سراسر دنیا به کار گرفته شود.
🔹گفته سرویسهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا، این اقدامات صورتگرفته توسط چین باعث خواهد شد که بهکارگیری نیروها و هدایت عملیات نظامی کند شود. آمریکا نگران است چین از این ابزارها برای تحت فشار قرار دادن تایوان استفاده کند.
🔹مقامات آمریکایی این ابزارهای هکری چین را «بمب ساعتی» خواندهاند که توسط پکن کار گذاشته شده است و میتواند پیامدهایی بسیار زیاد داشته باشد.
🔹آمریکا که در سالهای اخیر درگیر دو حمله سایبری بسیار بزرگ به سولارویندز و خط لوله کلونیال بوده است، نگران تکرار رویدادهایی از این دست است.
https://gerdab.ir/0009SZ
@ir_gerdab
انسداد ۱۷ سایت مجاز و غیرمجاز فروش بلیت هواپیما
🔹عباس فرزادنیا معاون دادستان تهران در گردهمایی مدیران ستادی و فرودگاههای کشور با بیان اینکه تعداد سایتهای غیرمجاز فروش بلیت هواپیما ۳ برابر سایتهای مجاز است، از انسداد ۱۷ سایت مجاز و غیرمجاز سودجو خبر داد و اظهار کرد: ۴۹ سایت فروش بلیت را بررسی و ۴۹ درگاه مالی و مدیران آنها نیز شناسایی و در همین راستا ۴ درگاه مالی نیز مسدود شده است.
🔹وی خطاب به ایرلاینها هشدار داد: در زمینه مبارزه با سایتهای سودجو و منفعتطلب فروش بلیت هواپیما، ایرلاینها نیز باید بابت فروش غیرقانونی بلیتها پاسخگو باشند چراکه نظارت بر فروش بلیتها برعهده ایرلاینها است
🔹فرزادنیا در خاتمه با درخواست از پلیس فرودگاهها و فرودگاههای کشور نسبت به تقویت امنیت در فرودگاهها و پارکینگها تصریح کرد: امنیت پارکینگ خودروها باید درآستانه عملیات اعزام زائران اربعین حسینی تقویت و مدیریت شود تا شاهد کمترین مشکلی از بابت سرقت خودروها باشیم.
https://gerdab.ir/0009Se
@ir_gerdab
۱۲ میلیون تماس تصویری با پیامرسان بله توسط حجاج
🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تعداد تماسهای تصویری پیامرسانهای داخلی، اعلام کرد: پیام رسان «بله» در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد امسال ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد.
🔹عیسی زارع پور گفت: اعتقاد داریم همه سکوها و شرکتهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور باید ملتزم به قانون باشند و باید با هر هنجارشکنی برخورد قانونی صورت بگیرد.
🔹وی با اشاره به اینکه بعضی از این سکوها روزانه به هزاران نفر و بعضی دیگر به میلیونها نفر خدمات رسانی میکنند، افزود: در مواقعی که عدهای از کارکنان یک سکو اقدام به هنجارشکنی میکنند باید با افراد هنجارشکن، متخلفان و مدیران آنها برخورد شود و باید ملتزم به قانون باشند، اما خدمت رسانی سکوها نباید متوقف شود و این سیاست دولت است و ما آنرا دنبال میکنیم.
🔹وی در مورد تعداد تماسهای تصویری پیامرسانهای داخلی اعلام کرد: پیام رسان «بله» در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد امسال ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد.
https://gerdab.ir/0009Sg
@ir_gerdab
تشکیل کمیته خبرگان فعالین نرمافزار در سازمان فناوری اطلاعات
🔹مدیر کل اعتباربخشی و صدور پروانه فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران از تشکیل کمیته خبرگان جهت ارتقا و نظام ارزیابی نرم افزارهای کشور خبر داد.
🔹هادی ملکی پرست در خصوص آخرین وضعیت طرح ساماندهی حوزه نرم افزار گفت: در نمایشگاه الکامپ، سازمان فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی رایانهای تفاهم نامهای مشترک در بحث بازنگری و اصلاح نظام ارزیابی نرم افزار در کشور امضا کردند که بر اساس این تفاهم نامه مصوبه نظام ارزیابی نرم افزارها در کشور که برای چندین سال پیش بود، نیاز به اصلاح داشت.
🔹وی افزود: یکی از برنامهها این است که به صورت مشترک یک کمیته خبرگان با حضور تمام فعالین تولید نرم افزار تشکیل خواهد شد، این کمیته از اعضای کمیسیونهای نظام صنفی تهران و کشور و سایر حوزههای دانشگاهی، خبرگان و متخصصانی که در خود سازمان فناوری اطلاعات هستند تشکیل میشود و اولین دستور کار آن بازنگری قوانین و مصوبات قبلی است.
🔹ما در آستانه نهایی کردن نفراتی هستیم که بر اساس حکمی که به آنها ابلاغ میشود بتوانیم کمیته را تشکیل دهیم.
https://gerdab.ir/0009Sh
@ir_gerdab
افزایش ۳۹ درصدی ضریب نفوذ اینترنت در کشور/ پروژه فیبر نوری؛ تلاش برای جبران عقبماندگیها
🔹حدود ۲ سال از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشته و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اقداماتی داشته که برخی از آنها بهبود شاخصهای ارتباطی کشور در کوتاه مدت را به دنبال داشته است.
🔹سازمان تنظیم مقررات حدود ۲ سال قبل آخرین آمار مربوط حوزه ارتباطات (مربوط به سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰) را با شرح جزئیات مربوط به آمار بخشهای مختلف حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرد.
🔹تعداد مشترکین اینترنت ثابت در سه ماه نخست ۱۴۰۰ از ۱۰ میلیون و ۳۹۷ هزار مشترک عبور کرد و ضریب نفوذ این تکنولوژی در کشور را به بیش از ۱۲ درصد رساند.
🔹تعداد مشترکین اینترنت سیار کشور نیز بنابر آمار این گزارش، ۸۲ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر بود که باعث شد ضریب نفوذ کل پهنای باند اینترنت کشور از ۹۶ درصد عبور کند.
https://gerdab.ir/0009Sk
@ir_gerdab
اختلال گسترده در بیمارستانهای آمریکا به دنبال حملات سایبری
🔹حمله سایبری باعث شده است که رایانههای مراکز درمانی و بیمارستانها در آمریکا مختل شود و برخی از بیمارستانها تعطیل شوند. این مسئله که از روز پنجشنبه در مراکز درمانی «مدیکال پراسپکت» آغاز شد که در کالیفرنیا، کنتیکت و پنسیلوانیا چندین بیمارستان دارد.
🔹شرکت در بیانیهای اعلام کرد: «با آگاهی از این موضوع، رایانههای خود را برای محافظت از آنها آفلاین کردیم و با کمک متخصصان امنیت سایبری تحقیقات را آغاز کردیم
🔹بیمارستان «جنرال راکویل» در کنتیکت، بخشهای اورژانس بیمارستان «منچستر مموریال» در روز پنجشنبه و جمعه تعطیل بودند.
🔹افبیآی نیز در بیانیهای اعلام کرد که مسئله را پیگیری میکند، اما نمیتواند درباره تحقیقات جاری اظهار نظر بیشتری بکند. بیمارستانهای کروزر چستر، مموریال، تیلور و اسپرینگفیلد در پنسیلوانیا نیز با اختلال شدید روبرو بودند.
https://gerdab.ir/0009Sn
@ir_gerdab